Jelenlegi hely

Foci

Utolsó bejegyzés

Foci


Mehetne a szánalomba, de akár a rekeszbe is. :)
Fradi sas

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.


CJ képe
CJ

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Én is egész nap ezen röhögök. Mert a sírás már nem megy.

Sors bona, nihil aliud.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Sors bona, nihil aliud.


CJ képe
CJ

Manchester is RED!

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



ennyit a Realról, nyehehe
június 6-án most már Chiellini fog Suarezbe harapni



Ismételve önmagam: Mehetne a szánalomba, de akár a rekeszbe is. :)
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/a_legszebb_magyar_focipalya_a_deszk...

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Az utóbbi 30 legfontosabb gólja, az utóbbi 30 év legfontosabb védése, az utóbbi 30 év legfontosabb bla bla bla... Mindenhol ezeket a frázisokat olvasni. Szánalmas. Ha meg hétvégén nyerünk, akkor mehet a hivatalos kommunikáció: minden rendben, na ugye látjátok!

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Veszíteni fogunk. Az utolsó 5 percben kapunk majd két gólt :D



Nem baj, ez most szép volt.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Ennél csak szánalmasabb, hogy (mint ahogy várható volt) valahogy mégiscsak bele kellett keverni Fülöp halálát.

"Fülöp Márton halála nagyon nagy fájdalom az egész labdarúgásra nézve. A csapat átérezte ennek súlyát, és érte is küzdöttünk a pályán. Én úgy hiszem, bármelyik kapus is védett volna, a magyar kapu ezen a találkozón érintetlen kellett, hogy maradjon. Marci tiszteletére"

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Hé, itt van magyar foci hate topik? :D

Én csak azt sajnálom, hogy most megint az fog folyni a médiából, hogy "megcsinálták" ezek a szerencsétlen idióták. Stadiont nekik, még százat! :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



már az új aranycsapatként emlegetik őket!

ShowHide spoiler #

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


CJ képe
CJ

Na most van esély, hogy kijussunk az EB-re és ott égjünk egy kurva nagyot..

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Látszik, hogy itt az ősz, csapatosul támadnak a károgó varjak! :-D



29 eve nem voltunk vilagversenyen, 13 evesen lattam utoljara a focivalogatottat vb-n
LESZ@ROM, ha minden meccsen 0:5-el jovunk is haza a csoportbol

es a gyerek kap egy Kleinheisler mezt :)

Parizer forever.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem néztem a meccset, mert annyira nem érdekel, de azt én sem értem, hogy ilyenkor miért megy itt a fújolás. Remélem, a hétvége után is csak hasonló ok lesz rá, mint most.

Persze létszámemelés nélkül most se játszhattunk volna pótselejtezőt sem, hiába kerültünk szokás szerint aránylag könnyű csoportba, de hát akkor mit mondjanak a hollandok?

Sors bona, nihil aliud.



mert irreálisan túl vannak fizetve a teljesítményüktől függetlenül?
erre most meg majd lehet mutogatni, hogy mekkora dolgot vittek véghez.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Elmesélem, hogy én személy szerint miért örülnék mocskosmód egy kijutásnak.

A hazai foci egy ótvaros posvány. Pénzes emberek (most ebből a szempontból mindegy, hogy saját, vagy állami pénz) elnöklik a klubokat, és mivel ők maguk nem értenek a focihoz, "szakértők" adnak nekik tanácsokat. 20-30 évvel lemaradt szakértők, akiknek fogalmuk sincs a modern fociról, az utánpótlás-nevelésről, de magukat kiválóan el tudják adni, és ugye eddig volt érvük is, hiszen volt nekünk itt egy Matthausunk, meg Koemanunk, és tessék, azok sem értek el jobb eredményt, mint Egervári, miről beszélünk?

Így hát maradtak ezek a szakemberek kulcspozíciókban, tovább suttogva az önigazoló baromságokat, keresve a kifogásokat, a pénzes nagyurak pedig bólogattak, hiszen ennek két mestesedzői diplomája is van, ért hozzá!

