Jelenlegi hely

Robotika és MI

Utolsó bejegyzés


Chief Exorcist



csak rácsodálkoztam hogy mennyire le vagy maradva



kismalacka hey hay írta: csak rácsodálkoztam hogy mennyire le vagy maradva

Szőrmentén én is nyomon követem a Boston Dynamics robotfejlesztéseit, kb. dog első lépési óta. De amikor az általad linkelt videót megnéztem, amikor megmarkolja a táskát, abban a pillanatban az nem úgy gyűrődik ahogy kellene. Akkor gondoltam, hgoy ez egy jól megkomponált CG felvétel. De utána láttam a hogyan készült videót és valószínű ott ahol a "hibát" véltem felfedezni, ott pont egy következő próbálkozás folytatólagos képkockáját láttam.

Ennek ellenére nem állítom hogy nem vagyok lemaradva :D



lebukott hogy cgi a valóság. nem tökéletes



tessék, már nem csak a cipő meg a ifony készül bagóért, "rabszolgákkal", hanem az AI-t is alulfizetett dolgozókkal tanítják:
https://time.com/6247678/openai-chatgpt-kenya-workers/



Fizetős lesz a ChatGPT?

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



És vajon Malacka előfizet rá?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



szerintem valami alap verzió (talán a mostani) ingyenes marad, vagy lesznek más hasonló szolgáltatások. google már bejelentette hogy a keresőjébe beépíti.
fizetősek is lesznek bizonyára, mindenféle extrával. valszeg lesz olyan ami tud tanulni, hozzáfér a nethez stb...
sokat fizető üzleti partnerek brutál erőset fognak kapni, illetve ez már valszeg évek óta létezik, csak nem verik nagydobra...
az is lehet hogy a putyinék azért indították a háborút mert az AI azt tanácsolta nekik...
ti biztosan hülyének néztek engem, hogy ilyeneket írok, én meg csodálkozok, hogy ti, mint informatikai emberek, ilyenekkel nem vagytok tisztában :) bár kategóriákkal jobban értitek mint a legtöbb programozó ismerősöm :D



ami fontos lesz, hogy személyessé fogják tenni, azaz úgy fog tanulni, hogy figyelembe veszi az előfizetőt, a "barátja lesz". erre tuti lesz igény. vagy lehet majd előre kidolgozott személyeket venni, akiket valami létező vagy nem létező személyre tanítottak be. pl. filmhősök stb... iron man a haverod lehet. ért a technológiához, jókat lehet vele beszélgetni scifi-ről... stb....



pl volt az új blade runnerben a virtuális csaj. na most azt nem árt tudni, hogy az ilyesmi filmeket készítők fő-vezetők (pl rendező) haverságban vannak nagy tech cég vezetőkkel, akik megmutatják nekik a fejlesztéseket. tehát mondjuk ez az ai amit most látunk, már valszeg elérhető volt 10 éve is, max lassabban válaszolt a gyengébb hw-k miatt. de azt már látták akkor is, hogy mire lesz képes...
és a filmesek vagy írók szépen bevezetik a köztudatba ezeket...
valszeg nem is olyan sokára arról is lesznek hírek, amelyik nem publikus. pl. egy olyan, amit már felfejlesztettek (azaz öntanult) brutálisan magas szintre.



kismalacka hey hay írta: az is lehet hogy a putyinék azért indították a háborút mert az AI azt tanácsolta nekik...
ti biztosan hülyének néztek engem, hogy ilyeneket írok, én meg csodálkozok, hogy ti, mint informatikai emberek, ilyenekkel nem vagytok tisztában :) bár kategóriákkal jobban értitek mint a legtöbb programozó ismerősöm :D

simán előfordulhat, hogy számítógépes segítséget kérnek, bár az kicsit soknak hangzik már, hogy gép tanácsára indítanának háborút. de hát aztán ki tudja.
az meg ugye nem hit kérdése hanem tény, hogy a hidegháborúban is intenzíven használtak már Computer Aided cuccokat mint pl szakértői rendszerek, meg szimulációk.
Megkérdeztem a chatbot barátunkat is erről:

...
ME: do you know any examples where a decision was based on computer analysis or simulation?
CHATGPT: Yes, there are several examples of where decisions were based on computer analysis or simulation during the Cold War. Here are a few:

During the Cold War, the US and the Soviet Union used computers to simulate nuclear war scenarios. These simulations helped military leaders to understand the potential consequences of a nuclear conflict and to make decisions about how to respond to various situations.

In the US, the military used computer simulations to test the effectiveness of different weapons systems. This helped them to make decisions about which weapons systems to develop and deploy.

The US military also used computer simulations to plan logistics and troop movements. This helped them to make decisions about how to deploy their troops and resources in the event of a war.

The US and Soviet Union used computers to analyze satellite imagery and other forms of intelligence data. This helped them to understand the military capabilities of the other side and to make decisions about how to respond.

The US National Security Agency (NSA) used computers to break codes and perform cryptanalysis, the process of decoding encrypted messages. This helped them to understand the intentions of the other side and to make decisions about how to respond.

