Jelenlegi hely

Készülő filmek, melyek érdekelnek!

Utolsó bejegyzés


LY írta: Nekem az effektek... khm, ingadozó színvonala tűnt még fel.

Ez nálam le van fedve azzal az általános kijelentéssel, hogy egy kalap szarnak néz ki a film és leginkább a szintén borzalmas minőségi zuhanást produkáló X3-ra emlékeztet.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



A CGI-on még dolgozhatnak nyárig, nem? (De minek?)

ibi amentia latet



damoqles írta: A CGI-on még dolgozhatnak nyárig, nem?

Mondd meg nekem, hogy ez a rendszerint hiú remény mégis miért él emberekben? Miért gondolják az emberek azt, hogy ha már egy trailerben gyenge CGI-t kapsz akkor a végleges klasszisokkal jobb lesz. Tudom LY is biztos megmondaná, hogy egy trailerhez még nem végleges shotokat pakolnak be esetleg időhiány miatt de gondolom azt is elmondaná, hogy ég és föld különbség kurva ritkán van a trailer és a végleges film között.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


LY képe
LY
Donator

Pedig de, van nem is kevés példa akár egész durva átdolgozásokra is ;) asszem a Jurassic World esetében a krokodínós shot lett totál átdolgozva.

Egyébként pedig igen, az is általános, hogy félig (se) kész anyag kerül trailerekbe. Kisebbfajta átoknak számít VFX körökben ilyen shotokon dolgozni :)




Bárcsak kurva ritkán lenne. Ehelyett inkább kurva gyakran van.

ibi amentia latet


LY képe
LY
Donator

Egyébként annyit akartam még hozzátenni, hogy a közelmúltban hasonló, a kezdettől durván benézett dolgokat az első Warcraft trailerben láttam, pl. a kastély bejárata előtt üldögélő népek estek le a greenscreennel berakott háttérről hasonlóan. Na valamivel az is jobban nézett már ki a legutóbbi megjelenésekor. Szóval valamennyi remény van, de sajnos a live action felvétel ilyenkor a korlát, és nagyon nehéz vele csodákat tenni.



Amennyire bejott a DOFP, ez eddig annyira hit and missnek tunik nekem sajnos :/



A Dofp összes trailereknél is ugyanez a temető hangulat ment, aztán meg mindenki áradozott a filmről mekkora királyság volt, szóval szerintem nyugi.



LY írta: Pedig de, van nem is kevés példa akár egész durva átdolgozásokra is ;) asszem a Jurassic World esetében a krokodínós shot lett totál átdolgozva.

Egyébként pedig igen, az is általános, hogy félig (se) kész anyag kerül trailerekbe. Kisebbfajta átoknak számít VFX körökben ilyen shotokon dolgozni :)

Hát ez eléggé gyászos helyzet akkor. De most komolyan. Trailer azt a célt szolgálná ugye, hogy az embernek eladja a filmet. Igaz nem mindenki olyan éleslátású, hogy mindenféle CGI problémát kiszúrjon de pont arra a szaros 2.5 - 3 percre illene legalább megcsillantani azt a minőséget amit egy végső film majd elvileg reprezentálna. Vagy akkor ne használjanak olyan shotokat a trailerben amik nincsenek még készen. Na mind1.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


LY képe
LY
Donator

Na de amikor a trailer kijön, akkor szükségszerűen nincs még semmi olyan anyag, ami akár csak a közelében lehetne a végsőnek. Tehát vagy nincs trailer, vagy nincs benne semmi érdekes látvány - vagy marad a félkész...



DOFP-nél szerintem egyedül a Sentinelek miatt volt sokak részéről temetés de kb ennyi. Itt mondom a legnagyobb baj az, hogy csak úgy üvölt a trailerből az X3-as szintű ez már inkább direkt to video folytatás minőség jellege. Kurvasok karakter egy filmhez. Mindegyik kap majd 5mp-et. Zöme felejtős tizenkettő egytucat fejű. Nincs igazi feszültség vagy bármi kisugárzás akár a jobb szinészektől sem (se Fassbender se McAvoy). Szóval van itt bőven ok arra, hogy az ember ezek a trailerek alapján kétsébe vonja a filmet.

