Jelenlegi hely

Utazás

Utolsó bejegyzés


Grifter írta: (Kinek csinálnád itthon azt a nagyon vékony és alig feltétes pizzát? Arra 3-ból 2 ember negatív értékelést adna netpincéren, hogy mi volt ez a szar, ő egy kolbászos lángost rendelt.)

Ezzel nem értek egyet.
Én is így álltam hozzá, hogy fos papírvékony pizza csak paradicsom meg sajt van rajta ez tuti nem jó. Amíg meg nem kóstoltam.... Most meg meg azt kérdem, hogy mi ez a kolbászos vastag szar amit itthon pizzának hívnak?



Jobb cukrászdában nálunk is alap, hogy:
- az ember, aki a sütiket/fagyikat adja/fogdossa, az nem nyúl se hozzád, se pénzhez
- az ember, akinek pénzt adsz meg akivel érintkezel, ő nem nyúl sütihez/fagyihoz

Engem naponta sokkolnak azzal rendszeresen, hogy egyetlen ember viszi végig az ügyfelet és lazán nyúlnak hozzá mindenhez: az aznapi összes korábbi vendég által megfogott összes pénz, fasz és korlát ott van a kajádon, persze csak ízlésesen, fűszer gyanánt.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



az ilyesmibe jobb nem is belegondolni.

Az étteremben lepottyan az asztalról a vendég kanala. A pincér odaugrik, és a zsebéből elővéve átnyújt egy kanalat. A vendég csodálkozik:
- Mondja, maguk mindig ilyen figyelmesek?
- Igen, uram. Nemrég felvettünk egy statisztikust, aki kiszámította, hogy időnk 14%-át arra fordítjuk, hogy kicseréljük a leesett dolgokat. Ezért mindenki a zsebében hordja a tartalékot.
- Ez kiváló. És mondja, miért lóg egy madzad a sliccénél?
- Tudja, a statisztikusunk kitalálta, hogy amikor elmegyünk WC-re, ne kelljen kézzel hozzáérnünk a műszerünkhöz, mert akkor utána kezet kell mosni, ami időveszteség. Így csak ezt a madzagot megrántjuk és mindjárt kint van minden.
- És mondja, hogyan teszi vissza?
- Nem tudom, a többiek hogy csinálják, én speciel a kanalat használom.

ezt meg csak úgy, a tegnapi vevő<>vásárló eszmecsere margójára:

Beállít két ember a vendéglőbe, odajön hozzájuk a pincér.
- Kérek egy halat - mondja az egyik.
- Én is egy halat kérek. De ne legyen büdös!
A pincér bólint, besétál a konyhába, leadja a rendelést:
- Két hal lesz, az egyik ne legyen büdös.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Nekem ezt nem kell mondanod, komoly problémát jelent levadászni olyan helyeket, ahonnan értelmezhető pizzát lehet rendelni. (Éppen egy határeset Calabrese-t tömök a fejembe.)

Tudok mondani pár olyan helyet, ahol/nnan egész jót remélhet az ember. (BP belváros mind.)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Nem pesti vagyok úgy hogy azok nem játszanak sajnos.
Legutóbb ERRŐL olvastam. Kíváncsi lennék, hogy milyen. Nem tesztelted még le?
Kecskeméten is van egy hely Olivola a neve. Itt is egészen hasonló pizzát készítenek mint Nápolyban. Olasz a tulaj.



Arra egy haverom van nagyon ráizgulva. (Engem ez a véglet már annyira nem vonz, én beérem azzal, ha vékony és első osztályú az alapanyag. Tehát pl. ehetek szardellát.)
Őket pl. merem javasolni kipróbálásra, ha BP-n jártok.

>>> Gasztró forradalom van ugye évek óta, mostanában gomba szám nőnek ki a mindenféle jobbnál-jobb helyek, csak győzze az ember kipróbálni őket. (Szerencsére vidéken is akad bőven, lásd ország legjobb étterme.)

