Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


Te, gyere már át hozzám rendbetenni a hálózatot!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Én bele is futottam az extra teendő című műsorba anno mikor felraktam az openwrt-t régi routeremre. Konkrétan nem működött a webes felület rajta. Szóval ha minden megy elsőre akkor is egy kisebb szopás...



2 ok lehet, hogy nem megy a LuCi:
1) A routerre nem release verziót, hanem Snapshotot (mondhatni beta, még nem végleges verziót) tettél fel, ez nem tartalmazza a webfeluletet, kulon kell ssh-n át opkg install luci paranccsal telepíteni a webfeluletet (plusz pár másik függőséget)
2) Kevés a router "tárhelye", nem fér a ROM-ba bele ilyen extra, mint webfelulet.

Utóbbi szívás, olyankor nem tudaz mit csinálni,max celtudatosan veszel egy új routert, ami minimum 128\256-os (tárhely\RAM), vagy esetleg, ha létezik az adott routerre, akkor egy sokkal régebbi foverziot kell megnézni (18, 19-es pl.), ezek általában kissebbek.

Nekem pl. egy AC65P teszi a dolgát itthon, elég fasza cucc, sokat elbír:PPPOE kapcsolódás, DNLA, torrent szerver, VPN szerver, SMB megosztás egy USB HDD-ről.
Tud HW NAT-ot az openwrt vele, ami elég lényeges a sebességet tekintve.

Csak azért írom ezt le, mert ha az embert érdekli, akkor az OpenWRT alapjait és extra funkcióit nem nagy dolog telepiteni, bár mivel linux, ezért tipikusan ha valami nem OK, akkor jön a parancssor és a forumozas :D

BTW prohardveren az openwrt fórumban eléggé segítőkészek és nagyon kenik-vagjak, oda is be lehet kukkantani ha valami nem sikerül.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"





ah f@szom! azert vannak meg dolgok amiert erdemes lenne haza latogatni, de persze csak utolag szerzek roluk tudomast.
https://index.hu/kultur/2023/09/30/john-scalzi-interju-budapesti-nemzetkozi-konyvfesztival-pestext-konyvfoliazas-uj-regeny/

"okey-dokey!"



Az 1es szamuba futottam bele. De még mindig nem annyira egyszerű mint ahogy beallitod. Főleg aki kicsit sem konyít infohoz az hozzá se kezdjen mert garantált a szopás. Pl brickeli a routert.



Technikailag nem lehet véglegesen brickelni szerencsére egyik routert sem, szerencsére a gyártók az eepromhoz mindig adnak valamilyen hozzáférést még akkor is, ha szetcseszi az ember a particiotablat.

De amúgy pl. munkahelyen, kis, 12 elemes LAN-on egy Linksys már nem emlékszem melyik fajta, de új volt 3 éve routert állítottam be OpenWRT-vel, és egy szívás volt vele, hogy 2 firmware volt rajta, és lehetett váltogatni, hogy melyik toltodjon be bootkor. Nem is tudtam akkor még hogy miért viselkedik úgy, ahogy, aztán egy bekezdessel tovább olvastam az OWRT leírásban... Na ennyi kellene bármelyik routernel. Aki tud szöveget értelmezni és utasítást 1:1-ben követni, annak kb. nem lehet gondja egy OWRT felépítéssel. A felkonfigolas persze már más kérdés. Mondjuk ez csak az alapértelmezett működésre értendő - DHCP, WIFI, WAN ...stb. Ha szofisztikáltabb dolgokat is akar az ember, akkor elismerem, kell az utánajárás. Én pl. az itthoni ASUS routeren az rtorrent-tel szoptam, mert leírás nem nagyon volt hozzá (ami volt, az meg egy eldugott fórumon, még régi verzioval, tehát minden máshogy megy...), mindenki Transmissiont használ, pedig sokkal, sokkal gyorsabb az rtorrent (kisebb erőforrás igénye van).
Na de visszakanyarodva, addig gyűrtem, addig kerestem, addig tanultam, amíg nem sikerült osszerakni magamnak egy doksit az rtorrent telepiteserol OWRT alatt. Volt vagy 5-8 teljes reflash, párszor tftp-n át való rescue (ugye, anti-brick...) meg vagy 1 hónapnyi kutatás, de sikerült :D

BTW az ASUS gyári firmware-he is linux kernelen fut, vannak elég szoros hasonlóságok az OWRT és a gyári szoft közt ha az ember benéz ssh-val.
... és akkor itt jön képbe, jigy mi a fraszkariakert nem eleve OpenWRT-vel jön minden router? Ott nem kéne akkor hozzáértőnek lenni egyáltalán, de cserébe folyamatosan friss lehetne minden hálózati eszköz szoftvere, nem lenne tele kritikus biztonsági résekkel (tplink sztori...), amiket egy nem hozzáértő ember sose fog frissíteni, mert azt se tudna, hogy lehet. Openwrt-nel meg akár automatikusan is mehet a frissítés.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



megszűnt a kínai bolt itt a faluba :(
egy éve a rossman beköltözött oda ahol volt, a kínai meg egy kisebb helyre költözött. most meg megszűnt. rossmanban semmit se lehet venni, kínaiban meg volt minden :(



fps játékra komment: "nem látom a karakteremet" :D



Ez egy helytálló megállapítás



Nézzen a billentyűzetre, ott van az az M betű... badummtss

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Intro: Egyik unokatestvérem Izraelben él a családjával, másik két unokatesóm pedig pont a balhé kitörése előtt ment ki hozzá. Adott a probléma: haza kéne jönni.

