Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Ha 10 év múlva megint újra előveszed, ezt a sorrendet javaslom: 4,5,2,3,6

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


LY képe
LY
Donator

A Machete sorrend? :)

Nekem a Revenge fáj a legjobban, különösen amit Palpatine-ból csináltak... Unlimited power, facepalm...



Máig nem értem azt se, hogy tudtak olyan gyenge maszkot csinálni neki. Kegyetlenül éles határvonala van, hol ragasztották hozzá a ráncos részeket. Érdekes, a Jedi visszatérben ezt meg tudták oldani hibátlanul. :x

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Vártam, hogy valaki majd ráismer, úgyhogy nem is tagadom, minden esetre már magaménak érzem a mögötte húzódó logikát. ;)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


KMZ képe
KMZ

Minden fasság ellenére még mindig McDiarmid az egyik legjobb momentum az új trilógiában. A maszkja is feltűnően fura volt valóban, de engem jobban zavart a vívós részeknél rámontírozott arc pl. Az Unlimited Power beszólással nemtom mi a baj :)
Amúgy pl. Windut meg Anakint sokkal jobban elbaszták mint Palpatinet.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától


LY képe
LY
Donator

A beszólás ZS-filmes idóta főgenyát csinált belőle, a gagyi CG-akrobatikával közösen. A maszk meg egy karikatúra volt a Jedi sokkal visszafogottabb és mégis hatásosabb verziójához képest. Így a karakterből is ez lett... pedig az első két film még hozzá is tudott tenni, ez a kevés érdemeik egyike.



Bridge of Spies
Most mondjam azt, hogy ez egy jól összerakott film? Hát persze, hogy az. Speilber and Co. Vérprofik, naná, hogy hiba nélkül lehoznak egy ilyen filmet.

Szóval ez egy tökéletes iparosmunka, de semmi több. Minden színész teszi a dolgát, a fényképezés, zene, díszletek, látvány, stbstb, szóval minden remek.

Igazából a forgatókönyvvel és a sztorival sincsen semmi baj. Még azt is ki merem jelenteni, hogy gyorsan elszállt ez a majd' két és fél óra.

De ennyi. Hiányzik belőle valami igazi extra. Hanks karaktere sem az most, amit megszoktunk tőle, vagyis hogy megszeretjük, nevetünk, vagy éppen szomorkodunk vele, amikor kell.

Jó film ez, de az égvilágon semmi, de semmi kiemelkedő nincsen benne.
.

The Good Dinosaur

Ez... ez... ez mi volt? :(
Szerintem a Pixarnal felvettek egy komplett semmirekellő csapatot és ők csinálták ezt az... izét.
Ennek se íze, se bűze. Nulla érzelmet vált ki az emberből. Igen, egy Pixar film. Se nevetni, se könnyezni nem fog ezen senki, az bizos. Ja de, hiszen annyira erőszakos és ijesztő néhol, hogy nem csodálkoznák, ha a 4-5 évesek felsikoltanak rajta párszor. Igen, egy Pixar filmen. Abszolút sablonos sztori és a karakterek. Még a nevüket sem jegyzi meg az ember.

Ráadásul ez bizony nem más, mint egy "beszélő állatos" animációs film. Miért tettem idézőjelbe? Mert számomra a Pixar az a stúdió, aki ezt kerülni szokta és ezzel nincsenek meg azok a kérdések és hülyeségek, mint minden hasonló filmnél és számomra ez metafora.

Jó, azt meg kell jegyezni, hogy a látvány tényleg pazar. Szóval lehet, hogy ez csak egy hosszú technikai demó volt? Igen, ez az! Így már oké!

Inside Out után egy ilyen roncshalmazt miért kellett elkészíteni, nem értem. Egy tök random stúdiótól oké lett volna, na de tőlük?

Ja, a szokásos film előtti kisfilm pedig szintén óriási csalódás volt. Én imádom azokat is, egytől egyik, de most még az is elbukott, méghozzá nagyon.