szerk: Egyébként azt mondják, hogy most pont azért halhat be nálunk könnyedén ez a gasztró felívelés, mert egyszerűen nincs alkalmas ember. A munkásokat vagy megfizetni nem tudják, vagy pénzért se jönnek (nem akar ő ennyire dolgozni), vagy miután eltanulta/rájön, hogy erre is képes (pl. szakács), elhúz külföldre, mert az utolsó osztrák faluban is többet keres, mint a belvárosi elit étteremben.
http://varosban.blog.hu/2016/02/23/itt_verezhet_el_a_magyar_gasztroforradalom
Nem sztár séfet, hanem egy tetves péket nem találnak, aki dolgozna.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Cambodia
nem a fovarosban (phnom penh) voltunk, hanem siem reap-ben, merthogy ugye ott van a nevezetes angkor. a helyi penznem a riel, de senki ne farassza magat valtassal (ha jol emlekszem 4000 riel egy usa dollar) mert mindenki dollart hasznal alapvetoen, csak a valtopenz a helyi a fizetoeszkoz. nyunnyogve, de azt is elfogadjak. az eurora meg a szallodaban is ugy neztek mint valami ufora, szal nem erdemes azzal szerencset probalni.
pedig iszonyat turistas a hely. latszik, hogy angkor gyakorlatilag a francia megszallas szerk. elnezest: felszabaditas ota vilaghiru turista celpont, gyakorlatilag az egesz varos a turistakbol el.

van kb ket utca ejszakai piac -ugy kb du6-tol 10-12 ig uzemel, tele a szokasos azsiai kacatokkal, salakkal, ruhakkal, semmi extra igazabol- meg van egy bar utca kajaldakkal pialdakkal, barokkal elo zenevel amit kioregedett nyugati hippik, vagy feltorekvo majdnem tehetsegek adnak elo.
az arak relativ valtozatosak de azsiahoz, plane cambodia csorosagahoz merten meglepoen magasak. egy uveg sor 2-6 dodo is lehet attol fuggoen, hogy hol veszed, bar gyanitom ha ott elsz es beesel az elso kis botba ahol mar ismernek, siman fele ennyiert is megkapod. a kaja ugyanez.

kozlekedes szinte kizarolag tuktuk. mi mondjuk szerencsesek voltunk ismeros ajanlott egy helyi kissracot, emilen megkerestuk es ket napig o volt az idegenvezetonk, meg a soforunk is. ez 15 dollar volt naponta.(+egyszer megsoroztettem es egyszer ebedre is meghivtam) ha barkit erdekelne a dolog, szivesen megadom a kontaktjat.

angkor maga persze kellokepp lehuzos, 20dollar a belepo per fo, egy dollar a hideg kis uveges viz, a templomok teruleten mukodo ettermek meg baromi dragak. egy nap alatt nem lehet erdemben latni az osszes templomot (de oszinten, szerintem nem is kell tobb) mondjuk plane a szaraz evszakban mint most, arnyekban 40 fok, por es doglodes. nem ertem, hogy az atlag 150 centis azsiai emberkek miert talaljak mokasnak a 70 fokos dolesszogu, 50 centis lepcsofok magassagu, amde 10 centi szelessegu lepcsoket. es mindenhol az van. qrva sok lepcso, baromi magasak, lefele csak pokjarasban, negykezlab... es meleg. meg por. termeszetesen a templomokba bemenni csak fedett vallakkal es vadli ala ero nadragban/szoknyaban lehet. amugy persze gyonyoruseges, meg vadregenyes, meg kalandos, de engem kb a harmadik ora es a csilliomodik romtemlom utan mar csak az esti hideg sor kepe tartott eletben. a helyi sorok jok. van angkor meg van anchor is, meg meg tizcsillio egyebb, van sajat barna soruk is, erdemes vegig kostolni a felhozatalt.
van meg egy iszonyat nagy to a kornyeken(esos evszakban ketszer olyan nagy), be lehet csonakazni (persze 20 dodo) lehet kroko farmot nezni, kroko bor cuccokat venni csillagaszati arert, kroko hust enni+ugyanez kigyokkal. a dzsungel eszmeletlen klassz. gyakorlatilag az egesz orszag az (volt amig ki nem irtottak, de mar elkezdtek ujratelepiteni a rengeteg foldcsuszamlas+a kaja hiany miatt).

"okey-dokey!"


CJ képe
CJ

Tervbe van véve egy görögországi nyaralás és szeretnék tippeket/tanácsokat kérni ezzel kapcsolatban:
- Görögország melyik részére érdemes menni(nem feltétlenül a turisztikai látnivalók érdekelnek, hanem inkább a búvárkodás és hasonlók)?
- Az év melyik időszakára a legjobb tervezni az utazást(sokan említették, hogy szeptembertől sokkal olcsóbb minden és olyan meleg sincsen)?

