Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés


Észrevettem. Ott patkoltam el. Lehet érdemes volna egy új gamét kezdeni?



a sprite-ok nagyon hangulatosak

Nem fair az összehasonlítás annyiból, hogy a Dune grafikája már fél generációval újabb.

harvestereidet automatikusan szállító carryallokat simán be kellett volna rakni a C&C-be is

Ez végül is megvalósult az RA2-ben a chrono harvesterrel.

megkapta a szokásos C&C 3-ra hajazó rebalanszot is

Nem értek a Dunehez, de az első CnC és a RA már szingliben is muris volt, hát még multiban. Az Open szériát mindenki multiban játssza, csak így működhet.

Btw van egy program a Steamen, ami nagyon jól jön régi 2D-s stratégiai játékokhoz, amikben magas felbontáson általában picike lesz minden, kisebb nem natív felbontáson meg csúnyán néznek ki a monitoron. Lossless Scalingnek hívják és annyit csinál, hogy FSR 1-gyel felskálázza az ablakban futó appokat a monitorod felbontására.

Szvsz az Open sorozatban a sztrímlájnosítás mellett a legnagyobb buli, hogy natívban belátom a fél pályát 4k-n 40"-on :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ha majd egyszer újra belépsz és mindig a térkép sarkában leszel, nem a faluban, akkor igen. Érdemes lehet.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Direkt kapcsoltad ki az éhséget? Na mindegy. Én sem a faludban éledtem, de sokkal közelebb. Kiléptem. Total Warozok

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Nem fair az összehasonlítás annyiból, hogy a Dune grafikája már fél generációval újabb.

Ja, a Dune 2K-t már 640x480 körüli felbontásra tervezték alapból is meg azt hiszem, hogy a motor konkrétan tök más fejlesztés, csak nagyon hasonlít a korábbi két játékéra. Ugyanakkor szerintem jobban néz ki az "egész" generációval fejlettebb Tiberian Sunnál is és inkább a RA2-höz áll közelebb minőségben.

Ez végül is megvalósult az RA2-ben a chrono harvesterrel.

Igen, de a chrono harvester csak hazafelé tud úgy menni, mert visszautazik a mezőről az időben vagy nem is tudom hogy volt már a magyarázat rá. Meg azért bírom nagyon a carryallt, mert szerintem ad egy kis mélységet az egyébként tök egydimenziós C&C-s economynak. A játék elején nincs rá szükség, mert a bázishoz közel mindig akad fűszermező, viszont ha mégis gyártasz ilyenkor carryallt, akkor le fogja lassítani az aratást, mert a harvester baszik odamenni a közeli mezőre is és inkább megvárja a carryallt. Plusz egy carryall majdnem annyiba kerül, mint egy harvester, szóval kb. szemre kell besaccolni, hogy mi éri meg jobban.

Az Emperor viszont már minden harvester mellé automatikusan ad baromi gyors carryallokat, ami egyrészt nagyon jó (nincsen idegesítő harvester pathfinding egyáltalán), másrészt jól el is veszi az említett mélységet.

Az Open szériát mindenki multiban játssza, csak így működhet.

Alapból igen, de egyébként működne az szingliben is, csak az a baj, hogy kézzel kell remake-elni az összes pályát, legalábbis a Dune esetében biztosan így van. Azt meg nem két perc megcsinálni, főleg úgy, hogy az OpenRA-n nagyon kevesen dolgoznak egyébként is, a Dune részével meg szerintem alig játszanak.

Egyébként nem rossz a Dune OpenRA az alapján, amit láttam belőle, sokkal kevesebbet változtattak rajta, mint a többi játékon, az újítások meg érdekesek (pl. jobb a homokférgek AI-ja, amitől egy kicsit veszélyesebbek).

Szvsz az Open sorozatban a sztrímlájnosítás mellett a legnagyobb buli, hogy natívban belátom a fél pályát 4k-n 40"-on :D

Az multiban gondolom okés, de a kampányok nagyon mikrózósak mindhárom játékban, mert egy csomó küldetés kezdődik úgy, hogy neked még lófaszod sincs, de az ellen már a legerősebb unitjával támad. Szóval sokszor pl. gyalogosokkal kell szórakozni meg folyamatosan igyekezni kell optimálisan lépegetni, amíg össze nem szeded a bázisodat. Hangyákkal nagyon nehéz lenne ezeket a mutatványokat megcsinálni.



Csak a poén kedvéért egyébként az eredeti játékban így néz ki az első Atreides küldetés 4K gaming élményben:
rwurl=https://i.imgur.com/icJirM2.jpg
Yep, az a kis rész a bal felső sarokban az egész pálya.