A köv. kettő filmjük a Némó nyomában és a Cars folytatása lesz. Hát, azt hiszem azokat ki fogom hagyni. Így múlik el a világ dicsősége. A Wall-E-val nálam megugrották a cápát a srácok, remélem egyszer még tényleg visszatalálnak önmagukhoz :'(



Pont ezt a két filmet terveztem be jövőhét elejére. Meghoztad hozzá a kedvem. :DDD



ma elkaptam egy részt a (asszem) 4. epizódból amikor obi wan és darth párbajozik egymással, és hát... szegény vader nagyúr nem tudta a mellbimbójánál magasabbra emelni a kardját mert a vállvértje felnyomta volna a sisakját a füléig, így a harc afféle két öregember seprűnyéllel hadakozik szinten rekedt meg :)
rwurl=https://youtu.be/8kpHK4YIwY4?t=24
a jelenet végén leia lobogó mirigyei némileg mentik a hangulatot

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



rwurl=http://youtu.be/l6sdpH5N1c0
Feat. Kevin Smith



progabe írta: annyira erőszakos és ijesztő néhol, hogy nem csodálkoznák, ha a 4-5 évesek felsikoltanak rajta párszor. Igen, egy Pixar filmen.

Nem mondod komolyan, hogy ez aggodalomra való ok vagy negatívum. Én ovisan láttam a JuraP-t moziban, és látod, hogy semmi bajom nem lett tőle. ;] Különben meg ugorjon víznyelőbe, aki minden (akár ifjúsági, gyerek-) filmet négyéves-biztosra akar bolyhosítani. Fuck the négyévesek, ijesztőbb mesék csak jót tesznek nekik. Neked talán nem olvasott anyud mindenféle kurvabizarr és kegyetlen népmeséket elalvás előtt, nem tojtál be a Végtelen történet szörnyeitől stb. stb., és utólag visszagondolva nem örülsz neki, hogy ilyen élményeid lehettek?

Egyébként mit mondasz, ha nekem nem tetszett az Inside Out, ez jobban tetszhetne-e? :>

ibi amentia latet



mellesleg minden mesében van félelem és gyilkolás
lovagok akik sárkányokkal küzdenek
boszorkányok akik gyerekeket hízlalnak hogy jól megsüssék őket
banyák mérgezett almákkal
nagymamát zabáló farkasok

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Ezek jump scare-ek, így már talán érthetőbb, mi a bajom velük. Mert az tényleg rendben van, ha valami kicsit ilyesztő, esetleg mert bizarr, vagy nyomasztó. Írhattam volna 6-7 éveseket is, mert nekem aztán tök mindegy, kölök mind és kész :D
Amúgy igazad van, én is pisiként néztem Alient, meg Robotzsarut. De azok más idők voltak, most a gyereket ültetik le a buszon, ha van szabad hely, hadd pihenjen szegény, fiatal, megfáradt szervezet és a tanárt pofozzák fel. Na meg mindenki emlékszik még arra, hogy a reklámokban is voltak csöcsök. Be szép idők voltak :D Hm, ezeket miért is írtam le? :)

Egyébként mit mondasz, ha nekem nem tetszett az Inside Out, ez jobban tetszhetne-e? :>

Természetesen fogalmam sincs. Két dolog: ez nagyon olyan, mint egy Dreamworks 7-8 évvel ezelöttről. Gondolj a pingvines izére, amikor megszöknek az állatkertből. Na, annak a második része.
A másik pedig, hogy haverom azt mondta, neki végülis tetszett. Namost, ő valami négyszer nézte meg a Jurassic World-ot moziban.

Jó szórakozást tehát :D

@Joda: BoS-al nem lehet veszíteni. Mint írtam, minden rendben vele, egyszeri szórakozás. Néha nem kell ennél több.



Azt felejti el mindenki Star Wars vitákban, hogy az első részek komolyabb háttér, kidolgozott világ és bármi egyéb nélkül készültek. Vagyis így érdemes szembe állítani más filmeket, figyelembe véve még, hogy mikor, hogyan és mennyiből készült.

Az újabb trilógia viszont egy 20 éves múltú, szélesen és részletesen megalapozott és kidolgozott világban játszódik, 20× annyi pénz volt rá és 10× annyi lehetősége volt a készítőknek megvalósítani amit akartak, hozzá 'garantált siker', hiszen előre kizárható volt, hogy ne néznék meg elegen, ahogy most is az = szabadpálya.

(A mostanira még egy 10-es szorzó megy ugyan ezen logika mentén, és mivel felrúgják a régi kánont, ezért még azt is szorozzuk 10-el a saját dolguk könnyítése miatt.)

35 éve az egy kisebb csoda volt.
15 éve meg az lett volna a csoda, ha sikerül felérni hozzá, de közel se jártak.