Hirtelen ennyi..Bármilyen tanácsot szívesen veszek, full noob vagyok ilyen téren.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Korfu:
ezt kiemelném mert a szívem csücske, meg az asszonynak is. Ha nem érdekelnek is az ókori romok, maga a természet gyönyörű, a strandok csodálatosak, bulizni is jót lehet, állítólag búvárkodni is bár én azt nem.
Érdemes csak ide jönni egy egész hétre, repülővel, és itt autót bérelni. Saját magad, és ne az utazási iroda, mert másfélszer annyi lesz! És autót, nem robogót meg motort mert Korfun MINDENKI eltaknyol vele, autóval meg semmi bajod nem lesz!
Aztán autóba be, csobbansz egyet az első, homokos öbölben, ha meguntad, a szomszéd öböl kavicsos lesz, az az utáni megint homok de sárga, északon csíkos agyag, máshol hófehér sziklás, lehet válogatni :-)
Délen van pár falu amit a brit focidrukkerek látogatnak, igénytelen helyek szar parttal, az összes többi gyönyörű. Északon Sidariban jó bulik vannak, maga a város randa kivéve pár szép csíkos agyagos öblöt.
Javaslom Paleokastritsát szállásnak, a sziget legszebb pontja (ami itt tényleg nagy szó :-) ), és fél óra alatt ott vagy a reptérről.

Szárazföld:
előre is bocs de én pont hogy sose búvárkodtam, ellenben turistáskodtam arra, így erről tudok többet.
-Athén nem volt akkora nagy durranás. Mint mai város se volt nekem túl érdekes, és az ókori emlékekből semmi sem maradt. Az Akropolisz (akkor amikor én jártam arra) ókori sittkupac volt, ötven fokban.
-A Meteorák nagyon-nagyon szépek, érdemes megnézni. Bő fél nap minimum kell ott, plusz fel-meg lejönni...
-A Peloponézoszi félsziget már kellemes. Itt fokozottan érvényes amit írtál hogy nyáron meghalsz olyan meleg, kissé kopár is, cserébe ami nő az narancsfa meg leander, kellemes :-)
És Korinthosz, Olympia, de főleg Mükéné igazi ókori élmény, ha érdekel az ilyesmi.



Olvass vissza.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



akkor most Laos, a sikerre valo tekintettel.
Laost mindenki csak Lao-nak nevezi. az ott elok meg a kornyekes orszag beliek is. itt sem a fovarosban(Vientiane) hanem Luang Phrabang-ban voltunk. valaki emlitette, hogy mennyire szuper hangulatos kis varos a mekong partjan-es tenyleg. szemelyszerint sokkal jobban elveztem mint cambodiat. a helyi zse a Kip-itt camboval ellentetben erdemes atvaltani a penzed (1 dodo 8k kip) mert mindenhol abban fizetnek. valtani viszont konnyu, az ejszakai piac utcaja (merthogy az itt is van termeszetesen) tele van penzvaltokkal, mind sajat ar szerint dolgozik, erdemes vegig setalva megnezni a valtasi arakat, meglepoen rosszul/jol jarhatsz ha nem figyelsz(mindent valtanak szinte, en euroval de meg viet donggal is sikeresen kereskedtem nalluk).
az ejszakai piacot (kb este hattol tizig vannak kinnt) a fo utcan talalod, nem irom le a nevet, neveit, mert kb otvenmeterenkent mas. a piacot az ut kozepen allitjak fel satrakban a ket oldalan a penzvaltok es a kocsmak, ettermek vannak. alkudni kotelezo, mert alapbol nalluk minden 50k kip, a legtobb dolog arat siman lenyomod a felere.
a kaja valtozatos. en itt mar tele voltam az azsiai konyhaval(mondjuk ez mar evek ota tart, nem vagyok nagy rajongo), szal ovatosan csak sultrizst ettem-azt nagyon nem tudjak elrontani, csak a vietek- de amikor kiprobaltuk a klaszik helyi konyhat egy csomo penzert maradtunk ehesek, sokkoloan rossz, ehetetlen volt. persze siman lehet hogy csak belenyultunk minden fogassal. ahogy a cambo konyha, ok is tele vannak mindenfele szinu currys cuccal, imadjak ha valami olyan eros hogy a szemed kiesik es (szamomra)furan keverik az izeket. (tokre erezheto az indiai es a thai behatas) a soreik viszont legalabb jok, sot a legmeglepobb dolog, hogy az un mekong whiskey is ihato palinka szeruseg a tobbi azsiai rizspalinkaval ellentetben. az arak kb a cambodiai fele, ketharmada.
a varoska maga baromi hangulatos, napokat lehet benne csavarogni, elveszni a kis sikatorokban aminek a vegen sok kanyargas utan belefutsz valami eszmeletlen szep kis helyi templomba. minden utcaban talalsz egy rakat olcso vendegszallast, de igenyesebbeknek van olcso szallodatol a nagyon dragaig is lehetoseg. ugyneztem ha elozetes foglalas nelkul erkezel, sem lehet mellenyulni, valahol mindig van szabad szoba es ki is irjak.
jah igen, ez kimaradt a cambo leirasnal, a vallas. itt is kb ugyanaz. a hinduizmus es a buddhizmus fura kevereke.
a laosziak raadasul elefant fetisisztak. a varosban rengeteg kirandulasi lehetosegre lehet befizetni-a kornyekbeli hegyekben rengeteg gyonyoru vizeses van, pillango farm, csonakos mekong tura, kutyafule, de persze mindegyikben elvan pottyintve az elefantogolas-elefant furdetessel/etetessel/akarmivel is egybekotve. sok a kalandtura lehetoseg, biriglivel, kenuval, gyalogturaval az onkinzo vallakozo kedvu fiataloknak.:)

