Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


nem én mondom, hanem volt USA nemzetbiztonsági tanácsadó az indexen. És igaza van. Ez már bohóckodás, vége a háborúnak, csak nem tudják, hogy fejezzék be.



Taktikai Konzerv írta: minek ment oda

Asszony zsidó + meló miatt. Nem mindenki elszánt cionista ám, aki ott él.



kismalacka hey hay írta: undorító ahogy a ballib és a fideszmédia is úgy adja elő az izraeli eseményeket, mintha ezerszer súlyosabb és tragikusabb lenne, mint ami ukrajnában megy... és ezzel párhuzamosan ezen is nyavajognak :D

Én nem láttam ilyet meg nem is nagyon tűnik nekem úgy, hogy összehasonlítható lenne a két konfliktus. Mondjuk ha nem élne arra rokon, szerintem csesznék is az egészre, mert hát úgy néz ki a két oldal, hogy:

- Irtanivaló terroristák, akik civilekre mennek, tehát meg kell őket ölni.
- Izrael, ami a terrorra úgy reagál, hogy odabasz a civil lakosságnak is meg éheztet vagy 2 millió embert Gázában + egyébként is kurvára embertelenül kezeli azt a térséget.

Az orosz vs. ukrán konfliktussal is úgy vagyok, hogy engem a Fidesz már annó is akkor veszített el teljesen, amikor kitalálta, hogy keleti nyitás, mert nincs nép, amit jobban utálnék a ruszkinál. Barbár állatok, az ukrán meg nem sokkal különb, de inkább ők legyenek a szomszédban, mint a ruszkik.



Gondolom az elmúlt napokban azért probáltak az oroszok Adivkánál kivívni nagy győzelmet. Csak hát nem jött össze, két nap alatt elvesztettek majdnem száz tankot és közel ennyi csapatszállítót, meg 2000 embert.



a keleti nyitás az nem biztos, hogy hülyeség, és főleg nem oroszországról szól! az oroszokkal régóta szerződésünk van gázról, olajról, csak azt folytatjuk (ha tudjuk). sokkal fontosabb nyitni kína meg a kisebb keleti államok törökország felé. kérdés, hogy mi lesz ebből. a nyugat ereje a technológia, eladjuk nekik a krumplit, megvesszük az autót meg a kombájnt. ez elvileg kínával is működne, kérdés, hogy jobb lesz vagy rosszabb... (most még olcsóbb, később nem biztos).
nyugat-európával is sok kapcsolatunk van, lásd autógyárak stb. semmi baj nincs azzal, hogy másik lábon is állni akarunk, pl kínai akku gyárak.
a fidesz fő trükkje, hogy nyelvi és marketinges trükkökkel a dolgok súlyait elhazudja. a nyugatnak vannak hibái, bűnei, de még mindig jobb mint a ruszkik meg kína, etikai, erkölcsi, gazdasági becsületesség oldalon. de a fidesz a nyugat hibáit és bűneit felnagyítja és úgy adja elő, hogy azok ugyanolyanok, mint a ruszkiké vagy a kínaiaké...



Persze, gazdaságilag egy logikus dolog lenne, csak hát nálunk ez sosem működött logikusan. :D

A marketinghez meg annyit, hogy számomra hihetetlen egyébként, hogy a propagandának hogyan sikerült megszerettetnie az oroszokat a néppel. Egy minden szempontból visszamaradott, tetű népségről van szó, aminek nem érték az emberélet és soha nem akart semmi mást, csak erőszakkal területet szerezni magának és leigázni a környező országokat. Ráadásul velünk külön is jól kicsesztek a háború után és itt voltak majdnem 50 évig olyan jól, hogy alig vártuk, hogy elmenjenek a büdös picsába, de nope, az se számít már, éljen Putyin!



Chapell üzeni, hogy őket ingyé kihozták, mert időben reagáltak, mindenki más meg béna pöcs :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



azért azt ne felejtsük, hogy a nácik mellett voltunk a 2. VH-ban, és megtámadtuk a ruszkikat, akiknek hatalmas veszteségeik voltak. ezek után azért valahol jogos, hogy x évtizedig uralkodnak a legyőzött országokon, kihasználva a gazdaságukat.
1956 is csak 10 évvel később volt ezek után...



Ja, amúgy tényleg korábban kellett volna ébredniük, csak nem tudtak.



A dolgot kissé árnyalja, a mostanában orosz tankönyvekből száműzött tény, hogy a második világháború úgy kezdődött az oroszok a németekkel EGYÜTT elfoglalták Lengyelországot. (De előtte, hogy ne legyen gond, nekiálltak kiírta a Szovjet területeken élő lengyeleket.) Ahogy az is, hogy a Landlease nélkül a tényleg végtelen nagy vesztességeik ellenére SE nyertek volna.



hát igen, mindig van előzmény...



