Jelenlegi hely

Webdrótozós topik

Utolsó bejegyzés


Csak, hogy ne tűnjön annyira beszólásnak az előző komment, meg hogy vmennyire leírjam, hogy miért gondolom így: törpöltem mostanában ezen a dolgon abból a megközelítésből, hogy miért nem tetszik és asszem, hogy kb. megvan a válasz.

Az a helyzet, hogy a huboldal baromi jó ötlet, csak úgy nem, ha a mostani formában létező fórumra pakoljuk rá a főoldalt ahelyett, hogy csinálnánk egy "igazi RW főoldalt". Ez alatt annyit értek, hogy egy igazi főoldal nem a fórumra pakolja rá a hírfolyamot vmi tetszetős grafikus formában, hanem kompaktabban jeleníti meg a fórumot is. Ugye abból a szempontból, hogy én mit akarok elérni, jelenleg rengeteg fölösleges információ van a fórumoldalon, mert csak ennyit akarsz belőle látni (nem lesz pontos, mert a szerintem szanálandó HQ-kat kivettem belőe):
rwurl=http://i.imgur.com/lsO9J93.jpg

Szóval szvsz ha korrekt, átlátható főoldalt akarunk, akkor egy átláthatóbb "fórum-csontváz" is kell, ami a jelenleginél egyszerűbb és az infócunami helyett arra koncentrál, hogy hova akar menni róla az ember. Ha főoldalnak elég "fél oldal", akkor a fórumnak is, hogy külcsínben és átláthatóságban balanszban legyen egymással a kettő. Tudom, hogy te annyira szerelmes vagy a fórumba, hogy a fejlécbe is csak azt raknád, de hallgass rám: ha nyítóhubban gondolkodsz, akkor a mostani fórumhub egyszerűen sok.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Psi mockupjának olcsó paintes megerőszakolásával illusztrálnám, hogy mire gondolok.

Ez egy csúnya, de igazi főoldal, ahol balanszban van a két különböző jellegű kontent, minimális scrollozással el tudom dönteni, mit akarok csinálni, a random idetévedő meg egy híroldalt lát extenzív fórummal:
rwurl=http://i.imgur.com/wxsSAIr.jpg
*Nyilván zsúfolt és ótvar így, szóval azt ne nézzétek, mert motion sickness lesz. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



alapbol mindig prioritast kap a bugkezeles. Amugy ficsor fejlesztes kerdesben per pillanat most az, hogy szepen csiszoljam tovabb a beagyazs funkciot, tamogatas es egysegesites teren. Pl egysegesitesen a kinezetet, funkcionalitast es belso programozast is bele kell erteni, pl hogy egy egy uj tamogatott oldalt minel egyszerubben tudjam beleimportalni a tobbi koze. Probalok a gif-ekkel is kezdeni majd valamit idovel.

Aktiv reszei ezek mind az oldalnak amit naponta egy csomo alkalommal lat es hasznal mindenki, igy fontos hogy rugalmasan mukodjonek es ne akadajozzak az oldalbeolvasas sebesseget (kulonosen csunyan most a gif-ekre nezek).

A fooldal/forum egysegesitesen is majd dolgozni fogok, de tipikusan szeretek egy meloresszel megelegedett lenni valamelyest, mig atmenyek a tobbire, hogy ne nagyon sokminden alljon a levegoben, mert minel tobb parhuzamosabb dologba kezdek bele, annal nehezebb eszben tartani, de legalabb atlatni mivel hol alltam epp meg es mi kell meg hozza, foleg honapokkal (evekkel) kesobb visszanezve. Fuggetlen hogy //kommentelek a kodban amit csak tudok.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Zaxx írta:

Okkal van csak letminimum beleolve a fooldalba.

Question: mennyivel lesz több energy beleölve a főoldalba, ha egy "kiemelt topikok" lista helyettesíti azt a fórum tetején? :D

Az alapelgondolas hogy a leheto legtobb reszfejlesztest tudja mindenki aktivan hasznalni, szemben azzal hogy kulonbozo reteg csoportoknak kezdenek dolgozgatni.

Ha nem ugy kell gondolkodnom hogy "fooldal" meg "forum", hanem "Rewired", es ezeknek tudataban hozom be a funkcionalitasokat, az sokat segit ebben a problemaban.

