Jelenlegi hely

Star Wars

Utolsó bejegyzés


rwurl=http://reactiongif.org/wp-content/uploads/GIF/2014/08/GIF-Amused-Chuckle...
Annyit költöttek csak reklámra, amennyiből mások AAA-s filmet forgatnak. Fél éve a csapból is az SW folyik, mandarint meg tejet árulnak vele b+

Szóval erre kb. csak te nem számítottál ... meg Jar Jar.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Én csak azt nem értem, mit tudtok összerugózni ezeken a számokon, mintha ez bármit is számítana azon kívül, hogy x befektető hány jachtot fog venni. Őszintén, mit érdekel egy filmnézőt a bevétel onnantól, hogy a film profitábilis -> lesz folytatása.
Ha tényleg bármi értéke lenne ezeknek a számomnak, akkor jók vagyunk; A Transforminátor4 majdnem olyan jó, mint az új SW.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



A többség számára ez egyszerű önigazolás. (Egymilliárd légy kérdésköre.)
Másokat csak idegesít egyesek önigazolása, és olyankor relativizálnak.
Egyesek számára ez egy üzleti kérdés, akár még érdekelheti is őket a matek.

Számomra remek mutatója globális folyamatoknak és annak, hogy mennyire lehet hülyére venni az emberiséget - újra és újra.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Grifter nagyon szép utólag okosnak lenni, de nem kell úgy beállítani mintha alapvetés lett volna már megjelenés előtt hogy ekkora kaszálás lesz két hét leforgása alatt. Rohadtul nem várta ezt a szintet senki bármit mondasz. Nyilván benne volt a pakliban, hogy nagyot fog kaszálni de nem ilyen gyorsan.

Gondolom az teljes mértékben kizárt válasz ha csak szimplán érdekel hogy alakulnak a számok. Semmiféle önigazolást nem keresek benne, mert még csak értelme se lenne. Egyszerűen csak érdekel. Felháborító tudom. :( Ahogy már múltkor is említve lett nyugodtan át lehet ugrani az ilyen jellegű kommenteket, nem kell minden alkalommal megjegyezni hogy "kit érdekel".



Először is ez egy Star Wars folytatás, én 31 éve vártam, jobban, mint bármit és sok hasonló gyík van ám körülöttem, mint látható a világban is. Ha megkérdezik, melyik a kedvenc filmem, rávágom, hogy Birodalom visszavág... pöttyet rá vagyok kattanva :)
Ez a matek és eredmény csak arról szól, hogy mire kíváncsiak a legtöbben és akarják a gyerekeinknek is megmutatni... egyébként leszarom, ezért is basz fel amikor egy okostojás matekozik, hogy mit fog megdönteni, vagy mit nem, szagolgatása a trágyának, kit érdekel?
Valakik milliárdosok lesznek belőel, nekem volt egy jó filmélményem, remélem jön a többi is.
Iszonyat reklám, iszonyat nagy Brand, mégis mit vártunk? rekorodkat fog dönteni és kész, ha meg nem..akkor mi történt... ja semmi...
u.i.:
Megint barna trutyi jön a csapból, most is 10 percet folyattam, mire a gyereket bele mertem rakni gumiruhában :) Na ezek a fontos dolgok.

@Joda
"Rohadtul nem várta ezt a szintet senki bármit mondasz."
Hát de, minden rajongó és aki még kisgyerekként látta, erre volt felizgulva, nem egy dinóra sokadszor... rohadt sokan várták, szerintem többen, mint te gondoltad, inkább ez lehet a helyzet.
Ki az a senki, ja a kritikusok, meg a boxoffice turkászok? Ne már, tévedtek és kész, attól még más gondolhatta....



Azért mert jópár fanboy azt várja hogy még a csillagokat is lehozza az égről az még nem takar semmiféle realitás alapot. Ezzel az erővel én is mondhatnám hogy a Deadpool simán hozza a két milliárdot mert nagyon várom. Aztán vagy bejön vagy nem. Viszont ha véletlen bejön akkor majd jól megmondom hogy VÁRHATÓ VOLT. Ugyanmár. :D Mondjuk én többet adok pár boxoffice turkász és kritikus véleményére ilyen szempontból mint fanboyok tucatjaira akik max reménykednek.

