Vannak ilyen beülős lábgépek mindenféle izomcsoportra (mármint láb különböző izomcsoportjaira), esetleg azokat érdemes addig nyüstölni. Mindenféle futás, de még séta közben is használod a könyöködet, mert alap esetben a kezeddel is lendületet veszel futás közben, hacsak nincs rögzítve, de a fenti leírásból ítélve ilyen nem történt.
Szerk: Moken által említett nézegetős alternatíva sem rossz.
Eljutottam oda, hogy tisztán étkezem, és alkalmanként iszom. Részben az egészség, főleg a jól kinézéstől motiválva.
Az utóbbi egy évben eléggé ráfüggtem a serrano sonkára, mert kiváló, alacsony zsírtartalmú, fehérjedús és ízletes kaja. Mivel nem jut állandóan főtt étel, gyakran ezzel egészítem ki a fehérjebevitelemet, vagy egyáltalán étkezem idő vagy egyéb kaja híján.
Ez így mind cool lenne, de már 70g bevitele esetén is fedezi a maximális ajánlott sóbevitelt. Na, most nem kell mondani, hogy a legkisebb csomag 80g, és éppen elég reggelire. Ha nincs kaja/idő másra, több vagy nagyobb csomag is durran a napom folyamán (tömegelés alatt főétkezések mellett simán elmegy 250g), és tartok tőle, hogy ez a só miatt hosszútávon nem lesz egészséges.
Mivel váltsam ki? A csirke/pulyka felvágott eléggé "mehh", ha élvezeti értékre nézem, és felvágottként ezeket is simán sózzák szerintem (megnéztem; jobb a helyzet, de nem sokkal). Azt kérhetem, hogy legyen több csirke sütve, aztán néha összejön, néha nem. Fehérjeporral értelmetlen kiváltani, mert nem csillapítja az éhséget. Próbáltunk saját csirkemell felvágottat készíteni két ízben is házilag, de nem lett jó ízre, úgy kellett leerőltetnem.
Kérek ötleteket!
"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."
Én úgy vagyok vele, hogy az ilyen ajánlások mindig 80 éves gyermeksúlyú arcokra vannak mérve, de gyakorlatilag már egy csomag sonkával is megvan a kétszerese. Ha még eszem egyet, már a négyszeresen, ha nem, a többi kaja is hozzáad valamennyit.
"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."
Jah, ezekben mind igazad van. Pontosan ezért is változtatnék.
A javaslat is remeknek tűnik. Nagyon hasonlók a makrói, mint a csirkének. Az a kis plusz zsír hozzá képest simán nem gond, ha jobb az íze.
Most már csak az a kérdés, hogy az asszonyt rá tudom-e állítani :D
"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."
szerintem onnantól, hogy fizikai munkát végzel (edzés), nem érvényes az általános ajánlás a sóbevitelre.
+ az se mindegy mennyi folyadékot fogyasztasz egy nap
+ az se mindegy nyár van vagy tél
nem hiszem, hogy paráznod kéne a só miatt, ha ilyen kis adagokat fogyasztasz, mint 7 dkg sonka. Még ha naponta 3x is eszel 7 dkg-ot, az se egy hú de nagy adag egy átlag embernek.
Egy közepes sült buriban mekiben van jó fél g só.
Én semmilyen ételt nem sózok külön, pedig ismerősök mindig vekengedenek, ha valami sótlan és teleszórják, én azt simán megeszem, ahogy van. De ha edzés van, akkor óránként egy 0.5g-os sótabi lemegy.
Ha rizset vagy tésztát főzöl, abba raktok sót?
Jut eszembe van egy kolléga aki minden egyes alkalommal úgy kezdi az ebédjét hogy gyakorlatilag raborítja a fél sószórót, mindezt bármiféle kóstolás nélkül. És hogy tetezze ugyanezt eljátssza a borssal is. Egyszer rá is szóltam miután végzett a só, bors öltéssel hogy "ott még kilátszik a rizs":-D
ungvári maffiózó barátom mesélt egy sztorit amúgy pár éve egy ottani autószerelő gyerekről, aki szó szerint ilyen sódarabokat nyalt meg sót sóval evett és állítólag olyan bika volt, hogy kézzel cipelt olyan dolgokat, amihez mindenki más hozta az emelőt. Viszont 28 évesen feldobta a talpát hirtelen.
ez annyira ecceru, hogy magad is meg tudod csinalni. pl. lidl szeletelt karaj, tepis, sutopapir, kis olaj, paradicsom, paprika, cukkini, radobod a karajt, fuszerek, teto/alufoliaval lefeded, 4 orara berakod sulni, a vegen legkeveressel 20 percet piritod, tipikus ferfias meguszos kaja, minimalis melo.
