Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Őrült misszió / Őrült küldetés

Még kölyökkoromban láttam hangalámondásos VHS-en (nyilván) és vagy 1998-ig meg voltam róla győződve, hogy Jackie Chan a főszereplője. :D
Aztán ugye internet, IMDB és levadásztam gyerekkori filmeket, így ezt is sikerült Hong Kongból díszdobozban berendelni még vagy 13 éve. Azóta néha előveszem (most épp a magyar DVD-t) és nosztalgiázok. A karakterek szerintem nagyon jók, a kopasz hekus mindent üt, jó kis karikatúra és az egész egy aranyos emlék.
Mint film, nem igazán jó, mert random történnek benne dolgok, túl sok a túl kényelmes véletlen, stb... De ettől függetlenül szórakoztató.

rwurl=http://www.lovehkfilm.com/blog/damnyoukozo/wp-content/uploads/2012/03/46...



Ördögűző (1973) Director's cut

Újra néztük a hétvégén. Réges régen láttam, és szinte már semmire sem emlékeztem belőle a film végi ikonikus jeleneteket leszámítva. Meglepően jól építik fel a film hangulatát, baljóslatú jelekkel és apróságokkal. Tetszett, hogy nincs narrálva nem rágják az ember szájába a részleteket. És nincs benne jumpscare sem. A kamerajátékkal is tudják fokozni/enyhíteni a feszültséget. Pl. egy párbeszédnél csak simán ráközelítenek a szereplőke, majd szépen visszazoomolnak hihetetlenül hatásos. Hálistennek nyoma sincs a még mostanság is sokat használt kamerarángatásnak, egyszerűen jó érzés nézni a szép folyamatos kameravezetéseket.

A rendezői változatban van néhány extra jelenet is, sokan feleslegesnek hatástalannak tartják ezeket, de én a lépcsős jelenet miatt a tarkómtól a sarkamig lúdbőröztem vagy egy teljes percig. Nem emlékszem mikor ért el ilyesmit nálam horrorfilm utoljára, pedig láttam egy párat.

Tetszett az is, hogy a papok nem isten vakbuzgó szolgái, hanem esendő emberek mindennapi gondokkal, mégsem adják fel a harcot. Tudtam velük azonosulni. Ugyan a speciális effekteken látszik az idő, de szerintem egész jól öregszenek. Egyszer sem éreztem komikusnak vagy túlzónak a hatásokat. Nem beszélve a Mike Oldfield hírhedt Tubular bells című számáról. Alig néhány másod percig hallható a filmben de pont akkor amikor kell, nem kevés libabőrt okozva az sem :)

Aki esetleg még nem látta, nézze meg. Aki meg régen az újrázzon a rendezői változattal.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Érdekes, sok helyen írták, hogy ez a film mennyire jól megragadja azt, hogy milyen 30 évesnek lenni ma Budapesten... Én biztos ufó vagyok, de nekem qrvára nem ilyen. Nem tudtam azonosulni ezzel a céltalan, fogalmatlan lúzerrel. Pedig nagyon befogadó hangulatban ültem le elé, de ez nagyon mellément.



Valld be; csak azért nem ment a beleélés, mert a főhős zsidó. ;P

Amúgy már a bemutató alapján bűzlött a semmitől a film, úgyhogy továbbra is kerülöm.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


CJ képe
CJ

Vajk írta: Valld be; csak azért nem ment a beleélés, mert a főhős zsidó. ;P

Már vártam mikor kezdi el valaki... :D

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Nekem ranezesre nem esnek le ilyen dolgok es nem is erdekelnek, sry :P



Nah', fogadok, neked az sem esett volna le, ha néger az illető!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Azért a bőrszín pöppet nyilvánvalóbb, mint valakinek a vallása, don't you think? ;)



Nos, határeset :)
A sok-sok generáció alatt 'nem túlzottan elcsatangolt' vérvonalakat fel lehet ismerni a domináns és jellemző jegyekről, mind1, hogy orosz, 'zsidó', svéd, angol vagy magyar. (Ez ugye öröklött gének kérdése, vita tárgyát nem képezi.)

