Jelenlegi hely

CG-topik

Utolsó bejegyzés


már olyan sok képet generáltak, hogyha mj discordon rákeresek bármire, kidobb többszáz képet ra :D generálni se kell :D
marha jó szuperhősök vannak pl :D



na tessék, itt is van... 3d modell textúráját javítja text-to-image AI-val (dalle2)
https://twitter.com/IRCSS/status/1554088473434509313




megjelent ennek a midjourney-nek egy újabb verziója... brutálisan kezdenek eltűnni belőle a hibák, mind anatómiai, mind perspektíva stb területen is, meg minden egyéb oldalról. nagyon durva... és ez pár hónapos fejlesztés...
szerintem nagyon közel van az amit én 5-6 év távolságra becsültem, azaz hogy betextúrázik egy 3d modellt. kijelölsz részeket, megmondod mi legyen ott és kész... pár év...



köszi, most megint ráfüggtem :D

huge sci-fi style airship crash landed in an alien, rocky landscape, with vulcanic eruptions and lightning in the background wide shot cinematic

rwurl=https://cdn.discordapp.com/attachments/1008567356341092453/1011906667065...

rwurl=https://cdn.discordapp.com/attachments/1008567356341092453/1011907108389...

Chief Exorcist



na itt a letölthető "midjourney" változat, a stable diffuse.
ha jól értem brutál erős videókártya kell hozzá, 4 giga rammal csak pici képet tud generálni...
https://grisk.itch.io/stable-diffusion-gui



ez komment:
Working perfectly on my RTX 3060(12GB) at about 3.47it/s, but with a hard limit at 512 of resolution and 250 steps. It's awesome nonetheless. Thank you for your quick and awesome work.



Na ezek a képek lesznek izgalmasak, amikre annyi időt szánnak amennyit akarnak.



Most néztem egy videót róla (persze többet is, de ez volt érdekes), ahol a srác azt elemezgette, hogy a Dall-E 2.0 azért tud jó arcokat, mert végtelen sok stock fotót etettek meg vele, de ezért NEM tud igazán kreatív képeket csinálni, mert nem tud azoktól a fotóktól eléggé elvonatkoztatni. Itt kiemelt két éles példát, az egyik az volt, hogy nem tud pl. anime karaktereket csinálni, a másiknál pedig egy szimpla pohár víz(!) volt felhozva témának. És igen csak harmatos, unalmas volt a "nagy tesó", hiába tud egyenlőre kevesebbet a Stable Diffuse.
Minden esetre hozzá adtam ezeregyedik oknak a listához miért kell szereznem egy RTX kártyát.



Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



https://www.facebook.com/photo/?fbid=10166756357580652&set=pcb.615621583...
Have been using AI to generate 1000s of unique 'never seen before' textures and now selling them as packs on 'Artstation'. Somehow I've managed to sell well over 600 packs in the first 10 days.



Van kint YouTube-on videó róla, még nem volt időm megnézni, hogy van már Photoshop plug-in, ugye Kritahoz már volt eddig is. Meg egyik Stable Diffusion telepítési útmutató alatt azt írta valaki, hogy van Blenderhez egy még nem publikus program, ami generált képeket próbálja 3d-be átpakolni. Ezt hiszem ha látom, de nagy szám lenne, ha igaz.



pár éve már létezik olyan program ami néhány kép alapján csinál kameramozgásos videót (two minute papers yutub csatornán sok videó szól erről).
fotógrammteria meg évtizedek óta létezik, ahhoz sok kép kell.
magyarul ha az AI tud pár nézetet generálni, abból már lehet 3d modell...



https://sg.hu/cikkek/it-tech/151246/muveszeti-portalok-betiltottak-a-kep...

"az AI-t a művészek képeivel tanították be" - ja, mert az ember az nem így tanul, hanem misztikus módon a "lelkéből" alkotja a képeket, vagy valami isteni szikra alapján



na itt van, az egész videót érdemes megnézni (meg a csatorna többi videóját), de itt mutatja hogy meg lehet adni az ai-nak olyat hogy honnan mutassa az adott generált dolgot. ez későbbiekben a 3d modell generálásnál lesz hasznos
https://youtu.be/1_iLJAQSv4o?t=197



