Jelenlegi hely

Ki mit olvas most?

Utolsó bejegyzés


Van ilyen topik is?! (*szerk.: pedig már kommenteltem is ide. :D na mind1) Yay. Szóval,

Robert Galbraith - Kakukkszó, eddig nem mondanám túl jónak bár még csak a negyedénél tartok, de az írónőtől egy kicsit azért többre számítottam ilyen témában. Aztán lehet hamarosan be is indul.

Barbara Demick - Nothing to Envy, elég fasza könyv Észak-Koreából menekült emberekről. Aki érdeklődik a téma iránt annak nagyon ajánlom, mert baromi érdekes.



Peter F. Hamilton - Pandora csillaga I.-II.
Kicsit túl a felénél. Jesus. Ennyi mindent és ennyi mindenről írni egy könyvben... Még mindig lövésem sincs mi lesz a vége, de basszus nagyon, nagyon kíváncsi vagyok.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Pandórával én is szemezgetek, tetszik Hamilton stílusa. A földre hullt sárkányban is bő lére ereszti a dolgokat, én azt hittem, hogy egy katonai sci-fi minden rizsa nélkül, erre 150 oldal és még semmi - komoly - akció nem volt. :D Cserébe marha jól kidolgozott világot ismertem meg, egy csomó eredeti ötlettel.



Cartwright írta: A földre hullt sárkányban is bő lére ereszti a dolgokat, én azt hittem, hogy egy katonai sci-fi minden rizsa nélkül

Hja, innen is csók a magyar kiadás borítóiért felelős bumburnyáknak.

ibi amentia latet



Úgy lesz vége, hogy nem lesz vége, mert van egy Júdás elszabadul című folytatása, szintén 1200 oldallal. Az a sztori hivatalos második része. (Elvileg könyvfesztiválra akarják kihozni).



Itt ötlet és kidolgozás +10 a Földre hullt sárkányhoz képest. Pedig az is tetszett, de ez jobb.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



A felhúzhatós lány

Ez valójában az én kudarcom is biztos, de legalább egy éve olvasom: a negyedénél járok még csak, de egyre kevésbé érdekel mi fog történni :D
Már csak akkor nyúlok hozzá, ha a kocsiban ülve unatkozom :]
// Ma olvastam 2 oldalt !

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Szvsz nem vesztesz semmit, ha nem olvasod végig.

Én végeztem a Rowling-féle nyomozós-noir Kakukkszóval. Nem volt rossz, de egy 2 órás film formájában talán jobb lett volna.
Most Iain M. Bankstől a Nézz a szélbe következik.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Az elmúlt időszakban befejeztem pár könyvet úgyhogy kis összefoglaló, hátha valakinek megjön valamelyikhez a kedve...

Ransom Riggs - Miss Peregrine's Home For Peculiar Children
rwurl=http://www.ransomriggs.com/images/missperegrine_334x518.jpg
Jó kis könyv, nem világmegváltás, de aranyos kis fantasy egy nagyon érdekes settinggel. Tinédzser srác aki a nagyapja varázslatos történetein nőtt fel kideríti, hogy valójában nem is akkora kamuk voltak azok a sztorik és felfedez egy kvázi "X-Men" otthont amit Miss Peregrine vezet. Túl sokat nem lőnnék le a sztoriból, mert van benne meglepetés bőven. Az elején egy kicsit nyögvenyelőssen indul, de végülis jól ki van találva elejétől a végéig. Egyedül a legvégével volt egy kis problémám ami eléggé elütött a könyv többi részétől, de kellő felütés volt, hogy nekiugorjak majd a folytatásoknak is. A film adoptációban ami a trailerből látszik már most egyértelmű, hogy megcseréltek jópár dolgot és kvázi egy karaktert konkrétan ki is vettek a sztoriból ami így kurvára nem tudom hogy fog működni, de majd kiderül. Ami még egy kicsit dob a hangulaton amúgy, hogy tele van régi fotókkal a különleges képességekkel ellátott emberekről. Tök jók, sokat dob a hangulaton.

Leigh Bardugo - Six of Crows
rwurl=http://d.gr-assets.com/books/1459349344l/23437156.jpg
O-M-F-G. Na ez viszont iszonyatosan jó volt. A csajnak van már egy Grisha trilógiája aminek ez a könyv egy kvázi spinoffja. Állítólag azok annyira nem jó, de nem tudok róla nyilatkozni, mert nem olvastam. A történet lényege, hogy 6 bűnöző/tolvaj/kém (aljanép :D) kap egy megbízást egy kvázi lehetetlen feladatra amit valahogy próbálnak majd megcsinálni. Egy kicsit Ocean's Eleven ilyen szempontból amihez tudnám hasonlítani. A karakterek közti dinamika valami kurva jól működik. Veszi az időt, hogy kibontsa mindenkinek az indíttatásait, érdekeit. A sztori is baromi fordulatos és az utolsó harmad egyszerűen elképesztő. Alig várom a folytatást. (elvileg 2 részből fog állni ez a spinoff, meglátjuk)