Más kérdés, hogy ez kicsit sem vallási kérdés, egyszerűen biológia. Mármint előjelet nem hordoz, az ember csak a 'hasonlóságot' ismeri fel, az olyan minthát. Előítélet lájt.
És megint más kérdés, hogy ez így ránézésre mennyire tudományos, vagy inkább csak szalon rasszizmus/elitizmus/xenofóbia/akármi - de ettől még mindenki tudja, hogy mit gondolunk a zsidók orráról, vagy a feketék elsődleges nemi jegyeiről.
Még ha a gyakorlat nem is feltétlenül támasztja ezt alá. ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Indeed, a sztereotípia-vicceket szeretem, a komoly előítéletet nem. Mázltov, néger testvérem :-)
nem spoiler csak off, filmes vicces:

ShowHide spoiler #


Star Wars: The Force Awakens
Nem akarok sokat irni mert ugyis varni kell meg mindenkinek, de az empire ota a legjobb star wars. Engem egy dolog zavart egy kicsit de nem tul major ugyhogy belefer. Sikerult nem elszarni. Nagyon boldog vagyok. A tobbit majd a topikjaban ha mar tobben is lattak.



Star Trek (2009)

Így harmadjára is nagyon jó volt. Ezúttal szinkronosan néztem a változatosság kedvéért.
Teljesen rendben van a szinkron.
És még mindig jobban tetszik mint a második rész.



Bandido írta: És még mindig jobban tetszik mint a második rész.

Ami nem nehéz mert a ST: Into Darkness egy fos volt... sajnos.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



SW7

Fasza!

Regen minden jobb volt.



SW7

Iparosmunka. JJ továbbra se jó író. A kezdő színészek ugyan nem kifejezetten rosszak, de bőven van még mit tanulniuk, néhol eléggé inkonzisztensek. A film mintha arra menne ki, hogy minél több EU-ból ismert világtörvényt akarna áthágni. A feka története eléggé banálisan indul.

Persze kb mindenhol minimum 9/10-et kap, mert hát Star Wars.

Slusszpoén a végére, hogy miután anno annyit siránkozott mindenki, hogy jajj, nem kapott jegyet csak egy héttel premier utánra, kb két órával kezdés előtt adtam le a rendelésemet, és volt nézhető hely. Csak mert a feliratosra vettem.



Mivel az uj vezetes alatt az EU mar korabban kukazva lett.



nagi írta: Persze kb mindenhol minimum 9/10-et kap, mert hát Star Wars nem George Lucas írta/rendezte.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Esetleg visszaolvasol valamelyik topicban, értesültem róla. Ha a beszámolómat elolvasod mégegyszer, kiviláglik, hogy nem azt mondtam, hogy az SW eddigi törvényeit, hanem az EU tényei ellen hirdettek harcot.



Ahogy nézegettem mindenki 8/10 körül adogatja rá a pontokat, ha nagyon pontozni kéne én is akörül adnék, mert közel sem ez volt a legjobb film idén objektíven nézve. Az, hogy sokan nem tudják kizárni az elvakult rajongást az már más dolog, de ahogy nézem nincs ész nélkül 10/10 osztogatás (ami tényleg meglepő azért :D)



Es en megis mire reagaltam? Hat az EU-ra. Ha meg tudtad elore akkor foleg nem ertem min lepodtel meg. Pl. Chewbacca jelenlete a tavasz elozetesben eleg egyertelmuve tette a szitut.



Capote (másodszor)

Nem értem mitől nagyon jó (már persze Philip Seymour Hoffman-on és azon a zseniális csavaron túl, hogy ki a 'baráti segítője'), de nagyon jó.

