Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Néhol jelentősen eltér a könyvtől.

na ne bassz! :(



Dűne 2

Húbazmeg, ez mekkora film lett... Az első rész nagyon tetszett, de ehhez képest az csak jó alapozás, abszolút nem érzem indokolatlannak az eddigi 9.0-t imdb-n. Kb. tökéletes, lehet, hogy Villeneuve legjobb filmje, de persze ott az Arrival, ott a Blade Runner, a Sicario is milyen kurva jó, nehéz is összevetni őket, ez meg megint teljesen más. A Dűnét talán úgy tudnám leírni, hogy a két rész együtt egy olyan klasszikus hollywoodi filmet ad ki, ami már régen nem volt, amikor összeszedik az összes éppen menő színészt és látványosan feldolgoznak valami klasszikus történetet kitűnően. Pl. Ben Hur.

Egyetlen gondom van, aminek az az oka, hogy itt-ott teljesen más, mint a könyv és az egyik legnagyobb változtatás konkrétan kihat a cselekmény időbeliségére is. Szóval egy "kicsit" gyorsabban történnek a dolgok, mint a könyvben... évekkel... amitől egy furán gyorsan áll össze a fremen sereg a végére.

Ezt leszámítva a változatások érthetőek, sőt, az egyik szerintem konkrétan még jobb is, mint a könyv. SPOILER:

ShowHide spoiler #SPOIIIILER

Várom a harmadik részt szeretettel, de ezt nehéz lesz überelni.



Ilyen túlreakciók után már várom, hogy mikor jön a "Dune 2 is the most overrated movie of 2024" kontent:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=Nx8rydqOwzY
Jó, én személy szerint úgy vagyok vele, hogy odarakható a film az Empire mellé, de legalább még egyszer meg kell néznem ahhoz, hogy le merjem tenni erre a voksot (záros határidőn belül mondjuk megyek is megint, mert nagyon nagy moziélmény, szerintem 3x simán meg fogom nézni ezt a filmet moziban).

Viszont a vélemények eltérése is érdekes dolog, mert én pl. a videóval ellentétben nem érzem azt, hogy Timmy és Zendaya hatalmasat alakítottak volna ebben a két filmben. Jók amúgy, de Timmynek van egy érdekes jelenete "az átalakulása" után, ami szerintem nem jött át valami jól és csak a film végére éreztem azt összességében, hogy ő a Kwisatz Haderach. Az utolsó mondatába mondjuk beleborzongtam, szóval mondom: jó és még így is simán a legjobb filmes Paul köszönhetően annak, hogy a befejezésből még a könyvnél is durvábban átjön a mondanivaló. Ha George Lucas tudna forgatókönyvet írni, akkor Anakint nagyon hasonlóra formálta volna szerintem.

Zendaya is okés, sőt, a film egyik nagy nyertese simán Chani, mert Villeneuve-ék egy kicsit állítottak a karakterén meg adtak hozzá egy adag jó ötletet, ami miatt már most úgy viselkedik, mint ahogyan a második könyvben is fog majd. Viszont nem nagyon jön át a nagy szerelem Paullal, olyan kis kedvesek-aranyosak együtt inkább. Ezt persze a harmadik filmben még meg lehet oldani, szóval lehet, hogy tudatos volt és egyébként így is nagyon jó meg elkerüli a csöpögősséget. Viszont pl. Chani nőiessége sem nagyon jön át úgy, mint az első filmben Paul látomásainál.

A másik meg az, hogy Timmyt és Zendayát azért is lehet kicsit gyengébbnek érezni, mert a többiek meg kurva jók. Előbbi esetében spoiler lenne, hogy miért, de Lady Jessica és Feyd pl. iszonyú erősek, Stilgar is nagyon ószom, ez a sok brutáljó alakítás meg felhúzza a mércét kicsit.

A többiben meg kb. egyetértek a videóval, főleg a Geidi Prime-os ömlengéssel. Hát ja, nem gondoltam volna, hogy így lesz "fekete-fehér" az a rész. :D



Dűne 2

Kibaszottul overrated es tulhypeolt. Ez a mai birka generaciok koraban lehet csak 9 felett az imdbn, mindenki felul a mestersegesen futtatott hypetrainre.
A régi film szazszor hangulatisabb es emlekezetesebb volt, igazi egyedi alkotas, amit egyszer lattal es mindig emlekezni fogsz ra. Na erre a Dune 2re par nap mulva se fog emlekezni az ember. Steril, iszonyat eroltetett, gyenge alakitasok, Chalamet a legrosszabb Paul eddig.
Komolyan mondom a HBO-s filmek is sokkal jobbak voltak tortenetmeseles es alakitasok szempontjabol, nyilvan ott a korites C kategorias volt.
A valtoztatasok meg nagyon nem kellettek volna.