Paula Hawkins - The Girl on the Train
rwurl=http://paulahawkinsbooks.com/images/The_Girl_on_the_Train_UK.jpg
Az elején jól indult, aztán nem történt semmi. Kb az összes karakter megállás nélkül sír, hazudozik össze-vissza, sír miatta, rinyál mindenért. Megállás nélkül. Nem viccelek. A könyv 80%-a azzal telik, hogy a karakterek x vagy y dolog miatt panaszkodnak, sopánkodnak. A főszereplő csaj egyszerűen csak segghülye, ahogy a többi karakter is. A nagy csavar a könyv közepétől a fénynél is világosabb úgyhogy kb 0 feszültség van benne. Nem teljesen értem mire fel a nagy hype körülötte, meg hasonlítgatják a Gone Girl-höz. :D Hát köze sincs, se minőségben se semmiben. Mondjuk lehet egy nőnek ez a fajta történetvezetés vagy "érzelmek" jobban bejönnek, de engem kurvára idegesített.



Six of Crows!
Epp most keresek valamit. Bepotoltam ket orisi elmaradasomat a 22-es Csapdaja es Az Otos Szamu Vagohid kepeben, kell valami, ami nem 2. VH, sot, ami nagyon mas :)
Szoval gyors guglizas utan latom, tenyleg valami jofele dologgal van dolgunk
rwurl=http://i.imgur.com/fXCUz27.jpg

Szerk.:
Oh wait, teen and young adult. Hm, hat nem tudom, ezektol mar csak a filmek miatt is csomorom van :/

Pl abbol az Fantasy-Xmenbol is most keszul film



Oh wait, teen and young adult. Hm, hat nem tudom, ezektol mar csak a filmek miatt is csomorom van :/

Nem nagyon tudom az igy mit takar, de azert nem tul sokat finomkodnak benne. Szoval ez ne tartson vissza szerintem, mert tenyleg baromi jo.
(Mas tema viszont, hogy a konyv maga valami elkepesztoen kurva jol nez ki fizikai valojaban)



Köszi az ajánlást... én pont azért nem mertem belevágni a Six of Crowsba, mert a Grisha trilógia első másfél részét olvastam, és hát... nagyon young adult :-D Pedig lehet azt jól is csinálni (lásd a Half a King sorozatot Abercrombie-tól), de ott nem sikerült. De ha itt nem lesz már a második fejezet táján szerelmes a fővarázslóba a főhősnő, akkor teszek vele egy próbát :-D


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Oh wait, teen and young adult.

És Joda ajánlja. Próbáltam meglepődni, de nem sikerült.

Sors bona, nihil aliud.



Van benne egy ugy-ahogy szerelmi szalnak nevezheto dolog, de az se nagyon az. :D Ket karakter kozott volt egy romanc meg a konyv elotti idokben, de abbol a konyvre annyi maradt, hogy az egyik arrol fantazial milyen valasztekosan kinozhatna vagy olhetne meg a masikat. :D

Amugy tenyleg barhol ahol olvastam rola mindenutt nagy meglepetes volt mennyit fejlodott az irono az elozo munkaihoz kepest.

@Zoo: haha. Az ilyen kommenteidet tartsd mar meg magadnak mert ha viccesnek szanod nem az. Szanalmasnak inkabb mondanam. Szoval FU. Fasz kivan bazdmeg, hogy egy topikba nem tudok normalisan irni, mert valami kurva vicces egyen megjelenik, hogy valamit beszoljon. Hagyjatok mar a faszomba ezekkel. Koszi.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nyugi, az ugratás ellenére én örülök, hogy ajánlottad, mert érdekesnek hangzik. Mondjuk elolvasni úgysem fogom, ilyesmire ritkán szánok időt, valamit ki kell szűrni előítéletből is.

Egyébiránt tényleg hozzád illőnek érzem, hogy megemlítesz egy ilyen műfajú könyvet. Viccen és pejoratív felhangon kívül is.

Sors bona, nihil aliud.



Egyébiránt tényleg hozzád illőnek érzem, hogy megemlítesz egy ilyen műfajú könyvet.

Miert is? Annyi ya konyvet ajalnottam mar, hogy ezert? Vagy annyi ya vagy tini filmert rajongtam az elmult par evben? Megis mi alapjan sikerult arra a megallapitasra jutnod, hogy hozzam illonek erzed egy young adult konyv ajanlasat?