Nade mind1, akkor várható tény volt, hogy ez lesz ilyen gyorsan. /care



Én vártam, tudtam, láttam. Hogy csak egy remek példát mondjak: 2014 január óta az új Star Wars képregényeket árulom. Igaz, angol nyelven és csak egy szűk rétegnek, de ettől még elég jól érzékelem, mennyivel többet adok el, amióta Marvel és nem Dark Horse.
Szóval maradjunk annyiban, hogy aki egy kicsit is figyelt, az látta, hogy mit építettek fel köré és mekkorát fog robbanni. Én meg ráadásul elég közel álltam.
A másik oldalról pedig az emberek nem igazán érzékelik helyesen a nagyságrendeket, az arányokat, a realitást - meg hát a matekkal is akad gond. (Vajk is ezzel kapcsolatban fejezte ki érdeklődésének hiányát, ami valahol biztos összefügg :D)

Csak egy 'példa':
Az Ep I végül a tízszeresét termelte ki (csak moziban) annak, amennyibe a film került: 115m / 1000m. De nagyon magas ám az inflációs tényező, ez mai reálértéken (pedig 2000-ről beszélünk) máris 160m / 1400m (Az FA most tart 200m / 1300m-nál)
Pedig már akkor az a pletyka járta, hogy Lucas bácsinak minden faszán megtérült már a bemutató előtt az eladott jogokból, szóval a film csak amolyan hab volt a tortán :D

Érdekesség: A minap valahol elhangzott/olvastam, hogy "gondoljunk bele, az emberek a VI-ra is beültek az V után" (találó), mégpedig jóval lelkesebben: 650m vs. ~900m

...és akkor most ugorjunk előre 10+ évet az időben, abba a korszakba, amikor az internet már globálisan mindent elad, meg olyan új piacok aktivizálódnak egyre markánsabban, mint Kína.
Ennek ugye átlag halandó nem nagyon érzi a súlyát, de amikor a Pacific Rim-ről elmondható, hogy a Távol-Kelet tette jövedelmezővé (100m US / 300m nemzetközi bevétel), akkor ebből azért ki kell hallanunk valamit. Nah meg az se mindegy, hogy mit művelt mostanában a Disney a frissen vásárolt játékaival. (Marvel? :) )
Továbbá, régen akár évekkel később jutottak el más országokba a filmek és valójában a nemzetközi piac ritkán volt mérvadó az amerikaiak számára. (Eladták nekik, de nem volt célközönség semmilyen szempontból.)
De most a Force Awakens bevételeinek nagyobbik felét alapból a külföld adja, és az első naptól. (Ami végig gondolva nagyon sokat torzít egyébként az összehasonlításon, mert így később közel sem fog már annyit termelni.)

Így kilyukadunk oda, hogy amikor majd a 2 milliárdot eléri (2/3-nál jár) világ szinten, akkor még CSAK az Ep I-nél fog tartani bevétel/kiadás arányosan, mint egyszerű siker mérték ugye.
Ha pedig csinál 3 milliárdot, akkor még csak az Avatar-t éri be, pedig annak lófasz hátszele nem volt, csak magától felrobbant. (Igaz nem is merik bevallani, mennyibe került :D)

Szóval úgy 4-5 milliárd dollárnál (már persze ha majd ott áll meg 2-3 hónap múlva) lehet elkezdeni tapsikolni, hogy fú, meg ha, és hú és erre aztán tényleg nem számított senki.

Hogy mennyit változott a világ? Magyarország is hozzá tett 3 millió dollárt a FA bevételeihez. (Már most.)
Ez persze azt is példázza, hogy mennyire sikeres a film.
De azt is, hogy mennyire mások lettek a realitások.

rwurl=http://giant.gfycat.com/CheerfulHugeDutchsmoushond.gif

Krissal: Tehát ha téged nem érdekel, akkor mást se érdekeljen.
Majd átbeszélem ezt a dolgot Jar Jar-al ;)

>>> szerk Joda Krissal-nak írt válaszára:
A Deadpool-tól már az is 'kellemes meglepetés', ha mondjuk lazán hoz egy Iron-man vagy Spider-man bevételt. Megint csak a realitások ugye, nem kéne talajt veszíteni, amikor dolgokat egymáshoz viszonyítunk.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Ez mind szép és jó, nyilván ahogy írtam nem meglepetés hogy nagyon kaszál. Az a meglepetés hogy ilyen iramban halad előre. Igen, lehet hasonlítgatni a JW-höz meg az Avatarhoz, csak azt is hozzá kéne nézni, hogy azoknak a WW adatai ilyen 20-30 hetes forgalomból jöttek össze. Az avatar pl ment tizenpár hétig elég durva számokkal, a JW is ment vagy 10 hétig elég jól. A SW most tart a második heténél könyörgöm (és már "csak" 300 millára van pl a JW ww adataitól). Illetve már megkezdte a harmadikat, de érted miről beszélek.

