Jelenlegi hely

Star Wars

Utolsó bejegyzés



No megvolt másodszorra is, és az ajánlásoknak megfelelően jobbnak tűnt mint elsőre. Egyrészt mert már tudtam, hogy mi vár, másrészt meg mert relatív sokat olvastam róla, világ, Jakkuháború, stb, ami a filmben nincs elmondva most megvolt.

A zene nekem jó. Első nézéskor is már helyénvalónak éreztem az aláfestést, de most, hogy többen gyengének mondták, külön odafigyeltem rá, és nem éreztem kevésnek vagy hiányosnak, sőt, nagyon jól bánt a rendező és Williams a használatával.

Nem top film, az áll, de hát a közönségfilmek sosem a remek művészeti teljesítményről szóltak. A szága folytatódik az eredeti trilógia nyomdokain, és nem a gagyigángensztájl útvonalon, és a geek bennem azt kívánja, hogy inkább ez legyen a népszerűségi/sikerességi csúcson, mint a nyálascsöpögősdikaprió vagy a kékindiánlávsztori. Viszont van egy sanda gyanúm, hogy a TFA-t nem fogja tudni überelni a Disney. Ne legyen igazam.



Mastodon írta: Viszont van egy sanda gyanúm, hogy a TFA-t nem fogja tudni überelni a Disney.

Nagyon remélem, hogy tudják überelni. Ennyi év kihagyás után felvezetésnek jó volt, de sokkal kevesebb remake-et és több eredeti ötletet várok a folytatásokban. Még1x ugyanez már nem fog működni.



Ó, jah, én is remélem, hogy geekügyileg jó lesz, és végül is tényleg nem reménytelen a dolog. A bevételi rekordokban viszont nehéz lesz duplázni, erre gondoltam elsősorban.

Még egy részlet, ami újranézéskor szembeötlő volt: Rey harci botja, harcos múltja/jelene teljes mértékben előtérben van a bevezető részben (Han Soloig). A bot mindig a kezében, vagy a keze ügyében van, külön gonddal teszi rá a speederre, stb. Ki van hangsúlyozva, szájba van rágva, hogy a csaj tud küzdeni. Ilyen bemutatás után nem kellene nehézségnek lennie az elképzelésnek, hogy egy kis ébredező erővel megtámogatva mehet neki a fénykard is.



Pedig egy homage trilógia lenne az epic trolling :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


LY képe
LY
Donator

Ahogy írtam, ha tartják magukat a "gyűrű" szerkezethez, akkor az elég sok mindent meghatároz. Azok alapján a VIII-ben elég sok momentum az Empire és Clones cselekményével kéne hogy párhuzamban vagy ellentétben álljon...
Aztán persze simán lehet az is hogy az egészet hagyják a fenébe ;) de a VII igazából szépen illeszkedik ebbe.



En azert azt remelem, hogy vegul nem lesz Luke lanya. Megha kicsi eselyt is latok erre...


LY képe
LY
Donator

Az egész eddigi sztoriba nehéz lenne nagyon egy totál kívülállót behozni, mint az Erő új választottja; viszont azt is nehéz megoldani, hogy ki másnak a gyereke legyen. A Jedi után jó pár évvel kellett hogy szülessen, szóval a fontosabb szereplők közül kb. Wedge jöhetne még szóba...



Oldjak meg az irok :) Nekem mar kicsit tul sok a csaladi kapcsolat a szereplok kozott...
Viszont en egyreszt nem tartom fontosnak, hogy akkor kinek lenne a gyereke.
Masreszt ha Luke gyereke lenne akkor Han es Leia miert nem tud rola semmit?



Es miert hianyzik ebbol a legfontosabb, vagyis az instant kenyer? Mert az nem cgi, hahh :D
http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/that-instant-bread-in-star-wars-the-force-awakens-wasnt-cgi-a6812826.html


LY képe
LY
Donator

De hát pont ez az egésznek a lényege, hogy egy vérvonalat követ a sztori. Lucas ugye mitológiát akart teremteni, abba nem igazán illik bele hogy jönnek-mennek a random szereplők ;)
Plusz azért alapvetően lehetne abban valami érdekes, hogy a három trilógia három különböző karaktert visz végig nagyon hasonló életutakon, de mindegyik máshogy dönt az adott helyzetekben.