Magyar külügy? Két lehetőséged van: elmész ciprusra hajóval, ahonnan repülővel hazajössz vagy elmész Egyiptomba + repülő. A költségeket mindkét esetben te állod. :D



undorító ahogy a ballib és a fideszmédia is úgy adja elő az izraeli eseményeket, mintha ezerszer súlyosabb és tragikusabb lenne, mint ami ukrajnában megy... és ezzel párhuzamosan ezen is nyavajognak :D



minek ment oda

Chief Exorcist



+1, illetve "én akkor már csak egy kávét kérek."

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



ezerszer súlyosabb is, mivel Izreal egy eltiporható kis pondró ország, viszont van atomja, és Sámson-terv szerint, ha Izrael léte forog kockán, akkor ki is lövik az atomot mindenkire. Addig Ruszkik - bár atomhatalom - egy hatalmas, erős ország, akinek nem fenyegeti a létét az se, ha elbukják a háborút.



nem mellesleg a zsidó vs muszlim konfliktusok világszerte fel fognak lángolni, Európába is visszatér a terrorizmus, míg ilyentől az ukrán konfliktus kapcsán nem kellett tartani. Legalábbis addig, amíg ukik fel nem robbantották a kőolajvezetéket...



erre egy nagy +1

Európába is visszatér a terrorizmus

plane, hogy az osszes nyugati allam elkotelezett izraelbarat
SZERK
mondjuk undorito is amit a bulikazo fiatalokkal, meg amit a kibucban csinaltak. a gyerekeket es a tenyleg "artatlan" civileket leszamitva amugy sztem minden pofon jo helyre megy -menne, ha nem terrorista eszkozokkel harcolna a hamasz, aminek nagyreszet megint azok a szerencsetlenek szopjak be akik semmirol nem tehetnek.

"okey-dokey!"



Igen, nehéz szimpátiát érezni a 40 csecsemő lefejezőivel szemben.

Az ügyüket elismerem és egyet is értenék vele, de nem ezekkel az eszközökkel. Felőlem mehetne a nuke az összes iszlám országra.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



És akkor ezzel annyival lennél különb náluk....?
... hogy ők kezdték?



de nem ezekkel az eszközökkel

Ha az Amcsik pénzelnék őket is, biztos szívesebben bombáznák a civileket ők is vadészgéppel. fasznak odamenni, és elvágni a torkát, ha messziről ráomlaszthatod a házát.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Na ne mondd, hogy nem lenne jobb a világ 0 vallási fanatikus iszlamistával.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



visszatér a terrorizmus európába? vissza?



Moken írta: ezerszer súlyosabb is, mivel Izreal egy eltiporható kis pondró ország, viszont van atomja, és Sámson-terv szerint, ha Izrael léte forog kockán, akkor ki is lövik az atomot mindenkire. Addig Ruszkik - bár atomhatalom - egy hatalmas, erős ország, akinek nem fenyegeti a létét az se, ha elbukják a háborút.

a ruszkik folyamatosan atommal fenyegetnek, és valószínű be is vetik. és ahogy egyik médiaemberük felvetette, hidrogénbombát fognak dobni, az kevésbé sugárzik.
a ruszkiknál nem fenyeget az, hogy elbukják a háborút, mert biztos, hogy megnyerik. és ez azt jelenti hogy bekebelezik egész ukrajnát, és mennek tovább. esetünkben orbán simán át fogja adni az országot nekik.



Nem kellene annyit együtt piálnod Medvegyevvel...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



a ruszkik folyamatosan atommal fenyegetnek, és valószínű be is vetik. és ahogy egyik médiaemberük felvetette, hidrogénbombát fognak dobni, az kevésbé sugárzik.

LUL
kb. véget ért a háború, csak pöcsölnek a fronton, mert nem tudják, hogy zárják le, ráadásul most jön a tél is, ami még jobban befagyaszt minden műveletet. Hülyék lennének most már ruszkik atomot bevetni, amikor inkább a visszaintegrálódásukra kell koncentrálniuk a nemzetközi véráramba.
Amúgy meg tudtommal klasszik atombomba már nincs is szolgálatban náluk, csak hidrogénbombák, relatív alacsony yielddel. Egy ilyennek a légköri robbantásánál nincs nagy gond a sugárzással.



nagyon naívak vagytok. a ruszkiknak marha sok erőforrásuk van, emberi is. az ukránokat meg nem fogja végtelenségig támogatni a nyugat. teljesen egyértelmű hogy mi lesz a vége.
ráadásul a ruszkik az ott élő kisebbségeket küldik a háborúba, meg a börtöntöltelékeket. emiatt is érdekük a háború.



Amúgy meg tudtommal klasszik atombomba már nincs is szolgálatban náluk, csak hidrogénbombák, relatív alacsony yielddel.

Ezeket te honnan veszed?



ne beszelj baromsagokat
a tel amugy kedvez a hadmuveleteknek, most az osz miatt fog megallni, a sarban elakad minden. amig el nem kezd fagyni.

Parizer forever.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!