Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés


Az első két részben és a New Vegasban változatosabbak voltak, akadt belőlük buta meg értelmes is. Nekem az sokkal jobban tetszett, mert nemcsak lőni való orkokként működtek, hanem történtek velük érdekesebb dolgok is (pl. a F2-ben saját városuk volt).

A butulást persze megmagyarázni meg lehet, a 3-ban is volt oka, gondolom itt is lesz majd. Legalábbis remélem, mert eddig még azt sem kötötték az orromra, hogy egyáltalán mit keresnek ezek Bostonban. :D



A fősztori hatalmas baromság egyelőre, de legalább új baromság

oh, akkor te most eloszor jatszod? (en elsore mindig modok nelkul szoktam az osszes bethesda gamet, hogy atjojjon az eredeti iz)
en nagyon jot vihogtam a csavaron, lecci ird le mit valasztottal! :D
nekem mondjuk jeremy soule nagy kedvencem, de emlexem, a hardwireden sogunnak nagy beakadasa volt a zeneji miatt-meg az oblivionnal.:DDD Inon Zur meg qrva jo. persze a zene leginkabb izles kerdese, de vhogy soha nem ereztem, hogy a bethesdanak ez gyenge oldala lenne- nyilvan szuper erdeklodessel varom a starfieldet-hiszen mar a skyrim traileret is a zenevel adtak el, ez meg uj IP, uj zenevel, uj hangulattal.

"okey-dokey!"



Nem tökelőször játszom vele, mert annó még a megjelenés környékén ment vagy 10 órát, de úgy voltam vele akkor, hogy fakkdisz. Azóta kijött a csomó kieg meg a "rendes" survival nehézség, a mostani gépemen meg a teljesítmény is okés (kivéve amikor nem, erről majd később).

A moddolást úgy képzeld el, hogy teljesen vanillaként álltam neki, aztán ahogy jöttek a gondok, rakosgattam fel a dolgokat. Játékmenetileg amúgy teljesen vanilla egyetlen különbséggel: a survival mode-ban alapból nincs fast travel és csak alvással együtt menthetsz, ezeket kiütöttem egy moddal. Azért Bethesda-játékot limitált mentéssel játszani merész lett volna (bár amúgy nagyon sok ágy meg matrac van eldobálva a világban), fast travelezni meg nem nagyon szoktam amúgy sem, de amikor többször kéne oda-vissza rohangálni sokat ugyanazon az útvonalon, akkor must have.

A survival egyébként nagyon jó, érdekesebb és értelmesebb a NV-ben lévő hardcore mode-nál. Pl. az NV-ben a Nuka-Cola csökkenti a fáradtságot, viszont szomjasabb leszel tőle, ami hülyeség, szóval a 4-ben már olthatod a szomjadat kólával és ugyanúgy van benne koffein is (leghasznosabb nuka-kóla evör). A gyógyszertől (stimpak, Rad-X, Radaway, antibiotikum stb.) viszont mindig éhes vagy szomjas leszel, ami nem tudom mennyire reális, de játékmenetileg érdekes, mert érdemesebb étellel-itallal gyógyulni, ha nem sürgős, így a stim a F4-ben tényleg "stimuláns vészhelyzetre". Ja és többet sebez rajtad minden survivalon, viszont a te sebzésed is nagyobb, szóval kicsit taktikusabban kell játszani, de bullet sponge ellenfelek nélkül.

A mindenféle betegségek és fertőzések idegesítőek tudnak lenni (pl. ha nincs nálad víz és iszol valami enyhén radioaktív vízforrásból, simán be lehet kapni parazitákat meg fertőzéseket), mert a játék elején ritka az antibiotikum, de később már az sem gond.