Mondanam, hogy hatalmas csalodas, de igazabol Zaxx beszamoloja utan mar tudtam, hogy szar lett.



Szerintem te direkt írod ezeket a kommenteket. :DDD Vagy csak az én jóstehetségem lenne tévedhetetlen? Doubt.



Tipikus Moken komment, mindig ezt csinálja :D



Nem is lattam a 2. Kommented, nekem ez az oszinte velemenyem. Nekem ez a Villnöv Dűne nagyon mellément és egyertelmu h tulhypeoljak.

Sandalar: elmentek mar a p*csaba komolyan. Nagyon szokatlan lehet, hogy valakinek meg van a mai vilagban onallo, befolyastol mentes velemenye. Ugy latom nagyon irrital titeket.
Csak emlekeztetoul, en voltam anno elso itt a forumon, aki Last Jedit le merte fikazni, akkor is jottetek a hyoeszoporol, hogy Moken csak trollkodik, aztan eltelt par het es hirtelen megvilagosodott mindenki, lersze azt nem ismertetek el h nekem volt igazam.
De mar latom most is hogy jonni fognak hanarosan a kommentek, amik igy kezdodnek: "Magam se hiszem el, de egyet kell ertenem Mokennel a Dűnével kapcsolatban..."
Majd varom a bocsanatkerest ezuttal.



aki Last Jedit le merte fikazni,

az mi a faszsag, valami jatek? :)

Parizer forever.



Lawrence of Arabia

Nem láttam még ezt a filmet korábban, de a Dűne miatt eszembe jutott, szóval pótoltam. Fuck, ez eléggé tartja magát annak ellenére, hogy több mint 60 éves film, bár hozzá kell tennem, hogy két nap alatt sikerült csak megnézni. Majdnem 4 órás, szóval hosszú + mivel régi, így lassú is.

De holy shit a történet remekül van előadva, tulajdonképpen egy jó ember fokozatos belesüllyedése az árulásba és az őrületbe meglepően realistán tálalva. Ettől függetlenül fogalmam sincs, mennyi köze van a filmbeli Lawrence-nek a valódihoz, de mindenképpen esélyes, hogy sok. Peter O'Toole is adja nagyon.

A fényképezés meg egészen zseniális, tipikusan olyan film, ahol bizonyos jeleneteket "vissztakersz"' és újra megnézel, mert ezt CG nélkül így lehozni, hát emelem a kalapot meg hitetlenkedem.



Nekem a véleményeddel semmi bajom nincs egyébként, mmint úgy en bloc nem tartom relevánsnak az ilyen kommenteket meg nem érdekelnek. Igazából az a bajom, hogy nincs egy olyan mondat, amiből kiderülne, hogy te tényleg megnézted ezt a filmet és ami alapján valós érveid lennének arról, hogy miért fos. Szóval defaultban nekem ezek úgy jönnek le, hogy "meg se néztem, de lol beírok valamit."

Amúgy meg emlékeim szerint neked már az első se jött be (már ha azt láttad), szóval nem is értem, miért erőltetnéd akkor. Én is próbálkoztam pl. a Marvellel és nekem akkor is szar volt, amikor mások szerint még jó, szóval feladtam és kész, a 60 filmből vagy 50-et nem is láttam. I don't care, nem az én ízlésem.



Mivel bizonyitsam hogy lattam? Chani folyamatos vergődésével egesz film alatt es bedurcizasaval a vegen? Vagy Walken es a tobbi nagy szinesz elpazarlasaval? Stilgarbol csinaltak egy idiotat, amolyan comic releaf lett belole. Brolin sztem azt se tudta milyen filmet forgat, meg sztem rohogott a fiatalok erolkodesen.
Bautista is csak duhong es balfaszkodik, mint Kylo Ren, nevetsegesen erotlen az egesz karakter. Az hogy Alia nincs benne rendesen a filmben, az megbocsathatatlan, a ket korabbi Duneben o volt a legerdekesebb karakter. Te meg elelvezel hogy lattal egy 5 masodperces sneak peaket rola.
A sardaukarok bohocok voltak megint, Paul teljesen hiteltelen, annyira lebutitottak a szerepet a korabbi valtozatokhoz kepest. A latomasai is szart sem ertek ebben, a vegen meg mar ubermensch szinten kellett volna lennie Feyd ellen, erre meg lattad mi volt...

