Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés


Háziorvosi beutalót csak állami egeszugyben fogadják el. Maszeknal max kirohognek hogy mit akarsz azzal ott.

ezért írtam, hogy:

aki szerződve van TB-vel, bármelyik labor jó.

Nyilván csak ott működik, ahol szerződve vannak. Debrecenben az összes ilyen labort meg szolgáltatást kiszervezték magáncégeknek, egyedül talán a klinikán van saját labor, ahol a belső vizsgálataikat végzik. Ez konkrétan úgy néz ki, hogy felmegyek XYZ szolgáltató oldalára, hogy vérvételre akarok menni, és egyből ott a választófül időpont foglalásnál, hogy "beutalóval" vagy "önköltségre". Nyilván, ha fizetős vagy, akkor hamarabb van szabad időpont, de gyakorlatban nekem még nem volt olyan, hogy 3 napnál többet kelljen várnom.
De háziorvos tudni fogja, hova menjen Vajk.



en itt szoktam az aranyklinikan.

szerk: nekem most sbo-n csinaltak, ingyen, egybol meg is lett, nincs bajom :)

mondjuk igy a psa meres megint nem lett, pedig kellene :(

Parizer forever.



Hiába mész a kórházba a maszek verveteli eredmenyeddel nem fogják elfogadni.

Ezt se mondanám így igaznak. Ha szakorvoshoz mész és viszed a leletedet magaddal, akkor meg fogja nézni, és de valszeg biztonság kedvéért csináltatni fog saját vizsgálatot. Itt a Klinikán már faternak is mondták, hogy jó-jó a másik labor, de a sajátjuk pontosabb. Valamennyi eltérés szokott lenni a kettő között, de nem jelentős. Inkább akkor van jelentősége, ha valamilyen határon táncolsz pl. egy kontrasztanyagos CT vizsgálat előtt és ha 37 a GFR veseértéked, akkor hidrálnak, ha meg 41, akkor nem hidrálnak. De államiban már úgyis ingyen csinálják az új vizsgálatokat.



Én már a háziorvosnál el vagyok akadva, mert olyat én 15 éve láttam utoljára még a Klinikák megálló közelében. Rendes tag, de ki tudja, ott van-e még, vagy, hogy egyáltalán miért lenne életszerű oda járnom.
Kérdés, ha nem oda, akkor hova - azzal, hogy most a 22-ben lakom...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Lellén nem ismered az ottani háziorvost? Vagy kérdezz körbe ismik között, hogy ki elégedett vele. Ha nincs mindenféle krónikus betegséged vagy nem múltál el 70, akkor valszeg csak telefonon fogsz találkozni vele.btw jogosítványod ki szokta megújítani? Mert glom az nem 15 éve volt.



A jogosítványomat, azt éppen, hogy Lellén újították, mert akkor ott laktam télen. Persze nincs ott orvosi kapcsolatom, és már a 22-ben lakom.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Mondom, mindegy hol laksz. Barmikor valthatsz haziorvost, akar faterodehoz is mehetsz ha az csaladi ismi. Csak nyilvantartasba kell vegyen es hello.



Igazából arra lettem volna kíváncsi, van-e ajánlás BP-en.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



hehe, en nemreg kaptam meg a beutalomat a hivatalos, ingyenes korhazba mellekvese (glands) scan-re. jovo marcius. :DDD (szal maltan sem fenyesebb a szitu mint otthon) asszony alhasi ultrahangra megy mingya, csak az meg 150 potty, merthat maganklinika. most en is vivodok, hogy kivarjam, vagy kesseljek. az allapotom naprol napra szarabb, raadasul osz van, mindenki beteg, a dokihoz sem tok idopontot kerni, hogy lojjuk be ujra a gyogyszerezesemet. eshat melozni sem tok.

"okey-dokey!"



Akkor egyértelmű a szitu. Ha kell némi cash, szóljál, szerintem páran beszállnának innen!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



cukorborso vagy! :D
egyelore van felretett zsem, csak nem erre akartam kolteni, hanem uj PC-re. xD

"okey-dokey!"



hat az tenyleg fontosabb, mint az eleted :)

szerintem is pc-t vegyel, de vegrendeletileg hagyd ram :P

Parizer forever.



az eletem csak addig fontos amig tudom elni. =) amugy van egy 30 folotti kolkom, meg egy asszonyom, szal sry (mindketto gemer) van kire hagyni.:D

"okey-dokey!"



