Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés


Már egy ideje kutatom, de eddig nincs megoldás.

Erre a LG knock code-ból kizárt dologra még mindig nincs megoldás? Nem tudom elhinni, hogy ilyenkor csak a hard reset segít...

(szóval a következő a gond: többször elrontott knock code, és már kéri a gmail fiókadatokat, amivel nem is lenne baj, mert tudjuk - VISZONT nincs bekapcsolva a mobilnet/wifi, és bekapcsolni sem lehet, illetve semmi menübe nem lehet belépni - csak és kizárólag vészhívást engedélyez a telefon....)



Megoldottam. Köszönöm, köszönöm, köszönöm.

UPDATE
Grey hat
XP +150
¥ +200

ShowHide spoiler #


Tud valaki ajánlani céget ami furanflexes kéménybélést, engedélyeztetést illetve kazánt is árul/cserél, tehát tokkal vonóval egy fűtéskorszerüsítését egy lakásnak megoldja?

Well.... f*ck. o.O



Van valakinek gyakorlati tapasztalata, hogy mekkora táp kell két GTX 970-nek (SLi)? Elvileg egynek kell 550W-os táp (az egész gépnek, amiben van egy ilyen).

Erősen gondolkodom a váltáson, mert egyre több új játék jelenik meg hanyag kóddal, amiket már nem tudok max grafon játszani (értékelhető sebességgel) a GTX 660-aimmal. ugyanakkor nem akarok új tápot venni, ha nem feltétlen szükséges. (Nem, az 1 kártya magában nem játszik :) )

Tango

"Lagging is a lifestyle."



Én mindenképpen megvárnám az új generációt.
Amúgy pedig 215W-ot vesz fel alapfeszen, önmagában egy GTX970, így tudsz vele számolni. Tehát kettő (kicsit megrántva, mert az ugye kell) eszik 490-500W körül, hozzá a tuningolt (mert ehhez már az is javallott) 4magos procis gép olyan 220-270W körül, kiépítéstől/cuccoktól függően. Én szerintem egy 850W/900W körülivel jó vagy (táp hatásfokát is beleszámolva).

De amúgy ha nem is várod meg a következő generációt, szvsz egy jó áron megcsípett GTX 980 Ti-vel akkor is sokkal jobban jársz (főleg a 3.5GB vs 6GB VRAM-ra gondolva).

rwurl=http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/66fbf72082239a661d472da60089ea31-650-80...



Kösz a kimerítő választ. A mostani tápom 750W (80), szóval az várhatóan kevés lenne, még akkor is, ha nem húzgálom. A procim egy i7-3770K, azt se éreztem még úgy, hogy különösebben tuningolni kéne.

Az új generációra én is gondoltam, de fene tudja mikor ér ide. (kb akkor fog, amikor megveszem mégiscsak a mostaniakat...)

Tango

"Lagging is a lifestyle."



"Milyen tabletet vegyek?" jellegű kérdésem itt:
http://www.rewired.hu/comment/55791#comment-55791

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Nem lenne kevés. Chiller a legdurvább értéket írta, amit csak a kártya meg tud zabálni.
A géped maradéka viszont kétlem, hogy megenne még 300 wattot = sztem még bőven jó lennél vele. (Feltételezve egy nem 12 éves, eredetileg is szar tápot.)
Viszont a 980-ban teljesen igaza van (SLI 970 helyett), legalább olyan erős lenne, kevesebbet is fogyasztana, nem problémás (az SLI vagy adja vagy nem, a 980 meg mindig adja) meg olcsóbb is lenne. (Tehát a táp is maradhat.)

Az új generáció AMD és Nvidia fronton is még 3-6 hónap, de ezt 'most már' érdemes lehet kivárni, ha nincs sürgős dolgod. Elég sokat ígérnek mindkét fronton. (Mivel csúcskategóriát célzol, az Nvidia várhatóan jóval előbb eshet le neked, mint az AMD, ami feltételezhetően nem azzal kezd.)
Ami kb. garantált, hogy új tápot nem kell venned :)

A 3770-et várhatóan a köv generáció után SEM kell majd húznod. (Hogy ne az legyen a 'szűk keresztmetszet', ami megfogja a kártyát.)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Esetleg valaki tudja, hogy a Battleborn játék bétájára, hogy lehet bejutni?
Biztos én vagyok a vak de a csodálatos weboldalán sehol nincs lehetőség accountot regisztrálni...



