Jelenlegi hely

Sztriptíztáncosokra és piára ment el az Ant Simulator költségvetése

Utolsó bejegyzés

Sztriptíztáncosokra és piára ment el az Ant Simulator költségvetése
Eric Tereshinski, az Ant Simulator fejlesztője az utóbbi idők legabszurdabb videójában árulta el, hogyan fogyott el a Kickstarteres lóvé. Hangyák a gatyában!
 

 
A szombaton közzétett anyag szerint Tereshinski néhány nappja tudomást szerzett arról, hogy üzleti partnerei titokban alaposan megdézsmálták a játék Kickstarterről és független befektetőktől származó költségvetését. A pontos összeg nem nyilvános, de a fejlesztő elmondása szerint az Ant Simulatorra szánt pénz „nagy többsége” kocsmákban, éttermekben és sztriptízbárokban végezte. Az ígéretesnek tűnő, eredetileg egy 48 órás game jam keretében fogant program így már sajnos sosem készülhet el, sőt, Ericet expartnerei perrel fenyegetik arra az esetre, ha saját szakállára fejezné be és adná ki azt. Íme a világ legviccesebb és egyben legszomorúbb videója:

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=2IWl29BNawg
Hihetetlen, hogy manapság mindez következmények nélkül megtörténhet. Zseniális és hasznos találmánynak tartom a Kickstartert, de az, hogy egy project befejezését senki sem köteles garantálni, egyre nagyobb veszélyeket rejt magában.
 
Szerkesztette: dulakh - 2016 feb 02


Ez elég egyszerűnek tűnik. Úgy hívják, hogy sikkasztás. Dutyiba velük.



egy ilyen kamu projekten mar en is gondolkodtam :)

Parizer forever.



Ja, en is. Kickstarter az valahol egy szinttel a TeleShop alatt van nalam - erre mar en is gondoltam, hogy elkurvazni egy valag penzt, amit hulyegyerekektol szedsz be :)

Regen minden jobb volt.



ezt már kérdeztem korábban, hogy akkor az így összekalapozott pénz annak ámen?
akik befizettek azok integethetnek a lóvéjuk után?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Hihetetlen, hogy manapság mindez következmények nélkül megtörténhet.

Következmények nélkül? Azért ebben a konkrét esetben polgári per mellett a büntetőjog is odacsaphat még, erkölcsileg pedig lenullázták magukat. A támogatókon ez nyilván nem sokat segít, de ha innen teljesen megúsznák, az az adakozókra és az illetékes banánköztársaságra, ahol ilyet lehet.

@brianaspirin

Nyilván egyezkedni vagy perelni lehet, de a végüé megtámogatottt sztriptíztáncosok nem fogják náluk szánalomból ledolgozni a pénzt, amia fejelsztőknél már nem igazán létezik.

Sors bona, nihil aliud.



vagyis panaszkodhatunk, hogy savanyú volt a tej amit megittunk.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Kerdes meg, hogy milyen egyeb penzek voltak.

Kickstarteren nem veszel semmit, csak odaadod a penzed egy random pedonak, aki csinalt egy csillivilli videot. Es cserebe lehet, hogy kapsz valami "reward"-ot majd egyszer. Kockazati befektetes lite. Kickstarter kulon le is irja, hogy semmi felelosseget nem vallal az elkeszulesert es ha buktad a penzt, nekik semmi kozuk hozza es semmilyen asszisztanciat ne varj toluk.

Teljesen irrealis ennek barmi jogi vonzatot almodni. Persze ettol meg lehet, hogy volt egyeb szerzodeses befektetoi es/vagy projektpenz, aminek mas a vonzata, ki tudja.

Regen minden jobb volt.



Én vagyok az egyetlen, aki a játékot is sajnálja? :-D Engem érdekelt volna!



(De igazabol onnantol teljesen mindegy az egesz hacacare, hogy koszos 4500 dollarrol van szo, ami egy emberhonapnyi fejlesztoi fizetes kb. az USA-ban. Egy ugyved tobbe kerul, mint ez a penz osszesen. Ha ceges szinten kimoztulunk, talan meg mi is elverunk ennyi penzt egy nap - mondjuk nem 3-an, hanem 50-en, de azert ez nem egy csillagaszati osszeg, amit ne lehetne tok legalisan elkonyvelni egy ceg eleteben.)

Regen minden jobb volt.