Szoval azzal hogy a Rewiredbe beleolok egy kis energiat adott esetben, akkor minden resze annak elonyt szerezzen a fejlesztesbol.

Pl. a megnyitott "hír" továbbra is úgy fog kinézni formailag, mint egy mezei első komment?

Mar most nem ugy nez ki. Nektek ott a wysiwyg editor, kepnezot szurhattok pofonegyszeruen be, szerver tarhely hozzaferesetek van, be meg minden tetszoleges formazasi, szinhasznalati, felsorolasi, stb stb lehetoseg. Csomo ilyesmi nincs meg a "mezei" topikkinezetben a mezei juzereknek.

Az meg hogy az alapvaz felepitesi strukturaja hasonlit a "forumera" pont az egysegesitesbol fakad. Hogy egy fejlesztest mindenhol mashol is felhasznalhassam, vagyis mashogy nezve, egy fejlesztessel megolhassak egy csomo adott problemat. Szvsz ezekbol adodoan is felesleges ket teljesen kulon vonalon vinni a cikkek es a topikok alapvazat a motorban.

Szóval szvsz ha korrekt, átlátható főoldalt akarunk, akkor egy átláthatóbb "fórum-csontváz" is kell

nyilvan, es kezdtunk is hosszasan beszelni rola, csak eddig meg senki nem fogta meg a munkat es dolgozta akkor ki emberesen. Majd idovel gondolom vagy en vagy mas. Vagod a topikot mirol beszelek.

A lenyeg hogy konnyen keresheshetoek es attekinthetoek legyenek a temak rajta. A jelenlegi strukturat is latatlanba hoztuk be, kb csak hogy valami normalisabb legyen a regi full rendszerezetlen "mindent odahanyunk az altalanosba, aztan sok szerencset kikeresni ami kell" hozzaallas helyett, annak tudataban hogy idovel majd meglatjuk hova fejlodik a dolog es majd atszervezzuk a strukturakat. Sot monduk hogy az atgondolasokat idorol idore meglephetjuk, amint lattuk hogy elengendoen megvaltoztak az igenyek, vagy a felhasznalasi szokasok.

De ez a fooldal integraciojatol fuggetlen kerdes. A fooldal integraciojat is at kell gondolni es ki kell majd normalisan dolgozni, viszont a forumstruktura atnyuzasa is ugyanugy egy melo, es egyik a masikat tudjak aktivan segiteni.

Nyilvan ha mind2 kesz lesz, az lesz az igazan faszanyos, de ha egyiket vagy masikat epp hamarabb behozzuk, az se lesz gond, csak haladjon a dolog.

Ezek mellett en ugy vagyok vele, hogy a felso menu atszervezese is egy kulon (fooldal integralasan kivuli) kerdes. Eleve most sincs a fooldalon semmilyen menu szal erted. Azt is kulon ki kell majd dolgozni, mi legyen benne es mi nem. Mindez megint aktivan fugghet a forumstrukturatol is, holott nem a resze neki. Azokat a forumszekciokat vagy iranyzatokat tennenk oda amik a legfontosabb, legforgalmasabb reszet kepezik az oldalunknak, fuggetlen hogy jottek e cikkek roluk, vagy epp csak kurva jo topikokkal van tele amiket szintugy erdemes (napi szinten tobbszor) nezegetni es kommentelni ra, ezaltal novelve a megelegedettseget, es a visszatero emberek szamat.

Igy ezt a problemat pl en 3 kulonbozo megoldando iranyra osztanam el mintsem 1 fogalomkent emlegetnem fel.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Szoval azzal hogy a Rewiredbe beleolok egy kis energiat adott esetben, akkor minden resze annak elonyt szerezzen a fejlesztesbol.

Psi, neked politikusnak kellett volna menned. :D

Mar most nem ugy nez ki.

De igen: egy cikk oldalába nem kell a bazi nagy avatárom, a kommentszámlálóm meg a franc tudja mi. Szóval érted, hogy értem: a cikk az nézzen ki cikknek, a kommentek meg alatta legyenek formailag elkülönítve az átláthatóság érdekében. Ha valaki benéz a semmiből, ne lássa első hsz-nek a cikket / hírt. Apró szőrszálnak hangzik, de megjelenésileg fontos.

nyilvan, es kezdtunk is hosszasan beszelni rola, csak senki nem fogta meg a munkat es dolgozta akkor ki emberesen. Vagod a topikot mirol beszelek.