ShowHide spoiler #Feyd

Es ezek nem spoilerek, mert szerintem mindenkinek konyoken jon mar ki egesz sztori.

Szal megint lukra futottal Zaxxi.



Nekem egy csomó dolog a felsoroltból vagy alapból pozitív vagy szerintem szimplán csak félreértettél dolgokat.

ShowHide spoiler #

Walkenről meg mondjuk el, hogy 80 éves, szóval teljesen egyértelmű volt már amikor bejelentették, hogy kicsi lesz a szerepe. És így is menő volt teljesen.

Stilgar nekem az egyik meglepetés volt és rohadtul nem comic relief, egyszerűen csak van humora a filmnek és nem vérkomolyan mutatja be a vallási propaganda hatását az emberre, amitől szerintem jobban üt, mint egy tanmese ütött volna.

Chani nekem is egy kicsit felemás, ahogy már írtam, de baromira nem emiatt. A "bedurcizás" teljesen rendben van és szerintem furán is vette volna ki magát a folytatás ismeretében, ha ugyanaz játszódott volna le, mint a könyvben. A könyvnek konkrétan úgy van vége, hogy Jessica elszavalja, hogy "ne aggódj Chani, lehet, hogy mi csak ágyasok vagyunk, de a történelem feleségekként fog ránk emlékezni" (nem szó szerinti, ahhoz lusta vagyok :D). Ezt láttuk már, olvastuk is, Villeneuve inkább úgy volt vele, hogy elővetíti az Irulan-Chani konfliktust a Messiahból, kurva jó.

Ha úgy érzed, hogy elélveztem az Alia sneak peaktől, akkor valamit nagyon félreértettél, mert nekem nem az a rész, hanem inkább az tetszett nagyon, hogy

ShowHide spoiler #

Összvissz nekem pont azért jött be nagyon a film, mert látszott, hogy Villeneuve-ék szellemiségben rohadtul értik a könyveket és ezzel együtt nem egy olyan buborékba csinálták ezt a feldolgozást, ahol a másik két verzió nem létezik. Pl. a befejezés egyértelműsége totálisan úgy hat, hogy "84-ben ez nem jött össze, szóval most duplán megkapjátok". Néhány olyan dolgot elhanyagol, ami a könyvben fontosabb (pl. Thufir, az egész Gurney vs. Jessica szál, Fenringék stb.), cserébe viszont kidomborít egy csomó mindent, amire a könyv nem sok időt veszteget, de a filmeseknek meg tetszett. Mint egy jó adaptáció, tudod, hogy az unalomig ismert történet fel legyen frissítve egy kicsit.

És oké, elfogadom, hogy ezt te nem így gondolod, de ez megint olyan kis mokenes komment lett, amire a TLDR igazából tőlem annyi, hogy "hát oké, de én nem ezt láttam". :D

Amúgy én a Last Jedit is megnéztem kétszer, szerintem alapvetően jó film néhány érthetetlenül fasz jelentettel, inkább a Rise of Skywalkert utálom kurvára. Sőt, a legutóbbi Flasht is szerettem, mert tetszik az, hogy bevallottan egy katyvasz, a befejezése meg szerintem tök frankó azzal, hogy nem tudnak nyerni a végén és mindenképpen vissza kell csinálni a dolgokat. Ettől még nem jó film, de az én ízlésficamomhoz pont passzolt.

SŐT, a Mátrix 4 a fos akciójelenetei ellenére is bejött, mert nagyon poénos benne a cinikus metanarratíva. I don't care I enjoy it. Meg egyébként sem értem nálad ezt a folyamatos "megmutatom, hogy nem vagytok autoritások a filmek minőségét illetően!!!!!!!" beidegződésedet, mert hát érted, sosem állította az ellenkezőjét senki sem. Pont leszarom, hogy kinek a szava kinek mennyit számít, én csak szeretem a filmeket.

Ja és hétvége óta azon gondolkodom egyébként, hogy hogyan tudnám beletenni egy hétköznapi beszélgetésbe azt a mondatot, hogy "LEAD THEM TO PARADISE!" :D



Társadalmi kísérlet ;)



Na ezaz. Emlekszem h neked a Last Jedi is tetszett, meg a Matrix 4. De hogy még a Flash is...
Ezek utan nem is kell magyaraznom szerintem semmit, ez elegendo bizonyitek arra,hogy milyen film a Dune 2 :D

Igen, Walken 80 eves, akkor mi a faszomert kell őt castingolni? A Császár egy igazi semmi luzer ebben a verzioban, kb. nem is erti egy random nezo, hogy mit kellene elajulni tole. A Galaxis uráról beszélünk.