(De előtte, hogy ne legyen gond, nekiálltak kiírta a Szovjet területeken élő lengyeleket.)

... es a zsidajokat is!

"okey-dokey!"



Jó, csak ez a nagy orosz ideológiát nézve egyébként részletkérdés, ahol a "ki kezdte" (bár ahogy Komplikato is említette, ezen is bőven lenne mit kifejteni) teljesen elsikkad. Az oroszoknak alapvetően egy ideológiai céljuk van már nagyon sok éve: elpusztítani a "nyugatot", ennyi, alapvetően mindent ez motivál.

Az ukrán háborúban is tök érdekes félreértések vannak pl., mert ugye a hivatalos orosz indoklása a támadásnak kb. az volt, hogy "hát megöljük őket és elfoglaljuk az országukat, mert mi meg az ukránok egy nép vagyunk, kijevi rusz jajdejó". Ehhez képest a valódi ok az, hogy Ukrajna az utóbbi időben elkezdett nyugatosodni, közeledni a NATO és az EU felé, és ez a folyamat a Krím elfoglalása után jelentősen fokozódott. Tehát Oroszország valójában nem Ukrajnát, hanem Európát támadta meg, igazából sokadjára.

És ezért különösen érdekes ebben az oroszpárti országban éldegélni, ahol úgy tűnik, hogy mind a szavazóképes népesség többsége, mind pedig a politikai vezetés a saját pusztulását kívánja. Persze ennek az oka nálunk főleg az ostobaság és a korrupció bármiféle igazi elvhűség helyett, de attól még egyáltalán nem jó és lehet, hogy borzasztó hosszútávú következményei lesznek.



De.
De hibák sorozata vezetett eddig a helyzetig.
Ha pl. annó a nácik kiirtják a zsidókat egy szálig, most nem lenne gond. Vagy ha már így alakult, irthatták volna ki a zsidók az összes palesztint(arabot).
Mindenki hepi lenne.



Nekem csak az az érdekes, ha már így belementél a nácikba, hogy a nácikhoz vezető okfolyamat is kb. az 1. világháború végével kezdődött meg az arab-izraeli konfliktushoz vezető is. Tulajonképpen azért vagyunk itt, mert a törökök veszítettek az 1. vh-ban, az Oszmán Birodalom taccsra került és így a britek szerezték meg a mai Izrael területét.

A brit uralom kezdetén úgy kb. 10% körül volt a zsidó lakosság aránya, ha jól emlékszem, de aztán folyamatosan elkezdtek bevándorolni, annyira, hogy egy idő után már nem is engedték jönni őket, amiből persze konfliktus lett, gyakran fegyveres is. Aztán jött a holokauszt, ami felgyorsította a dolgokat és 1948-ban bumm, létrejött Izrael.

Az irónia ellenére meg tutira az lesz a "megoldás", hogy itt valakik kiirtanak valakiket. A Hamasz egy terrorállamot tart fenn és egyébként nemcsak a zsidók, hanem klasszikus dzsihádistákként mindenki kiirtására törekszik. Izrael szintén csak irtani tud, mert lépéskényszerbe hozta a Hamasz. A Hamaszt meg nem lehet civil áldozatok nélkül kiirtani, mert a föld alatt vannak meg lakott területeken tevékenykednek teljesen.

És akkor örüljünk, ha mondjuk megáll a dolog itt és nem száll be a buliba Irán (végül is ők már beszálltak), Libanon, Szíria, Egyiptom meg még ki tudja, kik utálják a zsidókat arrafelé. Kurva nagy gáz lehet belőle.



"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Az első világháborút úgy egészében kellett volna a good guy monarchiának meg társainak nyerni, és akkor nincs holokauszt, meg Izraelezés sem feltétlenül, de mindez csak elméleti, mert akkor meg lett volna más faszság.
A környező araboknak a legtöbb esélyük utoljára a 70-es években volt lerohanni Izraelt, de akkor sem sikerült, mert tehetségtelen banda. Ahhoz képest most ezek az országok lényegesen szerényebb képességekkel rendelkeznek, így max a terrorokat fogják tovább támogatni, semmi több.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Az a baj, hogy ilyen magabiztos következtetéseket csak a közelmúltbeli ismereteink alapján lehet levonni, azokról meg éppen a napokban derült ki, hogy nem valami pontosak. Az ukrán háború kitöréséhez hasonlóan most is nagyon sokan nagyon magabiztosak voltak abban, hogy Izrael és a Moszad kézben tartja ezt a dolgot. :D

Meanwhile Israel gonna Israel:
https://telex.hu/kulfold/2023/10/13/elo-adasban-lotte-le-egy-izraeli-tank-a-reuters-egyik-videos-munkatarsat