Mindenki ötletelt egy sort, csak félbemaradt a beszélgetés. Elő kell szedni újra, aztán megnézzük, mi lesz belőle, de ugye nélküled nem megy, ha senki sem akar / tud a megvalósításon melózni.

Azokat a forumszekciokat vagy iranyzatokat tennenk oda amik a legfontosabb, legforgalmasabb reszet kepezik az oldalunknak, fuggetlen hogy jottek e cikkek roluk, vagy epp csak kurva jo topikokkal van tele amiket szintugy erdemes (napi szinten tobbszor) nezegetni es kommentelni ra.

De minek kétszereznéd meg a fórumot? A listában ugyanúgy ott van minden, ami pörög, semmi szükség felülre is berakni. Szerintem jobb lenne értelmesebben elosztani azt a helyet (pl. a fogaskerék helyett kaphatna szöveges menüpontot az oldalbeállítás fül, talán akkor használnák is).

Igy ezt a problemat pl en 3 kulonbozo megoldando iranyra osztanam el mintsem 1 fogalomkent emlegetnem fel.

Technikailag + lebonyolításban én is, de formailag attól még "főoldal" téma, mert annak a külcsínét / rendezettségét variálja, és az egyik nélkül nem lehet érdemeben dönteni a másikról sem. Mielőtt egy sor kódot is írnál, fejben véglegesnek kell lennie mindhárom résznek.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Mar most nem ugy nez ki.

De igen: egy cikk oldalába nem kell a bazi nagy avatárom, a kommentszámlálóm meg a franc tudja mi. Szóval érted, hogy értem: a cikk az nézzen ki cikknek, a kommentek meg alatta legyenek formailag elkülönítve az átláthatóság érdekében. Ha valaki benéz a semmiből, ne lássa első hsz-nek a cikket / hírt.

mondjuk hozzaallas kulonbsegek de nekem pl abszolut elonynek szamit ha a kommentek is az orrom ele vannak tolva, mivel reszet kepezik a dolognak es aktivan inspiral arra hogy esetleg en is odanyomjak valamit, azaz aktiv resze legyek a kozossegnek. Tipikusan en arra biztatnam az embereket hogy vegyenek reszt a kozossegben mintsem hogy csak elolvassak a cikkeket es tovabblibbenjenek a facebookra aktivkodni pl komment szempontbol.

A kommentszam, mikor lepett belepett meg ilyen faszsagok amugy nyilvan le lesznek idovel takaritva hogy csokkentsek a vizualis zajt es szebbe tegyek az osszkepet, egyreszt mivel teljesen felesleges hogy allandoan az arcodban legyenek es ha barkit erdekel, egy kattal a nevedre megtekintheti a profilodat, minden mas bovebb leirassal. De ez masik revamp resze megint, van is ra kivanalom/bugtopik nyitva, csak egyelore a levegoben van mivel mashoz nezve nem nagy prioritas es fontosabb elintezni valok vannak jelen pillanatban.

nyilvan, es kezdtunk is hosszasan beszelni rola, csak senki nem fogta meg a munkat es dolgozta akkor ki emberesen. Vagod a topikot mirol beszelek.

Mindenki ötletelt egy sort, csak félbemaradt a beszélgetés. Elő kell szedni újra, aztán megnézzük, mi lesz belőle, de ugye nélküled nem megy, ha senki sem akar / tud a megvalósításon melózni.

oszinten? Ez tipikusan az olyan problemak koze tartozik amihez nem kell semmi fele programozas csak ido, amit valaki(k) rafektet(nek). Ha valaki elojon nekem akar egy rajzolt papirral, paint mockuppal, txt dokumentel, vagy sima forum kommentel, ahol le van vazolva apro atlathato vonalakban hogy mikent is festene az uj forumvaz, mi mibol kovetkezne es hogy allnanak a topikok benne, kb 15perc alatt at lehetne mindent rendezni, mivel a funkcio erre adott, barmikor barmit konnyen at lehet dolbalni es alakitani. Egyik nagy elonye a jelenlegi motor strukturanknak a flexibilitas.

