Jelenlegi hely

Webdrótozós topik

Utolsó bejegyzés


mindent a csocsokert! :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Van ez a komment (fb-video).
Na most az embeddelés működik viszont az "orig" 33 mp video helyett csak 15 mp-t játszik le. Ez normális, vagy csak nálam teszi ezt?

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



normalis. Es hangunk sincs btw.

A helyzet hogy meg mindig felmegoldas van egyelore kesz a facebook video embed kodra.

A problema ami fennall:
- facebook security tokenekkel dolgozik a video megolsztasoknal is. Ez azt jelenti hogy egy ideig el a megosztott videok direkt linkje, azutan ujrageneralja oket, azaz az elozoleg beagyazott megszunik, es elerhetetlen lesz (ertsd masok nem tudjak megnyitni)

A sajat megoldas strategiam ra:
- Attolti a szeronk a hatterben a megosztas idopontjaban egy olyan oldalra, ahol nincsenek ilyen resztrikciok.

Az hogy hol akadtam ezzel le, idezenem magam 2 oldalrol korabbrol:

Még mindig vadászok egy olyan (rövid)videomegosztó szolgáltatás a világon ami mindezt tudja:
- át lehessen rá tölteni webcírmről megadott videó fájlokat, programozva is (barmifele API vagy PHP eleres pl).
- lehetőleg anonym módon, értsd ne kelljen felreggelni (ez azt eredmenyezi hogy "vegtelen" mennyisegu tarhely all rendelkezesunkre igy).
- stabil az egyszer feltöltött videók elérhetési helye, nem váltogatja tokenekkel meg miegymás faszságokkal.
- apró thumbnaileker is készít a videókról (amit mi kihasználva beszúrhatunk pl magunkhoz előképnek a click falhoz lejátszás előtt).
- legyen hangja.

A reggelést még le tudom nyelni ha azon múlna, a többi must have.

Ahogy nézem, olyanok akik majdnem teljesítik az összeset (pl 1 pont kivételével) vannak, de olyan amelyik mindet még nem létezik, várnunk kell hogy valaki kialakítsa.

A jelenlegi felmegoldasok kozul 2 variacio kozul valaszthatunk:
- hasznaljuk tovabb a gfycatos atjatszast amit nem reg bedobtam. Ez kb majdnem megfelel a felsorolt kovetelmenyeknek, csak a gond hogy nincs hang a gfyvideokon, es ahogy mondod csak 15mp-ig nyomatja az ilyen modon atvett videokat. Elonyei hogy stabilan elerheto marad a link. Es nem utolso sorban az RW szerverre is minimalis terhelest ad a beagyazas, mivel lajtos gfycat APIkkal dolgozunk.
- beagyazzuk az ideiglenes security tokenes facebook direkt linkeket, amik ugyan tokeletesen mukodnek, de elavulnak egy (rovid) idon belul, es ez utan elerhetetlenek lesznek mar. (ez volt a gfycat variacio elotti megoldas). Tovabbi hatranynak hogy az RW szerora szignifikansabban nagyobb terhelest nyom, mivel egy piszkos hackkel oldottam meg hogy kinyerjem az (ideiglenes) direkt linkeket az oldalrol, aminek az alapja hogy beolvassa az egesz adott facebook oldal tartalmat a szerora a beagyazas pillanataban.

van meg a harmadik felallas hogy kikapcsolom teljesen a facebook video beagyazast, de ugy voltam vele a ket felmegoldas kozul jobb valamelyik mint a full semmi.

Btw a sima kepekre is ugyanezeket a resztrikciokat dobja be a kedves facebook, de boldog atjatszo partnerek vagyunk az imgur segitsegevel, es azzal jelenitjuk meg oket veglegesen.

ShowHide spoiler #

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Twitter poszt beágyazásával kísérleteztem a Hirio HQ-ban: azóta nem tölt be a topik, hanem fatal errort dob helyette. :D
http://www.rewired.hu/content/errol-szeretnek-irni?page=11

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /srv/virtual-ftp/rewired.hu/includes/common.inc on line 1430

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 126348621 bytes) in /srv/virtual-ftp/rewired.hu/includes/database/database.inc on line 2171

Én voltam?

