Jelenlegi hely

Denis Villeneuve: Dűne

Utolsó bejegyzés


yupp

"I think i'll name him Nikos, after my friend Jeffrey"



Moken írta: Mert az uj egy overrated biztonsagi jatek fos. Dennis ket jo filnet csinalt eleteben: BR2049, Prisoners
Osszes tobbi eroltetett giccses gagyi.

Mitől lett volna fos a Dűne? Költői kérdés. Ne válaszolj. Nem tudnak mindent belepakolni, ami a könyvben volt. Ha meg csinálnak belőle 10 részt és még csak az első könyv negyedénél járnak, akkor meg jön a nyávogás, hogy unalmas, meg money grab, mégvágnisemtudnak.:D És ilyesmire egy stúdió sem adna pénzt. A 'biztonsági játék' pedig bejött -amúgy ez is relatív, hogy ki mit nevez biztonsági játéknak-, mert lesz második rész. Ellenkező esetben kb. lenne egy megosztó, 'bátor' első rész és a második rész nagy valószínűséggel kuka. Ez jobb lenne? Amúgy pedig nagyon kellett már egy nem képregény, más sztori, új univerzum a mozikba, egy jó sci-fi.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



hát ez minden csak nem új. Már annyiszor feldolgozták ezt a sztorit, és sosem aratott igazán nagy sikert a nézők körében. Számomra a 2000-es TV film és a Children of the Dune a leghűbb és legjobb adaptáció, annak a nyomába sem ért ezt az új Dűne, kivéve a látványt.



feketeninja írta: Amúgy pedig nagyon kellett már egy nem képregény, más sztori, új univerzum a mozikba, egy jó sci-fi.

Kellene még. Culture Idiran war 3 órás szuperfilm meg sorozat meg spinoff. Azt még a netflix is vihetné ilyen woke stílusban és senkinek nem lehetne egy rossz szava.



szerintem nem igazán lehet már újat csinálni. a klasszikus irodalom már megírt mindent amit a scifi előtt meg lehetett, aztán a nagy scifi írók is mindent, kb. a 70-es évekig. erkölcsi, etikai, világnézeti, technikai, tudományos részről mindenből kihozták már amit lehet.
nem mintha nem lenne még téma, de azok már túl bonyolultak az átlagember számára. de részben ezeket is megírták, csak értelemszerűen ezek már nem lesznek híresek.
az ilyen AI témájú dolgokon lehet látni, hogy nagy szenvedés amit filmeken látunk, egyszerűen az átlagember fejébe nem lehet átpréselni ezt, csak a felszínét. jó példa erre a westworld, aminek az 1-2 évada elég jó volt, és tök jól bemutatta a témát, csakhogy szinte SEMMI plusz nem adott ahhoz amit az eredeti régi mozifilm EGY MONDATBAN elmondott ("ezeket a robotokat már robotok programozzák, mi sem értjük már hogy hogyan működnek").
amúgy nem mintha az átlagember hülye lenne, csak egyszerűen ezekkel a dolgokkal nem akar szembenézni... jobb hinni abban hogy a "lélek" valami misztikus izé, és nem egy brutálisan bonyolult számítógép program...



rájöttem hogy valamit nem értek a dűnében. ügyebár az a cél hogy kizöldítsék a bolygót. a fremenek meg ilyen természeti nép.
na most ha kizöldítik a bolygót, azzal lényegében kiirtják szinte a teljes őshonos élővilágot... :)



Van egy cimborám, aki 92-ben a Megadeth Countdown to extinction albuma után kijelentette, hogy már az összes dallamot föltalálta az emberiség és csak szánalmas másolatok jöhetnek ettől a pillanattól.

Vill du bli ihop med mig?



ja, csak én nem ezt írtam. megpróbálom újra, röviden: EGYSZERŰ dolgokat nem lehet újat kitalálni, bonyolult meg nem kell az átlagembernek



A hosszú és a rövid tévképzeted is arra a hibás feltételezésre épül, hogy te mindent láttál, mindent olvastál és ismered mindenki gondolatait is. Amúgy minden generációban vannak, akik hasonló kijelentésekkel dobálóznak bele a semmibe. Kb. Mintha beokádnád a ki mit hallgat topikba, hogy a rock halott. Ok. Köszönjük. Kérem, mindenki haladjon tovább. Nincs itt semmi látnivaló. Csak valami fickó ugatja a Holdat.:D

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



akkor légyszi olvasd el újra amit írtam...



kismalacka hey hay írta: rájöttem hogy valamit nem értek a dűnében. ügyebár az a cél hogy kizöldítsék a bolygót. a fremenek meg ilyen természeti nép.
na most ha kizöldítik a bolygót, azzal lényegében kiirtják szinte a teljes őshonos élővilágot... :)

A Fremenek természeti nép de szívesen élnének egy jobb természetben. :)

A zöld Arakkis nekik kb olyan mint az Ígéret Földje. Ennek az elérésért küzdenek már évezredek óta. És valljuk be nem lenne nagy kár Dűnéért hiszen kb az egész bolygó folyamatosan ki akarja nyírni az embert. Szerintem a Fremeneknek így is nagyon kemény ez a bolygó így boldogan dédelgetik magukban azt a reményt, hogy egyszer majd máshogy lesz.

Nem lenne féreg+fűszer de ettől eltekintve a Dűne csakis előnyére változhat.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



na de mi lesz a kis sivatagi rókával meg a homok-pókkal? :(
olyan cukik!