Más: Deadpool szerintem pont annyit fog hozni hogy nagyjából átessen a léc fölött, hogy meglépjék a második részt. Az R besorolás eléggé meglövi alapból, plusz nagyon nagyon rétegfilm lesz.



"Azért mert jópár fanboy azt várja hogy még a csillagokat is lehozza az égről az még nem takar semmiféle realitás alapot"

Hát pedig úgy néz ki, takar :) Úgy néz ki a "pár boxoffice turkász és kritikus véleményére" , nagyon nem jött be, ezt bukták.

Joda, azért nem érted és fogod a témát, mert fiatal vagy. A Star Wars egyszeri és megismételhetetlen, mivel gyermekként láttuk és adta, amit semmi más. Nem is fogod megérteni, mert nem tudsz visszamenni az időben és gyermekké változni abban a korban. Nem tudom megmondani a DP mennyit fog hozni, saccolgathatnéknék, de csak a SW-ről tudtam, hogy nagyon-iszonyat-nagyot fog robbanni, ott nem saccoltam, tudtam. Van sok millió gyík, mint én, aki elkezdi megnézni és nézi-nézi-nézi, akarja, hogy jó legyen és lenyűgözze és hát szerencsére még nagyon jó is lett.
A DP valami röhögésféle lesz, amit majd visszanézünk HBO-n és ennyi, én ezt saccolom.
@Grifter
Nem, csak engem nem érdekelt az okoskodás.



Joda, azért nem érted és fogod a témát, mert fiatal vagy.

Eh. Ok. Azt hiszem erről nincs több értelme beszélgetni veled, bocs. :D Nem tudom hogy szánt szándékkal nem értelmezed amit írok vagy csak elvakít a rajongás, de talán mind1 is.



Szánt szándékkal elvakít a rajongás :)
Te nem érted, amit én írok. Ez nem egy film volt, ez "A" film, ezért volt egyértelmű.
Nincs még egy film, amit ennyire vártunk volna sok millióan. Most lesz, a folytatás. :)



Nem Joda, az a rossz hír, hogy leírtam, miért ennyivel durvább az ütem, így nem értem miről beszélsz, vagyis inkább te nem érted, én miről beszélek.
Van egy átlagos filmnek egy görbéje/dinamikája, meg van a világon mindenhol egyszerre bemutatott filmnek.
Utóbbi sokkal meredekebben zuhan. Ilyen lesz a SW is. Persze, termelget még hónapokig, de semmi csoda nem fog történni. Annak fényében, hogy közben mennyit nőtt a piac és mi a faszról is beszélünk, nincs semmi kiemelkedő.

Az lett volna a vér ciki, ha nem lépi le lazán a Ep I-et. Egyelőre annyit látunk, hogy hozza az elvárható szintet. Első sorban azért, amit Krissal korábban írt (elszólt :D): mert valójában 30 éve vár erre mindenki. Az Ep I-III nagyon sok éhes szájat hagyott hátra. Nem csak a silánysága miatt, hanem mert 30 éve arra vár mindenki (és ehhez etetett be minden más SW-s megjelenés), hogy azt a kurva folytatást mondják már!

Az Avatar azért termelt még hónapokig, mert egymásnak mesélték az emberek, mekkora kúlság.
A SW-ot meg egyszerűen MINDENKI azonnal megnézte. Sokan kétszer.

Szóval elvakult fanboy vagy, ez van ;3

Krissal:

Nem, csak engem nem érdekelt az okoskodás.

Ez nem okoskodás, hanem a mindenhol és mindenki által random dobált számok és kijelentések rendezése és értelmezése egy 'valós számrendszerben'.
Ami egyben racionális alapot biztosít a jövőben elhangzó hasonló kifejezések értelmezéséhez és így segít tájékozódni.

Téged a valóság nem érdekel. Az, hogy reálisan mekkora az érdeklődés a film iránt és mekkora a sikere. Mert hogy szerinted fontosabb, hogy te mit gondolsz és érzel.

Nos, az nem baj, hogy számodra fontosabb, végül is mindannyian így vagyunk ezzel.
De mindenki más számára a te kis egyéni álláspontod az okoskodás ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Én értem, nekem is ha mondani kéne kedvenc filmsorozatot akkor a SW lenne az, ha kedvenc filmet akkor az Empire, már 4-5 évesen zabáltam a filmeket és azóta is majdnem minden évben újranézem őket legalább egyszer és bármennyire meglepő én is olyan szinten lovagoltam a hypetraint ezzel a filmmel, hogy az már nem normális kicsit (bár elég erőssen folytottam magamba inkább, mert így is hülyének néztek az ismerőseim, most is mikor már felvásároltam az összes sw könyvet ami kijött az elmúlt pár hónapban, plusz a BD pakkot is megvettem újra, mert az otthoni ugye túl messze van és kellett az új kiadásos complete pakk amúgy is :D). Szóval nekem nem kell megmagyaráznod, hogy ez A film, de ettől függetlenül még meglepett a dolog. Na.