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



poszt beágyazásával kísérleteztem a Hirio HQ-ban

ha a wysiwyg iframes megoldasara gondolsz, akkor don't. :D

Epp ezert van nekunk is sajat kodolt media beagyazas modszerunk ami biztonsagos es atnezett, mivel a klasszikus mindent megengedo (wysiwyg editoros) iframe-es megoldas velemenyem szerint annyira kiszamithatatlan es veszelyes (ertsd barmikor ugyanigy szetbaszhatja a forum tobbi reszet is) hogy szinte sohasem ajanlanam sehova.

Emlekszel amikor megesett hogy a doom topikban hogy szetbaszott mindent egyik juzeres manualis iframes beagyazas amikor még meg volt engedve, szetesett minden ott is amig full le nem tiltottam. Akkor is emlitettem hogy virus is meg barmilyen mas kulso kod is automatikusan lefuthat iframe-mel, igy szemelyesen nagyon nem csipazom.

Marmint kontrollalt, erole atgondoltan kodolt megoldassal ok persze, de csak ugy mezeileg barmit megengedve szabadon siman nem.

Amugy plane barmifele kiserletezest a teszt forumszakaszban javasolt muvelni, mivel ellenkezo esetben lehet eles resz baszodik szet, aztan ha nagyobb a gubanc akkor azt kell torolni (es eleve addig mas se tudja hasznalni ugye). Teszt forumszakasz meg ha komplett ki is nyiffan, kit erdekel, kitorlom komplett aztan ujra probalkozhatunk benne kedvunkre.

Én voltam?

szerintem most igen. :D

szerk: szerintem nem tudom könnyű módszerrel megoldani mivel sehogyan sem tudok én sem hozzáférni a tartalomhoz hogy fúrogassam (adatbázisban meg nincs kedvem kézzel tökölészni). Majd éjjel átteszem maintenance módba, kikapcsolok pár funkciót és törlöm a cache-t, az előreláthatólag segít megoldani hogy hozzáférhessek és törölhessem. Max belassulnak majd első nyitogatásokra az oldalak, amíg így újra nem generálja a motor őket *vállatvon* :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



ha a wysiwyg iframes megoldasara gondolsz

Nem az volt, a médiabeszúrásba gyomláltam bele egy embed kódot, ilyet:

Yes, true that @JustinRoiland is one of the voices in The Lab from Valve. pic.twitter.com/zZRYC5EL57— Geoff Keighley (@geoffkeighley) 2016. március 16.

Én is arra gondoltam, hogy már kiszűri a motor aztán vagy lesz valami, vagy nem... hát valami az lett, csak nem az, amire számítottam. Bocs. :(

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



oh, ez igy meg erdekesebb, el tudom mondani hogy pontosan hogyan is csinaltad lepesenkent? Probalom majd javitani akkor a felteteles bugot hogy mas ne tudjon veletlen se kibaszni magaval hasonloan.

szerk: á semmi, megtaláltam az adatbázisban visszakeresve a postot és kieditáltam a furi beágyazást, mostmár megint él a topik. Mégis egyszerűbb volt így mint komplett cache-t resetálni meg ilyesmi.

Meg így láttam is hogyan próbáltad beágyazni legalább pontosan. És jó hír hogy ezt mezei juzer nem tudja így szétbaszni mivel neki nem engedi a html kódokat beágyazni a motor, csak ugye a wysiwyg editorral nyomhatsz kb bármit amit tetszik mivel hiriroknak szabad keze van, így nem is stresszelek "bugtalanítani" mivel minden working as intended ahogy lesem.

Bocs. :(

ne stresszelj teso, azert vagyunk itt hogy segitsuk egymast es tartsuk a hatunkat ha epp hasonlo gubanc lenne valamiben.

Nem is lebaszasnak szantam csak magyaraztam a mukodesuket a dolgoknak, hogy segitsek kovetkezo alkalommal elkerulni a hasonloakat. Tesztelni siman tesztelhet barki ezutan is, megoldjuk ha gubanc akadna.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Oké, akkor konkréten a Lindzi Lohanes cikkbe végül "csalással" beágyazásra került - ott egy kép az embeddelt kommentről, ami a tweetre mutat :D - tweetről van szó, erről:
https://twitter.com/ned_luke/status/709458801947222016

Annyit csináltam, hogy miután odabiggyesztettem a topikba, hogy írok róla, átszerkesztettem a kommentet tesztelésre: fogtam a sima "alap felhasználó komment" formában lévő kommentemet, ráklattyoltam a médiabeszúrásra, aztán bemásoltam oda az embed kódot, amit a Twitter ilyen formában jelenít meg:
rwurl=http://i.imgur.com/GSyCDjN.jpg

Ennyi. Egyébként szerintem hogy ha máshogy nem tudod megoldani, nyugodtan törölheted az egész "Erről szeretnék írni" topikot a fenébe: érték nem veszik el, meg nem is aktuális, majd csinálunk másikat. Ja, az előző oldalak meg betöltenek.