Ezért nem támogatunk semmit* KS-en.
*Amit nem neves* fejlesztőgárda csinál.
*És még akkor is komoly csalódás lehet a vége, mint én meg a Pillars of Eternity.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling


KMZ képe
KMZ

És hogy a tökömbe sikerált a háta mögött elkurvázniuk a zsét? Nekem picit "shift the blame" dolognak tűnik, ha ő az első aki mártír szerepéről csinál egy kis videót, nagy valószínűséggel a köztudatban is így marad (attól hogy a köztudat pici, meg maga a projekt is pici, tekintsünk el)
Szóval igencsak hiányzik a másik oldal szemszöge, anélkül meg a "messziről jött ember" esete forog fenn.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



NightBagoly írta: *És még akkor is komoly csalódás lehet a vége, mint én meg a Pillars of Eternity.

Melyikőtök volt nagyobb csalódás a másik számára?

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Kiegyeztünk döntetlennel :(

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem tudom, hogy KS-en a projektet kezdeményezőknek milyen feltételeket kell elfogadniuk (gáz lenne, ha ott nem lennének bizonyos megkötések), de ha pénzt kérnek, amit bizonyíthatóan másra költenek el, az azért jó alap lenne egy perre, ennél kevesebbért is szoktak.

Az persze tiszta sor, hogy a KS mossa kezeit, de nem is rajtuk kértem számon a fellépést. (Egyébként csak a projektek 9%-a dől be, ami nem rossz arány ahhoz képest, hogy milyen idiótaságokra is összedobják az emberek a pénzt.)

@Bagoly

Azt hittem, hogy a New Vegas óta csak a Bethesdának adnál pénzt RPG-készítésre.

Sors bona, nihil aliud.



kiprobalhatnank azt is, hogy megirjuk, hogy qrvakra, bulira es piara koltjuk az osszedobott penzt :)

Parizer forever.



Regen minden jobb volt.



Ez majdnem olyan kreténség, mint ha elinnám a bérletpénzt ezért egy hónapig nem menék iskolába. Csak itt ugye full ismeretlenek jóhiszemű zsetonjáról van szó. Nem irigylem a srácot, fun lehetett mikor észrevette, vogy nincs zseton.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



ja, csak ezek poénként indították, és úgy kaptak pénzt, hogy mindenki tudta mire kell, itt meg az történt, hogy megszerezték a jogot egy már létező 48 órás progversenyes alfára, hogy majd jól kiteljesítik, miután kurvasokan jelezték még bőven a kickstarteres indulás előtt, hogy ez nagyon kellene nekik mint fullos gém, aztán jól belökték az árokba. :) és a cucc joga még náluk van ezzel, szal hiába lenne jelentkező, hogy de majd ő..



Engem is! :D Az Empire of the Ants óta várok valami fasza, hangya témás "szimulátort". :(



Azért ebben a konkrét esetben polgári per mellett a büntetőjog is odacsaphat még, erkölcsileg pedig lenullázták magukat.

A videó alatti kommentben írja Tereshinski, hogy mi a szitu ezzel: okosan lepapírozták a dolgot a srácok, szóval bár perelhetne, de kemény dolog lenne a bizonyítás, ügyvédekre meg nincsen pénze.

Büntetőjogilag nem tudom, mi a helyzet, de az előbbiből kiindulva valószínűleg ugyanez: gyanítom, hogy Eric nem sokat konyíthat a jogi és üzleti részhez, a leírás alapján meg úgy tűnik, hogy a "sikkasztók" társtulajdonosai a cégnek, ami mindjárt más megvilágításba helyezi a dolgot. Megoldották azt ügyesben, "business meeting" volt minden papíron gondolom, nem kocsmázás meg lóvé csajok bugyijába tömködése. Valószínűleg faszán lekönyveltek mindent, Eric meg semmit nem tud bizonyítani.

Az ennél is szomorúbb dolog persze az a következmények nélküliség, ami a backereket éri - és igazából erre vonatkozik az idézett mondat is -, vagyis az, hogy "hála" a Kickstarternek sosem fogják visszakapni a pénzüket. Klasszikus "fogjuk a pénzt és fussunk" szituáció.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Apropó, Thaiföldnek van kiadatási egyezménye? Csak úgy kérdem.... :D



azt nem tudom, de katonai juntája az van! :Đ


Tno képe
Tno

Az én Empire of the Ants CD-m sajnos eltűnt valamerre, párszor már próbáltam felkutatni, meg időről időre megnézem torrenten, mint ahogy most is fogom, de szóval már jó rég óta próbálom megszerezni...