Amugy ha mar idorendiseg: ha Alia meg se szuletik a film alatt, akkor az azt jelenti h az egesz cselekmeny 9 honapon belul zajlik le, ami alapbol hatalmas faszsag! Hogy gondoltak ezt megis?

Elhiszem h a te izlesficamos, befolyasolhato szemelyisegednek bejonnek az ilyen gyalazatos valtoztatasok, mert neked a Last Jedi szanalmas ujitasai is bejottek, de egy normalis embernek, aki ismeri es tiszteli a tortenetet ezek hatalmas vsalodast kelto dolgok.

Feyd meg igenis gynegenek van beallitva, hiszem az arenaban csak bedrogozott santa rabszolgakkal kuzdott ehy kivetellel es azzal is azert megszenvedett. Erre jon Paul a jovobelato, aki ugye honapok ota csak harcol elesben, es lett ami lett...

Nagyon remelem h ezt a filmet is helyre teszik a rajongok utolag, mi t a Last Jedit, bar ez azert kozel sem annyira fos.



Igen, Walken 80 eves, akkor mi a faszomert kell őt castingolni? A Császár egy igazi semmi luzer ebben a verzioban, kb. nem is erti egy random nezo, hogy mit kellene elajulni tole. A Galaxis uráról beszélünk.

Erre meg a Rabbannal és Feyddel kapcsolatos "kifogásodra" amúgy tényleg csak azt tudom mondani, hogy majd olvasd el a könyvet egyszer. Tényleg jó.

Rabban amúgy érdekes, mert ő a David Lynch filmben ennél sokkal nagyobb fasz, a könyvben is az a lényege, hogy ő a "vadállat" Rabban, tehát egy fasz, sőt, az eddigi két filmes feldolgozásban igazából komikusak voltak a Harkonnenek úgy összességében, szóval ez tényleg kitalált baromságnak tűnik nálad.

Nagyon remelem h ezt a filmet is helyre teszik a rajongok utolag, mi t a Last Jedit, bar ez azert kozel sem annyira fos.

Itt mintha kezdene összeesni az agymenésed egy kicsit. Needs work.



Itt az a baj Rabannal, hogy abszolut eroltetetten es semmitmondoan "vadállat". A korabbi filmben volt szemelyisege, meg elegendo screen timeja is, itt viszont latjuk osszesen a ket film alatt vagy 5x, akkor agresszivan nez a kameraba, meg ordit egy nagyot duheben.

Amugy csomo jeleneten erzodik, hogy low budget megoldast alkalmaztak. Pl. amikor Raban megfutamodik a sivatagban, az is egy atomgagyi jelenet, de a legbenabb, amikor a vegen Brolin "rádiózik" a tobbi házzal :DDDD Az konkretan ilyen iskolai szinjatszo szakkoros megoldas, annyira vergagyi a tronteremben elhelyezett gagyi adovevo, amit ugye nem is latunk hasznalni, csak jon meg megy.

Te azert vagy raizgulva szerintem a filmre, mert neked biztos nagyon bejott ez a vallasi fanatizmusos fokusz, hogy arnyalni probaltak a dolgot Paul szemszogebol. Csak eppen ezzel kiherelik az egesz karaktert, mert egyik pillanatban ott nyuszit h nem, o bizony nem megy délre, meg ő nem a megvalto, kocsog Bene Geserit rakta ezt a fejetekbe, aztan hopp csak meggondolja magat. Aztan az elet vize utan meg atmegy egy ilyen agressziv, bekepzelt, irritalo kis pocsbe :DDD Na eddig egyik Paul sem igy valtozott at. Chani konnyei meg OMEGALUL volt.



Ace Ventura 1-2

Hát úgy, hogy minden poént fejből vágtam nem volt egy nagy cucc. Túl harsány, túl túl Ace karaktere. Talán a rinocérosz születése jelenet meg nyomja a pisztolya a csípőmet és ilyesmi még mindig poén.