Ugyanez a 720p-ről skálázósdival:
rwurl=https://i.imgur.com/PXH53Ry.jpg
Majdnem jó. :D



Semmi gond nincs a katonánként vezérléssel 4k felbontás mellett sem. Legalábbis nem emlékszem olyanra, hogy balfaszkodtam volna bármikor is félrekattintással.

szerk: Csalóka a fenti shot, hiszen nem nagyítja ki így böngészőben egészen. Viszont készítettem egy képet az RA főmenüjéről is összehasonlításként:

rwurl=https://i.imgur.com/qpNLmGT.jpg

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ez is brutál kicsi és én elhiszem, hogy 40 inchen kisebb szenvedés, de 27-en én már az 1080p-től is hülyét kapok. :D



Nem tudom, hogy miért lett kikapcsolva. Töröltem és csináltam egy újat, alap beállításokkal. Csatlakozz ha akarsz.



Oké, majd csatlakozom. A TW is beszippantott. Most így kb. 9x teljes kampány restartra tudtam egyszer a győzelem küszöbére érni és kiélvezem. XD

A fiam meg csak hétvégén kap PS5 időt. De majd beszállok időnként farmolni meg küzdeni. Ha dobsz egy kulcsot akkor belépek valamikor.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Meg is van a 8 as szint. Kilátó, egy nagy ház is van. Alakul ez. Most gyorsan haladtam vele. A sivatagos rész kemény:S Kéne még találnom két olyan gurulós szart, hogy tudjak csinálni cuccot a sivataghoz. Hogyan kell kulcsot adni?

A kilátóba tettem egy ládát, alap szerszámokból 1-1 meg egy kard, pajzs van ott tartalékban. Azokat viheted ha nem akarsz puszta kézzel kezdeni.



vadászos program: az normális, hogy 50 méterről mellbe lőttem a jávorszarvast, ami erre elindult felém, ekkor fejbe lőttem. erre simán elszaladt és a vérnyomokra azt írta a program hogy "nagyon gyenge" :)
a puskám az alap puska amit kezdéskor kaptam...
értem én hogy a jávorszarvas egy nagy és erős állat, de akkor is...



Milyen kaliberrel lőtted meg?

Egyébként a nagyvadaknál szív-tüdő-máj-ra szoktak inkább célozni. Nagyobb cél, mint az agy.

rwurl=https://h9t4t3i4.stackpathcdn.com/sites/default/files/inline-images/Deer...

https://www.onxmaps.com/hunt/blog/deer-shot-placement-guide-and-chart

“There’s simply no margin for error around a deer’s relatively small brain (about 3 inches on the average deer, as much as 4 inches on a large adult buck),” NDA’s Lindsay Thomas wrote for OL earlier this year in his column, Don’t Aim for a Deer’s Head. “Plus, a deer’s brain is a deceptively small target. Yes, a big whitetail might look like it has a large head. But for reference, compare a deer shoulder mount to a skull mount. With the skull mount, you’ll see that the cranial cavity only makes up a small portion of the skull. It would be easy for hunters to misjudge the location of the brain, within the skull, on a live, moving deer.”

rwurl=https://www.outdoorlife.com/wp-content/uploads/2013/07/21/wheretoshootde...

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



igen, lehet hogy akkor nem találtam el mégse az agyat. most belegondolva, inkább alá lőttem.
amúgy általában oda szoktam ahol a képek mutatják a belső szerveket. kisebb őz meg ilyesmi meg is volt már de a "moose" az nagyon nem akar kipurcanni :)



"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



:D
ezt még semjén se tudná lelőni!!!!!4484884888



Legendary Rémszarvas

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



ezt feldobta a yutub, régi játék de nem ismertem :D
sumotori rpg :D (sumotori ilyen fizikás hülyéskedés játék, magyar csinálta), ez hasonló ötlet, de rpg, fantasy, dungeonok :D
https://youtu.be/_0sra0eogJ0?t=320



Ha az ilyen típusú szar játékok érdekelnek, akkor a Getting Over It with Bennett Foddy-t neked találták ki. :D



nem bírnék ilyenekkel játszani, csak technikailag értékelem őket.
amúgy steam-en jó értékelései vannak és elég sok



Nagy nehezen megnyertem az első hadjáratot VH-ban a Shogun2-ben. Olyan 5. újrakezdés és megannyi videó átnézése, meg tippek olvasása után.

Gyakorlatilag a játék közepéig az alap lándzsásokat kell nyomatni, meg a lehetőségekhez mérten a legjobb íjászokat.
A gazdaság többet számít, minden más fejlesztésnél. Úgy nyertem meg a hadjáratot, hogy még minden seregem gerince a legelső lándzsás és íjász unit volt, majd elfoglaltam egész Japánt rá kb. 20 körre. Az utolsó pár csatához lettek meg az utolsó harci unitok, de semmi értelmük nem volt már addigra.