Nem kellek oda en ehhez mint "fejleszto".

Ha gondolod fogd meg (azaz folytasd a megkezdett) munkat, en max segitek coach-olni es 5centeket adni, es szerintem siman szamithatsz a tobbiekre is.

Azokat a forumszekciokat vagy iranyzatokat tennenk oda amik a legfontosabb, legforgalmasabb reszet kepezik az oldalunknak, fuggetlen hogy jottek e cikkek roluk, vagy epp csak kurva jo topikokkal van tele amiket szintugy erdemes (napi szinten tobbszor) nezegetni es kommentelni ra.

De minek kétszereznéd meg a fórumot? A listában ugyanúgy ott van minden, ami pörög, semmi szükség felülre is berakni. Szerintem jobb lenne értelmesebben elosztani azt a helyet (pl. a fogaskerék helyett kaphatna szöveges menüpontot az oldalbeállítás fül, talán akkor használnák is).

-> http://www.rewired.hu/content/kivanalom-folyamatosan-toppon-lebego-menus...

Igy ezt a problemat pl en 3 kulonbozo megoldando iranyra osztanam el mintsem 1 fogalomkent emlegetnem fel.

Technikailag + lebonyolításban én is, de formailag attól még "főoldal" téma, mert annak a külcsínét / rendezettségét variálja, és az egyik nélkül nem lehet érdemeben dönteni a másikról sem. Mielőtt egy sor kódot is írnál, fejben véglegesnek kell lennie mindhárom résznek.

Technakailag ja. Mellesleg mint tudod nem szeretek feleslegesen se 5x hozzakezdeni es megoldani ugyanazt a problemat, es mindig atdolgozgatni, szoval az is korrekt. Egyelore bele sem kezdtem annak a kodolasaba vagy kidolgozasaba (mondjuk nem csak ez miatt), es csak dumcsizunk rola hogy mikent lenne es mi a legcelszerubb a szamunkra. Maximum annyit probalgattam itthon hogy kivitelezheto e (ertsd en ki e tudom vitelezni), hogy egyaltalan erdemes e rola beszelni.

Amugy orulok hogy egysegesen kezded te is latni a dolgokat. :D
rwurl=http://artsfuse.org/wp-content/uploads/2013/06/Neo-in-The-Matrix.jpg

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

És köszi, hogy beléphettem a pina-topikokba.

A HW/RW-történet legnagyobb puncijának ott is van a helye.

Szerk.:

Media taggel nem méretezi át automatikusan a túl nagy képeket?

Bandido képe kilógott oldalt, csak wysiwygben átrendeztem megfelelő méretűre és kattinthatóra.

Szerk. 2: Amit most nem tölt be teljesen nálam.

Sors bona, nihil aliud.



Szerk.:

Media taggel nem méretezi át automatikusan a túl nagy képeket?

Bandido képe kilógott oldalt, csak wysiwygben átrendeztem megfelelő méretűre és kattinthatóra.

de, csak a hotlink vedelmes, es azt atjatszott kepekkel nem banik el teljesen szelessegben ahogy lestem, de amint eszrevettem a 4chanban mar elkezdtem dolgozni rajta. Kicsit cseles de megoldhato a css kerdes.

Szerk. 2: Amit most nem tölt be teljesen nálam.

mert valamelyik mod atdobta wysiwyg editor valtozatba azota ahogy nezem. Ertelemszeruen igy nem tolt be az anti hotlink atjatszo kodom ami a media tagban van, es nem is tolt/jelenik meg a kep mert hotlink protection befigyel a szerojukrol.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

valamelyik mod

Szerintem az, aki még írta is, hogy én voltam.

Sors bona, nihil aliud.



a ok, csak atfutva olvastam at a kommentedet es ugyanigy kommenteltem mivel epp dolgoztam a probleman mar. Skippelte az agyam ezt a reszt ugy fest. :D

Ha megjavitom majd visszadobom media tagosba. Addig meg jo igy ahogy.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



mondjuk hozzaallas kulonbsegek de nekem pl abszolut elonynek szamit ha a kommentek is az orrom ele vannak tolva, mivel reszet kepezik a dolognak es aktivan inspiral arra hogy esetleg en is odanyomjak valamit, azaz aktiv resze legyek a kozossegnek. Tipikusan en arra biztatnam az embereket hogy vegyenek reszt a kozossegben mintsem hogy csak elolvassak a cikkeket es tovabblibbenjenek a facebookra aktivkodni pl komment szempontbol.