Lopott idő

A logikai bakiktól eltekintve ez még mindig tetszett. És az, hogy a szegényebbeket jobban súlytó adónemekkel kvázi ritkítják meg a nyájat, az hm, nem áll messze a valóságtól ma sem =D

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



nemtudom a könyvet olvastad-e, vagy csak a fejedben van valami baromság és nem tetszik, hogy a film nem azt mutatja?
mert pl a könyvben pontosan így volt:

Moken írta: az arenaban csak bedrogozott santa rabszolgakkal kuzdott ehy kivetellel es azzal is azert megszenvedett.

Out charged a tall, muscular man with shaved head and darkly pitted eyes.
His skin was carrot-colored as it should be from the elacca drug

és mivel nem volt igazából bedrogozva ezért nem is volt könnyű ez a harc, nem sokon múlott Feyd élete.



nem is ezzel a résszel volt a bajom, hanem ennek tükrében a végével...



igen, és pont követi a könyvet ebben is. Feyd veszélyes közelharcban, de ettől még az atreides rab is jó volt. és a végén Paul élete sem sokon múlott. Ez mind a könyvből.



Van olyan is amivel egyetértek, azon én is néztem hogy pár hónap volt az egész. Meg a császár is sokkal gyengébb karakter mint amit vártam. Meg hogy egy sajátot is mondjak, sajnálom hogy a mentatokat annyival lerendezték a két részben hogy Thufir Hawat két számot fejben össze tud szorozni. Miközben Paul is mentat lenne és igen jelentős képesség ez is.
De azért igen tisztességes film, ne emlegessük már a Last Jedivel :D



akkor a könyv is baromság, már nem azért, de idézd már be a biztonság kedvéért az ide vonatkozó részt.
Az eredeti Dűne filmben Sting sokkal kompetensebbnek van beállítva, mint az itteni Feyd, és Paul nagyobb gond nélkül lenyomja, igazából pillanatra sincs veszélyben. A TV filmben talán kicsit jobban meggyűlik vele a baja, de ott is egyértelmű, hogy a képességei birtokában nincs esélye Feydnek.
De gondoljunk már bele, Paul-t alapból a két legjobb Atreides harcos, Gurney és Duncan képezte ki, akik miszlikre aprítják nem csak a harkonneneket, hanem a sardaukarokat is. Ezt követően Paul hónapokon/éveken át harcol éles csatákban, tanulva még a fremenektől is rengeteget. És ha mindez nem lenne elég, akkor még ott van a megvilágosodása is, az arc egy sivatagi Flash kb.
Tehát, ha valamit változtatni kellett volna, az pont az, hogy ezzel a szerencsétlen Austinos Feyddel elcicázzon és kinyírja, anélkül, hogy break a sweat.
Alia kihagyása meg érthetetlen számomra, az egyik legabszurdabb és legkülönlegesebb figurája az egész történésnek.
Nekem a mostani filmben egyetlen pozitívum volt, a császár lánya. Sztem Florence jól hozta a karaktert, és tetszett, amit kezdtek vele, pedig alapjáraton nem bírom ezt a színésznőt.

Ez a film sehol nincs annyira jó, mint amiket írnak róla. Egy közepes iparosmunka, ami a mai világban valóban inkább felfelé lóghat ki, de azoknak akik látták már ezt a történetet semmi újat nem ad, sőt inkább elvesz. Felesleges volt ezért feldolgozni megint.

De azért igen tisztességes film, ne emlegessük már a Last Jedivel :D

Szerk: én abban az értelemben emlegetem a Last Jedivel, hogy ott óriási, mesterkélt túlhypeolás ment, aztán kinyílt az emberek csipája egy idő után.
Ott konkrétan megerőszakolták az ember gyerekkori hőseit, fantáziáit, itt erről nincs szó. Itt egyszerűen csak "meh" az egész.



tehat megintcsak nem olvastad a konyvet. =)

"okey-dokey!"



nagyon régen olvastam az első könyvet, de nekem mindig is a filmek maradtak meg igazán, azok a viszonyítási alapom. És egy filmet eleve sokkal jobban lehet egy korábbi filmmel összevetni, mint egy könyvvel.



akkormeg itt astad el magad:

akkor a könyv is baromság,

ez egy 1965-os konyv. nem az MMA harcok es harcosok hiteles leirasaval szerzett nevet, hanem egy vilag megteremtesevel. te kb csak a regi dune filmhez hasonlitod az ujat es azon hisztizel, hogy ahoz nem hu, meg akkor is amikor, kiderul, hogy uj film esetleg huebb a konyvhoz bizonyos reszletekben, mint a regi film.

