Jelenlegi hely

Ki milyen sorozatot látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Én most azon röhögtem, amikor a twitterre valaki kiírta a második résszel kapcsolatban, hogy

ShowHide spoiler #

:)

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Jó volt a második rész is a The last of us-ból. A díszletek elképesztően jók. PP-t már nem látom, csak Joelt, de Ellie homloka még mindig képes néha elterelni a figyelmem arról, hogy amúgy a stílusa és beszólásai amúgy teljesen rendben vannak :)



főleg úgy gáz Ellie, hogy megnéztem ezt a jelenetet a játékból és annyival szimpibb az ottani kiscsaj. Nem csak a kinézete, a viselkedése is.



Belenéztem az Extraordinary első részébe ... ez ugye valójában HULU sorozat, csak itthon Disney+ ahol elérhető. Ezt azért emeltem ki, mert eléggé 18+-os vígjáték. Mindenkinek szuperereje van, kivéve a főszereplő csajnak. Valahogy a poénok többsége még is inkább az emberi hülyeségről szólnak valahol.

ShowHide spoiler #

Angol humor ellenére elég sok altáji poén is van benne, meglepő módon. Érdekesnek látszik.
Szinkront csak a nyitójelenetben láttam, de az alapján meglepően rossz. Disney okán jobbat vártam volna.



Sajnos én is angyon nehezen tudok elvonatkoztatni Ellie down-kór jellegű kinézetétől, pedig színészileg tök rendben van.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Ellie down-kór jellegű kinézetétől,

basszus tényleg olyan :D



Ja, ez a kettősség elég furcsa. Mert amúgy ügyes a lány, némely szögből még aranyos gyereknek látszott, aztán ez gyorsan eltűnt.
Gondolom a végére még lehet majd szokni, most sem nagyon törődök ezzel, csak ott motoszkál a háttérben.



Gravity Falls
Ledaráltuk a kölyökkel pár hét alatt. Sajnos csak 2 évad készült belőle, de mivel eleve egy nyári szünetről szólt, így kerek a sztori. Nagyon tetszett, hogy nem csak epizodikus, hanem van benne egy nagyon jó főszál is, ami kellően érdekes és érzelmes is.



Lovecraft Country

Első 3 rész.

Ez valami rettenet fos.
Jonatán meg továbbra sem lett a kedvenc színészem.



last of us 1
teljesen érdektelen, unalmas, rosszul megírt rész. semminek nincs súlya, meg semmije



Sajnos adom a +1-et

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



last of us 2. rész
ugyanaz a sablon. tipikus netflix. ennyi elég is volt belőle.



Érdekes, hogy a last of us ennyire megosztja a közönséget. A spektrum két szélérők jönnek a kritikák, dehát mindannyian mást nézünk egy filmen/sorozaton, jólvan ez így, mindenesetre az azért érdekelne, hogy mondjuk szerintetek mitől lenne kevésbé unalmas, mi kellene bele, hogy jobb legyen?



spoileresen:
rosszul van megírva, nincs súlya semminek:
1: világjárvány, lerendezve 15 perc alatt, totál sablon, láttuk már ezerszer.
2: ugrás, 20 év múlva. pont az ilyen zombifilmek lényege marad ki, azaz ahogy az emberek szembesülnek az új és teljesen egyedi problémával. ez a legizgalmasabb mindig.
3: a 20 év múlva világban van valami diktatúra. lerendezve 2 mondattal. vannak lázadók, lerendezve 2 mondattal. jönnek az új szereplők, senkiről nem tudunk semmit.
4: kiscsaj nem tud megfertőződni, ezért értékes, viszik a tudósoknak. jajj, ez most komoly?

aztán ott vannak a zombik. ugyanolyan zombik mint bármilyen más zombi filmben. ja, gombásak. szépek és látványosak a gombák ahogy nőnek rajtuk. de jó. tudnak a gombafonalakon keresztül kommunikálni. ennyi.

amúgy a neten elolvastam a játék sztoriját, ami arra megy ki, hogy a végén sincs megoldás. nincs megoldás. vége. ennyi az emberiségnek. hát, ez se túl eredeti....



pl a walking deadban az az ötlet tök ütős volt, hogy már mindenkiben benne van a vírus, ezért ha bárki meghal (akár öregségben), zombi lesz belőle. ez valamiért tényleg ütős meg súlyos volt.



az még oké hogy a média beillesztés gombot nem vagy képes használni, de azért a spoiler taget lehetne.
engem pont nem érint mert úgy kb megvan miről szól, de valaki kiborulhat ha beleolvas ebbe a kommentedbe.
kb olyan mint ez a játék:
NE OLVASD EL.
hoppá vesztettél, elolvastad.



bocs



Nem ez a történet lényege, de teljesen érthető, hogy csak ennyit látsz most benne. A játékban is ezen a ponton még nem törődsz a szereplőkkel, az egyetemen játszódó rész után kezd el ütni.

