Jelenlegi hely

Deadpool-filmek

Utolsó bejegyzés

Deadpool-filmek

Dedikált Deadpool Dopik

Szerkesztette: Strato - 2018 dec 10


Kezdésnek 26 perces interjú, vannak jó pillanatai. ^^
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=YXkOooJ20lY

Már több helyen is elhangzott, hogy a dvd kiadás gigantikus lesz a sok outtake miatt. Remélem tényleg így is lesz és nem csak poénkodásból mondogatják.



meg lehetne ütős audiokommentár, közbepofázó bemászós deadpoollal. a legalkalmasabb karakter erre. remélem annak a minőségére is oda fognak figyelni, mert hosszú idő után ez lenne az első film amit megvennék lemezen

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



nagyon is +1



Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson


LY képe
LY
Donator

Idióták :) És ahogy a mellékelt ábra mutatja, be is jött rendesen.
Kiváncsi vagyok Reynolds mennyire van benne ezekben ötlet szinten, simán kinézem belőle hogy ezen jár az agya időnként...



Valami riportban mondta vigyorogva, hogy a forgatás elején a stúdióban a reggeli meetingen ásítoztak a marketingesek, majd a végén, mikor szóba került a Deadpool kampány, hirtelen mindenki eldobott mindent, hogy részt vehessen benne. Meg, hogy akár hajnali háromkor is mennek a telefonok ide-oda, mikor valakinek eszébe jut valami baromság.:D

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



LY képe
LY
Donator

Ha minden igaz, akkor a maszk CG kell legyen minden esetben, tehát elvileg az összes ilyen vírusvideóban is az... :O



Így igaz. Itt beszél róla, rögtön az elején.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=-OLkC-daLUE


LY képe
LY
Donator

A fene egye meg, a héten nem tudom megnézni, szombaton meg megyek pihizni egy hétre végre, nincs igazság :)



600 millio dollar felett a ShitPoopL (609,8m).
Innen a 750 millio szerintem mar meg lesz (van esely a 800-ra is).
Ezzel mar a legmagasabb bevetelt hozo R-es besorolasu film lenne (13 eve a The Matrix Reloaded tartja 742,1 millio dollarral). Plusz az utolso X-Men film 747,8 milliojat is verne (3D es Kina nelkul (ott a DoFP hozott 116 milliot)).



A trilógia már garantált! :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



A Foxnál ezek után szerintem bármit kérhet Reynolds a folytatásra, meg fogja kapni. :D Remélem alaposan ki is használják majd. (és most itt nem 200 milliós büdzsére gondolok, hanem kicsit merészebb hozzáállásra, mert kelleni fog ha valóban Cable lesz a folytatásra) Ennek a felét kaparta volna össze a film összesen már akkor is magukhoz nyúltak volna a boldogságtól.



Remelem tovabbra is %-ot fog kapni Reynolds, a koltsegvetes pedig 100 millio dollar alatt marad.
Gondolom studio altal ezen keresett kb 300 millio dollar egy komoly resze a a Fantastic Four veszteseget nullazza majd ki (a producer ugyanaz).



Az F4 120-ba került, 170-et termelt, tehát még marketing és mindennel együtt sem volt veszteséges, csak nem is kerestek rajta egy fillért se.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Bőségesen, (mondjuk nem gondolnám, hogy 100 milliónál többet buktak rajta, de ez nyilván soha nem fog kiderülni ha a Foxon múlik) viszont szerintem az már a Martian-nal meg lett oldva úgy ahogy házon belül. Az is ugyanúgy Fox és ugyanúgy Kinberg keze is benne volt a dologban. Bár mókás, hogy a Deadpool hamarosan leelőzi azt is (jelenleg kevesebb mint 20 millió a különbség WW, csak ugye az összköltsége kb a negyede volt a DP-nak). Ah, elképesztő bárhogy nézzük.



Annak csak kb a felet kapja vissza a studio. A marketingre is elment legalabb 50 millio. Az meg mindig 80-90 millios veszteseg.



Negyede? A The Martian nem volt olyan draga film. Vagy rosszul remlik a 110 millio dollar koruli koltsegvetes?



Oopsz, azt hittem ott is megközelítették a 200 milliót. Akkor max a reklámköltséggel együtt. Akkor valahol a fele/harmada környékén ha összköltségvetésről van szó. Azért a DP marketingköltsége nem hiszem, hogy olyan túl nagy lett volna, bár nagyon jó volt, de többnyire csak Reynolds volt beöltözve és baromkodott egy kamera előtt és közel sem volt akkora felhajtás körülötte mint a Martian körül (billboard, tv spotok mindenütt folyamatosan, stb).



En ketlem, hogy azert annyira alacsony lett volna a marketingre szant osszeg. Vicces netes videokkal szerintem nem lehet egy filmet ilyen szinten eladni. Lehet nem koltottek ra annyit mint mondjuk a The Martian-ra, de ketlem, hogy sokkal kevesebb lett volna az erre forditott osszeg (pl fele vagy meg attol is kevesebb).



Én mindig úgy hittem, hogy a film bevétele az, amit a film után keres a stúdió és nem egy fikciós összeg, ami befolyik a pénztáraknál és amiből még lejön a mozik része, ami ugye ~50%.
Vagyis azt számolják, hogy X darab eladott jegy után mekkora összeg folyik be nekik és nem azt, hogy mennyi folyik be a moziknak.

A másik lehetőség ugyanis szerintem valahol irreális: Akkor egy filmnek (mondjuk a mojo szerint) legalább 3-4 szeresét kell kitermelnie, hogy megtérüljön marketinggel, mindenestül.