Basszus, tényleg, már értem a gyűlöletet, ami elragad, ha meglátok egy nyulat :)
Most jöttem rá, mennyire szar az előzmény trilógia és mennyire egy gyáva szar volt Lucas... JJ is biztosra próbált menni, azért én is látom, de most ez kellett... a folytatáshoz valóban sokkal több kell.



Ha hat-hét évesen életed első moziélménye a Birodalom Visszavág, akkor ez A film. Olyan szinten mélyen beléd ivódik, h kitörölhetetlen. Akkoriban jött be az egész blockbuster típusú filmgyártás, addig nem léteztek ilyen filmek (Cápa, Star Wars, E. T... ), az egész világ megőrült tőlük, főként a Star Warstól. Mindent elsöpört. Naponta nézték újra az emberek heteken-hónapokon át, annyira új és varázslatos élmény volt. Nem volt internet, sokkal misztikusabb volt ezért a körítés, nem nagyon volt a filmeken kívül más információd, így sokkal jobban dagadt a legenda. Máig el tudom bőgni magam a Jedi végén. És ez az egész generáció így van vele. (Plusz a többi, a két éves fiam naponta 3x nézi meg a Birodalmat, meg van tőle veszve, jarjarékat viszont kikapcsoltatta :D)
Valami ilyesmit próbált Krissal elmondani.

Meglesz a milliárd csak az USA-ban.

Vill du bli ihop med mig?



Mintha egy 6-7 évesnek nem lenne teljesen kurvára mindegy, hogy előtte mit gyártottak :D
A 6-7 évesnek az ivódik be, amit akkor lát, tökmind1 mi az, csak látványos legyen.

Hogy akár most, akár valaha elsírtad magad a Birodalom végén? LOL + ROFL (Még csak meg se hal senki b+ :D )

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Joda, szerintem brutálisan alulbecsülöd/-ted a SW mint jelenség globális hatását és befolyását, ezt már a múltkori "keleten senkit sem érdekel a film"-szerű beszólásod is elárulta, a befolyó aranyhegyeken való sorozatos hüledezésed és a Deadpool idekeverése pedig csak megerősíti, hogy félrekalibrált a rálátásod. Vagy volt.

Én már az első trailer óta kijelentettem minden beszélgetésben, amiben felmerült a film, hogy félbe fogja kaszálni a világot. És nem azért mondtam, mert annyira tetszett volna az előzetes vagy mert akkora fan (esetleg jövendőmondó) volnék, hanem mert fölöttébb evidens volt.

ibi amentia latet



Szerintem sokkal érdekesebb téma az, hogy mit fog produkálni a VIII. rész.

Ezt mindenki meg akarta nézni, már hónapokkal a nyitány előtt elkeltek a jegyek, egyértelmű volt, hogy az első hetekben arat. Lehet, hogy lelépi Cameron 18 és 6 éves filmjeit a nem inflációkövető listában, véleményem szerint ez lenne a minimum egy olyan Star Warsnak, amiben szerepel Han Solo és Luke Skywalker. Ha nem sikerül, az óriási kudarc.

Node mi lesz a folytatással? Abban a legtöbben egyetértünk, hogy a történek nem az erőssége a VII. résznek, noha évekig kotlott fölötte egy csapat hozzáértő. Egy ügyesen adagolt soft reboot, ami halált megvető bátorsággal lavírozik az "új is meg régi is" mesgyéjén. Valakinél lepottyant a szakadék szélén, a többségnél még belül volt a gólvonalon. Ám rengeteg helyen olvasom azt, hogy "oké, ez most egynek jó volt, DE!!! a következőben ez már kevés lesz". És már nincs Harrison Ford, aki a film motorja volt (persze, Rey is jó volt, de amint megjelent Han Solo és Csubakka, máris átállt a fókusz). Van viszont Luke Skywalker, akit azért nem mertek szerepeltetni, mert ahogy bejött a képbe, az új szereplők érdektelenné váltak. Őszintén szólva nem irigylem a VIII. rész rendezőjét.