:DDD
Jó vicc. Vagy az van, amit Vajk mond, hogy csinálja meg a nő, akkorra amikor szeretném, vagy 1 órán belül nekem kaja kell, ha éhes vagyok. Friss kajára nem fogok 4-5 órát készülni. Vagy meg lehet csinálni 30 perc, max 1 óra alatt, vagy rendelek. Én akkor akarok enni, amikor éhes vagyok, de akkor gyorsan.
Siman lehet kereten kez nelkul csak kisebb suly kell.
Amugy meg igyon egy turmixot a pultnál es nezze az eppen edzo jo csajok segget ;)
Na, ez jó alternatíva 😂
Vannak ilyen beülős lábgépek mindenféle izomcsoportra (mármint láb különböző izomcsoportjaira), esetleg azokat érdemes addig nyüstölni. Mindenféle futás, de még séta közben is használod a könyöködet, mert alap esetben a kezeddel is lendületet veszel futás közben, hacsak nincs rögzítve, de a fenti leírásból ítélve ilyen nem történt.
Szerk: Moken által említett nézegetős alternatíva sem rossz.
Sóbevitel.
Eljutottam oda, hogy tisztán étkezem, és alkalmanként iszom. Részben az egészség, főleg a jól kinézéstől motiválva.
Az utóbbi egy évben eléggé ráfüggtem a serrano sonkára, mert kiváló, alacsony zsírtartalmú, fehérjedús és ízletes kaja. Mivel nem jut állandóan főtt étel, gyakran ezzel egészítem ki a fehérjebevitelemet, vagy egyáltalán étkezem idő vagy egyéb kaja híján.
Ez így mind cool lenne, de már 70g bevitele esetén is fedezi a maximális ajánlott sóbevitelt. Na, most nem kell mondani, hogy a legkisebb csomag 80g, és éppen elég reggelire. Ha nincs kaja/idő másra, több vagy nagyobb csomag is durran a napom folyamán (tömegelés alatt főétkezések mellett simán elmegy 250g), és tartok tőle, hogy ez a só miatt hosszútávon nem lesz egészséges.
Mivel váltsam ki? A csirke/pulyka felvágott eléggé "mehh", ha élvezeti értékre nézem, és felvágottként ezeket is simán sózzák szerintem (megnéztem; jobb a helyzet, de nem sokkal). Azt kérhetem, hogy legyen több csirke sütve, aztán néha összejön, néha nem. Fehérjeporral értelmetlen kiváltani, mert nem csillapítja az éhséget. Próbáltunk saját csirkemell felvágottat készíteni két ízben is házilag, de nem lett jó ízre, úgy kellett leerőltetnem.
Kérek ötleteket!
"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."
Cukrozd meg jól, hogy ellensúlyozd a sót!
mi alapján van meghatározva napi ajánlott sóbevitel?
Google, aztán mindenhol kb 2-3g-ot ír.
Én úgy vagyok vele, hogy az ilyen ajánlások mindig 80 éves gyermeksúlyú arcokra vannak mérve, de gyakorlatilag már egy csomag sonkával is megvan a kétszerese. Ha még eszem egyet, már a négyszeresen, ha nem, a többi kaja is hozzáad valamennyit.
"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."
vernyomasod jo? a nagyobb sobevitel megkoti a vizet, szoval nem leszel olyan szalkas sem.
egyben sutott karaj (pl. 140-160 fokon 4 orat sutve eleg porhanyos lesz) nem lenne jo felvagott helyett? es ugy fuszerezed hogy beleferjen a limitbe.
Parizer forever.
Jah, ezekben mind igazad van. Pontosan ezért is változtatnék.