Na, de modokra visszatérve: a többi az bugokat fixel, teljesítmény meg irányításbeli gondokat orvosol meg ad egy kis pluszkényelmet. Pl. így néz ki a trade felületem:
rwurl=https://i.imgur.com/UzvNayB.jpg
Ez meg az eredeti, amiből elegem lett 20 óra után:
rwurl=https://static.gosunoob.com/img/1/2015/11/fallout-4-infinite-money-explo...
Átláthatóbb, ikonokkal kategóriákba rendezős a moddolt, és egy ilyen hosszú játéknál tök sokat számít az, hogy pl. két klikkel át tudom rakni a lőszert. Meg pl. quicklootnál a moddolt HUD kiírja, hogy milyen alapanyagokból áll egy tárgy, hogy egyszerűbb legyen kraftolni-építgetni, mint kitalálni, hogy pl. miben van réz meg kerámia. :)

Szóval az abszolút vanilla játékról biztosan rosszabb lenne a véleményem meg van is oka annak, hogy x évvel a megjelenés után álltam neki rendesen, de Bethesda Falloutot modok nélkül játszani azért kemény lenne így ~két évvel az Outer Worlds után.



mikkamakka írta: azert-nemtom h jaccottal e FO4-el, de szerintem a vedelmere el lehet mondani, hogy en vagy haromszor vegig toltam, mindenfele modok nelkul es meg vagy negyszer elkezdtem jatszani -be nem fejeztem- csak a bazis epitgetesekig jutottam. sztem a sztorija nagyon jo es a kiegek is nagyon szorakoztato tortenetekkell vannak tele, a kraftolasokkal es a bazis kiepitesekkel evezredeket el lehet b@szni. :D

Nem még, de rajta van a listán. A bázisépítős elem tetszett benne, mindig szeretem amikor a sztenderd játékmenetet megbolondítják ilyen dolgokkal, amiket magadnak építhetsz, fejleszthetsz, csinálgathatsz menet közben.

Viszont Zak a másik topicban említette a Desperados 3-at ami a megjelenésekor teljesen elment mellettem, de most megnéztem, és elvileg ez még a céges laptopomon is elmegy, szóval sanszosan ez lesz a következő célpont, amíg végre nem veszek újra egy rendes PC-t :))

Chief Exorcist



BG3 tényleg tele van melegpropagandával amúgy?

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Asycid írta: BG3 tényleg tele van melegpropagandával amúgy?

What?
Ugyan még csak az act 1 vége felé tartok, beleölve már vagy 70 órát (párhuzamosan mással is játszok coop-ban) nem gondolnám, hogy így lenne.
Sexuális utalások vannak benne, meg flörtölések, DE azt bárkivel (hetero, medve, nő, férfi, meleg, hideg vagy akármilyen formában lehet tolni) és nem kötelezően kell csinálni illetve Te választod meg, hogy merre menjen a történet, nem vagy belevezérelve semmilyen meleg propagandába (nyilván van benne egy meleg karakter, de annak is megvan az oka).



OK, akkor csak HOAX amiket olvastam.

Mondjuk annyira nem érdekel a játék, nem az én zsánerem, csak kíváncsi voltam, hogy fröcsöghetek-e rá :D

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



M0nk írta:

Asycid írta: BG3 tényleg tele van melegpropagandával amúgy?

What?
Ugyan még csak az act 1 vége felé tartok, beleölve már vagy 70 órát (párhuzamosan mással is játszok coop-ban) nem gondolnám, hogy így lenne.
Sexuális utalások vannak benne, meg flörtölések, DE azt bárkivel (hetero, medve, nő, férfi, meleg, hideg vagy akármilyen formában lehet tolni) és nem kötelezően kell csinálni illetve Te választod meg, hogy merre menjen a történet, nem vagy belevezérelve semmilyen meleg propagandába (nyilván van benne egy meleg karakter, de annak is megvan az oka).

Az ok pedig az, hogy egyben

ShowHide spoiler #


medve? meg lehet enni miután érzékeny kapcsolatba kerültünk vele?



Elég sok mindent lehet a játékban csinálni..., ha akarod több mellékküldit is figyelmen kívül hagyhatsz egy helyen pl. úgy, hogy egy egész tábort felrobbantod az összehordott gyúlékony hordókkal. De egy-egy kis questnek van vagy 3-4 megoldása alsó hangon.