Ebben teljesen egyetértünk, én csak egy egyszerű vizuális különbségtételre gondoltam: a hír topikjában máshogyan, elkülönülten néz ki az első "hsz", vagyis maga a hír, pl. úgy, mint most a főoldalon a bevezetők.

Ha valaki elojon nekem akar egy rajzolt papirral, paint mockuppal, txt dokumentel, vagy sima forum kommentel, ahol le van vazolva apro atlathato vonalakban hogy mikent is festene az uj forumvaz, mi mibol kovetkezne es hogy allnanak a topikok benne, kb 15perc alatt at lehetne mindent rendezni, mivel a funkcio erre adott, barmikor barmit konnyen at lehet dolbalni es alakitani.

Ez is adott, legalábbis nekem van egy kommentem majdnem teljes átstrukturálással, csak most nem találom a kupiban a topikot (a Grifteres-valamiről szavazós volt az)... csak onnan nem igazán ment tovább a dolog. Ha majd megtalálom, megkérek valakit, hogy mozgassa át egy külön topikba, aztán elő lehet venni újra. Én nem tudok neked "papírt adni" anélkül, hogy normálisan meg lenne vitatva a dolog, illetve adnék, csak a következő percben valaki kibújna a csatornából és közölné, hogy szar az új szerkezet. :D

Amugy orulok hogy egysegesen kezded te is latni a dolgokat. :D

Az elején is mondtam, hogy az ötlet szimpatikus, csak a "megvalósítási ötlet" nem az.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



miert ilyen shitty a web technologia ugy overall? Barmilyen komolyabb problemam merul fel szinte, mindenre az a valasz hogy "not possible, its impossible to do that, you are not allowed to do that" es ilyen faszsagok, azutan ezek megkerulesere baszok orakat, van hogy napokat.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Hol akadtál el?

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



shitty Same Origin Policy-nál, mindenféle cross site scripting tiltott alapból és minimális messaging kommunikációt tudsz legmaximumabb is csak csinálni.

Milyen faszság már hogy pl egy beolvasott iframe-en belül nem tudsz pl egy img tagnál css style-t változtatni, pl hogy arányossan változzon az iframe méretéhez és ne essen szét a kép? Rohadt veszélyes, vágom én, még a végén jól fog kinézni úgy.

Órákat vadásztam de a végén úgy voltam vele, fuck it, írok nekünk egy képátméretezőt kézzel javascriptben ami megoldja.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



ezt a kiba TL;DR topikot, nem is értem hogy tud így psi haladni, ha itt csapatjátok. menjetek a csöcsös topikba ott legyen nagy a szátok, vagy tanuljatok PHP-t, más farkával könnyű verni a csalánt! ;)

rwurl=http://i.imgur.com/hNaFon7.gif



ápdét

- gfycat támogatás!

rwurl=https://gfycat.com/CandidImmaterialDromedary

Basszus ez a szolgáltatás sokkal jobb fej mint gondoltam. Egyik legjobb a világon, párban az imgurral. Öröm vele dolgozni programozás téren, teljesen nyitott, anonym módon működő APIkkal bármit gond nélkül le lehet kérni, thumbnailt, direkt linket, id-t, stb. Külön öröm hogy direkt és indirekt weblinkről is lehet anonym feltölteni rá tartalmat, amit visszaad majd webm formátumban (permanens linken), így ezzel végre megoldottam hogy a facebook videók is konstans megmaradjanak miután beágyaztuk őket. Mindehhez nem kellett semmi trükköznöm meg időt basznom, hanem just werks.

Egyedüli negatívuma hogy nem támogat hangot, mivel eredetileg a zavartalan gif és html5 webm áthidalást hivatott megoldani.