Luke pl. most kvázi Yoda helyét veszi át - kudarcot vallott, önkéntes számüzetésbe vonult, aztán most az új reménység kitanításával próbálhatja meg helyrehozni azokat a dolgokat, amiket valójában ő cseszett el. Ez nekem egyébként is az egyik legérdekesebb vonal volt az eddigi filmekben, amit sztem nem tárgyaltak ki eléggé... A két öreg, bukott harcos figura egy naív fiatalt próbál rávenni arra, hogy megölje a saját apját, aki eleve az ő hibáik miatt lett a gonosz helytartója - és erre a gyerek szembemegy a szándékaikkal, és pont ezért jár sikerrel. Kellően darkos...

Persze ettől még lehetne valami érdekeset húzni.
Simán belefér pl. a sztoriba, hogy Rey valójában Han és Leia második, fiatalabb gyereke, akit Ben / Kylo bukása után inkább villámgyorsan eltűntettek. A Jedi elvek miatt Luke-nak amúgy sem lehetne gyereke, nem? :) Viszont Solo viselkedését is jobban magyarázná, ha nem nagybácsiként hanem apaként próbálná maga mellett tartani, meg egyszeriben érthető lenne hogy mit is keresett a Falcon a Jakkun. Luke számára is egész más próbatétel lenne így, második nekifutás azzal amit elsőre elrontott (és erősítené a Ben/Yoda párhuzamot), Kylo-ról nem is beszélve.
Na meg ugye anno a casting idején is minden pletyka arról szólt, hogy Hanék lánya, aztán egyszercsak valahogy elhallgatott minden ;)


LY képe
LY
Donator

Ja igen, és ez:

Masreszt ha Luke gyereke lenne akkor Han es Leia miert nem tud rola semmit?

Szerintem épp elég erős célzás az a jelenet Max kocsmájában, amikor az öreg megkérdezi Hantól, hogy "who's the girl?" és utána azonnal vágás. Nyilván kap egy választ, de az nyilván lelőné a poént ;) Plusz Leia is egyrészt azonnal megöleli, amikor először találkozik vele, és utána őt küldi Luke-hoz, aki nyilván szintén azonnal tudja hogy ki látogatta meg.
Plusz amikor Han melót ajánl neki, aztán rögtön próbál - elég gyengén - cinikuskodni, meg azonnal ad neki egy pisztolyt...

Szóval akárkik is Rey szülei, a három öreg egészen biztosan tudja hogy kik azok. Csak a nézőnek nem szabad még tudnia.



Nane, ezt meg ne merjek jatszani. Han es Leia lanya lenne? Hat nalam ez betenne a biciklipumpat a kullok koze. Ezt en keptelen lennek benyelni.
Egy vervonal igy is lenne, nem ertem miert lenne problema behozni egy masikat. Szamomra igy csak szukitik ezt az egesz univerzumot es a benne rejlo lehetosegeket.



Hat nekem ez egyaltalan nem jott le ilyen egyertelmuen. Sot, a Maz Kanata-val torteno beszelgetes pont az ellentettjet sejteti szamomra (hogy nincs rokoni kapcsolat).


LY képe
LY
Donator

Na de Leia mégicsak Anakin lánya.

És mondom, egy mítoszban muszáj ugyanazt a családot követni. Az érdekes rész az, hogy az egyes generációk útja miben különbözik majd az előzőktől.



Hat reszen keresztul csak azt a vervonalat kovettuk. Ben-en/Kylo-n keresztul ez folytatodna is, viszont Rey lehetne uj szal.