In summary, computers and computer analysis played an important role in the Cold War, helping leaders on both sides to make informed decisions about military strategy, logistics and intelligence gathering.

ME: do you know some examples where expert systems were used during cold war?
CHATGPT: An expert system is a type of computer program that uses knowledge from experts in a particular field to make decisions or solve problems. During the Cold War, expert systems were not as developed as they are today, but some early examples of expert systems were used in military and intelligence applications.

In the late 1970s and early 1980s, the US Air Force developed an expert system called "EL-INTEL" that was used to analyze electronic intelligence data. The system was able to identify and classify different types of radar and electronic signals and was used to help make decisions about how to respond to potential threats.

The US Navy also developed an expert system called "OTIS" (Oceanographic Towed-Array Sensor Information System) that was used to analyze data from oceanographic sensors. The system was able to identify and classify different types of underwater sounds and was used to help make decisions about how to respond to potential threats from submarines.

The US Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) also developed an expert system called "CADRE" (Computer-Aided Design of Reliable Expert Systems) which was used to help design and test other expert systems.

The Soviet Union also developed some expert systems, but less information is known about their specific systems.

These are examples of expert systems used during the Cold War by the US, but it's important to note that expert systems were still in an early stage of development during that period, and their use was limited compared to today's standard.



Most összezavarodtam. Nem úgy volt, hogy Putyint a papok irányíják?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


ShowHide spoiler #TOP SECRET


Akik valójában biomechanikus AI-ok!!!

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



simán előfordulhat, hogy számítógépes segítséget kérnek, bár az kicsit soknak hangzik már, hogy gép tanácsára indítanának háborút. de hát aztán ki tudja.

az a baj hogy teljesen alapvető dolgokat nem vesztek most itt figyelembe. képzelj el egy ilyet: a lusta orosz szakember vagy marketinges(-pap) AI-val dolgozik. elemzik a lehetőségeket, adatokat stb. a lusta marketinges pap lusta gondolkodni, meg leszarja az egészet (plusz a sok vodka), de valami eredményt kell produkálnia. hát megkérdezi az AI-t, hogy mi legyen, az meg mond valamit. ezt továbbítja a feletteseinek, mint "átgondolt szakértői vélemény". beérkezik putyin embereihez 100 ilyen szakértői vélemény, abból írnak egy összefoglalót, ami alapján putyin elindítja a háborút. mindenki azt hiszi (ti is), hogy emberi döntés született... :)
és hát valszeg az usa-ban is így megy ez (csak vodka helyett viszkivel) :D



és még valami: ügye senki se gondolja, hogy orbánék olyan okosak, hogy ezt a hazugság-propagandát ők találták ki és vitték végig ilyen profin. dehogy. tudjuk hogy "habonyék" állnak mögötte. és hát a habonyok (marketingesek) mivel dolgoznak? AI-val... és ők már nagyon régóta hozzáférnek komolyabb rendszerekhez is (jó pénzét) mint ez a chatgpt...



tessék, féljetek :) copy/paste, nem javítottam bele...
--------------
mesélj egy mesét a fizetős verzióról

Sajnos, mivel jelenleg nincs fizetős verziója a ChatGPT-nek, nem tudok mesét mondani róla. Az OpenAI folyamatosan dolgozik a modell fejlesztésén és lehet, hogy a jövőben lesznek fizetős verziók és szolgáltatások. Ha további információra van szükséged, kérjük, látogass el az OpenAI weboldalára.

de mesélni azért lehet róla

Igen, lehet mesét mondani a fizetős verzióról, de azt nevezem inkább elképzelésnek vagy hipotézisnek, mivel jelenleg nincs ilyen verziója a ChatGPT-nek.

Egy lehetséges történet lehet, hogy volt egyszer egy király, aki rendelkezett a legfejlettebb szövegértelmező technológiával, ami segített neki döntéseket hozni és kommunikálni a népével. A király úgy döntött, hogy elérhetővé teszi ezt a technológiát mások számára is, de csak ha fizetnek érte. Így született meg a fizetős verziója a király szövegértelmező technológiájának.

Ez természetesen csak egy mesének számít, és jelenleg nincs ilyen fizetős verziója a ChatGPT-nek. Az OpenAI folyamatosan dolgozik a modell fejlesztésén és lehet, hogy a jövőben lesznek fizetős verziók és szolgáltatások.

mesélj még egyet

Egy másik lehetséges történet lehet, hogy volt egyszer egy varázsló, aki rengeteg időt és energia töltött azzal, hogy megtanulja a legújabb szövegértelmező technológiákat. Ő volt az egyetlen, aki képes volt megtalálni a válaszokat a legnehezebb kérdésekre és feladatokra. A varázsló úgy döntött, hogy megosztja ezt a tudást másokkal is, de csak ha fizetnek érte. Így született meg a fizetős verziója a varázsló szövegértelmező technológiájának.

Ez is csak egy mesének számít, és jelenleg nincs ilyen fizetős verziója a ChatGPT-nek. Az OpenAI folyamatosan dolgozik a modell fejlesztésén, és lehet, hogy a jövőben lesznek fizetős verziók és szolgáltatások.

de mi van, ha gonosz ez a varázsló?

