Jelenlegi hely

Kodi (XBMC), a médiacenter-király

Utolsó bejegyzés


Azért elég vicces lenne, ha a Kodi nem vinne egy .avi-t, .mkv-t és a felirat fájlokat...

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Ohh, sry félreérthető voltam. Itt az online stream-es cuccokra gondoltam, hogy van-e valami magyar vonatkozású site, nem az otthoni LAN-ra.

Csöpi, köszi az infót!

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Hát az a helyzet, hogy beleugrottam ezerrel a Kodi bűvölésébe PC-n.
Egyelőre a következő dolgokat próbáltam:
-Netflixen, mint ahogy a topikjában is írták, alig-alig van magyar tartalom, ami fontos lenne a feleségemnek, nem mellesleg az XBCM addon sincs a toppon, így Pi-vel nem tudom, hogy normálisan menne-e? (Csöpi, esetleg infó?)
-1,5 órája próbálom rábírni a Quasar/Pulsar lófaszt, hogy Ncore addonnal menjen, de az is szarik a farmra, nem streamel, illetve 1 BigBanget sikerült valahogyan levarázsolni. mondjuk leaglább angol feliratot talált hozzá, de ezután semmi más nem volt hajlandó elindulni. (Érdekes viszont, hogy az Ncore aktivitás résznél nem is jelent meg->lehet még hegesztem egy kicsit és megjavul, mert ezek szerint nem onnan vette a torrentet...hmmm *töpreng mi lehet a baj*...)
-A cikkben említett Genesis katasztrofális minőségű és szintén nincs magyar felirat, vagy tartalom, nyilván. A jó minőséghez, meg nincs stream.
A konklúzió számomra:
Egy jó minőségű 1080p/720p HD film, (720p= azért sztem már évezhető minőség, a kanapén dögölve végignézni valamit) torrenten kb 10-15 perc, vagy kevesebb. Kirakom a TV-re a Pc-ről, aztán mehet is. Ergo egyelőre nekem nincs túl sok értelme kiadni 20k+ pénzt, hogy a hálóban (nem okos, de nagy képernyős TV) nézelődjek, vagy ne adj isten netezzek, egyszerűen nem éri meg. Ha annyira meg akarok nézni valamit, egyszerűbb áttolni egy pendrive-ra, aztán bedugni a TV-be és megnézni, vagy a tablet HDMI kimenettel streamelem a kinti gépről...

Gondoltam leírom mire jutottam, hátha érdekel valakit.

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Érdemes ezt megvenni

csak hajra, szerintem teljesen okes, mint Csopi is mondja.

A másik, hogy milyen oprendszert tegyek rá, mit ajánlotok?

elotelepitett OpenELEC (Kodi) van rajta es raadasul elotelepitett Raspbian OS is dualboot-ban hozza, neked nem kell semmivel tokolnod telepitgetessel/manualisan.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



magyar tartalom

ez szerintem ugy overall gyenge pont a neten, mindegyik programmal / szolgaltatassal gondban leszel vele.

A cikkben említett Genesis katasztrofális minőségű és szintén nincs magyar felirat, vagy tartalom, nyilván. A jó minőséghez, meg nincs stream.

ez film fuggo. Valamibol van zsir HD cucc, valamibol csak benabb sokkal. Es valamibol csak cam minoseg. Nyilvan ha azt latot minden stream cam minoseg a filmbol akkor hanyagolog a megtekinteset, mint a torrentnel is teszed.

torrent VS stream

torrentezeshez azert tech savvy nak kell legyen, streamelni (pl nextflixrol vagy kodirol) barki tud. Nekunk opcio mert vagjuk, de ha csaladi szorakozast akarsz csinalni amiben a nagyi meg a csajod, es a kishuga is elboldogul ha te nem vagy ott, akkor egyszerubben kezelheto felallast akarsz tipikusabban.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Köszi az infókat psi!

Próbálkoztam tovább a torrentről streameléssel, de nem akar összejönni, legalábbis az ncore sehogy sem. Ez az addon nem adja.
Olyan, mintha baja lenne, mert a SuperRepo-s installban is benne van, de mashogy néz ki, be lehet állítani normálisan, viszont nem kér semmilyen user/pw kombót. Amit linkeltem abban meg nincs setup, csak user/pw. Sztem valami not okay, azért szívok vele, pedig az már tetszene, hogy kiválasztom a filmet egy "katalógusból", aztán strameli torrentből, van magyar tartalom is, egyszóval ez volna a jó megoldás, csak baszik működni. Esetleg ötlet?

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



az az igazsag hogy sohasem probaltam egyik megoldast sem. Mondjuk nalam tipikusan nem igeny a magyar tartalom, de fuggetlen ettol erdekes lehet infot szerezni rola hogyan is tudna mukodni az egesz effektiven. Max ha mas nem dob be fulest belole, kiprobalom ha odajutok magam es majd ideirom a tapasztalatokat, esetleg a megoldasokat hogy mivel es hogyan oldottam meg.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Alapvetően van rá megoldás, nem is kevés. Én kifejezetten az ncore-osoat szerettem volna összehozni. Most írtam az arcznak aki csinálta, hátha válaszol.
Mondjuk arra még nem gondoltam, hogy valami általános provider-t keressek, ahol ha megadom az URL címet, user/pw-t, meg minden francot akkor és annak segítségével keres az oldalon.

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!