Jelenlegi hely

Ki milyen sorozatot látott a héten?

Utolsó bejegyzés


What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Őszintén kétlem, hogy jó ízlésű ember lehet, aki a Genisys-t büszkén felemlegeti.



Igen egészen addig a pontig én is bizakodó voltam mert hát Netflix meg Shutter Island de aztán beirni, hogy Terminator Genisys....errrrr please no...

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Richard Morgannek hívják az úriembert, aki a könyvet írta még 2006-ban. Magyarul Valós Halál néven jelent meg, a napokban volt az újrakiadása. Mert már kiadták egyszer mindhárom részét, csak elfogyott, ezért kapott új borítót és az első rész ismét piacra került, a többi majd később érkezik. A sztori főszereplője Takeshi Kovacs, egy olyan cyberpunk világban nyomozó, ahol az emberi testeket úgy cserélgetik mint a használt alsógatyát. Az emberi lélek tudattokokba költözött csak a testet kell lecserélni és máris mehet tovább minden. Gyakorlatilag örök élete van mindenkinek. Rendkívül mocskos és nyers a történet, akinek ez bejön, mindenképp érdemes elolvasnia. Azt viszont én sem értem mi köze a Genisys-hez, ha csak annyiban nem, hogy vannak benne rendkívül fejlett mesterséges intelligenciák is. De ennyiben ki is merül a párhuzam.
Az író amúgy pár éve átnyergelt dark fantasy írónak, első magyarul megjelent könyve az Acél emléke néven fut. Ugyanolyan mocskos, nyers, brutális és szókimondó, mint a scifi könyvei.
Aki elég szemfüles, az felfedezhet párhuzamokat is a két különböző műfajú könyvei között.



A Genisysnek úgy van köze a dologhoz, hogy a sorozat írója azt is elkövette (nem jó jel) de ugyanakkor a Shutter Island-ot is (ez meg jó jel). Szóval így némileg vegyes az érzés.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Értem, viszont azt tartsuk szem előtt, hogy a könyv írójának ehhez annyi köze van csupán hogy ő írta meg az alapul szolgáló könyvet.



Nyilván. Mint szinte minden könyvből készült sorozat vagy filmnél is.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

2006-ban magyarul jelent meg az első kötet, az eredeti megjelenés 2002.

Egyébként két videojáték sztorijában is közreműködött, a Crysis 2-ében és az Syndicate-nek szánt valamelyében. Az első sztorija mondjuk az első párbeszédtől az utolsóig fájdalmas, az utóbbiét nem ismerem, de közutálatnak örvend. Ez persze nem minősíti a regényeit vagy a majdani sorozatot, csak érdekesség a médiumok közötti ugrálásokat tekintve (meg ugye más is írt a játékokba, bérmunka, összefércelés stb.).

Sors bona, nihil aliud.



Utóbbi műve közutálatnak azért örvend, mert a főszereplője meleg és pl. az erotikusnak szánt jeleneteknél konkrétan hard pornót nyom az olvasó arcába. Én mondjuk csak mosolyogtam rajta, mert direkt polgárpukkasztóak ezek a jelenetek. A mai világban igen bigottnak kell lennie annak, aki ezen fel tud háborodni. Jó, mondjuk 18 év alatt én sem ajánlanám. Ezt leszámítva egy nagyon profi dark fantasy írás, realista és szókimondó ábrázolással. A "realista" alatt a Trónok Harcához hasonló, földhözragadtabb stílust értem.



Agent Carter 2x01

Jah hát ez is elindult. Végülis ugyanazt hozza mint az elöző évad eddig. Fillernek van szánva a sorozat és kb annyit is ad.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Daredevil S1

Jogos volt a hype, ez tényleg ott van nagyon. Egészségesen "lassú" és viszonylag realisztikus egy Marvel-sorozathoz képest jól felépített karakterekkel, mégis feszült, fordulatos, és a harcok is jók voltak.

Mindenki frankó benne, de Vincent D'Onofrio mégis egymaga többet ért az egész bandánál együtt, mert Fisk nagyon ütött (az általam látott Spiderman-rajzfilmekben mindig egysíkú gonosz volt, de hát nyilván nem is fejthetik mind a 120 egész estésben és kiscsillió epizódban a karaktert, én meg biztos rosszakat láttam). Mondjuk szerettem volna többet látni a nagy terveiból, mert azokról csak annyit tudtunk, hogy állítólag vannak. Az évadzáró viszont nem nagy szám, más sorozatban talán az lett volna, de itt ehhez kevés volt. Ráadásul az egész karakter a béna kosztümje miatt volt ellenszenves mindig is, hát hogy várjam így az S2-t?

Egyszóval majdnem olyan jó, mint a Ben Affleck-féle film :D

Sors bona, nihil aliud.



The Night Manager (BBC csriller) kb 3 hónap múlva

Hugh Laurie , Tom Hiddleston

rwurl=https://youtu.be/g-ZcaKdvML8

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Igen az S1-et Fisk vitte a hátán és a pletykák szerint az S2 'főellensége' (Punisher) is nagyon ott lesz a szeren.