Most is az lenne a csoda, ha sikerülne az eredeti (akkor, ott és úgy) csodáját újra megteremteni, de előre biztos vagyok benne, hogy ez szinte képtelenség. Én azt várom, hogy az eredetihez nem tudnak felemelkedni (nem is nagyon hiszem, hogy lehet), ugyan akkor az 1-3at simán felülmúlják majd.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



igen, hihetetlen elvárásokkal néz szembe az epizód 7 és szinte biztos hogy nem fog tudni felnőni a feladathoz (sajnos) bár nagyon örülnék ha mégis.
én igazság szerint egy star trek szintű új lökésre számítok abrams-től, ha az meglesz én már elégedetten fogok távozni a moziból.
remélhetőleg sikerül átemelni valamit a régi trilógia 'komolyságából' a mai technikai lehetőségekkel elkészítve.
csak egy valamitől félek nagyon: hogy egy ordas nagy cliffhangerrel lesz végi a filmnek. ami sajnos mostanában szokássá vált a már előre eltervezetten több részes filmeknél (gyűrűk ura, hobbit, éhezők viadala, mátrix stb) olyan jó lenne egy önálló kerek egészként megkapni a filmet és nem egy nagy film első harmadaként.

mint mondjuk a mad max, ahol tudjuk hogy van hova folytatni de nem érződik csonkoltnak a történet

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



én igazság szerint egy star trek szintű új lökésre számítok abrams-től, ha az meglesz én már elégedetten fogok távozni a moziból.

Ez az egy dolog, amit garantáltan megkapsz.
Más kérdés, hogy ennek a Star Trek-es többsége kicsit sem örült anno ;3 (Nem annyira köztudott, mert ők nincsenek annyian és nem is olyan a beágyazottsága a nép körében.)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Leghomályosabb emlékeim szerint, mintha egy Abrams interjúban az lett volna, hogy önálló kerek filmet akar csinálni, ami eltipeg a saját lábán is (ahogy a régi első rész is).

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ez teljesen jogos, és jó is, hogy előkerült ez a nézőpont (ha már egyeseknek még itt is tetszeni merészel az összes film), de éppen az a szomorú, hogy ha nem is vesszük mindezt figyelembe, a régi trilógia mindkét kezét hátrakötözve is pillanatok alatt kiüti az újat. Hendikeppel indítani az előzményeket olyan, mintha Stephen Hawkingot kilöknénk a ringbe a fénykorában lévő Mike Tyson ellen.

Nyilván nehéz szabadulni a nosztalgiától és az utóítéletektől, de én is újranéztem a nyáron despecializálva a régi trilógiát, illetve utána az újabbat is, és elképesztő volt látni, hogy a régi a korához képest mennyire jól néz ki, emezek pedig mennyire rosszul öregednek, helyenként fájdalmasak (na nem mintha új korukban ne lógott volna a ki lóláb).

Ez persze csak a technika, még a Return of the Jedi kritizált ewokmániája is monoklit felcsatolva, ötórai tea mellett, szigorúan kisujjt eltartva is nézhető ahhoz képest, ahogy Jar-Jar Binks alig érthető nyelven (mindegy, hogy eredeti nyelvről vagy magyar szinkronról beszélünk, mindkettő borzasztó) végigrappeli (bocs CJ, de beszélésnek hadd ne hívjam) a Phantom Menace-t. Hogy Han Solo és Leia csipkelődéseit ne is mérjem az Attack of the Clones romantikusnak szánt nyálgalaxisához.

Sors bona, nihil aliud.



Most nézem újra a részeket (felkészülvén a hetedikre), és egyre jobban tetszik, az 1-3 is. (még csak 1-2 volt) Mikor először láttam egy foshulladéknak tartottam, így 5/6. megnézésre már egész tetszik. (Vagy csak utolért a starwars hipe, vagy öregszem, vagy a megszokás :P) Ja jarjar idióta, a történet gyengus, néhol logikátlan, de mégis csak SW, mikor meghallom a zenéket (ami az újakban is kitünő szerintem), akkor szívdobogást kapok...

Parizer forever.



Inside Out.