Őszintén szólva nekem jobban bejönne, ha több játéknenet szerű cucc lenne benne, hiába volt pont ellentétes a sorozat koncepciója

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Játékadaptáció. Olvastad a játék sztoriját, akkor mi meglepetést vársz az egésztől? Ha más lenne a történet, akkor meg az a baj, hogy nem játékhű. A sapka tipikus esete...
Viszont szerintem nincs 5 percekben lerendezve az előzmény, majd szakaszosan adagolják az epizódok eéején (mint ahogy tették ezt eddig is).

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Pár "kötelező" cuccot pótoltam az utóbbi másfél-két hónapban.

LoTR: The Rings of Power
Annyi sok rosszat lehetett róla olvasni/hallani, hogy nulla elvárással ültem le, ehhez képest viszont egész kellemesen csalódtam. Nyilván a LoTR trilógia nyomába sem ér, hiányzik belőle a mese, a mítosz, és kb minden, ami az eredeti filmeket naggyá tette, de egy átlagon felüli fantasy sorozatnak simán elment. A "woke-ság" érezhető volt, de nem volt vészesen túltolva (mint pl a Sandman-ben :D). A szereplőket kicsit szokni kellett (főleg Elrond-ot), de a végére egész megszerettem őket. Galadriel is egész jó volt, de a kedvencem Durin lett.
6.5/10

SW Andor
Na ez sem volt épp rossz, bár a zsenialitást nem nagyon láttam benne. Átlagon felüli sw történet zéró sw hangulattal, ami nálam mondjuk inkább pozitívum, mint negatívum :D. A főszereplő nem volt túl szimpi, bár ahogy olvastam, sokaknak ez volt az egyik kifogása, semennyire nem tudtam hozzá kötődni. A történet elég darabos volt, érezhetően az volt kb az egyetlen célja, hogy az ember a végére tényleg gyűlölje a birodalmat, és megértse, hogy miért lázadnak ellene.
6.5/10

House of The Dragon
Ugyan 2 rész még hátra van belőle, de szerintem ez rém gyenge lett. A GoT a sok helyszínnel és sok alaposan kidolgozott karakterrel teljesen más élményt nyújtott mint ez, ahol kaptunk egy szinte kizárólag kings landing-ben játszódó családi drámát aminek a végére már azt se nagyon lehet követni, hogy kinek kitől van gyereke és milyen jogalapon tart igényt a vastrónra. A fiatal Rhaenyra volt a legszimpibb, de az idősebb verziója rém irritáló egy nő. Annyira untam sokszor, hogy a sorozat közben újranéztem a Severance-t :D.
4/10

BTW nem nagyon gugliztam utána, de lehet már tudni, hogy a severance s02 jön e idén?



Na ezekkel egyetértek teljesen, bár LotR-t még nem láttam, de ahhoz fűzöm előzetesen legnagyobb reményeket.



Akkor jó, hogy a Dragont az első rész bealvós megtekintése után kukáztuk...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



zéró sw hangulattal

Nem bírom ki most már megkérdem mert ezt párszor láttam mint negatív kritikát.

Pontosan mitől nem volt ez SW hangulatú? Hiányzott a kreténül beszélő jarjar vagy, hogy nem volt lézerkard?



Zene, tájak, a feeling. Nagyon ZS kategóriás volt a díszlet pl.



A zenére konkrétan nem emlékszem, de ez nem jelent semmit sem mert nálam ez általában így megy a filmzenével kapcsolatban. A tájak (hálistennek nem volt a kötelező sivatag bolygó), a feeling mind mind SW hangulatú volt számomra. A díszletek is kurva jók voltak. Az egész hangulata, komorsága 10/10 volt. Az összes SW filmen együttvéve nem lehetett ennyit izgulni mint ezen a sorozaton. Olyan feszültséget, atmoszférát teremtettek benne szinte folyamatosan.



Last of us 3.
Na, tessék, ez most eltért a játéktól, megosztó is lesz kurvára. De fuck me, ha Nick Offerman nem kap kapásból 2 Emmyt ezért.



Eltért vagy sem ez egy totál érdektelen rész volt.



Szerintem kibontott a játékból egy olyan mellékszálat, amire amúgy csak utalásokat tettek. Plusz mindkét színész rohadt jó volt benne.
Ha érzelmileg sikerült bevonódni, akkor egyáltalán nem volt elpazarolt az a 70 perc.



wtf elvileg azt mondták ez lesz az évad legjobb része :O



kicsit kiábrándító, hogy 2 rész után már tölteléket készítenek. ez a rész 10/10 lehetne ha pl egy sikeres első évad után egy spinoff minisorozatot készítenének még két hasonlóan kidolgozott történettel.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!