Ja és nem akarok rasszista vicceket durrogtatni (mondjuk végül is nekem szabad :D), de azért nem hiszem, hogy amikor a zsidókra gondolunk, akkor sok embernek jut eszébe a katonai és fizikai kiválóság. Van egyáltalán fociválogatottjuk?



végülis teljes hadkötelezettség van, nőknek is. ami azért ritka:

BARD
2023 októberéig a következő országokban van női hadkötelezettség:

Európa:
Norvégia (1995 óta)
Svédország (2018 óta)
Lettország (2025-től tervezett)
Litvánia (2027-től tervezett)
Ázsia:
Izrael (1948 óta)
Dél-Korea (1953 óta)
Szingapúr (1970 óta)
Észak-Korea (1952 óta)
Afrika:
Eritrea (1998 óta)
Etiópia (2020 óta)
Ezek közül Norvégia volt az első európai ország, amely bevezette a női hadkötelezettséget. Svédország és Lettország is viszonylag újonnan fogadta el ezt a rendelkezést, míg Litvánia és Izrael már régóta kötelezővé teszi a nők számára a katonai szolgálatot.

A női hadkötelezettségnek több oka is lehet. Egyes országokban, például Izraelben és Dél-Koreában, a katonai védelem stratégiai fontosságú, és a nők bevonása is szükséges ahhoz, hogy az ország biztonságát garantálni lehessen. Más országokban, például Norvégiában és Svédországban, a női hadkötelezettség a társadalmi egyenlőség és a férfiak és nők közötti egyenlő bánásmód megteremtésének eszközeként is szolgál.

A női hadkötelezettségről számos vita folyik. Egyesek úgy vélik, hogy ez a nők jogait sérti, míg mások úgy vélik, hogy ez a társadalmi egyenlőség és a nemzeti biztonság érdekében szükséges.



amúgy izraelt főleg a méretéhez képest erős hadserege miatt tartják tökös népnek.
meg hát azért az se sűrűn fordul elő, hogy egy nép 2000 év után újra államot csinál, ráadásul ott ahol régen voltak...



ja, és mindezt a holokauszt után, amiben a világ legfejlettebb része (keresztény kultúra népei haha) kiirtották őket félig...



Nem kell mondani ezeket, van a tágabb családban érintett ember ilyen téren is. 3 vagy 4 év a sorkatonaság Izraelben, azért az tényleg nem semmi, de ennek az oka pont az ottani nem túl jó helyzet. Igazából a Hamasz sikerének is lehetne értékelni azt, hogy a lakosság máig olyan szintű félelemben él, hogy többek között durva sorkatonaságba kell menekülnie.

Szerintem ezek a szabályok tökre nem segítenek nekik, mert jelentősen gyengítik azt az egyébként iszonyú erős ajánlatot, hogy a zsidók bármikor állampolgárságot kapnak egy olyan államban, ahová még születniük sem kellett. Amíg viszont konkrétan veszélyes élni az országban, addig istenigazából meg sem valósulhat a "zsidók országa".



termeszetesen es nem is rossz.

Parizer forever.



Hát most gyorsan megwikiztem és nem tudom...
rwurl=https://i.imgur.com/UI6rwP1.jpg
Jó persze vb-kben mi sem lehetünk valami büszkék, csak mondjuk nálunk ez 10x-esen ciki, mert ugye "fotballnemzet" vagyunk.



Jól kimosták az agyad az oroszokkal kapcsolatban... nagyon jo ember a tobbseguk, rendkivul vendegszeretoek es baratsagosak. Szazszor oszintebbek raadasul, mint a mükedves amerikaiak. Es a legjobb nők anvilágon az orosz csajok.



Ó igen, az orosz nők: dagadtak, ízléstelenül festik magukat és hangosak, micsoda vonzerő. :D

Azt meg sosem értem, hogy miért hozza fel minden "oroszbarát" az amcsikat összehasonlítási alapnak, amikor egyáltalán nem következik az oroszellenességből az, hogy az amerikaiakat viszont szereted. Amerika ledobta az atombombát, ami rosszabb bárminél, amit Izrael csinálhat Gázával (oké mondjuk a végét még várjuk ki), ráadásul ott sem nyerő dolog az ész és egy nyomulós, fegyverőrült népség. Imádják feldúlni a közel-keletet, majd elhúzni, amikor már teljesen elcsesztek mindent.

Viszont nem akarják elpusztítani Európát és tudtommal nem erőszakolták végig sem Magyarországot a 40-es években. Szóval ha úgy számít a földrajzi meg nemzeti léted, akkor ez így easy win nekik. :D



oroszok mulyák, cár atyuskára vagy vallási vezetőre van szükségük (szintén atya)...



Parizer forever.



Elég sok orosz nővel futottam össze egy hét alatt Moszkvában. Többsége nagyon csinos, jó testű, szőkésbarna, vagy elénkre festett hajú.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!