Ennek lehet nem a CG topikban a helye, de most ideteszem.
Kint van Blenderhez a "Dream Textures" plug-in, ami meg ugye Stable Diffusion egy variánsa.
És igen, kő egyszerű, textúrákat lehet vele gyártani, na de ... arra viszont nagyon pöpec.
LINK



ez így még parasztvakítás, hiszen ilyen textúrákat brutál nagy felbontásban, pbr komponensekkel együtt le lehet a netről tölteni, szinte ingyér, 0 idő alatt...
de a sok blender user biztos rácuppan, 99%-uk semmiféle értékelhető dolgot nem csinált és nem is fog csinálni soha, a millió tutorial megnézésén kívül :)



Pont az érdekelne ebből, hogy olyan csúcs szuper textúrákat, mint amiket múltkor itt is linkelt valaki, amiket pénzért árulnak, de AI-val készült, lehet e ezzel csinálni. Nyilván nem "kavicsos ösvény" meg a "tégla fal" textúra teszi fel a koronát a plug-in fejére. :)



na ja, ez igaz. szerintem lehet bármit generálni vele.



ahogy az várható volt, már itt is az AI to 3d...
https://youtu.be/uM5NPodZZ1U



és itt a videókészítő is... brutál...
https://makeavideo.studio/



Akartam ezeket linkelni, de megelőztél. Közben a Dall-E 2.0-ra lehet végre szintén jelentkezni, azaz Open lett.



ez a text-to-3d már most alkalmas organikus kis karakterek készítésére, ami mobilon teljesen használható. kisebb-nagyobb munkával már máshol is. textúrát is fel lehet ai-val skálázni. rá-sculptolni a modellre és van rendesebb normalmap is.
szóval nem semmi...
a text-to-videóval meg gondolom marha sok vicces kis videót fognak gyártani.



Számomra nem a text-to-pic vagy text-to-video a megdöbbentő. Ugye mondogatják sokan, hogy ez nem is AI, csak ML vagy azt, hogy ááá csak betanítottak neki egy csomó képet, de nem tud új dolgokat mutatni.
Erre itt van ilyen, hogy pic-to-pic vagy video-to-video. Megnéz egy képet vagy videót, megérti mi van rajta, csinál másikat, ami nagy vonalakban az van. De még is totálisan más. Meg ez a dolog, hogy zajból épít egy képet vagy videót.
Meg most itt van ez a lehetőség, hogy TE trenirozod adott dolgokra az AI-t. Teszem azt Gipsz Jakab fejét, minden létező szögből. Vagy akár mindenféle korából mondjuk 6 és 40 év között.
Ha ilyeneket lehet csinálni, akkor biztos megoldható, hogy ha az adott AI elcseszi a szemeket, vagy a kezeket, akkor trenirozni lehetne szemekre (is) vagy éppen kezekre (is), hogy NE b*ssza el.



amúgy érdekes lenne egy olyan ai, ami csak szöveg alapján generál képet. úgy értem hogy csak szöveggel tanították be.
pl. rajzoljon egy fát, mi a fa? fatözs, elágaznak az ágak. elágazás mi? ezeket mind megtanulja csak szövegekből.
a legvégső amiből minden felépít az a geometria, matematika. kör képlete, abból tud kört rajzolni. a sok-sok emberi írásból összekombinálja végül hogy hogy néz ki a fa :)
na persze ha most rákeresnék, biztos már ilyen is van, úgyhogy inkább nem keresek rá :D



Mi jöhet még?
rwurl=https://youtu.be/-TS2iLhYP28



durva...
de úgy látom ez is olyan lesz, hogy nem fogja tudni mindenki használni. úgy értem a sok amatőr majd sok gagyiságot csinál vele, de majd csak profik tudnak vele profi dolgokat csinálni. persze az ő munkájukat is segíti. olcsóbbak lesznek. bár a cgi most is olcsó, sok csicska cgi-s bagóért gyártja az aranytojást tojó tyúkokat a gigacégeknek :)



https://hvg.hu/tudomany/20221010_virtualis_valosag_atombomba_robbanas_de...

nem volt elég fotórealisztikus, ezért nem tudtam beleélni magam, ezért depressziós lettem. nem szórakoztam jól.



rwurl=https://youtu.be/Hc6iUCX2u3Q?t=38

amúgy tökre jó lenne olyan Mind-nak lenni mint ami a Culture könyvekben van, hogy még egy csillag felrobbanását is közelről nézegethetik.



crysisban is volt valami nagy atomrobbanás, legalábbis volt valami promó videó amiben ezzel demózták a szuper engint meg szuper fizikát. bár a játékból nem emlékszem erre.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!