:DDD
csak ha aszt keresed benne. tehat nekiallsz arra jaccani, hogy meleg/allatszexre gyursz es osszejon, utana sertodotten mondhatod , hogy a game tele van vele. en total szerelmes lettem a ketmeteres barbar dzsiggelo tieflingbe, jol is mutat veresszakallu teofil, torpe paladinnal. :D plane cuki, hogy csak ilyen platoi kapcsolat van koztuk, mert a csaj egy gozmozdony/atomeromu.

"okey-dokey!"



Na de a druidával állat alakban való szexelés állatszex-e? Komoly filozófiai kérdéseket vet fel a Larian. :)



druida állat alakban az lényegében transz, nem? hozzá kell adni a druida betűjét az lmbtq-hoz



amikor elkezdtem a BG3-at akkor még hetero voltam. igazából most is az vagyok, de még nem fejeztem be az act1-et. majd ha végigjátszottam lehet beszámolok a preferenciáim alakulásáról.
de 20 óra játék után nem érzem hogy ez a téma nagyon spamelve lenne. sőt. lehet tényleg csak akkor aktuális ha valaki maga keresi igazán



én arra kifejezetten emlékszem, hogy gyerekként, amikor bejöttek ezek a stár wárs és hasonló filmek, én robot akartam lenni.
gondoljunk csak bele, manapság lehet hogy a szüleim átoperáltattak volna robottá!!!!



hát nemtudom én is mi lennék, robot-vámpír-dinoszaurusz-kacsa? :D

ShowHide spoiler #dall-e szerint ilyen lennék


nindzsa is akartam lenni. mondjuk azt nem tudom hogy azzá hogy lehet átoperálni



bitblueduck írta: amikor elkezdtem a BG3-at akkor még hetero voltam. igazából most is az vagyok, de még nem fejeztem be az act1-et. majd ha végigjátszottam lehet beszámolok a preferenciáim alakulásáról.
de 20 óra játék után nem érzem hogy ez a téma nagyon spamelve lenne. sőt. lehet tényleg csak akkor aktuális ha valaki maga keresi igazán

Én is így érzem. Nem igazán látom, hogy bárhol erőltetné ezt a játék. Jó Asterion nyilván olyan homokos mint a szahara, de ha nem érdekel, akkor nem fogja rád erőltetni magát. Sőt sok esetben konkrétan neked ajánlja fel a játék, hogy olyat kérdezz/tegyél ami jelezheti a másik félnek, hogy érdekel némi interraciális homokozó.
Szóval ha nem direkt homi karaktert játszol, akkor nem fogsz belefutni semmibe, ha meg mégis forró medveszexet akarsz akkor meg kell dolgozni érte.

Jut eszembe a Vox Machina sorozatban Scanlan is két kapura játszik, mégis olyan lazán és poénosan oldják meg, hogy csak akkor veheti magára a néző ha nagyon akarja. Így is meg lehet oldani. Sejthető hogy Scanlan milyen, szerencsére mégsem ez a fő és egyetlen tulajdonága, hanem egy nagyon jól összerakott és gazdag karakter, mint ahogy a többi csapattag is.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Szóval ha nem direkt homi karaktert játszol, akkor nem fogsz belefutni semmibe, ha meg mégis forró medveszexet akarsz akkor meg kell dolgozni érte.

Yep, végül is "csak" csináltak egy igazi, mély CRPG-t, nem is értem, hogyan sikerült. Tippre ha egy AAA kiadónak manapság előadná valaki, hogy "csinálunk egy játékot, amiben annyi lehetőség lesz, hogy még a leghardkórabb játékos se fogja megtapasztalni a kontent felét", kiröhögnék.