Na, szóval az én tippem az, hogy még a 2 év infláció ellenére sem fogja ezeket a számokat hozni a folytatás, hacsak nem történik valami csoda, és olyan történetet raknak le, amitől mi meg a hajunk.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Lehet kicsit alabecsultem, ez van. Viszont nem azt mondtam hogy keleten senkit nem erdekel hanem azt hogy nem nagyon ismerik. Ez viszont nem velemeny hanem teny. Nincs akkora kultusza mint nyugaton.
http://www.hollywoodreporter.com/news/box-office-star-wars-is-848425
Azt hiszed veletlen hogy 3 hettel premier utan dobjak be oda? Fenet. Biznak hogy a hype meg a rekordok felkeltik az erdeklodest. A tobbi keleti piacon se tarol annyira, mint europaban pl. Szoval ebbe most kar volt belekotni.
A deadpoolt meg nem kevertem ide hanem mint hulye peldat hoztam fel fanboysagra. Ennyire nem volt evidens vagy mi? :(



Joda írta: mostmár szinte biztos hogy a JW worldwide is.

Ez nem szinte biztos, hanem tuti.

Joda írta: Mostmár csak a kérdés hogy véletlen megcsípi-e az első 8 vagy 900 millás domestic bevételt.

850 millio az alja meg pocsek esessel is (800 millio mar a jovohet vegevel osszejon). A 900 millira nem kis esely van.



Tulzas volt a kijelentese, de nem alaptalan. Valoban nem olyan nepszeru ott a Star Wars szeria. Ez latszik a mostani film ottani bevetelen is. Egyedul Japanban hoz nagyon jo (de nem rekord) szamokat a film.



Nemzetkozi szinten szerintem lehetnek hasonlo szamok, de otthon (domestic) en kb a 60-70%-at varom majd a mostani bevetelenek.



Right, az előzmények és majd' négy évtizednyi globális rajongás generálta extra hype-nak híján lévő Avatár Kína filmtörténetének legnagyobb dobása tudott lenni, de egy másik nagykaliberű sci-fi kaland-látványfilmet új Star Warst félteni kellett a keleti (nem kínait írtál amúgy) bukástól. Érthető.

A Deadpool hülye példa volt, igen, használj jobbakat. ;)

ibi amentia latet



Teljesen jó példa volt, ezzel az erővel írhattam volna a Danish Girl-t is akár ha éppen arra lennék rácuppanva és attól várnám a világmegváltást. ;P

Lehet jól fog teljesíteni kínában, majd kiderül. Nem kevés pénzt öltek bele az ottani marketingbe. Jövőhéten kiderül, azt hiszem 4.-én lesz a bemutató ott.



Tegnap megnéztem a IV. részt. Régen láttam már elejétől a végéig a filmet, és gondoltam, akkor már egyből a depsecialized változatot nézem meg, eredeti hanggal. Nekem anno első élményként is már csak a módosított változatok jutottak, ezért kíváncsi voltam, milyen lehetett ez a film eredetileg. Nos, két dolog tűnt fel. Az egyik, hogy Mark Hamill valójában mennyire nem jó színész. :) Régen ezt gyerekként egyáltalán nem zavart. Így utólag ezt a magyar szinkron minőségének tudom be, ami sokat hozzátehetett Mark Hamill játékához.
A másik dolog pedig az effektek kezdetlegessége. Tudom, hogy '77-es filmről beszélünk, csak furcsa volt a kontraszt az egyes jelenetek között. Az egyikben makettet használnak Millenium Falconnak, a másikban meg elhúznak egy papírfecnit, hogy akkor most felszállt. :D
Ezektől függetlenül hatalmas élmény volt látni az "eredeti" változatot! Istenem, még sose láttam Han Solot lőni először. :D



Én worldwide 3 milliárdra számítottam, de az áprilisi blu-ray bejelentés lehet belerondít.



Istenem, még sose láttam Han Solot lőni először. :D

1997-ig Greedo nem is lőtt egyáltalán. ;) Egyike a számtalan értelmetlen változtatásnak amit megköszönhetünk Lucas-nak.



Choose your next words with excpetional care!



// Ezt én se értettem soha: fogja, és gyomorba lövi, ennyi. Ha nem ő lőne elsőként, hogy a picsába élné túl? Kimozogja csípőből?
(Amit mostanában Lucas előad... szóval hogy mindig van lejjebb. Egyszer még ki fog róla derülni, hogy magyar.)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



sadi írta: Én worldwide 3 milliárdra számítottam, de az áprilisi blu-ray bejelentés lehet belerondít.

Nincs meg hivatalos megjelenesi idopont.
De mondjuk egy aprilisi datum nem is nagyon kavarna mar be a vegso bevetelbe...

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!