WHERE TO DOWNLOAD: The Battleborn Open beta will be available through PlayStation Network, Steam, and the Microsoft Store. The Open Beta will be available to download straight from the store, no sign-up or code required.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Köszi.



Most erősen tépelődöm, mert látom a 980 előnyét, és igazából az lenne a jó megoldás, hogy most vennék egy 980-at és amikor megjelenik az új generáció, akkor veszek még egyet bagóért. Csak ha nem ugyanakkor veszem a két kártyát, akkor nincs rá garancia, hogy tudok-e pontosan olyan típust szerezni, ami eléggé ajánlott.

Az SLi nálam nagyon határozottan pozitív megítélés alá esik, a legtöbb játékban hasznos volt (persze az új betmenben nem). Ezen kívül amikor az egyikkel baj volt, akkor nem volt semmi gáz, mert csak szimplán használtam a jót. Mondjuk ha az 1 kártya romlik el, az sem a világ vége, mert van az alaplapon is egy, de akkor ugye napokig csak minesweeper van. :)

Mindenesetre köszi a válaszokat.

Tango

"Lagging is a lifestyle."



Ennyire gyakori a megpusztuló VGA, hogy kell a "tartalék"? O_o



Ez csak addig tűnik jó megoldásnak, amíg nem rakod mellé, hogy a mostani 980 áráért (~) veszed majd az újabb generációt is pár hónap múlva, ahogy a logika maradéka is igaz rá (hogy ahhoz veszel majd később még egyet olcsóbban) - csak 1,5 évvel frissebb lesz, vagyis kis türelemmel 'nyersz magadnak' bő másfél évet.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Mivel SLi-ben használom, egy VGA készlet megy vagy 3 évig nálam (ilyen "endurance test" jelleggel :) ), utána kell csak cserélni (amikor már megjelent vagy 2 új generáció). A mostani GTX 660-ak előtt két GT 8800 volt, abból az egyik meghalt, a másiknak meg a ventillátora ment gallyra, de azt tudtam javítani a halottról szedett ventivel. A halott helyére sikerült egy pont olyat vennem bagóért, szóval az a két (3) kártya nagyon sokáig bírta. :)

A 660-asokkal semmi gond nem volt eddig, most inkább olyan irányból jön az igény, hogy variálnom kell a grafikai beállításokkal jópár játékban, ha 40+ fps-t akarok.

A kivárást két tényező nehezíti. Egyrészt bizonytalan, hogy mikor jelenik meg az új generáció, másrészt meg most épp úgy állok anyagilag, hogy belefér. Ezen kívül szvsz az új kártyák jelentősen többe fognak kerülni, mint a mostani 980-asok (nem a csúcs 12GB-sokról beszélek, hanem a "sima" 4GB-sokról).

Nekem általában az a módszerem, hogy egy generációval régebbiből veszek kettőt mint az aktuális top, és akkor 1 új kártya árából kapok kettő gyengébbet, amik együtt azért nagyon sokáig megállják a helyüket. Viszont ahogy feljebb írtam, most épp megy a szekér, szóval most a current generationt kezdtem nézegetni, de annyira azért nem megy, hogy kapásból 2x980 + új táp legyen (egy 1200W-os táp 70K-nál kezdődik... Tudom nem kell ekkora, de legközelebb már olyat akarok, amit nem kell a legközelebbi videókártyával cserélni. Bár elvileg ez is megoldódik a köv generációval).

Szintén erősen hiszem, hogy 2 980-as nagyon sokáig jó lesz (minimum 2 év, de akár 3), valamint azt is, hogy mire odajutok, hogy le kell őket cserélni, a next gen kártyákból már kiirtják a gyermekbetegségeket, és az áruk is normalizálódik valamelyest.

No mind1, majd kitalálom mi legyen. :)

Tango

"Lagging is a lifestyle."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A következő generációnál az tűnik biztosnak, hogy fogyasztásban, és így melegedésben is sokkal kedvezőbb lesz, szerintem ezek sem mellékes szempontok, pláne ha magad is többször felemlegeted a tápkérdést. Emellett ha meg Nvidiával példálózol, náluk a DX12 miatt is érdemes eleve az új generációval számolni. Így vagy úgy, ha kijönnek az új kártyák, a régebbi jobbakból csak többet lehet majd találni használtan, tehát ezért is érdemes lehet várni.

