Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés


Sosem használtam ilyen cuccot, és nem is tudom, pontosan hogyan működik, de gondolom az egyik nem látja a másikat.
Nem lehet, hogy a két konnektor más fázison van?
Én biztos kipróbálnám egy egyszerű hosszabbító két lyukába dugva a két eszközt.



Látják egymást, mind a három LED gyönyörűen villog, szóval elméletileg ez nem lehet a baj forrása. Persze megnézem majd azonos hosszabbítón is ma délután, hátha tényleg az a gubanc, de elméletileg nem ez a gáz. (Egy villanyórán belül van minden.)

A rendszer szerint a helyi hálózatra csatlakozik, még IP címet is kap a gép (mármint én úgy látom, hogy kap, 192.168.1.16 az ipconfig szerint), viszont a netelérés már korlátozott, azaz nincs.

The strong eat, the weak are meat.


Lou képe
Lou
Donator

nos. kolléganő leadta Lenovo szervízbe a gépét, hogy szar az akksi, hamar merül a gép, fél éves sincs.
amatőr szegény, szóval benne hagyta a vinyót, tele adatokkal, mentés nélkül
ki is találták 1-2 héten belül, hogy gép megjavítva
kihozza a futár, olvassa a leírást:
"a winchester hibásnak lett minősítve, fokozott fogyasztást az okozta, kicserélésre került"
és visszaadták a gépet egy vadiúj vinyóval, oprdsz nélkül, 0 adattal.
"a kivett winchester letét vagy megvásárlás ellenében átadható a vevő részére"

nyitott egy ticket-et azonnal még aznap (nov9), hogy márpedig neki kurvára kellene az a vinyó az adataival

semmi válasz

pár napja nyitott egy újabb ticket-et, amire jött a válasz, hogy sajnos már visszaküldték a gyártónak a winchester-t. és ezt írták mellé még:
"A javítás során sem a szervíz, sem a gyártó nem vállal felelősséget az adatok épségéért."

fogyasztóvédelmileg, jogilag mennyire támadható ez a szarrágó tetü bagázs?

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Szerintem nem sok esélye van. Biztos irattak vele alá szervízlapot ahol ott áll, hogy adatokat nem mentenek.

Elég geciség hogy nem szóltak előre de szerintem bukó. Én tuti telefonáltam volna is fél napon belül ha nem jön válasz.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



+1

Lou: A hölgynek nulla rutinja volt, de azt nem gondolhatod, hogy a szerviz is aznap kezdte volna az ipart ;]
Ettől függetlenül szarrá lehet szopatni őket, hadd levelezgessenek a hivatalokkal meg veletek. Csak kedv kérdése.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


Lou képe
Lou
Donator

igen, az sajnos tiszta, hogy innentől az adatok azok buktak

inkább arra irányult volna a kérdésem, hogy van-é esetleg tapasztalat, hogy jogilag tehetnek-e ilyet, hogy simán lerázzák magukról a felelősséget 1 mondattal? sokszor találkoztam már olyannal, hogy mondanak vmit a feltételek között a szolgáltatók, de a törvény meg kimondja, hogy márpedig akármilyen hülyeséget ír oda, ilyet nem tehet. (most nagyon sarkított példa, beleírnák, hogy a szervíz szolgáltatás igénybevételekor halálra verhetnek egy kanállal büntetőjogi következmény nélkül)
szóval két hónapig nyitva volt a ticket, basztak válaszolni, pedig ők ajánlották föl, hogy letét ellenében elhozható a vinyó, amit kolléganő kért is, mint lehetőséget, az új ticket-et meg már simán lerázzák, mint hogy "késő babuskám, jöttél volna korábban"
szóval ezt erősen támadhatónak érzem fogyasztóvédelmileg, kérdés, hogy mennyire lehet érdemes nekiugrani a dolognak vajon, időtöltésen, szopatáson túl lehet-e esély bármilyen kártérítésre ilyen esetben...

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



keress fel egy jogaszt es kerdezd meg tole szvsz, ne az RWn beszeld meg.

A jog hatalmasan komplex temakor, szinte erre alapozodik a vilaggazdasag legnagyobb resze. Mint tudjuk ha megfelelo emberek segitseget kered, meg akar azert is pert nyerhetsz hogy nem irtak ra nagy betukkel hogy nem szabad betenni a mikrosutobe.

Az en (laikus) szememben viszont igen, ha a ceg egy mondattal lezarja a szerzodesben hogy nem vallal felelosseget az adataid biztonsagaert a javitas alatt, akkor az jogilag ugy fest egesz stabil megoldas. Nem tunik egyaltalan irrealisnak jogi szinten mivel csomo helyen hasznaljak pont ugyazenen okok miatt. Meg azt is odairhatja hogy nem vallal felelosseget a hardware-ed irant sem amit leadsz nekik javitasra, csak persze lehet megcsappan a vevoik szama, igy nyilvan realis keretek kozott fogja mosni csak a kezet.