A felreertes elkerulese vegett en mondjuk pont leszarom hova sorolnak egy konyvet. Felolem aztan lehet young adult ha jo. A problemam csak es kizarolag a kommenteddel van amivel semmit nem sikerult mondanod csak beszolni szerettel volna.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Úgy értem, hogy az évek alatt megszoktam, hogy tipikusan (14-)18-29 éves korosztálynak szánt (ami nyilván nem teljesen egyenlő kategória az említettel) divatos, friss tartalmakról "jelentesz", médiumtól függetlenül. A mostani listádon sem ez az egyetlen. Persze ezzel nincs baj, tudom, hogy nem vagy vén öreg medve, annyira még én sem, és a többnyire a játékok sem 50+-os kategóriába tartoznak.

Pongyolán szólva a fogyasztásunk között "generációs különbséget" látok. Értékítélet nélkül, és azt sem mondom, hogy az említettek ne lennének érdekesek számomra, egyszerűen csak más stílusok kedvéért mégiscsak lehúzódnak a listáról.

Szóval bocsi, tényleg csak egy közepesen béna ugratásnak szántam, nem állt szándékomban a lelkedbe tiporni. Arra ott vannak az irl barátaim.

Sors bona, nihil aliud.



progabe írta: Epp most keresek valamit. Bepotoltam ket orisi elmaradasomat a 22-es Csapdaja es Az Otos Szamu Vagohid kepeben, kell valami, ami nem 2. VH, sot, ami nagyon mas :)

My bro! A hetekben fejeztem be az ötös számú vágóhidat, szintén van egy "kis" lemaradásom klasszikusok terén. Jelenleg a Hyperiont forgatom, majd jön a Doom könyv - kb. a játékkal egy időben akarom olvasni :D.
Viszont, ajánlom neked a Justin Cronintól a Szabadulást. Világvégés-vámpíros, de a jobbik fajta. Itt nem csillognak a vérszívók, de rohadtul nem.



Már jó ideje hallgatólagosan te képviseled a fórum metroszexuális ifjontiságát (jóllehet ezen halmaz mérete igencsak konvergál az egyszemélyesség felé), Joda, ha tetszik az imidzs, ha nem.
Zoo meg csak kínosan gyakran szeretne bennfentesen vicces lenni, aminek mindig diplomatikus magyarázkodás a vége.
Most küldjetek el engem is a valahova, aztán be lehet fejezni az offtopic egózást. ;P

ibi amentia latet


CJ képe
CJ

Menj inkább dárk szúlszozni! :)

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Szóval ha jól értem most azért van köztünk generációs különbség, mert én megnézem/olvasom/hallgatom az 5 évnél frissebb dolgokat is és nem feltétlen szarozok le mindent válogatás vagy akár tapasztalat nélkül? Nem azért, észrevettem, hogy ez errefelé nagyon nagy divat és bárki aki mást tesz az le van nézve, de őszintén szólva elég nevetséges az egész már, nem csak most velem kapcsolatban, hanem úgy nagy általánosságban. Komolyan mondom már félve merek leírni bármiről is bármi pozitívumot, mert tudom hogy valaki kurva isten, hogy neki fog ugrani vagy próbál majd nagyon vicces lenni. :D Tudom nem lenne nagy veszteség (még örülne is neki mindenki, tudom, tudom, be lettem már avatva hogy igazából mindenki rühell), de már nem először fordul meg a fejemben hogy itt hagyom az egész fórumot a picsába pont az ilyenek miatt. Legalább megmaradna a nagyon szofisztikált és érett gondolkodással megáldott keménymag és senki nem rondítana bele ebbe a nagy letargiába ami megy. :D

A lelkembe nem tiporsz bele csak felhúz ez a fajta mentalitás az oldalon és most kicsapódott komment formájában is.

@Damoqles: ám legyen, nekem aztán mindegy. Azért kabbe te is.

És akkor most ezzel be is fejeztem a témát, majd folytatjuk máshol mikor ismételten beszól valaki valamit. :D



naplopó juteszembe
ponyva, de jó ponyva:

J. Goldenlane (Goldman Júlia)
eddig minden könyve megvan, imádom a stílusát. Könnyű, szórakoztató regényeket ír, a legkülönbözőbb sc-fi és fantasy világokban/stílusokban.
Kezdeni én A szélhámos és a varázsló-val ajánlom, esetleg az Isteni balhé-val. A többi is jó, barátnőknek a Herceg jósnője (és folytatása) biztosan be fog jönni :-)

rwurl=http://i.imgur.com/rQtPNz8.jpg
A szélhámos és a varázsló: A birodalom legnagyobb stílű csirkefogója, Khazai Argos, aki elől nincs biztonságban senki lánya, felesége (nem -vagy hanem -és..), erszénye, és nyugalma, nem egészen önzetlen pártfogásába vesz egy valamilyen sokktól megnémult széplányt - és hamar kiderül, hogy az inkvizíció elől menekülő, utolsó, nagyhatalmú mágus bugyijába próbált beférkőzni, amitől a szokásos ellenségei mellé megörökli az egész egyházat, néhány nagyobb lovagrendet, és általában egy kisebb polgárháborút. Ahogy azonban mondani szokta: Ha nagyhatalmú ellenséged van: rossz a helyzet. Ha kettő: sokkal jobb, és ha három vagy több: nagyon el kell rontanod valamit hogy ne használd ki őket egymás ellen!