Persze könnyebb lenne nyerni, ha lenne zsé az amúgy kb. 3x erősebb unitokra, de az áruk jó 2-4x-ese az alap figurának és a fentartási költségük is legalább ennyivel több. A gép meg mocskos mód csal a pénzzel. Ilyen egyetlen sziget tartománnyal bíró fasz 3 körönte kiköpött egy közel fullos sereget, amit folyamatosan a tengerbe süllyesztettem és amikor meguntam befoglaltam.

Aztán hiába kötök szövetséget early game, late game. Ha nem tolom folyamatosan az ajándék pénzt a másiknak szépen folyamatosan romlik a kapcsolat, majd bontja a szövetséget és megtámad. Ekkor a többi nép kapcsolata VELEM romlik, merthogy én vagyok a backstabber és szerződés szegő. LOL

Még fogom folytatni más népekkel is, de ez nekem közel sem a "jó" TW fogalma.

Valahogy a Medieval 2 és a Napoleon TW jobban tetszett.

Slusszpoén. A várvédelem best módja, hogy a lándzsásokkal sorfalat állok a falon KÍVÜL, az íjászokkal a falon. Mert a fal erős védelmet ad a lövések ellen, valamint gyorsabban tudnak lőni a falról. A lándzsások védik a falon az íjászokat kívülről és mivel magasabban vannak, így tudnak FF nélkül lőni a lándzsásokkal harcolókra.

Nevetséges. Meg amikor a várt védő automatikus íjásztornyoknak az elfoglalható zászló pontja a várfalon kívül van időnként. =D

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



A fal erős védelmet ad a yari fal még erősebbet!

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Nehéz kérdésem van, de a témába vág: ha sosem játszottam Total Warral, akkor melyikkel érdemes elkezdni? Melyik a legjobb / leginkább kezdőbarát? Annyi személyes adalékom van, hogy Warhammeresek egyelőre nem érdekelnek.



Mindegyik egyformán kezdőbarát, ha mediumon indítod. =)

A régi shogun és medieval 1 annyira csúnya már, hogy azt semmiképpen se kezdd el.

Rome 1 határeset. Nagyon jó játék, modokkal egészen emelni lehet a grafikát is, de mivel a rome 2-t még nem próbáltam, nem jelenthetem ki 100%-ban, hogy ezzel kezdd.
Medieval 2 már elfogadható és nagyon hangulatos tömeges lovasrohamot indítani magaslatról és nézni a mészárlást. Meg a várostromok is jók.

Az imperial total war és a napoleon total war között a napoleon jött be nekem jobban. Az imperial az a középkor és 18. század közötti időszak. Az elején még kardos-pikás egységek, meg letámasztós puskák vannak, a végén meg már line infantry, szuronnyal, meg pontosabban lövő muskétákkal. Komolyabb ágyúkkal.

A vizi csata is itt kezdd el látványossá válni.

A napoleonban innen indul, kicsit visszafogottabb a térkép és a népek száma, de valahogy jobban eltalált.

Shogun 2-vel csak akkor, ha könnyű fokozaton kezded. Többivel még nem nyomtam egy percet sem.
Illetve de, az arénással egy darabig elszórakoztam. Amikor csak 3 unitot irányíthatsz egy nagy multiplayer csatában. Az alap ötlet nagyon bejött, de world of tankos farmolós szarság. Játsz egy hónapig, hogy eljuss a komolyabb unitokhoz. Amúgy meg hiába ütöd az ellenfél tier10-es légiósát hátulról, kb. csak xp-t kapsz, meg valamit karistolgatod a morálját, de ennyi.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



A rome 1 annyira jó, hogy elindulsz Róma felemelkedésével és a végén már a szétesett birodalomra támadó barbárokat leküzdve megjelennek a hunok, Timúr és csapata, meg minden kénköves pokol is. Azok ilyen mini eventek, amire ha nem készülsz fel, kb. lepusztítják a térkép felét.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



itt az új csoda, monitor AI-val. nem, nem ai upscale, hanem játékok alatt csal neked: feliratozza az ellenfeleket stb :D
https://ipon.hu/magazin/cikk/hatalmas-elonyt-adhat-jatekok-alatt-az-msi-...



Nem játszottam túl sok total warral de a Medieval 2 a kedvencem azok közül.
Rome origi/remastered hangulatra a kedvencem de elég fapados a Medieval 2-höz képest. a Warhammeres is nagyon jó csak fáj, hogy mennyire trágya az ostrom benne (bár a 3-ban valamit mókoltak vele, de csak a 2-vel játszottam sokat). Shogun 2, Rome 2, Napoleon ezeket még próbáltam de gyorsan abbahagytam.



Nem adtál kulcsot hozzá.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Kérdeztem, hogy hogyan kell kulcsot adni, nem válaszoltál.



"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!