Amugy az egesz data protection law kerdes egy teljesen fiatal temakor ami az utolso evtizedekben dugta csak igazan fel a fejet, nincs komolyabban regulalva az allami szinten mivel nem is voltak "digitalis" adatok olyan regota, es mint tudjuk minden kegyetlen lassan mozog a politikai vonalon (ha csak nem ceges erdek fuzodik hozza amivel lobbizni fognak az adottak, ertsd penzeket pumpalnak a kepviselokbe hogy "surgessek" a melot a javukra). A legtobb hivatalos helyen egyreszt ezert is preferaljak meg mai napig is a nyomtatott/irott/pecsetelt papirt, mivel csak arra vannak szeleskoruen felallitott es vonatkoztatott torvenyek.

Ahogy epp olvastam az EU 2018ra tervez valami kiterjesztettebb general data protection regulation-t bevezetni, kerdes mi lesz az egeszbol, na es persze mikorra. http://www.computerweekly.com/news/4500270456/EU-data-protection-rules-a...

Egyelore tudtommal viszont a te adataid a te felelosseged.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Fogyasztóvédelem.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Haver prémium cuccal való, több hetes, eboltos szarrágását végül egy email oldotta meg nekik, amibe cc-ben meg volt címezve a fogyasztóvédelemnek és a békéltető testületnek. Elég volt az, hogy látták a másik két címzettet. Ez egy asus alaplap csere volt. Ebbennaz esetben az adatokkal teli vinyót már semmi adja vissza szerintem,de nyomás gyakorlásra remek.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Az adatokat tutira bukta a hölgy, de a fogyasztóvédelemnél felnyomhatja a szervizt amiatt, hogy beígérték a vinyó visszaadását, amire ő azonnal reagált is, ők meg konkrétan leszarták, legközelebb pedig a disclaimerbe burkolóztak.
Érdemes lehet tálalni a fogyasztóvédelemnél valakinek a dolgot, és ott megmondják, kábé mire számíthat.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Lou képe
Lou
Donator

köszi a tippeket, majd tolmácsolom a hölgy felé.

más: nem tudom indítsak-é beviteli eszközök topic-ot, most éppen egér kérdésem lenne

céges géphez vezetéknélküli egeret (logitech M505) használok alapvetően. most hogy behülyült a gombja és duplakattnak veszi a bal klikket, így elővettem egy másik vezetéknélkülit (logitech M310), de ez jóval vacakabbul használható egérpad nélkül, sokkal pontatlanabb, szóval elővettem egy vezetékes legolcsóbb logitech egeret (M90), és megdöbbentően pontosabb, gyorsabb a fentieknél.

TL;DR
kérdésem arra vonatkozna, hogy vezetéknélküli egereknél van-e olyan árkategória, ami vetekszik a vezetékessel használhatóságban, és ha igen, akkor hol kezdődik? mik a tapasztalataitok?
(az M505-ös néha már majdnem jó, de még ott is sokszor kijön a pontatlanság, illetve a latency)

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



"Sajnos" nekem csak a legfelsőbb kategóriával volt dolgom eddig: Performance MX-nél nincs érzékelhető latency, és max akkor van pontatlanság, (azaz momentán kihagyás) ha valamiért a vevő nem "látja" (rádiós) jól az egeret. Vsizont ez 23k HUF.


Lou képe
Lou
Donator

hmm. utánaolvasgatva ez nagyon finomnak tűnik.
de 23k-ért még inkább vacillálok rajta egy kicsit
persze amcsi amazonon 16k-ért van jelenleg akciósan...

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Persze ennek is vannak problémái, de nem olyan nagyok. Egyikről kép:
rwurl=https://lh3.googleusercontent.com/-I_ES0U1dCRM/VpZHIbV4hSI/AAAAAAAB-2Q/9-U_86Cu160/s1280-Ic42/Performance%252520MX_cut.jpg
Azaz a fém díszkeret elkezdett oxidálódni. (Tippre úgy 2 év után) A korább vásárolt darabomon (igen, kettő van, mindkettő jól működik) a gumiborítás elkezdett elérni. (Tippre 3-4 év után. Amikor megpróbáltam az oldaláról körömmel kikaparni a kis mélyedésekből a koszt, jött vele pici gumi is.) viszont azon meg nincs ekkora probléma a díszkerettel, alig kopik.

A görgő persze mindegyiknél gyűjti persze a koszt.

Működésben viszont abszolúte semmi, de semmi probléma nincs egyikkel se. Ráadásul még az eredeti akksi van mindkettőben.



Egyáltalán tisztában vagy vele, hogy milyen fogást használsz? Ez már behatárolja a nézelődést is.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Nekem M510-em van egy ideje, tökéletesen teszi a dolgát játék közben is. Egyedüli probléma vele, hogy ha 1 méternél távolabb van az egér az adaptertől akkor elkezd ugrálni mintha el-el vesztené a jelet. Kurva zavaró. Viszont engem pont nem érint, mert elég közel vannak egymáshoz, de érdemes erre is gondolni.