Ki mondta hogy a Punisher lesz a főgoni? Eleve az ő karaktere egy antihős és itt is úgy rémlik csak egy mellékszáll lesz és nem a főgoni.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



ja lehet, valamiért nekem ez rémlett... nem vagyok komponens ebbe a témába.

ShowHide spoiler #


ibi amentia latet


CJ képe
CJ

Rohadtul hiányoztak már ők ketten! <3

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Jöhet! Pláne, hogy 1) brit sorozat és 2) le Carré-adaptáció.

Non serviam


CJ képe
CJ

3) Hugh Laurie

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Agent Carter S02 első rész: Hozta az első sorozatot eddig, nekem tetszett.



Az S02E02 nagyon kellemes kis La Noire hangulatot árasztott, már ennyi is elég, hogy előzze nálam az első évadot.



Jonathan Strange & Mr.Norell
nagyon jopofa kosztumos varazslos-kicsit harry potter filinges brit sorozat-befejezve, de nem lezarva. ajanlom minden mese rajongonak. egy evad 7 resz.

american horror story 5. evad
allat megint! Evan Peters es Denis O'Hare zsenialisak!

"okey-dokey!"


KMZ képe
KMZ

befejezve, de nem lezarva

Le van az zárva, nincs és nem is lesz folytatás. Ezesetben kénytelen vagyok az általam gyűlölt kijelentést használni, miszerint: "olvasd a könyvet, jobb" :) Sok köze nincs a Harry Potterhez, szvsz jobban kidolgozottabb és darkosabb is, nem annyire mesés.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Amennyire rémlik, a könyv is elég lezáratlan. Íve sem nagyon van a történetnek, inkább csak történnek a dolgok egymás után, így a végén nem fut ki semmilyen nagy katarzisra.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Shield S2

Mérföldekkel veri az első évadot. Mondjuk az, hogy már mindenki volt mindenkivel, majd elárulta, majd megint vele volt, majd... Szóval pöttyedt talán ezt a részét túltolták.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Mármint az S1 első kétharmadának tinilötyögését vagy az utolsó egyharmadát? Mert nem mindegy, máshogy aránylik a kettőhöz, jóval egyenletesebb, de éppen meglepően jóvá vált szájíz miatt is volt nehéz felülmúlnia az elvárásokat.

Sors bona, nihil aliud.


KMZ képe
KMZ

Mármint nem elég nagy katarzis hogy egy elég tápos tündérgecit banisheltek a picsába (ami mellett megidézték az egyik leghatalmasabb changelinget?) :) Fogalmam sincs még hogy lehetne folytatni, bár lehet hogy az olvasási szokások változtak meg és az ember tudatalatt alapból befejezetlen féltégla eposzokat vár, a'lá GRRM :) (amúgy meg fuck that, most már csak befejezett, vagy standalone könyveket fogok olvasni az hótziher)

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Halt and Catch Fire S01

Valamikor még október környékén néztem meg a pilotot és nagyon tetszett, aztán elfeledkeztem róla. Pár napja elővettem és 3 este alatt megnéztem a többi 9 epizódot. Utóbbi időkben a legjobb sorozat amit láttam.
Izgi dráma a 80-as évek pc forradalmáról a középpontban 3(4) emberrel: egy tehetséges programozó csajjal, egy hardvermérnökkel (és feleségével) és egy sales managerrel. Mindannyian gyökeresen más karakterek és különféle képpen próbálnak előrébb jutni, különböző képpen dolgozzák fel a nehézségeket, egyszerűen élvezet nézni. Aki szereti a drámát, annak melegen ajánlom.

Nem tudom hogy lehet ezt a sztorit tovább vinni. Mindenképpen nekimegyek az S02-nek, bár kicsit szkeptikus vagyok (és ahogy láttam, lesz belőle idén s03 is)

fun fact: Donna és Gordon akik házasok, az Argo-akcióban, szintén együtt játszottak és szintén házasok voltak (Kathy és Joe Stafford).



Szerintem is nagyon jó kis darab. Irtam is róla párszor itt de valahogy senkit sem fogott meg ahogy a Fargo ajánlásom sem rendszerint :) Egyedi hangulat és akinek ez a világ meg korszak bejön nem hiszem, hogy találhat per pill jobbat.

Második évad is jó habár nekem az első sokkal jobban tetszett. Cameron elviselhetetlenségi szintje itt csúcsosodott ki nálam és Gordon is kimondottan idegesítő karakter lett nálam de ettől még így is élveztem nagyon.

Várom nagyon a harmadik évadot ami ha minden igaz nyáron indul.

Szerintem nyugodtan vágjál bele a második évadba csak ne várd pont ugyanazt mint az első évadtól és akkor nem lesz komolyabb csalódás :)

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Megmondom őszintén, annyira nem hagyott mély nyomot benne a regény, hogy a sztorira már alig emlékszem. :) Lehet, hogy csak simán olyan bő lére volt eresztve a történet, hogy mire a katarzishoz értem, már nem ütött akkorát, mint amekkorát mondjuk 100 oldallal korábban ütött volna. Lehet, hogy meg kéne néznem a sorozatot, hogy érjen némi katarzis is? :D

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!