Még mindig vadászok egy olyan (rövid)videomegosztó szolgáltatás a világon ami mindezt tudja, hanggal, de ahogy nézem még nem létezik, várnunk kell hogy valaki kialakítsa. Mik a követelmények:
- át lehessen rá tölteni webcírmről megadott videó fájlokat, programozva is.
- lehetőleg anonym módon, értsd ne kelljen felreggelni.
- stabil az egyszer feltöltött videók elérhetési helye, nem váltogatja tokenekkel meg miegymás faszságokkal.
- apró thumbnaileker is készít a videókról (amit mi kihasználva beszúrhatunk pl magunkhoz előképnek a click falhoz lejátszás előtt).
- legyen hangja.

Ennyi szerintem. :D A reggelést még le tudom nyelni ha azon múlna, a többi must have.

- hotlink védelmes képek átjátszásánál bug javítása.

Eredetileg csak teljes méretben jelenítette meg a képet, nem tudtunk vele mit kezdeni. Utána hosszas töprengés után írtam saját trükkös custom átméretező kódot, mivel nem enged semmilyen css stílussal belenyúlni külső linkelt iframe-be, hogy így pofonegyszerűen meg lehessen oldani beépített böngésző standard automatizációval, így kívülről kellett vakargatnom az egészet ha meg akartam valahogy oldani.

Mellesleg tuti mindenkivel megesett már hogy több óra, több oldalas kódolás után kitörölje az egészet mivel még mindig nem működik minden rendesen, de már belezavarodott a logikai csavarok visszafejtésére ránézésre, majd adott magának időt hogy újra gondolja a lépéseket és fél oldalból nagyon tisztán átláthatóan meglett. :D

Mellesleg #2, milyen rohadék egy bug már amikor hasamra csapok 89 és 162 string formában van integer helyett, én meg verem az asztalt hogy logikai kapus összehasonlításnál faszért kisebb neki a 162 mint a 89 és megy így a hibás irányokba. :D

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



ápdét
hozzá lehet nyomni az előzőhöz akkor a gif klikkfal apgréd is. Immáron nem ömlik 5000mb anyag az arcunkba ha akarjuk ha nem ha belépünk egy giffel hemzsegő topikba is majd, hanem az játszódik le amelyeket szeretnénk csak. Pont mint a videóknál, és hasonlóan szépen arányosan is ágyazódnak be, hogy a leheto legkevesebb potenciális helyet foglalják ok is. Külön jóság hogy ki-be lehet őket kapcsolgatni, szóval ha ido közben úgy döntünk mégse érdekel és/vagy nem akarjuk továbbtölteni, csak katt rá még1x.

rwurl=http://i.imgur.com/5iHL3vL.gif

rwurl=http://giant.gfycat.com/InsignificantAdmirableAmericancurl.gif

rwurl=http://i.imgur.com/oTSGIq9.gif

rwurl=http://45.media.tumblr.com/a205d6dcb69c783f9fbd17c1f9176906/tumblr_nvnmf...

szerk: bug javitva ami miatt nem helyesen linkelt ugyanabban a postban hotlink vedelmes, es normalis kepeket egymas ala.
rwurl=http://cdn.playtonic.44bytes.net/files/2016/02/Kartos.gif

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



És ez visszafelé nem működik? Lásd gif-topic.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



ha minden jol mukodik az 1x legyartott oldal (cache-je) 1 evig megmarad ha csak kezzel nem reszetalom, ugyhogy ez intentional ficsor.

Eredetileg a drupal mindig utangyartogatta az oldalakat es konvertalgatta at a kommenteket, ugye de ez hatalmas terheles lett a szerora ugy hogy probaltam levenni rola amit lehetett.

Megcsinalhatnam hogy kiuritem amikor keves ember van fent, de talan egyszerubb ha azt a par poston csak kezzel gyorsan atmegyek repostban, ami eleg hozza hogy az automatizacio ott frissitsen mar.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



fakk, most latom hogy valamit ki kellene talalnom erre a problemara is.

Eredetileg ugy hittem szinte minden gif a neten olyan kusza nevu, hogy nyugodtan birom referencianak hasznalni a fajlneveket a thumbnailere mivel kezenfekvo volt.

Ugy fest nincs minden esetben igy: http://www.rewired.hu/comment/49808#comment-49808

szerk: meg is van a fix a thumbnailekre, majd max ejjel behozom es reszetalok cachet hogy ujra olvassa oket, ha nem lesznek sokan.