Van abban valami amit LY mond, valóban úgy lenne 'egységes', ha Rey nem egy jöttment valaki lenne, hanem szorosan kapcsolódna a skywalker vérvonalhoz, de az is igaz, hogy rettentő barátok köztös fordulat lenne, ha kiderülne, hogy
a) Luke lánya - wtf ki az anya (bár őt még később megismerhetjük)
b) Han és Leia 'titkos' gyereke
Ez utóbbi dramaturgiailag mondjuk teljesen passzolna az SW szellemiségéhez. ep1-2-3: mester és tanítványa harc, ep4-5-6: apa-fia harc az ep7-8-9 meg testvérpárbaj.



Ne idegesitsetek mar fel, hogy Rey esetleg Han es Leia gyereke lenne.
Keresek egy doboz nyugtatot...


LY képe
LY
Donator

Hát meg az is dramaturgiai párhuzam, hogy
- a főhősnek van egy testvére akiről nem tudott, de már találkozott vele
- a főhős küldetése, hogy legyőzze a Sötét oldalra átállt vérrokonát (bár ez akkor is működne ha Luke lánya lenne, de más egy unokatesó meg egy igazi tesó)
Plusz közben meglenne az is, hogy egy hasonló, de mégis új verzió az eddigi történésekből.

Casting alapján mondjuk a VIII elvileg behoz egy új fiatal női karaktert, de sztem az meg inkább Lando megfelelője lesz majd. Rey anyjának túl fiatal ;) hacsak nem akarnak egy CG fiatal Luke-ot mellé rakni flashback jelenetekbe...


LY képe
LY
Donator

Amúgy a Han lánya vonal sokkal jobban működik a Falconhoz és Chewie-hoz való viszonnyal is :P



Hat ettol meg az is jobb otlet volna ha Chewie lanya lenne.


LY képe
LY
Donator

Kötve van a kezük szerintem... és legalább megpróbálták Luke-ra terelni a dolgot a filmben ;)

A végén úgyis azon múlik majd, hogy mit tudnak kihozni belőle.

És lássuk be, még mindig nem ér fel ahhoz, hogy Anakin építette Threepiót.



Ekkora univerzumnal szerintem pont nincs annyira megkotve a kezul. Ezt jobban ki is kene hasznalniuk.
Az elozmeny trilogiaban levo dolgokat meg inkabb fel se hozza senki. Nalam annyira szamit mint a Holiday Special.



plusz ammunicio a Rey-Ben testver teóriához: lehet hogy azert tudott olyan konnyen es gyorsan belemaszni a fejebe, mert ugye alapbol egy hullamhosszon vannak.

De amugy Max kollegaval ertek egyet, kb a Mass Effect 3 vege kategoria lenne.

szerk.:"Rey-Ben"

ShowHide spoiler #

MOSZAD inszájd



Lando visszakaphatná a Falcont.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Nekem mindvégig volt egy olyan érzésem, hogy Rey, Ren húga. Már csak az a kérdés, hogy ki lépett félre...

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



mivel Rey eroerzekeny, nyilvan a generalis-hercegno volt a rosszkislany. az ewok faluban nagy volt a buli.;)

"okey-dokey!"



dulakh írta: Nekem mindvégig volt egy olyan érzésem, hogy Rey, Ren húga. Már csak az a kérdés, hogy ki lépett félre...

Úgy érted, hogy az Erőérzékeny Leia vagy az Erővel semmilyen kapcsolatot nem ápoló Han közül?

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Yoda erőszelleme volt, bibliai párhuzam a szentlélekkel, szeplőtlen fogantatás, szentháromság (Lucas az isten szerepében :p ), stb.

...

Amúgy ja, sajnos logikus, amit LY mond. Egyrészt olyan nyilvánvaló Luke lánya, hogy az nem lenne meglepetés, és hát mégis kell valami csavar, viszont a Star Wars az Skywalker-saga, és Luke-on kívül csak Leia maradt. Szóval az anyuka Leia, viszont az apuka annyira nem biztos.



// A régi kánon szerint is az ő ikreik a befutók: a kezdetektől az volt a legkézenfekvőbb válasz, hogy mindkettő L/H kölyök.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!