Persze ha most kell a teljesítmény, akkor azt felülírják az olcsójános szempontok, de azt te tudod, hogy az aktuálisa vasaddal mennyire vagy el. Mindenesetre maradjunk annyiban, hogy egyénfüggő, de többnyire nem most érdemes váltani az eddigi középkategóriára vagy afölé.

Nekem egyébként az előző VGA-m (9600 GT) 6 évig húzta meghalás nélkül, pedig használtan vettem. Ez persze statisztikailag nyilván nem jelent sokat (semmit), de a VGA-k sem nálam, sem általában nem hullanak tömegesen, ha nem extrém módon használja őket az ember. (Volt egyetlen olyan VGA-m, amit gariztatni kellett, de mivel az Inno3D volt, nem ér :) SLI-re játszani csak emiatt a CPU-hoz járó integrált kártyák korában szinte fölösleges. (Ha gariztatni kell, jobb helyeken akkor is adnak cserekártyát.)

Sors bona, nihil aliud.



Reménykedjünk továbbra abban, hogy az új csíkszélesség kihozatala megfelelő lesz, és nem lesz különösképp hiány az új kártyákból...

Nekem is egy kártyám térdelt le, egy moddolt HIS x1900GT, már akkor, amikor nekem 6850-esem volt, más tulajnál, tehát cca 5-6 évet húzott az is.

Cserébe az inno3D-s GF2MX400-at széjjelhúztuk és akkor is ment, még miután megpusztult a ventije, akkor is. :D



980 TI-rol beszéltem. Mást nem kívánok hozzafuzni.



CR2032 elem kéne, milyen átlagos fizikai boltban a legolcsóbb szerintetek?

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Hagyjál már, minden közértben árulnak, ahol tartanak elemet, 150-1000 Ft között, márkától (és nem helytől) függően.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



de ha más nem, betérsz egy óráshoz és ott 100% hogy van.
bár az is 100% hogy nem a legolcsóbban.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Ja, lehet vagy 50ft-al drágább lesz. :D



Volt ahol 1200 ft volt máshol meg 300 ft. Nem ugyanaz az márka, de akkor is

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



"Konzerv" red dot-ba használtam anno ilyesmit. Az ócsó pár órát bírta, a drágább ennek 7-10 szeresét.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Vadászok már pár napja egy normális scientific számológépre (szoftveresre), de nem találtam egy igazán tűrhetően faszányosat. Létezik hogy nincs normális kalkulátor szoftver a neten? :D

Ti mit használtok?

billentyűzetre mondjuk tűrhető a Speedcrunch. Ami talán erős túlzás mivel egy egyszerű kombinatorikás vagy permutációs számításra "ncr(60;5)" illetve "npr(60;5)" kell beírnom, ahelyett hogy lazán "60c5"-t vagy "60p5"-t nyomnék csak és mennék tovább, de legalább okés szinten van a többihez képest amit találtam.

De a Surface-emre is szeretnék ha lenne amivel normálisan tudnék dolgozni.

Amilyen funkciókat igénylek:
- Touch friendly legyen, azaz ne kelljen (virtuális) billentyűzetet soha sem elővennem, hanem a GUI-ról kézzel mindent be tudjak pötyögni.
- Ne legyenen shift/alpha/secondfunction meg 500000 mindenféle al-al-kulcsokba rejtve a funkciók, hanem legyenek szépen a GUI-n szétdobálva és azonnal elérhetővé téve egykattos gombok formájában. Van hely a képernyőn, elég széles.
- Lehetőleg "natural textbook display/input" módon lehessen belepötyögni és látni a számokat, azaz ne kelljen gondolkodnom hogy melyik gombot nyomom meg és milyen sorrendben, hanem szépen egymás után írhassam gondolkodás nélkül mintha egy füzetben lenne törtvonallal, hosszú gyökvonással, szigma, integrál jellel és hasonlóakkal emberségesen levezetve.
- Ugyanígy az eredményeket is lehessen tört, gyök, imagináris, stb formájában látni ha kimutatható úgy, és ha választom akkor mutassa decimálisba ki.
- Lehessen x-edik gyököt, x-edik hatványt, x-edik alapú logaritmust, stb is számolni azonnal benne, ahelyett hogy fejben kelljen átalakítanom egy két lépésben még ezeket, mielőtt végeredményre jutok.
- Tudjon ismeretlenes egyenleteket/egyenlőtlenségeket is számolni, szigmát, integrált, stb.
- Base-n konverziót is kényelmesen lehessen rajta végezni, azaz ha épp hirtelen decimálisból épp hexába vagy binárisba akarom látni az eredményt, ki tudjam mutatni úgy.