A poen hogy eredetileg is igy akartam megoldani a biztonsag kerdveert, de aztan ugy voltam vele egy hulye pillanatomban hogy meh, jo lesz a sima filename-re visszavezetes is, csak van bennuk eleg variacio.

a mostan verzio szerintem tutibiztos lesz, regexel lefejtettem minden veszelyes karaktert a teljes url-rol es csak a lenyeget hagytam meg, ami minden osszeveve lesz a filenev utmutato utana:

pl:httpsmediagiphycommedia13py6c5BSnBkicgiphygif
vagy:http45mediatumblr.coma205d6dcb69c783f9fbd17c1f9176906tumblrnvnmf01Nfg1rm8k4oo41280gif

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



guid?



*legyin* nem rossz 5let de nem akarok semmi extra extra melot lecsekkelni a szeronak adni, igy is van eleg dolga, egesz komplexa notte ki magat ez a beagyazas funkcionk. :)

Szerintem az igy teljes url-bol atformalt filenev jo lesz unique meghatarozonak, es nem kell kulon semmit szamolnia vagy uj erteket vennie sehonnan, csak hasznalja ami megvan. (na meg legalabb pofonegyszeru kesobb visszakeresni a hiba forrasat vagy javitani a kepet ha gubanc akadna belole, mivel szemmel lathato es visszafejtheto hogy honnan van, milyen url cimrol.)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Megkockáztatom, egy guid generálása jóval kisebb erőforrást igényel, mint stringet mókolni, ha ez számít.
De csak egy ötlet volt, mert ilyesmire találták ki. A string-csontozós megoldás is jó lesz, csak többet kell vele szöszölni -> több a hibalehetőség.

szerk.: és persze kétségtelen előnye van tracking szempontból (a csontozásnak)



meg ha komolyabban fontolora is vennem, most igy atgondolva a random szam nem is mukodne szerintem.

A thumbnail modszerunk mukodesi elve levezetve:
- bejon a rovid php funkcionak a kep url (gif) amit belinkel valaki
- Ennek a neve a originalis teljes url-bol kinyert atkonvertalt string
- (csekkezzuk file-csekkel hogy meg e van a webtarhelyen, ha igen goto utolso lepes)
- az originalis url-bol kinyerjuk az elso frame-et
- atkonvertaljuk alacsony minosegu jpg-be (helyfoglalas minimalis igy)
- ezzel a nevvel elmentjuk a thumbnail file-t a webtarhelyunkon
- visszakuldjuk a beagyazas algoritmusnak az elerhetoseget egy erre kinevezett mappaban

<?php
 
function makeGifThumbnail($input_url) {
   
$filename = preg_replace("/[^a-z0-9]+/i", "", $input_url);
   
$pathname = './sites/default/files/gifthumbs/';
   
$gifThumbnail = $pathname . $filename . '.jpg';
   
    if (!
file_exists($gifThumbnail)) {
       
$jpeg_memory = imagecreatefromgif($input_url);
       
imagejpeg($jpeg_memory,$gifThumbnail, "25", FILE_EXISTS_REPLACE);
       
imagedestroy($jpeg_memory);
    }
   
   
$url = file_create_url($gifThumbnail);
   
$url = parse_url($url);
   
$background = $url['path'];

    return
$background;
}
?>

Na ha most random stringet adunk file-nevnek, akkor ugrik a filecsekk resz es minden alkalommal amikor ujra belinkeli valaki (vagy atfut a drupal rendszer cache ujrairo algoritmusa), akkor a szerver ujra elkesziti a kepet, es ujra lemasolja uj helyre. Ami hatalmas ido+enegiapazarlas.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Értem. Valóban ez a funkcionalitás így elvész, bár nem tudom, mennyit spórol a szerónak (tudom, hatalmasat :-)). Az is lehetne vita tárgya, hogy jó-e, ha az új linkelésnél a régi bélyegképet használja. Pl. most valaki belinkeli a karácsonyi logót, aztán ugye 5 év múlva lesz húsvéti logó, és ha azt valaki belinkeli, a karácsonyi fog megjelenni? Súlyos dolgok ezek. Amúgy is le a voltmárokkal!
Na de ha már úgyis kész, és fasza, akkor kár ezen törpölni!