Ha ez a varázsló gonosz lenne, akkor valószínűleg rossz célokra használná a szövegértelmező technológiáját. Például, ha fizetős verzióját csak a gazdag embereknek adná el, hogy ők tudjanak manipulálni a többi embert, vagy ha olyan információkat rejtene el amiket a többi embernek is látniuk kellene.

Ez a történet is csak egy mesének számít, és jelenleg nincs ilyen gonosz varázsló, aki fizetős verzióval rendelkezne a ChatGPT-nél. Az OpenAI folyamatosan dolgozik a modell fejlesztésén, és mindig is biztosítani fogja, hogy a ChatGPT és más modelljei biztonságosak és hozzáférhetőek legyenek mindenki számára, valamint a szabályokat és elveket betartva.



MORKFALL. Chapter 02: "SPARK" - by Daniel & Jasper Bayles + OpenAI ChatGPT
Persze az illusztrációt is A.I. csinálta. Már az meglep, hogy a sztorit ember olvasta fel. :D




bazmeg, ki volt ez a hulye troll???

itt rohogok mint a fakutya

Parizer forever.



Using AI to Turn Star Wars Characters Into Animals
https://youtu.be/tXXoYJgFvAI



:D

"Fight steel Die honor"

"I eat resistance for breakfast"

Mr. Conan



az újságírók rendszeresen élnek a "mindenki szereti" vagy "mindenki utálja" kifejezésekkel, ezáltal azt sugallva hogy valamit az egész világ szeret vagy nem szeret. ez nagyon gonosz marketinges trükk

Az, hogy az újságírók rendszeresen használják a "mindenki szereti" vagy "mindenki utálja" kifejezéseket, azt a benyomást keltheti, hogy valami nagyon népszerű vagy éppen nagyon nem népszerű. Az ilyen túlzó állítások valójában hamisak, és csak azt a célt szolgálják, hogy növeljék a figyelmet a témára. A tény az, hogy az embereknek eltérő véleményei vannak mindenről, beleértve a filmeket, sorozatokat, játékokat és más tartalmakat. Az, hogy valami népszerű vagy nem népszerű, szintén függ a nézők véleményétől és értékelésétől. Az ilyen marketinges trükkök általában hamis állításokat tartalmaznak, és a valóságtól eltérő benyomást keltenek, ezért fontos, hogy a nézők kritikusan nézzék meg a médiában megjelenő információkat, és alaposan átgondolják, hogy azok igazak-e vagy sem.

így van! nagyon jó, amit írsz

Köszönöm! Azt szeretem, ha segíthetek valakinek információval vagy értelmes válasszal. Ha van még valami, amit megtudhatok tőled, nyugodtan kérdezz bátran!



Az AI nem hisz a csordaemberben :)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



dehogynem:
---------
valamelyik oldal mellé kell hogy álljak? hiszen ha nem teszem, akkor nem lesznek barátaim.

Az elköteleződés egy bizonyos álláspont mellett nem feltétlenül alapul a hazugságokon. Lehet, hogy más okai vannak annak, hogy valaki egy adott álláspontot képvisel, és ezeket érdemes megérteni. Az is fontos, hogy tiszteletben tartsuk mások véleményét, még akkor is, ha nem értünk egyet velük. Az emberek különböző okokból választanak egy adott álláspontot, és ezeket meg kell érteni ahhoz, hogy jó kapcsolatot alakítsunk ki velük. Az igazság keresése helyett a kapcsolatok építése a fontosabb lehet.




"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



egyre nagyobb a nézettségük ezeknek. kíváncsi leszek a cégek mit lépnek erre



elképesztő látni ahogy az emberek reagálnak erre a chatbotra... foglalkoznak vele 5 percet, és hatalmas következtetést vonnak le: ez béna, ez nem is AI, az igazi AI nem ilyen stb... és nem csak laikusok, több programozó ismerősöm is teljesen lefikázza... egyszerűen nem fogják fel, hogy mi ez, hogy mennyire komoly cucc, hogy mennyire hatalmas tech és tudományos előrelépés ez...
kb mintha a 18. században a gőzgépre azt mondták volna, hogy ez mekkora fos, nem lesz jó ez semmire, aztán pár évtized múlva már szántott, szőtt, fúrt, szállított, elvéve többszázezer ember munkáját, de persze valójában megkönnyítve az életet...
a "nincs lelke" sablonszöveg azért szerencsére meglepően kevésszer hangzik el, úgy látszik azért talán volt hatása azoknak a scifi filmeknek, amik ezt pedzegették. elsősorban a blade runner, amelynek második részében is elhangzik egy ilyen hogy:
-de nyomozó, úgy látom nem hiányzik magának.
-micsoda, parancsnok?
-a lélek
:)))



már a parasztok is az AI-val beszélgetnek :)
mezőgazdasági podcast, ráadásul felolvastatják a válaszokat :)
https://youtu.be/JfLtATO8oJE?t=1068

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!