Mellesleg megjegyezném azért azt is, hogy sajnos Singer sem garancia már a minőségre mint mondjuk az X1 meg X2 idején volt. Csinált azóta egy mindenki által elfelejtett Superman Returnst meg a DOFP-t ami valszeg megint nekem izlésficamom de nálam hiábáival együtt First Class > DOFP. DOFP-ben is már az volt a baj szerintem, hogy maga a sztori nem volt eléggé feszes és ott is a hangsúly a karaktereket nézve már rossz irányba kezdett elmenni.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Volt egy remek kép erről GotG kapcsán (bár talán videó is volt róla, már nem emlékszem rá; a képet viszont eltettem) még anno
rwurl=http://s11.postimg.org/rk7uh4r4j/Rxhqv_UF.jpg



Jó ezt értem is. Mondjuk egy kizárólag látványfilmnél ez nehéz ügy valóban de attól még ez a praktika szerintem nem fasza és visszás érzést táplálhat az emberben de megértem miért van erre szükség.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


LY képe
LY
Donator

Igazából nem a praktika létezése a gáz, hanem talán az, hogy belenézhet a közönség. Tisztára mint a kolbásszal :)

Az összes CG dolog, animációtól a VFX-ig, arról szól hogy iterálni kell, amennyit csak lehet. Lássuk az egészet a kamerából összerakva, mi a fontos, mi működik, mi hiányzik. Oké, a Pixarnál a story team csak rajzolgatja a boardokat és úgy nézegeti a filmet 2-3 évig, de az is ha bekerülne egy trailerbe, akkor kábé vége lenne a világnak. Közben meg az a szállóige, hogy "trust the process" - tessék hinni abban hogy a sokadik zsákutca után ami megmarad, attól 6 és 60 között a közönségben mindenki oda lesz meg vissza (aztán manapság már nem).

Szóval a "trailer shot" igazából csak annyiban tér el az összes többitől, hogy a szokásosnál nagyobb közönség előtt megy az egész. Hülye geek komment, de vmelyik Star Trek filmben idézik Kirk kapitánytól, hogy az Enterprise parancsnokának lenni kb olyan, mint nyilvánosan megfektetni valakit ;) de ettől még igaz.

Aztán persze az egészet lehet fokozni azzal, hogy ma már egyre több filmet nemhogy nem preproductionben raknak össze, hanem a forgatás után postban, pick-up shoottal meg CG-vel, átírt befejezésekkel. De persze sosem a producer a hibás, vagy a rendező, hanem a CG artista, valahol Kanadától Londonon át Indiáig, a 16 órás szombat-vasárnapi munkanapja végén ;)



Ja, vigyázni kell az artistákkal :-)
rwurl=https://c1.staticflickr.com/3/2944/15341197195_4c7e29e49a_b.jpg




Ahogy nézem nem mai a trailer de én csak most láttam és király! :)

rwurl=https://youtu.be/uteGvHOs16A

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Ha néznél RW híreket... ;)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



But I don't :)

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Új trailer. Beindult a marketing gépezet!

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=iiCkPKAncFY



Ez legalább már nem szar.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



+1



És még egy új trailer... Medivh elég tuti.

rwurl=https://youtu.be/LTKshm00ehI



sóderbánya

"Daisy Ridley megerősítette, hogy tárgyalt Lara Croft szerepéről a tervezett új TOMB RAIDER-filmben, és lényegében csak arra vár, hogy szóljanak neki, belevágnak. A film a rebootolt játéksorozatot veszi majd alapul, amelyik 2013-ban startolt, és tavaly jelent meg a második része." -Geekz



rwurl=http://kepfeltoltes.hu/160321/war_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Iszonyat kilóg a greenscreen...



Minden kilóg. De minden.

Vissza a fantasyvel a D&D-mozik szintjére, lyéééély!

ibi amentia latet



Csak nem... de az irány stimmel.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Majd a postproduction megoldja (vagy nem :D)

amúgy
Warcraft film:
Ember kinézetű ork nők ... talpas egyes.
Színész emberkék egy Warcraftban = uncanny valley ... talpas egyes

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



És CG mellei lesznek?

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!