sztem az ilyen tipusu kitoreseidet valahogy kontrollalnod kene -marhogy mindenki idiota wokeos jujjegyerek, ha nekik teccik valami, ami neked nem. tanuld mar meg elengedni ezeket a dolgokat, nem mindenkinek (sot, altalaban a legritkabb esetben) egyezik az izlese.

amugy en majd akkor nezem meg, ha kijott a konyvati verzio, evtizedek ota ruhellem a mozit, mint intezmenyt. majd akkor leirom, hogy nekem bejott-e avagy sem es pont lefogom kaksizni, hogy az en velemenyem mennyire egyezik, vagy megy szembe a kozvelekedessel. bar ahogy altalanossagban latom az en ingerkuszobom joval alacsonyabb mint itt a legtobb embernek es akkor is szorakoztatonak itelek egy-egy filmet, amikor valamiert kotelezo fikazni. :)

"okey-dokey!"



nekem inkabb egy csomo hajpolt filmmel van bajom, hogy szerintem szar.

Parizer forever.



miről beszélsz már megint te szenilis vénember? Sehol nem kritizáltam olyat, ami bizonyítottan a könyvben úgy volt, azt írtam, hogy ha így játszódott le az utolsó párbaj a könyvben is, akkor ott az író bizony nem volt konzisztens. Mivel nincs nálam a könyv, így most nem tudom leellenőrizni, ezért kértem bitbluet, hogy akkor másolja be, amit állít.

VILÁGÉPÍTÉS konkrétan nincs ebben a részben, semmit nem látsz se a Császárból, se a császári birodalomból, se a többi házból, se a harkonnen uralomból, és a fremenek is felszínesen vannak csak bemutatva, egyedül a vallásos szál kap nagyobb hangsúlyt, de az meg kb. vakvágány.

Készült már 2 Dune film, és miután mindet láttam, így igenis az a véleményem, hogy totál felesleges volt ebbe belevágni, egyedül egy aranybánya lehet a stúdiónak, de semmi olyan nincs benne, amit ne láttál volna az előzőekben, sőt. A látvány kivételével mindenben gyengébb.

És én nem wokeoztam meg lipsiztem eddig, de itt is kijön a te bajod, hogy egy elbaszott putri szigeten élsz várva a végelgyengülést. Csak az ilyen emberek hagyják, hogy az arcukba tolják a hazugságot és az nem bosszantja őket. Ugyanúgy, ahogy a politikában, a kulturában is megpróbálják a birka népet behülyíteni. Csak egy ilyen világban lehetnek ilyen Taylor Swiftek ekkora sztárok, és ugyanúgy egy közepes filmet akarnak itt isteníteni a marketingesek a rajongókkal. Egyértelmű, hogy megint hazudnak a filmkritikák, és egyértelműen látszik a csordaszellem, hogy nem mer senki kiállni és szembemenni a hazugságokkal. Persze majd idővel felbátorodnak többen, amikor elült a nagy hype.

Te kibaszott nagy lipsiként nevetséges vagy, hogy pont azt kérdőjelezed meg, hogy valaki őszinte, egyéni véleményt mer formálni! Köpd szembe magad a tükörben!



tessék

Feyd-Rautha vs atreides fogoly

Gods, what a fighting man! Feyd-Rautha thought as he leaped aside. Only
youth's quickness saved him, but he left the second barb buried in the deltoid
muscle of the slave's right arm.

Feyd-Rautha felt a moment of desperation. He had not thought the barbed
shafts would be an advantage for the slave. But they gave the man another
shield. And the strength of this gladiator! The short blade was being forced
inward inexorably, and Feyd-Rautha focused on the fact that a man could also die
on an unpoisoned blade.

Feyd-Rautha vs Paul

"You smile, eh?" Feyd-Rautha asked. And he leaped in mid-sentence.
Expecting the slight hesitation, Paul almost failed to evade the downflash
of blade, felt its tip scratch his left arm. He silenced the sudden pain there,
his mind flooded with realization that the earlier hesitation had been a trick -
- an overfeint. Here was more of an opponent than he had expected. There would
be tricks within tricks within tricks.

Using Bene Gesserit-trained muscles, he sagged to catch a reflex in Feyd-Rautha, but
the necessity of avoiding the tiny point jutting from his opponent's hip threw
Paul off just enough that he missed his footing and found himself thrown hard to
the floor, Feyd-Rautha on top.



és a többi?



milyen többi? bemásoltam hogy Paulnak nem volt könnyű Feyd, Feydnek meg a rab.
a többi itt van: https://www.libri.hu/konyv/Dune-23.html

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!