Tehát a filmek túlnyomó többsége veszteséges, hiszen az nem túl gyakran valósul meg, hogy az egységnyi ráfordításra négyszer akkora bevétel jusson. (Vagyis egy 50 millás filmnek legalább 200, de egy 200 millás filmnek legalább 6-800 millát kell termelnie, hogy érdemi hasznot hajtson.)
Sőt, amelyik nem veszteséges, azok többsége se termel szinte semmit, már ha a befektetés mértékét és kockázatát nézzük, ami szintén elég vad.

Ha ez így igaz, akkor a filmek 95%-át csak a nemzetközi piac menti meg a teljes csődtől, az amcsiknál kivétel nélkül szinte minden veszteséges lenne.
De a filmek nagyobbik fele még utána is.

Tudom, erről cikkeznek, hogy a nagy bukták után csak 1-1 óriási kasza menti csak meg a stúdiókat, meg ezért vannak a sokadik részes filmek, mert az a stabil bevétel - de ha ez tényleg ennyire szélsőségesen így megy, az elég szánalmas az egész bizniszre nézve.

És persze akkor mea culpa, így valóban van mit visszatömni az F4 után a kasszába.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Erről van egy jó cikk.
https://www.quora.com/What-percentage-of-box-office-revenues-goes-to-the-makers-of-the-movie

A lényeg:

Of that $420 million made domestically, slightly more than half the first few weeks went to the studio. It decreased thereafter. In the end, it works out to about half (we're estimating here). This means that Lionsgate (who produced and distributed it, so they keep their share whole), got about $210 million domestically. They invested somewhere around a quarter billion US dollars ($250-260) to produce, advertise and distribute it. So on the US box office receipts alone, they didn't break even. If it were dependent on the USA, the movie would have been a failure.



Ha csak a mozibevetel utan iteljuk meg ezt akkor valoban tobbszoroset kell hoznia egy filmnek.
Bar ez az egesz kurva osszetett. Eleve nagyon mas lehet a koltsegvetes es a reklamra szant osszeg aranya is (a 4x-es szorzo talan kicsit tulzas, en 3x-el szoktam szamolni es azzal szerintem mar biztosra megyek). De ugye ott a home video is. Ami azert szep osszeg tud lenni. Persze egy 100 millios veszteseget ez se nullaz le egy olyan film eseteben amit utaltak mint a szart es egy ismertebb ember sincs benne. Viszont tud olyan filmeken komolyan segiteni, mint mondjuk a Mad Max: Fury Road vagy a Batman Begins (aminek allitolag a DVD-s teljesitmenye adott lokest a folytatas elkeszitesehez).



Én mindent elhiszek, de akkor két lehetőség van:
- vagy magyar léptékben csalnak adót, áraznak túl mindent, meg persze hazudnak és lopnak
- vagy Hollywood nyugodtan átköltözhetne Vegasba, mert kb. olyan az egész

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Meg bizonyos esetekben a rohamosztagos tej és akció figura, a cápás kalandpark, a Tesco-s matrica, meg a Joda által linkelt cikkben vázolt további osztás, hogy még a 'stúdió'-nak jutó pénz is oszlik tovább, meg persze melyik héten és hol termelte ki, stb-stb.
Szóval tiszta sor, hogy elég komplex a dolog.

De ettől függetlenül, ha ez így igaz, akkor mondjuk egy Tomorrowland-en alsó hangon buktak 200 millió dollárt. Ami nagyon más, mintha csak 'nem termelt volna'. (Ami gazdaságilag szintén bukta, hiszen egy halom befektetett idő, pénz és energia után nem nyersz rajta semmit = a finanszírozónak veszteség.)

Mondom, elhiszem, csak ez így valami vad szerencsejátéknak tűnik, nem filmgyártásnak :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



De ettől függetlenül, ha ez így igaz, akkor mondjuk egy Tomorrowland-en alsó hangon buktak 200 millió dollárt.

Buktak is.



Tomorrowland hatalams bukta volt. Ahogy par eve a John Carter is. Ezek moziban buktak joval tobb mint 100 milliot (lehet 200-at is). A Tron Legacy folytatasat hanyagoljak is az elobbi buktaja miatt. Egyszeruen tul kockazatos ket ekkora zako utan. A Disney reszerol marad a Pirates 5, az MCU es a Star Wars filmek. Na es persze a klasszikusaik feldolgozasai. De eredetibb dolgokra ne szamitsunk. Az emberek altalaban latvanyos filmet akarnak a mozikban latni, az meg kurvasok penzbe kerul.



Egy az egyben erre vonatkozott a #25.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Mondjuk a Tron kinullázta magát a DVD és BD eladásokkal, de való igaz, hogy nem fogja bevállalni a Disney megint azt a rizikót sajnos a közeljövőben. Viszont a MCU meg a SW most tonnaszámra önti rájuk a pénzt szóval hátha.

Én se teljesen értem amúgy, hogy éri ez így meg bárkinek is, vagy egyáltalán hogy mernek ennyi pénzt adni valami nem bejáratott dologra, ha ennyire nehéz visszahozni az árát.



A bejaratott dolgokat is megunhatjak az emberek. (A Deadpool sikere is valamilyen szinten ezt igazolja.) Bizonyos studioknak pedig nem nagyon vannak bejaratott dolgaik, hogy evente kint legyenek mondjuk ket-harom nagy durranassal (Paramount, Sony Pictures).

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!