"okey-dokey!"



Kréta *pont*

Csajok, buli, fanta, búvárkodás, homokos tengerpart és bérelhető kocsival kényelmesen lehet mozogni a szigeten.



Tudod mi hiányzik csak? Néhány kép. Bár ugye google, meg minden, na de azért van egy pici hiányérzet, na.:) Amúgy fasza. Jöjjenek még ilyenek!

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



protestálnék :-) Krétán vannak jó helyek, de alapból elég csurba :-( Két éve voltunk, keresztül kasultuk az egészet, és hát... gyönyörű természeti adottságokat rontanak el irtó rusnya dolgokkal, pl, álomszép öböl közepére roszdás vas-beton monstrum, stb... Azért van persze szép bőven, de nekem sokkal inkább Korfu. A másik, hogy én majd meghaltam, olyan meleg volt. Az egyenlítőn még nem jártam, lehet hogy ahoz képest nudli, de Krétán megfőttem, leültem, feladtam :-) Nem volt rossz sziget, de ennyi pénzért Korfun kétszer ennyit nyaraltunk és szebb is volt. Az aszony és az én egybehangzó véleményünk ez, más persze másként látja.



CJ írta:
- Az év melyik időszakára a legjobb tervezni az utazást(sokan említették, hogy szeptembertől sokkal olcsóbb minden és olyan meleg sincsen)?

Eddig kétszer voltunk Görögországban.
Mindkétszer szeptember legelején.
Nagyon jó idő volt mindkét alkalommal a tenger is jó meleg volt.
50 es naptejjel nyomultam és szépen lebarnultam. Ismerős egyik nap nem kente be a lábát mert, hogy minek azt. Szép piros pecsenyésre égett :)
Szóval a Szeptember elejét tudom ajánlani nyugodt szívvel.



thx! az a baj fotozasban nem vagyok egy nagy asz. amig pl mindenki angkort fotozta naplementeben en a fakat. amikor mindenki a 18 meteres buddhat fotozza bangkokban en a kis szentely tetejen doglo macskakat, stb. szal erdemi kepeket nem igazan keszitek, viszont legalabb nem toltom fel sehova (csendben megjegyzem, hogy vietnamban jopar kepfeltolto oldal le van tiltva az esetleges politikai, emberjogi, ill lehetseges pornograf tartalmak miatt). szal igen, tudom hogy az igazan hangulatos beszamolohoz jol jonnenek a kepek, de sajna lusta geci vagyok, be kell ernetek azok nelkul sry.:D
esetleg egy nyari sorozes alkalmaval vegigmutogatom az elmult negy evemet, annak akit erdekel es eljon.:)

"okey-dokey!"



btw, amig otthon voltunk minden nyaron gorogorszag volt a kotelezo egy nyaralas. del, tengerpart, rnd kivalasztott kisvaros/falu occso apartmannal. augusztus vege, szeptember eleje.
1. elviselheto a napkozbeni hoseg.
2 a szallas olcsobb volt egy hetre mint balaton kornyeken egy hetvege.
lehetoseg szerint sziklas tegerpart, mert ott nagy az elovilag, snorkelinghez idealis. delelott ebredes utan irany a viz> estig kergetni a halakat> bekajalni, bebaszcsizni, majd masnap elorol. amikor csak tudtunk kocsival mentunk barati tarsasaggal.