rwurl=http://i.imgur.com/GuPP0DQ.jpg
Isteni balhé: picit Rejtő "A szőke ciklon"-ja hangulata. A lovagrend csel és gáncsnélküli bajnoka kénytelen összeállni a pimasz utcagyerek lánnyal, miután egy nehezen értelmezhető isteni jel arra utal, hogy istene kifürkészhetetlen szeszélyében a kiscsajt küldte segítségére szent, de teljesen öngyilkos küldetésében.
A könyv felváltva íródik a kettőjük nézőpontjából, nagyon szórakoztató is az "az nem úgy volt" faktor, és a történet megismerése szempontjából is hasznos lesz.

és hogy a Ki mit olvas mostanában-ra is rátérjek:

Napnak fénye:A harmadik háború utáni új kínai birodalom császára egy puccskísérlet kapcsán a szegénynegyedben egyedül maradva bújkál, és onnan kénytelen tervezgetni a túlélést és a hatalomba való visszatérést, amiben a sors fintora folytán csak két tinire, egy kiber-macskára, és egy ellenséges hatalom titkosügynöknőjére számíthat.

Holdnak ányéka: "A Ravasz, az agy és két füstölgő puskacső" hangulata az előbbi könyv világában: A mésékelten radioaktív afrikai szavannán egy lezuhant repülőgépben lévő ládába bezárt rejtélyes lány egyetlen frekvencián tud kommunikálni a külvilággal, amin is egy teljesen gátlástalan szélhámos ajánla fel a segítségét. Néhány apróságot még meg kell oldania, mint például megszökni a fogvatartóitól, lerázni azokat akik a kirabolt kaszinó ügyében keresik, lerázni vagy kihasználni azokat akik a lányt keresik, és mindenképpen kihasználni azokat akik egy értékes rakományt rejtő másik ládát keresnek. No és persze élelmet, vizet, járművet venni, lopni, vagy rabolni, és rájönni, hol is van ő, és hol a lány. Szóval semmi gond, úgy egy nap és jön!



Júdás elszabadul megjelenése sajnos tavasz-nyár. Ami ugye azt jelenti, hogy nyár, nyár vége. Fuck this. Úgyhogy moat Gaimantől újrázok, majd jön néhány Abercrombie.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Fú, jó tudni. Földre hullt sárkány óta (ami még mindig 500 forint/kötet a könyvudarban, nem is értem, hogy miért nem kapkodták már széjjel' egyik kedvenc íróm lett, tervezem a Pandóra csillagát beszerezni. Így, meg főleg.



Nálam sajnos az a könyv elhasalt. A világ és annak minden részlete tökéletesen ki volt dolgozva, de ez sajnos a főszereplő kárára ment. Már a könyv negyedénél tökéletesen nem érdekelt volna, ha meghal. Nem azért, mert idegesített, hanem azért, mert abszolút nem érdekelt. Semmi vele kapcsolatban. Ennyi érzelmet tudott kiváltani. Szóval mondhatjuk, hogy a könyv egy mestermű, hisz úgy olvastam szájtátva a könyvet, hogy a főszereplő totál érdektelen volt számomra. A Pandóra más tészta. Fényévekkel jobb.

http://www.deltavision.hu/pandora-csillaga-ekonyv/
Így fele áron van a két könyv egyben, mnint külön külön beszerezve.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Borító már van.
rwurl=http://i.imgur.com/OxWJL2e.jpg



Faszom a Deltába. Tavaly még azt mondták, van esélye, hogy az év végén megjelenhet, és annak fél éve már. Faszom a süket kiadói dumába és abba a filozófiába, hogy inkább pozitív csengésű néphülyítést osztunk, semmint a kijózanítóbb valóságot. Wolfe-ot is ígérik már mióta. Utálom ezt az ámító, gerinctelen magatartást.

ibi amentia latet



Azt mondják a fordítón múlik, mert alaposan és lassan dolgozik. El akarták venni tőle a kéziratot és odaadni egy másiknak aki gyorsabban halad, de addigra már túl volt a könyv felén, ezért most már inkább hagyják, hogy végig vigye.



rwurl=http://static.polc.hu/products/00/10/27/102741.jpg
Amíg várok a Júdásra...

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Én tudom hol a szerkesztőség ;)

Sleepy: Azé vagy zavarban, mert nem olvastál semmit :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!