Nekem tetszett, humoros is volt, volt izgalom. Némi mondanivaló. A legjobban a macskás szétparázáson nevettem a legvégén. Az sok mindent megmagyaráz. =)

Minions

A feléig bírtam. Majd talán megnézem ma este a másik felét, de ez az idióta félspanyol tarangálás lezsibbasztott.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



4-5-6-ot nem volt mihez hasonlítani. Nem volt megelőző lore, nem volt miben hibát keresni. Az Ep4 sztorija kicsivel volt bonyolultabb egy faéknél. Egy mese, ahol a hercegnőt megszöktetik a várból a sárkány fogságából. Romantikus és heroikus, mindez egy nagyon jól eltalált körítéssel. Ehhez most még hozzájön a nosztalgia faktor is, legtöbben gyerekkorukban látták és talán életük egyik első mély nyomot hagyó filmélményét raktározták el.
Ezzel szemben csak olyan elvárásokat lehet támasztani, amik kb definíció szerint nem teljesülhetnek, szóval kár is. Az való igaz, hogy az 1-2-3 történetileg is gyengébb volt, de bőven nem olyan szar, mint amennyire ekézni szokás. Félek az Ep7-nél is mindenki azt az érzést fogja keresni, amit anno 4-5-6nál érzett és ha nem adja ki, akkor rá fogja nyomni a bélyeget, hogy nem jó.



sandalar írta: Ep7-nél is mindenki azt az érzést fogja keresni, amit anno 4-5-6nál érzett és ha nem adja ki, akkor rá fogja nyomni a bélyeget, hogy nem jó.

Benne van a pakliban de mindent egybevetve ha nem halmozza olyan szinten a faszságokat és borzalmakat egymásra mint az EP1-3 akkor már beljebb van a kedveltségi ranglétrán. De ja az eredetihez úgysem fog már semmi sem felérni az emlegetett okokból kifolyólag de attól még nem lenne rossz (ha már lesz új trilógia) ha az ember legalább egy szórakoztató (NEM Indy IV, NEM Terminator 5, NEM Star Trek Into Darkness, NEM Jurassic World és társai minőségű) folytatást kapna.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Minions

A feléig bírtam. Majd talán megnézem ma este a másik felét, de ez az idióta félspanyol tarangálás lezsibbasztott.

egyik gyerek kedvence, én megnéztem velük: szörnyű

Parizer forever.



én is a felénél aludtam el :)
gru-ban 1-2 percre viccesek, de ez így no-no

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Liza, a rókatündér

Különösebb előkészületek nélkül néztük meg az asszonnyal, főleg azért, mert itt is előkerült újra. Tetszett. Szerintem megnézésre érdemes, nem szokványos témájú és előadásmódú magyar film.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



mindent egybevetve ha nem halmozza olyan szinten a faszságokat és borzalmakat egymásra mint az EP1-3 akkor már beljebb van a kedveltségi ranglétrán.

Talán ez is a reális elvárás. Én úgy vagyok az Ep7-tel, hogy szvsz bármi kisülhet belőle, abban meg biztos vagyok, hogy Abrams színvonalas filmet szállít, mert az nála alap... de talán kicsit túlságosan is ráizmolnak a 4-5-6 nosztalgiára.

Pl. a régi szereplőket szvsz annyira nem kellene erőltetni, mert hiába van ott Harrison Ford, Han Solo karakteréhez nem igazán illik az, hogy öreg. :) Luke simán frankónak tűnik az előzetes infók alapján és pont arra fejlődik, amerre kell neki, de pl. Leia Hanhoz hasonlóan fogalmam sincs mit fog csinálni. Remélem, hogy a hetedik filmben gyorsan lezavarják a nosztalgiaköröket, átadják a stafétát, aztán jön az új és a friss, lehetőleg nem a régi karakterek újrafazonírozása mentén.

Én a franchise-logikából kiindulva csak egy jó alapozófilmet kérek, amolyan New Hope / Batman Begins / Casino Royale szerűt: vezessék be és bontsák ki jól a karaktereket, legyen az 1-3 után végre megint normális történet és lore, meg 1-2 baromi látványos jelenet minimál fénykardozgatással. A folytatásokban majd meg lehet őrülni, de ahhoz biztos alapok kellenek.

Érdekes módon a kötelező visszafogottságot még a Phantom Manace is tudta hozni a későbbi filmekhez képest... aztán meg is kaptuk a végére az összes SW film legjobb fénykardpárbaját:
https://www.youtube.com/watch?v=YPHw0wzDCpg
Utána már jött a megalománia, az akciók meg kifakultak, elvesztek a kavalkádban.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Gondoltam, ha már öregek, meg akció, szerepelhetne benne Liam Neeson is, aztán belenéztem a videóba, és oh wait... :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Nyilván a koreográfiára értettem és csak arra, jelentéstartalom meg hangulat szempontjából egy szar, na meg Lucasosan szét is van vágva.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


ShowHide spoiler #


Bennem volt egy buyer's regret amikor anno 11-évesen megnéztem moziban a Phantom Menace-t. De éveken át bizonygattam hogy milyen jó volt hogy ne kelljen visszakérni az árát.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!