Jelenlegi hely

Egészséges életmód topic

Utolsó bejegyzés


Ez egy tévhit szvsz. Nem mindig szedtem kazeint estére. Volt, amikor csak másfél adagoló kanál edzés után volt a tápkieg bevitel gyors fehérjéből. De jó, vegyük azt, hogy jellemzően egy nap 2x1,5 kanál, kb 80g fehérjét vittem be porból. Az 400 kcal.

Ugyanezt megenni több idő csirkemellből, de 350g mell 420 kalória és 79g fehérje. Ettől még nem lesz nagyobb a hasad

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



csak a csirke melle eszik fel kilo sultkrumplit es egybol mas a matek :)

Parizer forever.



Miért kéne megenni? A tejsavófehérje mellé is pont ugyanannyi szénhidrát szükséges, mint a csirke mellé.
Aztán ott van a gomba, meg más zöldségek köretnek.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



miert kellene?
de csirkemell az sultkrumplival jo.

Parizer forever.



Mert x fehérje mellé arányában ugyanannyi szénhidrát kell az optimális bevitelhez. Tehát ha az optimális bevitel 1g fehérje mellé 2g szénhidrát, akkor így szükséges arányosítani.
Az, hogy ezeket a fehérjéket tejsavó/csirkemellből szeded be, kb azonos, mert hasonlóak a tápértékeik.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Vajk írta: Nincs bajom.

Én mostanság ebből szoktam spájzolni:

https://shopbuilder.hu/tejsavo-feherje-koncentratumok/builder-100-whey-p...

Megoszthatod, hogy amit te veszel, mennyiben aránylik ehhez. Már ha nem ez konkrétan.

Builder feherjere kivancsi lennek mert eleg olcso, most egy Myprotein van itt valami cookie izben de elsore nagyonszar vanilianak erzodott azota meg nem mertem inni (mondjuk elbasztam sok a 250ml viz hozza)

Kar hogy utalom a csokit es a vaniliat :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



és hány órát alszotok? Ugye az izom alvás közben épül.



most hogy oreg vagyok mar 8+-at probalok, de soxor csak ilyen 4-6 lesz. (garmin)

hat, eddig nem tul finom az izesitetlen proteinpor, ebbe kell majd valami. most fahejat raktam, de egy kis cukor vagy valami kell majd meg.

Parizer forever.



Nyolc óránál kevesebbet max akkor, ha már eleve baromi kipihent vagyok, és valahogy kidobott az ágy.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Moken írta: ...
1. Az esti sör a filmhez az szerintem egy tipikus megszokásos történet, berögzült, ezért nehéz leszokni róla. De az, hogy intenzív sport után - főleg a melegben - vágyódsz a cukorra, az egy természetes fizikai reakció. Csináltak kísérletet is, ha ilyenkor édesítős löttyöt adnak az embernek, az nem fogja triggerelni a jutalmazást az agyadban. Éhgyomorra is pl. utálok vizet inni, egyszerűen nem esik jól, szemben egy mézes teával vagy ice teával mondjuk reggel. De ha bekajálok valami fűszereset, akkor is jobban esik utána valami ízes cucc, mint a víz. Télen sokáig megálltam, hogy nem ittam ice teát. Barátnőm óta még most nyáron is kevesebbet iszok, de igazából semmilyen külső szemmel észrevehető változást nem tapasztaltam a fizikumomban és azt a felszabadító energikusságot se tapasztaltam, amit elvileg a cukros üdítőről történő leszokás kéne, hogy okozzon.
...

Pedig ez eléggé úgy hangzik, mint valamilyen fokú függőségről lenne szó.
Utána kéne nézni, mit tesz egy adag cukor bevitele a vércukorszinttel, az milyen érzéseket kelt az agyban, stb..
Egyébként én is ezt érzem, hogy időnként nagyon kívánok egy jégkrémet, vagy egy pohár kólát. Csak leszarom a függőségemet, mert lusta vagyok.
Biztos vagyok benne, hogy tudatosan - önmegtartóztatással - lehetne ez ellen tenni.
De legalább lelkifurdid legyen, ne csak nekem!



ez színtiszta biológia. Menj el egy futóversenyre, mindenhol lesz kóla, izotóniás ital, cukros tea, szőlőcukor, csoki, aszalt gyümölcs, stb. a frissítő asztalon meg a célban. A szénhidrát a test üzemanyagja. Leggyorsabban meg így tudod bevinni.



Próbáld k ia fekete málna-fehér csokit, szerintem az a legjobb.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



mind szukralozos, emiatt hanyagolnam, maradnek az izesitetlennel.
igy is eleg aszpartamot viszek be a light colaval, mas rakkelto szar nem kell

Parizer forever.



Vannak, akik szerint a súlyzós edzés sem elképzelhető ilyen izotóniás faszom italok nélkül. Én nem tudhatom, mert soha nem ittam, aztán valamiért nem is jön rám, hogy most aztán be kell vinnem a szervezetbe, különben megborulok, pedig szoktam egyórás kardiókat is tolni max ellenálláson :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ez szervezet függő. Én amikor kondiztam, ha nem vittem be edzés előtt vagy közben kalóriát, akkor úgy leesett a cukrom, hogy fél óráig izzadtam a retyón ülve, küzdve a hányingerrel és hogy ne ájuljak el.



Szerintem ez nem igazolja az állításod.
A hernyófüggő is elég szarul van, ha nem kapja meg a löketet.

Mintha Harvy linkelt volna egy hegymászós cikket, abban volt szó a ketogén diétáról, és hogy pár hónap alatt át lehet állítani a szervezetet, hogy a zsírtartalékokból tudjon instant energiát előállítani. Az egy kicsit jobban megragadt bennem, mint bármi más diétázós iromány, amire semeddig sem emlékszem.
https://www.mensjournal.com/adventure/how-adrian-ballinger-summited-ever...



