Jelenlegi hely

Indiana Jones 5 – Jön!

Utolsó bejegyzés

Indiana Jones 5 – Jön!
Mikor George Lucas eladta a lelkét cégét a Disneynek, akkor egyebek mellett az Indy széria is átkerült az egércsapdához, és mióta ez megtörtént, egyre-másra ment a találgatás, hogy mihez is kezdenek a franchise-zal. Ennek most vége, ugyanis a friss press release szerint 2019. július 19-én érkezik a film és Ford nagypapa a mozikba.

Sztoriról egyelőre semmi hír, persze érdekes kérdés lesz, hogy ezúttal is kihagyják Lucast az egyenletből, vagy dobnak neki egy csontot, és megkérdezik, űrlények után milyen misztikum nyomába eredjen a régészprof (valószínűleg előbb küldenek neki távoltartási végzést, mint ezt meglépnék). Amit még tudni lehet, hogy ezúttal is Spielberg rendezi a múvit, a producerek pedig ismét Kathleen Kennedy és Frank Marshall lesznek.

A dátum egyébként abból a szempontból érdekes, hogy a Marvel-féle Inhumans egy héttel korábbra, 12-ére van beütemezve, így annak a premierje valószínűleg el lesz tolva.
Szerkesztette: Strato - 2016 máj 03


Kurva kíváncsi leszek rá, hogy Indy erőszak lesz-e megint, vagy tényleg egy profi Indiana Jones folytatást kapunk.



Már a 4 se kellett volna.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Indiana Jones and the haunted hospice



Szerintem a fiatalság forrása lesz az alcím, és a film végén Indy megfiatalodik. Aztán jöhetnek a modern kori Indiana Jones filmek.

ShowHide spoiler #


Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Ez lesz a címe valamelyik közül szerintem:

Indiana Jones és a szent járókeret.
Vagy
Indiana Jones és a nyugdíjas otthon fosztogatói.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A páratlan részek eddig nagyon jók voltak. A Die Hardnál is éppen ez volt az egyetlen kapaszkodó az 5 előtt. Itt azért Spielberg és talán a Disney is profibb annál, hogy fogyaszthatatlanná tegye, de egy jó kis fölösleges lingyi-langyiságra sajnos jók lehetnek.

Sors bona, nihil aliud.



Legalább már nincs, aki zufókat erőltessen bele, meg azt tervezgesse, hogy egy rész teljes egészében egy kísértetházban játszódjon.

ibi amentia latet


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Persze, mert így Disneylandben fog játszódni.

Sors bona, nihil aliud.



Valóban, a Die Hardnál a páratlan részek voltak jók, meg a 2. A 4. résznél kiderült, hogy a 3. résznél kellett volna elfelejteni a Die Hardot. (Az Indy sorozatnál szintén úgy tűnik, a 4. rész nem akar működni)
Különben meg tök egyszerű lenne (lett volna) átvezetni az Indy szériát. Pl. Indy fia szerepel egy részben,(vagy egy gyakornok tök mindegy) aztán a következő részben már ő van a fő szálban nem az öreg Indy.

ShowHide spoiler #

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


ShowHide spoiler #

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Ezt csak közbeszúrom ártatlanul, mert érdekel:
A Kristálykoponya ufói mennyivel emészthetetlenebbek, mint a Frigyláda frigyládája, a Templom szívműtétje (vagy ide esetleg a nukeolt frigó vs. repülőből gumicsónakkal ugrunk ki) és a Kereszteslovag Kereszteslovagja? :)

Csak azért kérdezem, mert szerintem nem ez volt a make or break abban a filmben, mégis sokan hozzák fel :)


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Az 1 és 3 mindkét szériánál a saját jogán is klasszikus, bármennyiszer újranézhető és -nézendő. A 2. részeket már egyik sorozatnál se tartom túl sokra, csak kevéssel jobbnak, mint a 4. erőltetéseket. A maguk idejében egész jók voltak kategória, most nézve meg... nem az igaziak.

Viszont amíg a Die Harder túl kevéssé mert változtatni (a visszatérő McTiernan nagyobbat csavart a koncepción, és tökéletesen tette azt), addig a Temple of Doom jobban eltért az őt körbeövező két résztől.