már csak azt kéne kitökölnöd, hogy melyik éri meg jobban: hazajönni az itthoni magánellátásba (az is fizetős ugye, de mint ahogy Moken mondja, itt jó eséllyel nagyobb szakmai tudás van), vagy megkockáztatod az ottanit.
Az általad leírtak alapján elég sürgősen döntened kellene.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



tudom, de azert remelem en kedvesebb vagyok a szivednek :)
a nok halatlanok, a kolkok meg meg inkabb azok, nekem viszont arany szivem van :D

Parizer forever.



naaah, igazabol nem is kerdes a kerdes. eccer bementem a TB-be, mikor vagy egy-ket evig freelancerkedtem a neten es elfelejtettem, hogy fizessek TB-t. az asszony ramszolt, hogy talan kene. bementem es a neni aszonta, hogy akkor most szamithatok valami kecca ezer buntire, mert nem fizettem. megkerdeztem, hogy emlexik e a nevemre majd vigyorogva felalltam es kisetaltam. aztan kimentunk kulfoldre.
nekem a magyar EU-ben nincs bizodalmam katonasag ota. tuti, hogy az ellatas miatt nem mennek haza. ittis ruhelltem a korhazat amig bent voltam, holott csuda kedvesek, magyarorszagon max egy jo kis korhazi fertozest kapnek ingyer mint az aposom, aki bele is halt.

"okey-dokey!"



edes vagy, de ha nem marad penzem PC-re akkor mindhiaba. max veszek egy kisqtyat es rahagyom mindenem!
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=ut_8lkPwRU4

"okey-dokey!"



még mindig nem attól jó egy kórházi ellátás, hogy kedvesek-e az emberrel. Nálunk képzik a norvég, svéd orvosok jelentős részét (nem csak a magyarok mennek oda ki, hanem konkrétan ide járnak orvosi képzsére az echte skandinávok), a német, osztrák, angol egészségügy is beszarna, ha nem lennének a kelet-európai meg a kelet-európában képzett ázsiai/arab orvosok, ápolók náluk. És az egyetemi oktatókórházaink nagyon jól felszereltek, sajnos az ilyen szolnoki, meg sok pesti kórház tényleg lepratelep.



ahogy irtam is, az egyik dokim is magyarorszagon tanult. amugy meglepoen sok a helyi doki (maltai. oket ugylatszik nem szippantja annyira nemeterszag meg anglia, vagy az ottani fizu) az apolok kozott mar van sok migrancs. persze, nem az a legfontosabb h jofejek, meg kedvesek-de amugy azok es amikor csilliard bajod van eppen az ER-en, joljon, hogy emberkent kezelnek.

"okey-dokey!"



kapcs.ford.:

kedvesek = törődnek az emberrel = nem fekszel fél napot a saját szarodban, majd nem kapsz fertőzést, és/vagy oxigénhiányt, vagy bármi egyéb "kellemest" ami után eltesznek láb alól.

ShowHide spoiler #offba tettem


nagyon agyalok rajta, hogy beiratkozok villanyszerelő felnőttképzésre. Valaki járt már ilyen esti felnőttképzésre? Mire számítson az ember, milyen a közeg?



bazmeg, ez valami jogaszdivat?

soproni ugyved haverom is arra ment, el is vegezte es most vellanyt szerel. van ott mindenfele emberke, de mit erdekel teged, tanulni mesz.

Parizer forever.



akár még ez is lehetne belőle XD

De nekem most csak arra kéne, hogy két lakást akarok felújítani + van egy lakás, amit kiadunk, meg családban sok kiadott ingatlan van, így jól jönne, ha nem kéne kipengetni csomó pízt, meg az egyszerűbb dolgokat is biztonsággal meg tudnám oldani. Festeni, burkolni lehet "büntetlenül", de villanyszerelni nem kéne.



Ez egy nemes elképzelés, hajrá!

Lehet, megkedveled, aztán pár év múlva már csak ezt csinálod :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



hat ahhoz szerintem elegge tulloves. en a gumis szakman gondolkodom, megsporolnam a kondiberletet is :D

Parizer forever.



bazmeg, ez valami jogaszdivat?

a marketingesek meg többnyire asztalosnak képzik magukat :D



:DDDD telleg :)

Parizer forever.



Dante írta:

bazmeg, ez valami jogaszdivat?

a marketingesek meg többnyire asztalosnak képzik magukat :D

fával foglalkozni alapvetően egy tök jó dolog, én is gondolkozok rajta

Chief Exorcist



mikorra tervezel váltani, 2026? :P



Pozdorjával.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!