"okey-dokey!"



ehehehe igen minden évben meg kell állapítsam hogy ugyanannyi/olcsóbb pl. a horvát tengerpart is egy hétre mint a Balaton... pedig az se olcsó :-)



hat ja. a nyar vegen a masik kotelezo eloadott kur nalunk meg a kapolcsi fesztival volt (asszony megorul az ilyen kezmuves vasarokert-bar egyre kevesebb koze van a dolognak ahoz amibol lett) es mindig agyfaszt kaptam, hogy egy harom eszakas szallas tobbe kerult egy altalam sosem hallott kis faluban egy valyoghazban (szentbekalla meg tarsai) mint az egy hetes gorogorszagi szallasunk.
voltunk olyan kis szalloban, ahol a tulaj miutan kertem egy literes asvanyvizet, ugy szamolta fel az arat, hogy a 3 decis 300 forintos arat felszorozta. igy sikerult egy vasarnap reggel magyarorszagon, a vilag hatamogotti kis faluban ezer forintert vennem egy liter vizet. na akkor lett tele a hocipom a magyarorszagi turizmussal.

"okey-dokey!"



Nah, megyek Milanoba. Remelem, nem fog sokat esni.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Megérkeztünk a szállásra, juhé! Ilyen idő fele még épp csak kikászálódom a zombulásból.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Meddig vagy? Ha belefer, irany Genova, jobb mint Milano :)

Regen minden jobb volt.



A dóm tetejére mindenképp menj fel, ha rossz az idő, ha hosszú a sor, akkor is megéri!
http://imgur.com/a/vkNSM
Amúgy maga a város egy nap alatt végignézhető.



De ahhoz kurva lassan kell körbefordulni a dóm tetején.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Csak ne az oldalan szaladj fel mint a Dark Soulsos Anor Londoban :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Hongkong
London+azsia valami iszonyat fura egyvelege. baromi modern, fejlett, okosan kiepitett. a kozlekedes hasonlo mint londonban(es ok is a rossz oldalon vezetnek), mar a repteren vehetsz kartyat hozza, itt octopusnak hivjak. szinte barhol tudsz a kartyadra tolteni, viszont fizetni is tudsz vele uzletekben, boltokban, mcdonaldsban, whatever. busz/metro mindenhova elvisz. mikor jossz vissza a repteren, ahol vetted a kartyadat szepen visszaadod es 9dollar kezelesi koltseg fejeben visszakapod a deposit egy reszet meg ami maradt rajta. napi 30-60 dollart siman elkozlekedik az ember. erdekesseg, hogy a repter akkora, hogy 500 kapuja van csak az egyes terminalnak, (a kettest nem lattam) kulon ingyenes belso metro vonallal.:D

van haromfele taxi (haromfele nagy zonara van osztva a varos a taxik szamara) meg a hajokazas a szigetek kozott.

a szalloda szobank kicsi volt de jol felszerelt, tiszta. jart hozza egy helyi okostelefon, korlatlan net eleressel es helyi hivasi lehetoseggel, de ingyen hivhattuk von az usat, ausztraliat, kinat, meg a tok tudja meg melyik orszagokat (gondolom a legyakoribb turista orszagok). a reggeliert viszont kulon fizetni kell, nem am csak ugy jar a szobahoz-amit mellesleg elore ki kell fizetni erkezeskor es meg egy rakat letetet is ki kell csengetni, ha barmit osszeb@sznal -pl az okostelot.

az egesz varos gyakorlatilag felhokarcolok es bevasarlo kozpontok vegtelen egyvelege. gyakorlatilag keresztul mehetsz a varoson anelkul hogy latnad az utcakat -epuletbol epuletbe, foldalatt, xedik emeleti osszekotokon atkelve. minden a bizniszrol es a soppingrol szol. latsz nehany europai arcot, de nagyreszt azsiaiak (kinai, indiai, arab meg nehany fura keverek) akikkel talalkozol. szinte mindenhol jol beszelik az angolt, minden felirat ketnyelvu (angol-kinai) konnyu eligazodni.
az utcakon ami nem ora/ekszer/ruha/kutyu uzlet az kajalda. 90%-ban kinai szornyusegek kaphatok, nagyreszrt edessegek. rendes ettermet nehezebb talalni.