Függvények, vagy függvényrendszerek számítására azaz metszéspontjaik, gyökeik kinyerésére, stb és vizuális reprezentációra is nagyszerű szerszám a GeoGebra, és nagyszerűen testreszabhatóak benne az ikonok, gombok, font nagyságok is, touch friendly is így PCn és Surface-en is azt használom.

De az algebrai számításokra nincs egy szoftveres kalkulátor amire ne tekerne köröket a fizikai 30 dolcsis Casio fx-991ex Classwiz cuccom? Az tökéletes minden szempontból és tudja mindazt amiket felsoroltam:

rwurl=http://i.imgur.com/nZDMvGV.png
rwurl=https://edu.casio.com/products/cwiz/fx991ex/images/11.png
rwurl=https://edu.casio.com/products/cwiz/fx991ex/images/15.png
rwurl=https://edu.casio.com/products/cwiz/fx991ex/images/31.png
rwurl=https://edu.casio.com/products/cwiz/fx991ex/images/32.png
rwurl=https://edu.casio.com/products/cwiz/fx991ex/images/42.png
rwurl=https://edu.casio.com/products/cwiz/fx991ex/images/34.png

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



A Windowsos Calcon kívül soha nem volt még másra szükségem. :) De jó, hogy nem kell már ilyen képletekkel bíbelődnöm...

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Nem akarok nagy hülyeséget mondani, de én úgy tudom, hogy rendes scientific calc nincs és soha nem is lesz pc-re, mert kell hozzá külön dedikált chip, hogy a fentieket kiszámolja.



what is emulation?

Amugy nem az a problema hogy nincs mukodo scientific calc, hanem hogy amelyeket kiprobaltam irto bena a kezelhetosege, nincs egy normalisan felhuzott GUI rajuk es egy front end ami konnyiti es gyorsitja a szamolast es a kezelest, csak mind ilyen 50eves calculator interface koppincsok vannak, mintha nem letezne kepernyo a fogalmukban amire barmit kirajzolhatnak, illetve barhogy elhelyezhetik a gombokat.

Amugy online kivalo cuccok vannak, kivalo interface-el mint pl ez is: https://www.symbolab.com/solver/step-by-step/ , de nem igaz hogy offline nincs semmi hasonlo.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



komolyabb backend programozasnal nem kell az analitikus gondolkozas, custom fuggveny felallitas, konvertalgatas, csoportositas a kombinaciokkal, matrixok kezelese, valoszinusegszamitas, stb stb?

Ott a cryptografia, ott a csomagolas, ott a 3D (aminel a fuggven transzlaciok is erdekesek).

Nem igaz hogy 60/3=2+x kiszámításának tudományával elvan az ember a szakmában normálisabb szinteken, nem? :)

BTW windows calc meg ez utobbit se tudja "megerteni" es kiadni az x eredmenyet ha epp keresned.

Egy sutyo aranypart nem tudsz felallitani benne hogy kiszamolja neked. 2016-ban ennyit tud meg mindig egy state of art oprendszeres szamitogep? Erted. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



psishock írta: Vadászok már pár napja egy normális scientific számológépre (szoftveresre), de nem találtam egy igazán tűrhetően faszányosat. Létezik hogy nincs normális kalkulátor szoftver a neten? :D

Ti mit használtok?

csak hardverest tudok, részemről TI-83 Plus Silver Edition.

és jah, szánalom, hogy nincs PC-n/mobilon hasonló, csak akkor, ha emulálod. :D
androidra asszem van emu, és TI-nak volt valami elég jó cucca, de az már inkább word-be oltott grafikus kalkulátor volt, ráadásul fizetős.

@Chiller: öööööö, nagyon nem. :D Az általam használtban pl egy Z80-as proci van gyakorlatilag, (minimálisan túlhajtva, néhány mega memóriával, de az is csak azért, mert spéci kiadás) és semmi egyéb. Talán emlékszel, hogy ez Commodor-időszak, ZX80 / Spectrum használta. Na ennyire kell spéci chip.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!