Aztán jött a hazai szakma szembeköpése előbb Dárdaival, most meg a lesajnált Storckkal. Csakhogy történt valami - a német módszerekkel keményen dolgozó edzők valahogy csináltak egy csapatot a srácokból. Egy csapatot, ami ugyan nem szép, de fegyelmezett játékkal képes akár még nyerni is.

Ha kijutunk az EB-re, akkor - még ha gólokkal kitömve, 0 győzelemmel is jövünk haza, ez a tény mégiscsak bogarat tehet egy-két klubtulajdonos vagy állami vezető fülébe, hogy lehet mégsem akkora látnokok a hazai szakemberek? Lehet tényleg német, vagy éppen belga mintára kellene dolgozni?

Ha ez a gondolat átfutna egy-két fejen, akor már bőven megérné. Ezért kellene bejutni.



Nem rossz érv, csak a fociba öntött pénzeknek messze jobb helyet is tudnék, csak tudom, hogy ott nem nagyon lehet pénzt mosni nagyiparban. Ja, és most simán csak jobban teljesítő sportágakra kell gondolni (nem inkubátorokra meg egészségügy, mint elcsépelt érvelés, de nem is akkor baromság).

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



A jobban teljesítő sportág a legbénább érv, amit állandóan hallok. Ki a francot érdekel a jobban teljesítő sportág, ha a közvélemény leszarja azt? Félre ne értsd, én például kézilabdáztam iskolás koromban, de ezzel együtt is azt gondolom, hogy jelenleg Európában a foci az, ami tömegeket vonz a stadionokba, ennek van a legnagyobb presztízse általánosságban.

És ez azért fontos, mert amellett, hogy közösséget teremtenek a csapatok, és egyben ilyen gladiátorjáték-pótlék, eltereli a figyelmet a napi gondoktól, lehet a kocsmában beszélni a csapatról.

A másik fontos szerepe viszont a sportoknak a gyerekek megmozgatása. És ha körbenézel utcán, játszótereken, akárhol, nem Nagy László mezes gyerekeket látsz (vízilabda-mezeseket pláne :-D), hanem Ronaldokat meg Messiket. A foci az, amit bárhol lehet játszani, elég egy kis tér, egy labda, meg négy tégla a kapuknak.

Emiatt rohadt fontos, hogy igenis legyen egy nézhető magyar bajnokság, jól teljesítő válogatott, és pár magyar sztárjátékos.

Az viszont tény, hogy ha már focira megy a pénz, az rohadtul nem a stadionokba kellene önteni...


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

C. Ronaldo meg több pénzt visz haza egy évben, mint bármely magyar csapat teljes költségvetése (amiben nem csak a játékosok fizetése van benne). Nem túlzás ez, teljesítménytől függetlenül? Az élsport az ilyen, ha népszerű sportágról van szó vagy tényleg a csúcsról. Ráadásul nálunk a civil bérekhez képest nagyobb a szakadék (és ez a kulcsa az "irigységnek"), illetve sok benne az állami, önkormányzati, megfelelő hatásra beléirányított pénz, de ez más sportágakkal is így van. És, főleg innentől, Véraláfutásnak is szól a hozzászólásom.

Ennek is megvannak a maga történelmi okai, és a maga szerencsétlensége, de emiatt én nem fogom teli szájjal szidni a válogatottat, mert nyerni merészel. És akik előttünk szerepelnek, azok többnyire tényleg egészen más összegekből és háttérrel gazdálkodnak. A kérdés legfeljebb az, hogy a saját közép-európai mezőnyünkben miért bukdácsol(t)unk (eddig).

Megjegyzem, kézilabdában még Skandináviában is visszavonulnak tehetségek a 20-as évek elején, mert olyan jók a fizetések, és például női fronton a magyar a világon az egyetlen (!) teljesen profi bajnokság. Mi például német válogatott átlövőt igazoltunk úgy, hogy addig a kézilabda mellett részmunkaidőben dolgozott. Nálunk ugye aki jó, az szépen is kereshet pár száz néző előtt. Még a foci az, amely tömegmegmozgató hatása miatt képes lehetne piaci alapon működni, a többihez jóval inkább mecenatúra kell. (Barcelonában pl. a foci eltartja a többi szakosztályt. A Real Madridtól érkező szemlélődők pedig meglepődtek a Fradinál, hogy milyen gazdag a klub, hát mennyi szakosztálya van :)