A javaslat is remeknek tűnik. Nagyon hasonlók a makrói, mint a csirkének. Az a kis plusz zsír hozzá képest simán nem gond, ha jobb az íze.
Most már csak az a kérdés, hogy az asszonyt rá tudom-e állítani :D
"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."
szerintem onnantól, hogy fizikai munkát végzel (edzés), nem érvényes az általános ajánlás a sóbevitelre.
+ az se mindegy mennyi folyadékot fogyasztasz egy nap
+ az se mindegy nyár van vagy tél
A bodybuilderes oldalakon is néztem.
"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."
nem hiszem, hogy paráznod kéne a só miatt, ha ilyen kis adagokat fogyasztasz, mint 7 dkg sonka. Még ha naponta 3x is eszel 7 dkg-ot, az se egy hú de nagy adag egy átlag embernek.
Egy közepes sült buriban mekiben van jó fél g só.
Én semmilyen ételt nem sózok külön, pedig ismerősök mindig vekengedenek, ha valami sótlan és teleszórják, én azt simán megeszem, ahogy van. De ha edzés van, akkor óránként egy 0.5g-os sótabi lemegy.
Ha rizset vagy tésztát főzöl, abba raktok sót?
"vekengedenek" valaki fordítson lecci
A karaj mellé tenni kell aszalt szilvát és úgy sütni. Abban nincs só :-[
vekengenek akart lenni csak hülye korrektor :D
Mintha fokhagymával láttam volna receptet, ami cool a vérnyomásra, de a szilva is jöhet!
"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."
Nem lett sokkal jobb 😅
"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."
Jut eszembe van egy kolléga aki minden egyes alkalommal úgy kezdi az ebédjét hogy gyakorlatilag raborítja a fél sószórót, mindezt bármiféle kóstolás nélkül. És hogy tetezze ugyanezt eljátssza a borssal is. Egyszer rá is szóltam miután végzett a só, bors öltéssel hogy "ott még kilátszik a rizs":-D
Isteni finom: a karaj szeletek közé aszalt szilva és aszalt sárgabarack és így sütni egybe.
ungvári maffiózó barátom mesélt egy sztorit amúgy pár éve egy ottani autószerelő gyerekről, aki szó szerint ilyen sódarabokat nyalt meg sót sóval evett és állítólag olyan bika volt, hogy kézzel cipelt olyan dolgokat, amihez mindenki más hozta az emelőt. Viszont 28 évesen feldobta a talpát hirtelen.
Keresni kell studykat amiben a 6g só ajánlott :D
Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut
ez annyira ecceru, hogy magad is meg tudod csinalni. pl. lidl szeletelt karaj, tepis, sutopapir, kis olaj, paradicsom, paprika, cukkini, radobod a karajt, fuszerek, teto/alufoliaval lefeded, 4 orara berakod sulni, a vegen legkeveressel 20 percet piritod, tipikus ferfias meguszos kaja, minimalis melo.
Parizer forever.
Én a saját körömben őrzöm a patriarchátus vívmányait, úgyhogy csinálja csak meg az asszony :)
"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."
5 órát várni egy kajára? Kinek van erre ideje?
Persze, hogy kimúlt, mert a túl sok sótól leáll a veséd
reggel felkelsz berakod, ebedre jo.
Parizer forever.
:DDD
Jó vicc. Vagy az van, amit Vajk mond, hogy csinálja meg a nő, akkorra amikor szeretném, vagy 1 órán belül nekem kaja kell, ha éhes vagyok. Friss kajára nem fogok 4-5 órát készülni. Vagy meg lehet csinálni 30 perc, max 1 óra alatt, vagy rendelek. Én akkor akarok enni, amikor éhes vagyok, de akkor gyorsan.
Hétvégén a smokerben 9 óra alatt lett kész a kaja. Hiába tettem be reggel 6:10-kor, nem lett kész ebédre 😀
Ugyanez a recept csirkével megvan 1 óra alatt. Tolsz még rá olívát, parmezánt, isteni cucc
miert, nem tudod elore, hogy delben ehes leszel? :)
asszony mas varosban lakik, ha ra varnek reg ehenhaltam volna.
keszulok a munkanelkuli idoszakra, ritkan rendelek kajat :)
kell a piz kesobbre.
Parizer forever.