Sors bona, nihil aliud.



Nagyon remélem, hogy Ford nem fog benne akciózni. Han Solo-ként még jobban elnéztem, ahogy puttyogtat párat a lézerstukkerrel, de Indy szerepében azért ennél jóval többet kéne mutatni és hát jelenleg 74 éves a koma.
Inkább egy olyan verziónak örülnék, ahol Sean Connery-hez hasonló szerepet alakítana, aki (Shia LaBeouf-ot lecserélve egy karakteresebb színészre) a fia mellett nyomul.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nyilván a Disney-nek is az lenne az érdeke, hogy az ötödik filmben már felépítse az új Indyt. Ezt többféle módon is meg lehet valósítani: visszaemlékezésekkel vagy az öreg mentorkodása mellett is.

A régi karakter megtartása hosszú távon már lehet, hogy kevésbé lenne nyerő, ráadásul akkor kéne maradni érában is a korábbiaknál. Lehet, hogy már nem kellene erőltetni az ifjú Indiana Jones kalandjai vonalat sem, amit - filmbeli visszatekintésen túl - annak idején sorozatban is eljátszottak már. Kölyökként mondjuk még bírtam is.

Sors bona, nihil aliud.



sandalar: +1 Morcos, "hagyjatokmárbékénpihenni" Indy kellene, aki inkább az eszével, mint az öklével harcol a gonosz (szekták/oroszok?) ellen. Simán el tudnám képzelni a bunyót is, de olyan kettőt mellé üt - kifárad -egy állast kap - összerogy szerűen, olyan egyenlőtlenül, mint a Frigyládában az órás nácival.

rwurl=http://3.bp.blogspot.com/-lArnW8x5nic/Vh0pgn6Zl_I/AAAAAAAAZg0/WGyKdFeCHK...



A másik nagy félelmem még az, hogy a (szerintem is) legjobbnak tartott 1 és 3 részekben is meghatározó szerepe volt az érának. A második világháború alternatív megközelítése, a nácik megszállottsága az okkultizmus iránt és hát tényleg maga a korszak a járműveivel, öltözékeivel, stb. adta a filmek atmoszféráját.
A WW2-t követő hidegháború is izgalmas korszak, de valahogy nem igazán passzolt az Indy4-hez. Azt nem tudom megmondani, hogy ez simán csak azon múlt, hogy maga a film szar lett, vagy egyszerűen csak nácik nélkül nem lehet igazi Indy filmet csinálni és kész. Kicsit olyan, mintha csinálnának egy wolfenstein játékot, ahol szovjetek ellen kéne harcolni :D



Nem tudom nekem Indiana Jones és a Die Hard szériánál (És még az Alien szériánál is) az első 3 rész teljesen ugyanolyan színvonalúra sikerült, ugyanúgy nézhető ma is, viszont a 4. rész már egy másik kategória a rosszabb irányba. Valahogy egy Indiana Jones filmbe pl. nem nagyon klapol egy UFO sztori úgy semmiképp ahogyan a 4. részben láthattuk.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Az (ősi) idegenes bulit is fel lehetett volna jól, vagy legalábbis jobban dolgozni. Mindemellett szerintem azért érezhető a választóvonal az emberiség múltjának ködéből táplálkozó tradicionális ezotéria és miszticizmus, illetve a földönkívüliek modern sci-fi témája között. Átfedések persze magyarázhatók bele, sőt ez a "váltás" a hidegháborús korszellemre és egy idősebb főhős paradigmájára való elmozdulást is jelképezheti, de ennyi erővel, kis túlzással akkor az 5. film akár szuperhősös is lehetne. Vissza inkább a gyökerekhez.

/amit közben sandalar írt

ibi amentia latet



Az előző részek 'cuccai' ősi vallási eredetű természetfeletti legendák voltak, az UFO-k valahogy nem ugyanaz a kategória. A 4-ben a frigós megmenekülés egy terminator filmben elment volna (mármint ha egy T800 száll ki sértetlenül a frigóból) A Gumicsónakkal repülőből kiugrás is igen necces mutatvány lenne a való életben, de most jobb lett volna a film, ha kiugranak és mindhárman meghalnak ? :)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Csak az baj, hogy nehéz is megújulni egy kisebb váltás nélkül, attól még, hogy nem jön évente, mint a Marvel vagy a Star Wars, 4-5 évente is futószalag lenne. Nyilván jó lenne pár tényleg jó és minden szempontból a klasszikus hagyományokat követő film, de szerintem megkérdőjelezhető, hogy ez mennyit bír el.