Megy sok pénz a sportba, csak hát a foci drágább, a stadionok pedig látványosak (és joggal megkérdőjelezhetők), és nem is mindig :D jól költik el. De az hogy a fociba öntik a lét, a sikersportágakba pedig nem, az en bloc nem igaz. (Bár vannak érdekes dolgok, kajak-kenuban például annyira jók vagyunk, hogy klasszisoknak külföldre menni, hogy versenyezni tudjanak, Szerbiában pedig még egy Eb-éremért is életjáradék jár, annyira kapkodnak azután, aki tud valamit. A krém nálunk is jól keres, de hát nem indíthatunk világversenyeken számonként 2-3 egységet.) Bizonyos területeken, példákon keresztül talán, de általánosságban nem. Hogy mondjuk máshogy kéne ésszel beletölteni a milliárdokat - nem feltétlen csak élsportba - az más kérdés.

Nem, nem szeretem a focit, szerintem a visszavágót sem fogom nézni, de nem fogok felcsapni a gazdasági háttér vitathatósága miatt ellendrukkernek, hanem inkább annyira teszek rá, hogy itt okoskodom róla.

Sors bona, nihil aliud.



Zoo írta: C. Ronaldo meg több pénzt visz haza egy évben, mint bármely magyar csapat teljes költségvetése (amiben nem csak a játékosok fizetése van benne). Nem túlzás ez, teljesítménytől függetlenül?

Nem túlzás, mivel nem tudod mással pótolni.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nyilván az extraklasszist meg kell fizetni, én értem, csak mondom, hogy annyira más volumenről van szó, amikor a magyar focit szidjuk minden létező szembeállítás szerint. A Real Madrid gazdálkodása egyébként kb. annyira piaci, mint a magyar focié, amikor meg az, akkor nem feltétlen a teljesítményről szól (pl. megérte nekik Bechkam, mert csilliárd mezt eladtak miatta Ázsiában, de játékosként irreális összeget fizettek ahhoz képest, amit tudott). Univerzális focigyűlölőként pedig jöhetne a primadonnák megfizetése, más is össze tudja fetrengeni a gyepet stb. közhelyek. Egyáltalán bárki is ér-e ennyit. Sampras és Agassi például annak idején beismerték, hogy szerintük túl jól keresnek a teniszezők, Kafelnyikov viszont kézzel-lábbal tiltakozott :)

Én nem mondom, hogy nem túlfizetettek (főleg Dzsudzsák a PSV óta, pedig az ő bankszámláját nem is itthonról kényeztetik), de ezen az alapon bőven lehetne min lovagolni. Túlzónak tartom az erre való kihegyezést, és az emiatti károgást a mostani helyzetben.

Sors bona, nihil aliud.



“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Ifjú titán koromban szinte minden hétvégén ott ordibáltam a lelátókon, akkor még volt miért és telt házzal mentek a meccsek. Őrjöngő, tömegverekedő balfaszok se nagyon hepajkodtak, mert a yard beverte a pofáját gumibottal és andaloghattak a futkosón pár napig.

Aztán jött a szép laposodás és eljutottunk odáig, hogy egy Tökalsó falumeccsen több izgalom és szórakozást kap a földi halandó. Azért a faláb fociért, amit főállásában túlárazottan művelnek idehaza nem lenne kár, mivel már közönsége sincs. Pont a teljesítménytől függetlenül megkapott összegek okozták azt, hogy ide jutott a focink (tudom, mert volt pár bennfentes ismerősöm). Az alul képzettségről nem is beszélve (edzők és a sleppjeik). Miért volt ez jó? mert tökéletes pénzmosodaként működtek.

Európában meg csak a túlfizetett/hitelezett nagy klubok villognak a sztárfocistáikkal. Az is egy kövér vicc, hogy nincs fizetési sapka, ami elvágná ezt az eltorzult klub világot, hogy van pár King Kong a többi meg futottak még.