Nem is lebaszasnak szantam

Vágom, don't worry, csak sajnálom, hogy melót csináltam neked. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Egyébként szerintem hogy ha máshogy nem tudod megoldani, nyugodtan törölheted az egész "Erről szeretnék írni" topikot a fenébe: érték nem veszik el, meg nem is aktuális, majd csinálunk másikat.

szerkesztettem mar az elozo kommentemet, megis adatbazisba nyultam es minden koser mar, ujra el a topik.

végül "csalással" beágyazásra került

nem javasolnam mint mondtam soha ezt a wysiwyg iframes megoldast, mivel mint latod (vagy lehet nem figyelted kulon) ott a widgets.js script kod a beagyazott cuccok kozott a twitter beagyazasaiban, ami igy minden kliens gepen ami megnyissa lefut, ha tetszik neki ha nem, ami egyreszt lassitja az oldalbeolvasast minden egyes alkalommal, de ami fontosabb hogy fogalmunk sincs mi van benne (a nyilvanvalo mellett), lehet akar adatgyujto script is vagy barmi (nem csekkeztem meg de nincs is ertelme minden milliard oldalt kulon atnezegetni hogy miket futtatna nalunk), nem bizok a nagy cegekben se siman, foleg a socialis halozatokban, mint a twitter.

mint tegnap is irtam a tech topikban rola hogy sima reklamokon keresztul csomo nagy oldalon is (mint a bbs, msn vagy newyorktimes) szetfertoztek crypro randsomware virusokkal es trojaiakkal a felhasznalok gepet: http://www.rewired.hu/comment/52332#comment-52332

Egyreszt ezert is mukodik igy a media tagunk ahogy, hogy nem egy oldalszeletet agyaz be az adott oldalrol, sajat kodjaival meg mindennel a hatterben futva, hanem kizarolag kinyerjuk magat a kert tartalmat, es csak azt jelenitjuk meg, minden mas nelkul. Igy full biztonsagban van barki aki ranez.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



nem javasolnam mint mondtam soha ezt a wysiwyg iframes megoldast

Nem is azt csináltam: ott egy kép arról, ahogyan a poszt kinézne beágyazva + rajta egy link, ami a posztra mutat. Szóval érted, egy sima képes linkelés az egész.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



a Sandalar féle társasjáték ajánlókat nem lehetne kirakni a főoldalra cikknek? csak egy ötlet..



Nekem is van egy ötletem: Az ötleteidet meg írhatnád oda, ahol ötletelni kell!

rwurl=http://media.tumblr.com/tumblr_m1exoaO3vL1r99f4t.gif

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



ó ok, tiszta sor így már végre. Ez így profi trükk akkor, mí apprúvz. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



gondoltam rá, de ehhez egy kattintással jutottam el, és be lehet szólni rá, win-win! :Đ



csak hírnél basztam el valamit azért akadt ki az oldal, megoldottam másképp, carry on.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Na erre varrj gombot, psi! :D
Mi a helyzet a YT-only videókkal?
http://www.rewired.hu/comment/53455#comment-53455

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



mit kell latnom? Egyikben nincs megengedve a lejatszas ha be van agyazva, csak a yt oldalan, de a tobbi nalam megy.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Csak itt az RW-n még nem találkoztam azzal, hogy ne menne egy YT, aszittem már ezt is sikerült meghackelni. ^^

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



oh, vagom mar mire gondolsz.

Csak itt az RW-n még nem találkoztam azzal, hogy ne menne egy YT,

en azt hiszem mar lattam parat, igaz minimalis szamuak.

aszittem már ezt is sikerült meghackelni. ^^

meg nem is foglalkoztam vele, pont mivel olyan elenyeszo szamuak.

otletem ugyan van ra hogyan tudnank atjatszani, max majd ha epp nem massal foglalkozok csak megint vedelmet torni akad kedvem, akkor megprobalhatom beimplementalni hozzank a tobbi koze. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Wysiwyggel nem funkcionál a spoiler tag. Ez akkor kellemetlen, ha spoilerbe kell tenni valamit moderátorként, vagy át kell mozgatni spoilert tartalmazó hozzászólást, mert a spéci színek tudtommal azon kívül nem működnek.