Én egy 1000 Ft-os Genius egérrel tolom. Jobb, mint a régi 15 ezres egerem valaha is volt.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Régen elég mocskok voltak a Genius olcsó egerei, rühelltem őket. És tartok tőle 1000 Ft-ért nincsenek oldalgombok se :( Bezzeg régen az A4Tech tudta 1,5-2k-ért is, most meg 4-5k-t rá kell szánni ilyen alapvető feature-ökre.

Sors bona, nihil aliud.



En meg eleget szoptam azzal hogy nem probaltam ki az egeret csak megvettem, ugyhogy azota csak vegigfogdosok mindent a Media Marktban es az alapjan valasztok

A jelenlegi sokadik peldanyos favorit:

http://www.trust.com/en/product/16535-easyclick-mouse-black

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


Lou képe
Lou
Donator

kicsit eltértünk a vezetéknélküli irányból érzésre :D

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Ugyanez Microsoftban. Kifogástalanul működik már 4-5 éve (kopp-kopp-kopp), pedig jó párszor koppant már a padlón véletlenül.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Van ötlet, hogy miért esik szét a youtube? Chrome-ot használok. (ki zoomoltam hogy több látszódjon.)
rwurl=http://i.imgur.com/cTqhbT2.png
rwurl=http://i.imgur.com/TSdl3uX.png

Choose your next words with excpetional care!



frissítsd az adblock filter listákat kézzel. options filter list update now

..én is anyáztam egy sort.



Köszi.

Choose your next words with excpetional care!


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Szeretnék egy olyan grafikát készíteni, mely Magyarország térképén aszerint mélyítené a színeket a megyéken, hogy Excel-táblázatban milyen adat van a megyékhez rendelve. Erre van valakinek tippje?

Sors bona, nihil aliud.



https://www.youtube.com/watch?v=1QQy9zpDnc4

ez biztos jo lesz, thematic vagy heat map kornyeken erdemes keresgelni

kezdésnek itt egy térkép

rwurl=https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/48/Hungary_map_wi...

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Kösz, megnézem majd.

Szerk.: Közben aakdt egy más és egyelőre megoldhatatlanabb baj.

Egy nem saját gép alvó módban volt, amikor jött egy áramszünet, és utána elkezdett fagyogatrni. Mivel a különböző megoldások nem segítettek, újraraktam az operációs rendszert (Windows 8.1 64 bit). A többi partíciót nem formáztam le, a DRM-mentes Omikron ment is róla helyből.

Aztán felraktam a Steamet, még fel is simerte a telepített játékokat, de futni már nem akart egyik se. Újratelepítettem őket, az sem segít. Van, amelyben csak power gombért kiáltó fekete képernyő jön, más meg bedob valami Virtual C++... kapcsán felsejlő hibára utalást. Telepítgettem azokat is oda-vissza, de semmi.

Van valami ötlet? Vagy egyszerűen formázzam le azt a partíciót is, és tegyek fel rá mindent újra?

Szerk. 2: Újrakás előtt amúgy mentek a játékok, leszámítva a fagyásokat, tehát ez a probléma nem létezett. A HD Sentinel egy gyenge szektorról tud, de az egy héttel régebbi ügy, azzal korábban panaszmentes volt. Egy játékot próbáltam a C:-re telepíteni Steammel, úgyis ugyanaz a helyzet, de tény, hogy a Steam más partíción van (sanszos, hogy éppen a régi helyére telepítettem rá, talán még ez okozhat gebaszt). A ScummVM viszont simán viszi a játékokat, annak nem kellenek flancok.

Sors bona, nihil aliud.



A játékokhoz jött első indítás előtt futtatandó cuccokat a steam így is futtatja? dx telepítők, kismillió vc++ redist, stb...


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Igen, és volt amelyiknél manuálisan futtattam a játék saját könyvtárából a szükségeseket.

Talán a VGA drivere lehet a ludas, mintha a vezérlőpultja is el lenne tűnve, szóval nagyon jó a GeForce Experience (ami szintén elbjt, de szerinte minden frissítve van). Viszont furcsállom, hogy akkor meg miért van kép az Omikronnál. Talán annak nem kell ahrdveres gyorsítás, mert CPU-ból emulálja, nem tudom. Sajnos most estig csak elméleteket gyárthatok, hogy akkor megdőljön az összes.

Sors bona, nihil aliud.



Amcsiból pólót rendelnék. Szigorúan egy mérettel kisebbet? Cska azért kérdem, mert már nem bírom követni... Nemrég rendeltem Joda féle, Star Warsos PEW PEW pólót. M-es kértem, azt is kaptam. Csak épp olyan, mintha L-es lenne.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!