Thank you for smoking

Nem tudom, hogyan dicsérjem úgy, hogy nem lövöm le azt, hogy egyszerűen nem az fog történni, amit bárki várna: egynek mindenképpen jó, vagy mondjuk úgy 'érdekes' :)

Poszáta 3/2 (vagy mi)

rwurl=http://24.media.tumblr.com/5d540f2b7d34c62505b5036ab18924e7/tumblr_n2505...

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Éééén konkrétan másra gondoltam

ShowHide spoiler #


Ja, akkor en ertettelek felre. Sorry.



Dope

Még az SW VII előtt néztem meg és nem bántam meg. Szokásos indlewoodi LA gettó setting, de nem szokványos tálalásban. Egy végzős fekete srácról szól, aki egy "90-es évek retróbolond" kocka a haverjaival együtt, majd valahogy nyilván belekeverednek valami helyi drogügybe. Az egész könnyed, fogyasztható és érdekes csomagolásban van. Nekem nagyon kellemes meglepetés volt.



Az Útvesztő: Tűzpróba

Rég láttam ilyen izgalmas, pörgős, érdekes filmet. Hozzáteszem, nekem az első rész is kifejezetten tetszett. A Hunger Gamest oda-vissza veri, ez nem kérdés. Persze vannak hibái, de ez valahogy nem tűnt fel a film nézése közben. Hogy mi történt a Földdel, lehet kicsit sablonos, de nekem bejött. :) Külön tetszett, hogy annak ellenére, hogy tinikről szól a film, egyáltalán nem egy laza akció film, ami ráadásul néhol horror elemeket tartalmaz. Tetszett, hogy a hasonló filmekhez képest, itt mindenki képes egy cél érdekében együtt dolgozni, nem kell állandóan attól tartani, hogy az egyik tag mikor fog teljesen abszurd dolgokat művelni, és a többiek ellen fordulni. Szóval, rég izgultam ennyit egy filmen. :)



Tekintve, hogy az előző rész borzasztó volt, igazán most semmi olyat nem írtál, ami meggyőzne róla, hogy a folytatás bármilyen erényt is felmutat vele szemben. Szerintem hasonlóan kikúrt rossz filmek ezek, mint a másik, ahol a csajszi a bátrakhoz csatlakozik.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Valójában az első a maga egyszerű bénaságában jobb, hitelesebb, fantáziadúsabb, mint a teljesen szánalmas folytatása. Borzasztóan gáz, hogy ezek a tiniregény írók kivétel nélkül szánalmasan giccses és közhelyes válaszokat adnak a saját maguk által feltett kérdésekre - amikre egyébként mindenre adott már bőven elég választ a filmtörténet és irodalom.
Szóval kitalálnak egy kicsit sem fantáziadús világot, ami véletlenül sem áll meg a lábán, de még így is képtelenek értelmes mederbe terelni, vagy legalább izgalmasba, érdekesbe, bármibe.

Én kivétel nélkül mindet megnézem (olvasni egyet sem olvastam), és egyszerűen hihetetlen, hogy mintha nem 16 éveseknek csinálták volna őket, hanem simán 16 évesek. Mintha az írónak amúgy gyermekien fogalma se lenne semmiről, ami a világban addig történt/megjelent/'alap'. (Amit persze el is tudok képzelni, némi szalon hímsovinizmussal megfűszerezve. De hát nem én tehetek róla, hogy basztak scifit, fantasyt, vagy legalább rendes kalandregényt olvasni életük első 30-50 évében, utána meg kitalálják, hogy ők olyat akarnak írni.)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



sajnos
+1
a nemere fele gyerek regenyekben tobb otlet volt neha mint ezekben a semmitmondo latvanyos sablontengerekben.

"okey-dokey!"



mindkettőtöknek +1

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Ha szerinted borzasztó az első rész, akkor nyilván annak találnád a másodikat is.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!