Az is lehetne vita tárgya, hogy jó-e, ha az új linkelésnél a régi bélyegképet használja. Pl. most valaki belinkeli a karácsonyi logót, aztán ugye 5 év múlva lesz húsvéti logó, és ha azt valaki belinkeli, a karácsonyi fog megjelenni? Súlyos dolgok ezek.

ez igy ahogy mondod hatulutoje az egesznek. De tudni kell hogy ez a thumbnailezes csak gif-re szol, es mennyi annak az eselye hogy ugyanazon nevu gif, ugyanarrol a random url-rol pont egy masik kepre legyen cserelve valamilyen okbol, mindez belathato idon belul.

Na de ha már úgyis kész, és fasza, akkor kár ezen törpölni!

toprengeni mindig jo mindenen, hatha eszreveszunk valamit amit a masik nem es tudunk segiteni rajta. Amugy meg ja.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



gyorsan itthagyom, mert rohanásban vagyok, majd átteszem valami bugba.
Szóval itt ráklattyoltam Grif gifjére, és ezt kaptam:
rwurl=http://i.imgur.com/ZvPNxLN.jpg

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



kosz, fasz kivan ezektol a fake image direct linkektol amik igazabol weboldalra vezetnek, vagy redirectalnak ossze vissza. Fogom a fejem milyen hulyen es rendszertelenul van az egesz net felepitve amikor igy jobban belelatok. Azt hiszed hogy egy link az ami, kozbe gyakorlatilag barmi mas lehet alatta mert akar file vegzodesrol is fogja magat es redirectal. -_-

Epp dolgozok egy masik paron is a amugy a gif/pixelartbol, megy ez is kozebbuk akkor.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Akkor már:
Az animált gifnél, amikor rákattintok újra, hogy álljon le, akkor a play ikon jobbról úszik be. Ez fícsör vagy bág? :)

Hovatovább tegnap éjjel lőttem egy érdekes képet iPad-en, amin szépen összefolyik egy animált gif meg egy eggyel korábban posztolt nagy kép, és bár tudom, hogy "Fuck Safari", majd alkalomadtán prezentálom azért.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Akkor már:
Az animált gifnél, amikor rákattintok újra, hogy álljon le, akkor a play ikon jobbról úszik be. Ez fícsör vagy bág? :)

errr ficsor/bag :)

Igazabol mindig a lathatatlan keptarto doboz meretehez igazodik kozepre, es a lathatatlan doboz az RWn a play-ra kattanva kinyilik teljes forumszelessegre (egysegesen mint a videoknal is), megegyszer rakattannva meg osszecsukodik kicsibe a gifeknel. Na most ez nagy (inkabb ugy mondom szeles) kepnel evidens, keskenynel meg elojon az optikai csalodas, amin ugy tunik mintha jobbrol csuszna be, kozbe csak a lathatatlan kep doboz a hatterben csukodik ossze, a belinkelt kep meg sokszor keskenyebb mint az eredeti minimalis szelessege ennek a doboznak, aztan igy olyan hatast ad mintha a play gomb mozogna, kozbe az mindig stabilan kozepen all. :)

Anyway, lehet kicsit tul van magyarazva, de szokas mondani hogy 1 kep tobbet mond mint 100 szo:
rwurl=https://i.imgur.com/ZQJHgpx.gif

rwurl=http://i.imgur.com/5iHL3vL.gif

Ha ebbol kovetkezne hogy kezdek e vele valamit, tulsagosan nem stresszelek miatta mivel kulonosebb bajom nincs a viselkedessel. Esetleg ha nem lesz irtani valo bug, vagy epp olyan kedvem lesz, cicomabol atgondolom mashogy, pl hogy thumbnail merethez igazodjon mindig, ne a keptarto dobozra. Esetleg meg benyomok egy "loading" animot is amig tolt a gif a hatterben.

Hovatovább tegnap éjjel lőttem egy érdekes képet iPad-en, amin szépen összefolyik egy animált gif meg egy eggyel korábban posztolt nagy kép, és bár tudom, hogy "Fuck Safari", majd alkalomadtán prezentálom azért.

dobd csak ide hol volt, ranezek arra is. Dulakh bugjat javitottam mar, mondjuk az egyszeru volt. Majd a tobbi fixel egyutt behozom.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!