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Igen, ezért is írtam, hogy ha bizonyítható. A piás-csajos meetingekkel amúgy semmi baj :)

De ez, bár gyakorlatilag érinti a KS-t, azért jórészt attól független probléma, ami a csalás témakörét érinti, innen nehéz megítélni valóban, hogy a konkrét esetben mennyire megfoghatók. Csak Tim ne verjen el a Psychonauts 2-vel, a többire teszek magasról :D

Sors bona, nihil aliud.



attol fugg kivel. MO-val mostmar van, cambodia az uj menekulesi celpont a magyar bunozoknek. persze a videki vietnam is mukodik, ha van eleg penzed -konkretan ismerek emberkeket...
az USA-nak szinte mindenkivel van az iszonyat politikai es katonai hatalma miatt. az USA elol menekulni kb e-korea, meg kuba meg ha megfelelo osszekottetesed van az oroszok iranyaba erdemes (esetleg par afrikai vagy kozelkeleti orszag, de ki akarna megdogleni inkabb minthogy sittre menjen?).;)
hogy ON is legyek, sose ertettem ezt a sztriptizcancos dolgot, akkor mar miert nem inkabb luxusprostira? arban kb ugyanaz, csak ott kaphatna is a faszi a penzejert valamit. vagy csak finoman probalt fogalmazni a nyilatkozo uriember?

"okey-dokey!"



katasztrofa, $4-5000 a sullyesztoben

wow its literary nothing.

volt hogy millios projektek doltek be mert egyszeruen szar volt a vegso produktum, volt hogy tobbszazezreseket "basztak el" el vegul nem lett meg szar produktum se belole, es egy rakat produktum van amit teljesen faszan kihoztak a keszitok.

A kickstarter ilyen amilyen. Mintha donaciot adnal a csapatnak hogy hozzon ossze valamit ha minden jol megy, amit nelkuled tuti nem hozna ossze.

Ha osszejon kaptal valamit ami amugy lehet sohasem latott volna napvilagot, ha nem, megy az elet tovabb. Buktal 1-2 hamburger arat.

Ha valaki nem a 10-20dolcsis letminimummal szall be a projektbe mint backer, annak kegyetlen nagy nyomos oka kellene hogy legyen hozza, es nyilvan tuti nem ismeretlen lehuto nub bandanak kellene megelolegezni.

Amugy kickstarteren kivul vannak mas oldalak ahol akar biztositekot vagy pl szazalek nyereseget is kaphatsz mint befekteto ha bejon a projekt a tier rewardok helyett.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



mikkamakka írta: hogy ON is legyek, sose ertettem ezt a sztriptizcancos dolgot, akkor mar miert nem inkabb luxusprostira? arban kb ugyanaz, csak ott kaphatna is a faszi a penzejert valamit. vagy csak finoman probalt fogalmazni a nyilatkozo uriember?

amit "elszorakoztak" az kb egy sima atlagfizu erre, teljesen lenyegtelen osszeg. El tudod szinte csak alkoholra baszni a barokban ha csak iszogatni meg kajara jarsz siman egy honap alatt is egymagad. Stripbarok alkalmi kiadasa, ha csajokkal is akarsz jatszani akkor meg joval megugrik.

Valami kevesbe neves luxusprostira esetleg lehet 1-2 alkalommal lett volna eleg.

Ezert szoktak pl ukrajnaba (magyarorszagra) vagy valami azsiai lepukkantabb helyre menni tomegevel a turistak, ott csomo nagyon olcso, es turhetoen minosegesen kinezo kurva van akiken kedvukre dolgozhatnak, de ennyi penzbol a repulojegyukre se tellett volna.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



nono! csak nem lapukkantozni az azsiai orszagokat! :D
szok, kici, occo! perfekt kvaaalitiii! bajformiii! massza szor, hepifiniss!!?
mondjuk a 4-5k dodo tenyleg vicc kategoria, de egy dkazsiai orszagban ugy elhetsz belole mint egy kiskiraly cirka 1-3 honapig.

"okey-dokey!"



Viccen kívül a 4-5k USD tényleg eléggé vicc kategória, elég belegondolni, hogy már MO-on sem élnél el belőle normális körülmények közt egy évig. (havi 95-120k lenne átszámolva. Ha nincs lakbér, csak alacsony rezsi, akkor elmegy, de nem igazán bulizva.)



90k korul van egy atlagos eves fejleszto fizetes usaban, az brutto 7500 havonta.

Jo, ha jol latom ez a csapat pusztulat Michiganben van, ott kevesebb penz is eleg :)

Regen minden jobb volt.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!