Sors bona, nihil aliud.



fair enough, annyi tortent hogy (valamikor egyszer ugy fest) ki lett kapcsolva valami oknal fogva ott, amit most visszakapcsoltam.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Vannak a remek twitteres képek. Főleg nokedlinál jön ez elő, aki szarik arra amit mondok neki, és mindig utánimgurozom a képeit, hogy megjelenjenek. :D

Tehát az van, hogy hiába rakja media tagbe a pbs.twimg.com/ valamiket, mindig egy képurl jelenik meg helyette "képként", amit végülis csak egy klikk fellőni imgurra, de mi lehet vajon a hiba?

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



bocsánat, azt hittem a twitter meg a tumbler OK :-( Nálam mindíg megjelennek rendesen



No problem, azért is vetettem fel: nálad azért jelenik meg, mert gondolom már becachelődött.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



tumbler az full ok szerintem (videok es kepek is), volt valami gond vele valahol?

Twitter tamogatasunk nincs meg egyaltalan, soha nem is volt a listan. Mondjuk gondolkodtam mar rola mivel szintugy rohadt popularis platform, gondolom behozom majd hamarosan. Ranezek majd mostanaban.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Replyolni akartam, és dobott egy ilyet a gép:

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /srv/virtual-ftp/rewired.hu/includes/errors.inc on line 0 Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 147146487 bytes) in /srv/virtual-ftp/rewired.hu/includes/database/database.inc on line 2171

Azóta megjavult: a probléma (talán) az volt, hogy mikor ezt beszúrtam media tag közé, akkor az ilyen formában történt - nem tudom számít-e, vagy csak véletlen egybeesés.:

[ m e d i a] http://replygif.net/i/1304.gif[/ m e d i a]

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



a code tag siman jo 5let az ilyen esetre, de ugy fest azon belul is execute-olja a bbcode-okat. Ezt korrigalni kell majd.

Amugy ja, itt is hozzaferhetetlen volt a topik ugye, de az adatbazisban atjavitottam a kommentet es akkor felszabadult a dolog.

Es ja, a beagyazas miatt volt. A rak tudja mi a faszert ker ~800mb memoriat ra az esetedben. Az egesz internetet beolvasnam file-ba nem foglalna annyit el.

szerk: azota rajottem azt hiszem, azert akadt ki a motor mivel entert (uj sort) nyomtal a ket media tag koze, vagyis pontositva az elso media tag utan. Hogy pontosan mi tortenik ilyenkor ami kiakasztja, azt nem tudom, de megprobalom eleve kiigtatni kodolvasas alatt, hogy ne is zavarjon soha tobbe be ilyen modon ha veletlen massal is (vagy maskor is) megtortenne. Nalam lokalis RW masolatnal a gepemen a tesztnel 1.5gigat kert volna le a muveletre igy pl. :D

szerk2: be is hoztam egy gyors fixet ra mivel gyakorlatilag nasty bug, torik az egesz oldal elerhetosege miatta (ahol a beszuras van legalabb is). Mostmar nem bugzik ha (veletlen) uj sor is csuszik a beszurasos mesebe. A motor automatikusan csekkeli es kivagja azokat mielott raengedne a beagyazas arzenal kodot.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



ja igen, arra rájöttem én is, hogy a tag utáni enter nyírta ki, csak ugye sikeresen offoltam a topicot, és már nem tudtam beírni. Ja, és nem direkt volt, hanem véletlen a kijelölés felkúszott oda. :)

szerk2 <<< thumbs up!

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Tvittör beágyazás támogatás befigyel
(módszere szokásos, csaj nyomjátok az url linket, és a motor bányássza a kép/videó/gif kombót)

rwurl=https://twitter.com/girlposts/status/714838529373835264

rwurl=https://twitter.com/twitter/status/560070183650213889

szerk: hmmm, video megy de ugy fest a kepen kell kalapalnom meg keveset.

szerk2: azt hiszem most mar oks.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



psishock írta: (módszere szokásos, csaj nyomjátok az url linket, és a motor bányássza a kép/videó/gif kombót)

Ez elég freudi volt. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!