A gyerek olyan sportágat fog űzni, ahol számára példaképeket talál, és mert tetszik neki az adott sportág, vagy szimpatikus az adott sportoló, vagy mert a szülő leviszi a klubba. A focink megítélése ott van, mint a rendszerváltáskor a rendőr volt, nem véletlenül.

Összetartást nem csak a foci tud megteremteni, de tény, hogy mindenki könnyen ráhangolódhat.
Az alapokkal kellene foglalkozni és nem pénznyelő stadion projektekkel.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Igen Európában a foci tényleg tömegeket érdekel, a német/spanyol/olasz stb foci, nem pedig a magyar, ahogy írtad ronaldos mezben focizik a kisgyerek. A magyar focit még a magyarok is leszarják, ez meg is látszik a vadiúj üresen kongó staionok statisztikáin, jó néha 1-2 válogatott meccs megtölt egy stadiont, mert talán az ellenfél tud majd mutatni valami focit és a reménykedés, hogy "na majd most győzünk" és néha mint most pl bemákol 1 győzelmet a cspat egy még szarabbul játszó ellenfél ellen.
A "károgás" pedig azért van mert évtizedek óta csak a lenyúlás megy és a fals reménykeltés, az elmúlt években ami változott az csak a lenyúlt pénz mennyisége és értelmetlen stadionépítések tömkelege.
Btw az egyszerű ember nézne más sportágot is a tvben pl, de még a megye3 csapatok meccseit is berakják mert foci és kell. Szerencsére mióta kijutottunk először a nagy vb-re jégkorongot is többször adnak.



A gyerek olyan sportágat fog űzni, ahol számára példaképeket talál, és mert tetszik neki az adott sportág, vagy szimpatikus az adott sportoló, vagy mert a szülő leviszi a klubba.

nekem a kisebbik gyerek kiprobalta a nagyteso mellett a gorkorit 3 evesen, es ott ragadt, megtetszett neki
aztan 6 eves koraban, rengeteg erem, 2 junior ob cim utan (eleg tehetseges volt) azt mondta, hogy o most megy focizni
par honapig nemi szuloi nyomasra parhuzamosan csinalta a kettot (heti 5-6 edzes :P), aztan mar csak az egyik maradt.

most focizik. (van a csapatban egy hasolno gyerek, ott a fater valami karate/dzsudo oktato, feketeoves nagymester. a gyerek csinalta jo par evig a harcmuveszetet, es 7 evesen valtott focira. az apja is erdekes, egy meccset, edzeset nem nezte meg...)

Parizer forever.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Btw az egyszerű ember nézne más sportágot is a tvben pl,

Én biztos, mert el tudnék képzelni mást is a tévében, mint a belga másodosztályt (hogy a változatosság kedvéért én egy külföldi bajnokságnak szóljak be hasból). Azt szeretném, ha igazad lenne, csak kétségeim vannak.

Kézilabdában (női, de nálunk népszerű a szakág, klubon belül pedig férfire senki nem jár vagy járt) is azon kell aggódni, hogy egy Fradinak a 2 milliós fővárosban BL-meccsre összejöjjön 3000 néző, persze végül ütős lett a hangulat, szó se róla. Bajnokságban meg az ETO elleni mérkőzésen kívül nincs négyszámjegyű szurkoló. Majd tavasszal a románok ellen és a reménybeli döntőben majd biztos lesz tumultus.

A hazai Eb-n is ez volt egyébként, hogy lézengtek az emberek, mert jó drágára szabták a meccsjegyek árát, aztán nem győzték osztani, hogy ne legyen kínos. A végső győztes norvégok ellen szinte szektort lehetett bérelni Debrecenben (ott voltam, láttam, tapasztaltam).

Ehhez képest nem is értem, hogy fociban a válogatottra miért mennek ki annyian. Én régen jártam ki oda is, de diákokat ingyen engedték be, ha nem, akkor 800 forintért lézengtünk - és éltük át a parádés hazai vereséget az észtek ellen a Népstadionban, szinte béhányan alkotva a B-középet :D Aztán ahogy én kikoptam, valamiért megindultak az emberek. Látok összefüggést.

Sors bona, nihil aliud.



hoppá... vezetünk.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!