A képregényeknél is megoldották, hogy ne ragadjanak le örökre ugyanott, igaz, azok eleve követték a korszakok változását, és nem visszatekintgetve kezdték a koncepciót.

@Tompi

de most jobb lett volna a film, ha kiugranak és mindhárman meghalnak ? :)

Igen. Sokkal jobb lett volna, ha már ott jön a stáblista.

Sors bona, nihil aliud.



Nem tudom részemről a Végzet temploma is ua. a kategória mint a 1 és 3. Egy szórakoztató Indiana Jones film se több se kevesebb.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Az előző részek 'cuccai' ősi vallási eredetű természetfeletti legendák voltak, az UFO-k valahogy nem ugyanaz a kategória.

Amúgy de, nekem tökugyanaz a kategória :)
(Azzal a különbséggel, hogy élienek tuti vannak/voltak/lesznek, ellentétben...)



+1
és a lufipartis/repülős intró mindenidők egyik legkirályabb akciójelenete

Vill du bli ihop med mig?



Word, az Indy 4 nem az ufók miatt volt rosszabb a többinél.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Persze, a gumicsónak menekülés marhaság. Mai szemmel. Anno elmentek az ilyen túlzások, ma meg többi ismerettel rendelkezünk ( vagy csak felnőttünk), és tudjuk, hogy a frigós menekülés blődség. A négy ráadásul az 1-3 összeollózása, erős túlzásokkal, Indy hangulat nélkül.

Iron: pontosan. A lakomáról és a titkos járat felfedezéséről nem is beszélve. Utána a lává szélén verekedés, a csillés hajsza, meg a függőhíd, ami még jó lett.



Die Hard: 3 > 4 > 1 > 2 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 5
Indiana Jones: 1 = 2 = 3 >>> 4

Die Hardnál az 5. rész nagyon kilóg, a többi simán jó. Az utolsót a mai napig nem tudtam együltő helyemben végignézni. Nekem a 4 eléggé bejön, bár a szinkron sokat dob rajta.

Indiana Jonesnál az első 3 részt bárhol, bármikor, bármennyiszer. A 4. résszel két nagy problémám van: hogy unalmas (a közepén van egy kazamatás rész, ahol mindig rámjön az álmosság) és az irgalmatlanul pocsék CGI. Pedig poén, mert pont arról beszéltek Spielbergék, hogy minimalizálni fogják a régi filmek emlékére. Ehhez képest a színészeken kívül (de néha még ők is) minden, de minden az volt, és sok helyen okádék minőségben. Érdekes módon Shia LeBeouffel nem volt gondom, pedig nem szeretem a gyereket. :) De őt Spielberg produkcióban már nem látjuk viszont, emiatt nem kell aggódni.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



sterner írta: De őt Spielberg produkcióban már nem látjuk viszont, emiatt nem kell aggódni.

miért?



Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Valójában a hűtős jelent járt az eszemben és a 4, szóval ezt benéztem :) A 2 azért annyira nem rossz, hogy visszamenőleges hatállyal likvidálnám, de engem meglep, hogy például a borzasztóan sztereotip és közhelyes módon túltolt szereplők (a szőke bige és a kínai kölyök) csak számomra rombolt sokat a filmen. Az 1-ben és a 3-ban éppen a többi karaktert is nagyon bírtam, illetve a köztük lévő viszonyt. Pedig a más - az évtizedekkel korábbi kincskeresős kalandfilmeket idéző - irányvonal tulajdonképpen még üdítő is.

ShowHide spoiler #

Egyébként a Die Hardnál is a karakterek és az egymásnak szóló dumák minősége segít jól beárazni a különböző részeket (ennél jobban itt inkább nem váltok OFF-ba), de tény, hogy a 4-ben maga McClane még rendben van, az 5-ben meg a világon semmi se.

Sors bona, nihil aliud.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!