Jut eszembe a Vox Machina sorozatban Scanlan is két kapura játszik, mégis olyan lazán és poénosan oldják meg, hogy csak akkor veheti magára a néző ha nagyon akarja. Így is meg lehet oldani. Sejthető hogy Scanlan milyen, szerencsére mégsem ez a fő és egyetlen tulajdonága, hanem egy nagyon jól összerakott és gazdag karakter, mint ahogy a többi csapattag is.

az a vicces, hogy csak a rajzfilmben van igy, az eredeti jatekban sokkal kevesbe - ott inkabb Pike-ot probalja folyamatosan befuzni.:)
erdemes amugy nezni oket ha tul sok ideje van valakinek, en melo utan hajnalban szoktam megnezni egy fel epizodot(mert baromi hosszuak) altatas keppen.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=i-p9lWIhcLQ&t=1s

amugy, hogy mi is ez: adott egy AD&D party - 8 jatekos egy meselo - mind szinkron szineszek es meglepo modon AD&D-t jatszanak, csak kamera elott. rengeteg bohockodassal, hulyulessel (a rajzfilm sorozat sztoriai is a kampanyokbol kerultek ki kb -es persze ugyanazok a sracok szinkronizaltak a rajzfilm karaktereket akik jatszottak is a jatekban az adott figurat) es jo tortenetekkel, "mesekkel".

"okey-dokey!"



[quote mikkamakka]
az a vicces, hogy csak a rajzfilmben van igy, az eredeti jatekban sokkal kevesbe - ott inkabb Pike-ot probalja folyamatosan befuzni.:)
[/media]

Mondjuk a második évadban már jobban látható, hogy érdeklődik Pike iránt.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



ProfWilliam írta:

Nem igazán látom, hogy bárhol erőltetné ezt a játék.

Annyit még hozzátennék, hogy az sincs benne amit jó pár modern RPG-ben utáltam, (pl Dragon Age) hogy ha egy companiont megdicsérsz vagy simán megkéred, hogy meséljen magáról (szocializálódás stb) akkor a készítők már azt is úgy vették, hogy románcozni akarsz vele, pedig nem.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Csak kipróbáltam, es ott is maradtam előtte :D Zseniálisnak tűnik pár óra után. Amugy minek is kellett they\them a nemvalasztasnal? :P

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Segítség, a rossz Fallout 4-et indítottam el:
rwurl=https://i.imgur.com/4Vsowv4.jpg
rwurl=https://i.imgur.com/ERCh9Fq.png



Mi ez? Életre kelt a Van Buren?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."




Kellett fél perc, mire rájöttem, hogy ez az a PS2 csuda lesz.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Hát igen, ez a játék annyira rossz, hogy kiveti magából a kollektív tudat. Egyébként a párbeszéd "wasteland prostitute" Rubyval a legelső dolog, ami történik az intro után. Tovább még nem igazán haladtam, de abszolút úgy tűnik, hogy viccesen lesz szar, szóval valamikor majd sort kerítek rá.



BG3...
Act 2-bn vagyok még mindig már bőven 100+ óra felett, ez valami iszonyat jó!
Ha ez nem lesz az év játéka akkor az skandalum!



Tele van sajnos bugokkal, bár ez ilyen méretű játéknál valahol érthető. Belefutottam már olyanba, hogy vissza kellett toltenem régebbi mentést, mert nem történt aminek kellett volna (gamebreaker bug). Viszont a fejlesztők olyan patcheket adnak ki, aminek a javitasok listája olyan hosszú, hogy nem fér ki steamen :D BTW az egyik csatlakozó karakter sztorija jelenleg nem vihető végig, mert a játék vége után unlockolodna ami kell hozzá :D

Ezen kívül a kockadobast ugy kellett volna megoldaniuk, mint a Jagged Alliance-ekben van, hogy amikor elindul a párbeszéd szekvencia, már fixalva kellene legyen a háttérben az eredmény, mert így ha nem sikerül a dobás, csak addig toltogeted vissza a save-et, amíg nem sikerül, és így nincs súlya az egésznek. Mondjuk ebből jön a következő, kissé bosszantó dolog, hogy arányait tekintve lassú a quickload (nvme...).

Szóval nagyon, nagyon nem tökéletes a játék szerintem, de ami tartalom van benne, az elképesztő. Mondjuk ha pl. egy Skyrimet nézek, akkor azért messze nem annyira vészes a bug helyzet itt :D

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!