maga a varos altalanossagban elbaszott draga. egy hongkongi dollar 35 huf, de mivel eleg szemetek a valtohelyek siman kijon 40-re, meg ugy egyszerubb is szamolni.:) egy occso helyen egy kis valami kaja 60-80 HKD a legolcsobb helyi sor a tsingtao 30 HKD (3decis). ha veszel dobozost a boltban, akkor egy negyes kiszereles kb ugyanannyi. egy normalis etteremben a kajcsi 90 HKD-tol indul, a sor szinten. viszont vicces, hogy ugyanannyiert kapsz koktelt vagy rovidet(shot) is.

jo pelda az arakra es az ar kulonbsegekre- utso napon az eso miatt nem tudtunk elmenni a bruce lee muzeumba, helyette egy kozeli kis mellek utcaban beugrottunk megnezni a warcraft muvit egy moziba. ez egy igazan kis mozi volt, egy jegy 50 HKD volt ami kb a fele a normalis plazakban fellelheto mozik aranak (kb 10-150 meterenkent talalsz egyet minden fouton) ami tiszta hepi, de amikor utana szamolsz meg igy is majd 2k huf.

rengeteg nezelodni valo van, tortenelmi erdekessegek (en mint taipan manias mindenre kivancsi voltam amit a konyvben megemlitenek), de iszonyat libegok vannak a hegyek kozott, setahajok a szigetek kozott, a rakparton a mainland es a sziget kozott tok jo bulizos kiulos helyek. a varos sotetedes utan ugy nez ki mint amit elkepzeltunk a 80-90-es evek akcio-scifi filmjeibol, hatalmas neon reklamok, nehol az epuletek teljes fala led animokkal teli (mondjuk vagy 4x80 emelet), fel liftezel egy ilyen tetobarjaba, kiulsz egy sorrel es leszakad az arcod- minden csillog villog, el es qrva hangos! mesebeli, na!:)

"okey-dokey!"



Arak szempontjabol en kicsit durvabbra tippeltem volna, ezres 3 deci sorert kajaldaban/kocsmaban nem tul veszes. Tavaly annal dragabban ittunk Stockholmban, de szerintem meg anno Miamiban is tobbe kerult a sor, 6 evvel ezelott (az mely sebeket hagyott bennem diakkent :). Persze ez csak a sor, annal azert tobb koltsege is van az embernek :) A hetvegi fozdefeszten pl a varosligetben 500 penzt korul mertek 2-3 decit es kulfoldiek meg annak is tapsikoltak, hogy milyen olcso.

Nem tulsagosan vagyok ezekre a helyekre, foleg miota kollegam meselt rola, aki parszor jart kinai nagyvarosokban (felesege hongkongi).

Regen minden jobb volt.



a 30 hkd-s sor az ugymont talponallo/samlis helyen van. normalis etteremben/barban/kocsmaban 80-120 egy sor. az viszont minosegi es csapolt.
en speciel gyerekkorom ota vagytam hongkokba, egyszer latni akartam, hamar ilyen kozel vagyok-de egyszer kb eleg is volt.:) elmeny.

btw voltunk Macauban is egy napot-at hajokaztunk- es iszonyat varazsa van annak is. egyik oldalon a hatalmas fenyreklamokkal arannyal es giccsel teletomott kaszinok, masik oldalon a regi portugal stilusu tobbszaz eves kis hazak es sikatorok, erodok-szeduletes.
mellesleg eddigi tapasztalataim szerint macauban vannak a legszebb azsiai nok.

"okey-dokey!"



Mivel nem megy oda senki az év maradékában, ilyenkor akarják megkeresni egész évre. (Utána meg csodálkoznak hogy nem lehet/nem sikerült/nem megy senki.) Balaton ugyan ez.
Felesleges komplexebb dolgokat mögé képzelni: az átlag magyar ennyire hülye az üzlethez. (Jah, és az átlag magyar csak nyáron képes nyaralni menni. Még a déli féltekére is erőből, hiába van ott éppen tél.)

// Nálunk is 2k egy mozi jegy... ;]

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



2 heten belul 2-szer megyek Lengyelorszagba, legalabb ennyi oromom van az eletben mostanaban :)

Regen minden jobb volt.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!