Es nincs a galaxisban normalis bolygo erdokkel meg vizzel? Ahova at lehrtett volna telepiteni fremeneket, h ne partizankodjanak?



A fremenek egy népirtás elől menekülve kerültek oda hejderégen. Azóta ott hédereltek titokban, bármi áron túlélős üzemmódban. A császár meg a házak nem is tudták hogy ott vannak (úgy hitték hogy csak pár vadember csövezik ott valami barlangban, nem pedig milliószám).
A császár foglalkozott a gondolattal hogy feljavítja a bolygót, de a fűszer a sivatagban terem, mint megtudták, így ezt elvetették.
De jött egy planetológus. Kicsit ilyen őrült professzor volt a lelkem, imádott beszélni a terraformálásról. Ez valahogy az egyik sziecsbe csöppent. Onnan nem mehet haza senki, az a törvény, hogy aki tudja hol vannak a sziecsek, azt meg kell ölni (nem tápláltak illúziókat a fremenek a többi népek jóindulatával kapcsolatban, meg mondom, akkoriban kizárólag a túlélés bármi áron volt a jelszavuk). Szóval fel is kenték a szent orgyilkost, aki elvágja a torkát, hogy kinyerjék a vizét, aztán jónapot. Az orgyilkos amikor odasomfordált hozzá, a doki arról beszélt épp egy nagy csoport fremennek, hogy faszán meg lehet csinálni, hogy felszíni víz, zöld növényzet, meg eső legyen az Arrakison. Az orgyilkos hallgatta kicsit, aztán látványosan elvágta a saját torkát, a saját vizével váltva meg a prof életét. A planetológus onnantól kezdve szent ember volt. Kérdezték a fremenek, mennyi idő mire ez a földi paradicsom összejön? Sok generáció kell hozzá. "Egy kisebb formátumú nép talán összetört volna ettől a választól. De a fremenek számot vetettek magukkal, és onnantól kezdve csak ennek az élomnak éltek. Elég volt annyit mondani a szent embernek: Menjetek!, és ők mentek. Férfiak halhattak meg, asszonyok, gyerekek halhattak meg, de mentek." És az Arrakis arca lassan-lassan, a legeldugottabb zónákban még csak, de változni kezdett. Megtelepedtek az első csenevész bokrok a sziklák árnyékában, elszaporodtak az apró bogarak és férgek, ugróegerek, ahogy a planetológus anno megmondta. Ekkoriban kezdődik a Dűne sztorija.



a foldon is vannak viragmezok, meg tavak, erdok, miert nem telepitik at agyszeruen az afgan fejlevagos kecskepasztor szelsosegeseket, hogy inkabb viragkotessel, meg meheszettel bibelodjenek? :D

amugy abban egyetertek malackaval, hogy nekem sem allt ossze a kep soha evvel a fremenek zold vilagot akarnak. az egesz kulturajuk, hagyomanyaik, fuszer, minden menne a levesbe.

"I think i'll name him Nikos, after my friend Jeffrey"



ahogy te is azt mondod, hogy lecserelned az asszonyt salma hayekre, de aztan valojaban meg nem...

Parizer forever.



mondjuk a homokférgek lehet, hogy túlélnének egy ilyet terraformálást. bár akkor meg folyton tönkretennék a szép mezőket meg erdőket.



homokférgek nagyon kényesek, sose élnék túl.



rájöttem, ez a regény arról szól, hogy egy nemzet legyőzi a globalizmust (fűszer = globalizmust lehetővé tevő technológia). mindenki maradjon a saját bolygóján.



a globalizációt több bolygó esetén is annak hívják vagy az már interplanetarizáció?



nekem sem allt ossze a kep soha evvel a fremenek zold vilagot akarnak. az egesz kulturajuk, hagyomanyaik, fuszer, minden menne a levesbe.

Olvasd el a következő könyveket, tetszeni fognak ;-)



melyik könyvek azok, amiket sorrendben mindenképpen érdemes elolvasni? van olyan (már nem FH által írott), amit jobb skippelni?



el kene olvasnom az egeszet elorol, sztem valamikor tizenevesen olvastam.:)

"I think i'll name him Nikos, after my friend Jeffrey"



megjelenés sorrendjében mennék:
Dune (1965)
Dune Messiah (1969)
Children of Dune (1976)
God Emperor of Dune (1981)
Heretics of Dune (1984)
Chapterhouse: Dune (1985)

Első fantasztikus, második meh. A Dune Messiah után nekem elég volt. Többit azt kb lore videókból ismerem, nekem annyira nem tetszik az irány, hogy elolvassam.
amit nem FH írt az meg igencsak megosztja a közönséget.



Az első a megkerülhetetlen, igen. A többit akkor ajánlom, ha foglalkoztatnak az ilyen kérdések, mint pl. ami itt is felmerült, hogy oké hogy nagyon akarnak valamit, de mi lesz ennek a következménye?
Pl. Paul a legjobb vezető evör, gyakorlatilag annak tenyésztették, mégis, jó ötlet egyetlen ember kezébe adni az összes hatalmat? stb.



Július 21-én indul a forgatás Bp-en

Josh Brolin az elsőnél a Nyugati téri Life1ban edzett, lehet most is oda fog járni, ha valaki le akarna pacsizni vele





a low budget megoldást most már artisztikusnak hájpolják vagy mi? mi olyan jó ezen?



Hát ő, izé, ehhez kéne az ízlés.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!