Jah, van ketogén diéta, amire hónapokig tart átállni, cserébe pár perc tönkrevágni. Nem beszélve az egészségügyi mellékhatásokról.
Cserébe több millió tanulmányt fogsz találni arról, hogy bármilyen állóképességi sportban milyen módon kell frissíteni, és ezekben az lesz leírva, hogy 40-100g közötti szénhidrátot be kell tolnod óránként. És nem mindegy, hogy lassú vagy gyors felszívódású szénhidrátot.

Meglepő számomra, hogy azt kell bizonygatni itt, hogy intenzív sportolás után a dögmelegben kurvajól esik a kóla/hideg sör/bármilyen cukros hideg üdítő. Ez egyáltalán nem függőség, hanem teljesen természetes, biológiailag megmagyarázható reakciója a testnek. Vajk-nak semmilyen élettani folyamata nem indokolja, hogy kinyisson egy sört az esti filmhez - ha csak nem szomjaztatta magát előtte egész nap.

Amikor a 110 km-es terepfutóversenyt toltam, akkor 19 óra alatt megittam bőven 10 liter feletti folyadékmennyiséget. Ha ezt vízből vittem volna be csak, akkor most nem irkálnék ide a fórumra.



Na jól van akkor. Én sem vagyok függő.
Köszi!



azért az teljesen legit ha valaki keményebb sportolás mellett pótolja a folyadékot és energiát. meg a ketogén lehet jó bizonyos esetekben de nemtudom életmódként mennyire ajánlott.



kiegyensulyozott dieta jobb.

Parizer forever.



Amikor a 110 km-es terepfutóversenyt toltam, akkor 19 óra alatt megittam bőven 10 liter feletti folyadékmennyiséget.

te egy allat vagy.

Parizer forever.



Persze.
A ketogén diétát mint példát hoztam fel arra, hogy a jelek szerint a cukor nem kizárólagos instant energiaforrás, függ a szervezet múködése attól is, mihez van szoktatva. Illetve a "nagyon jólesik" nem feltétlen azt igazolja, hogy az tuti jó.
Meg ezek az edzésről szóló tanulmányokban hol szerepel, hogy egy fűszeres kaja után hány gramm cukor ajánlott, mert jólesik, ugye.
Valóban nem értek hozzá, de a Moken által leírt tünetek olyan érzést keltettek bennem, mint amikor egy függő ír a szeréről.



alapvetoen a szervezet egy profi biokemiai gyar, amibol lehet, abbol tud energiat nyerni. es azzal tul fogsz elni. de az optimalis az a megfelelo mennyisegu zsir, feherje, szenhidrat kombo.

Parizer forever.



időeredmények tekintetében nem vagyok állat, 12 órás idővel nyerte meg egy srác ezt a 110-es versenyt. Én terepfutó versenyeken általában a mezőny első felében, elit mezőnyben meg az utolsó harmadában szoktam végezni, a népszerű teljesítménytúrákon meg mondjuk top 10%-ban.
De én 106 kg körüli testsúllyal csinálom, bot használata nélkül. Ideális esetben az én magasságommal nem lenne szabad 80 kg felett lennem ebben a sportágban. Viszont nem akarok kákabélűnek se kinézni, mint akit felmentettek tornából.



a fűszeres kaja után nem azért iszok inkább üdcsit, mert muszáj, hanem mert jobban esik. Az kényelmesség/függőség valóban. Én most pusztán a sporttal kapcsolatos esetre reagáltam.
Tény, hogy az ember függővé válik a cukros üdítőkre.



110km-t nem kell magyarazni.

Ideális esetben az én magasságommal nem lenne szabad 80 kg felett lennem ebben a sportágban.

ja ma irta a mester a futos topikban, hogy az idealis hosszutavfutoalkat az az alultaplaltsag felso hataran van, 18-19bmi.

Parizer forever.



https://index.hu/tudomany/2024/08/09/ketogen-dieta-koleszterin-szint-epilepszia-rost/

Valaki emlegette itt múltkor a ketodiétát, én meg mondtam, hogy nem az igazi. Itt egy újabb cikk róla, hogy miért nem.



Én emlegettem.
És továbbra is csak egy példa akart lenni arra, hogy mikre képes az emberi szervezet, és nem feltétlen kell cukor, még egyes sportolóknak sem.

Egyébként láttam olyan cikket is, ami szerint környezeti katasztrófa felé sodródik a világ az ember okozta klímaváltozás miatt.



És nagyjából pont ugyanezért vannak fenntartásaim. Elindul egy hájp valami körül, majd pár év múlva jön egy új kutatás, abból cikkek százai nyomán egy másik hájp, ami meg pont az előző hájp ellentétét állítja, vagy legalábbis erősen árnyalja.

Legyen ez klímaváltozás, dietetika, sport/testmozgás, vagy bármi más. Gondolom mindannyian emlékeztek azokra az évekre, amikor a zsír fullra démonizálva volt, és mindenki mindent olajjal csinált. Aztán kiderült, hogy a zsír mégis sokkal egészségesebb. De nagyjából ugyanez ment a benzin vs. dízel vonalon, mikor melyik volt épp démonizált állapotban.

Az a baj, hogy mindig csak jóval később derül ki, hogy melyik hájpgerjesztés mögött milyen lobbi állt.

Chief Exorcist



szerintem a divatdietakkal szemben a tudomany evtizedek ota ugyanazt mondja: kiegyensulyozott dieta kell + mozgas. legalabbis dietetikustol en meg cska ezt hallottam...

Parizer forever.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!