Jelenlegi hely

Telefonok - okosak és buták egyaránt

Utolsó bejegyzés


Hát, szeretek ékezetekkel fogalmazni. Nem tűnök full igénytelenek, ha így teszek :)

(márpedig nálam sok a marketinges hideg megkeresés, ott meg az ember külön igényesen fogalmaz)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



de nem lenne erre egyszerűbb más célszerszám, pl. egy macbook air?
meg nem tom mennyit és mennyire gyorsan gépelsz telón, de nekem annyira nem vészes az ékezetre váltás. Dehát nyilván nem viccből vágysz erre a featurre.



Végül egy Google Pixel 4a 5G-t optimalizáltam ki és a német Media Markt-ból szerváltam be haverom által egy éve. Itthon elég ritka és drága volt, átszámítva pedig asszem 147 ruppóért martam rá GLS csomagküldéssel összesen.

Kicsit nagy, de nem bántam meg. Anyaga, kijelzője, gyorsasága karaj. Jó képeket lehet vele AI-val gyártani. Egyedül az új Android lett szarabb...
3G-n használom és kikapcsolok minden felesleges dolgot rajta, amikor nem használom és így bírja 3-4 napot is.



Amikor kampányolok a könyvemmel, leginkább akkor nyomom az ilyesmit, amikor mást nem lehet, pl wc-n, buszon, ráérő 10 percemben. Ilyenkor a nagy gép nem opció, a másik meg a prediktív segítség, mert az esetek többségében ugyanazt kell írni. - ilyen sincs nagy gépen (laptop meg van, de ott az irodai programok még ha szeretném - nem szeretném - sem engednék meg a MAC-re váltást)
Ha meg éppen nem a prediktívből megy a "konzerv" gépelés, igényesen fogalmaznám meg a mondandómat, attól meg agyvérzést kapok, hogy nyomni kell a magánhangzót, aztán kiválasztani a menüből - előbb tanulok meg morzézni.
Az iphonenak alapból nem tudom, milyen a prediktívje, de pár napos próba nélkül lutri. Konkrétan a Sony megoldásán kívül az összes billentyűzet prdiktívje fos volt - beleértve a googli-félét is, szóval élek a gyanakvás lehetőségével...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



A fene tudja, nyilvánvaló előnyei miatt az OLED kijelző tetszene, de tele van a hardverapró beégett képernyős marha olcsó telefonokkal.



mi lite 11

Kollégának olyan van. Üveg a hátlapja is. Be is törte. Nem tudja, hogy hogy mert egyszer csak levette a tokot és be volt törve a hátúlja. Szóval ezt is vedd figyelembe.




kosz, mar megvettem a sutyerak kinait (realme gt master), eddig tetszik.

Parizer forever.



Olvasva a Xiaomi verzió gyengeségeit, nekem is ez a Realme szimpatikus, meg ott van a Samsung A52s. Csak hát Samsung hírhedt a szoftverfrissítés hiánya okán. Ezért vicces, hogy a most kijött túlárazott A53/A33 egyetlen erénye, hogy beígérik rá az 5 évnyi támogatást.



melyik android brand támogatása jobb a samsungnál? Ezek szerint az A52s és a többi midrange kap 3 android főverziót meg 4 évig biztonsági frissítést. Ehhez képest ha még az A53 széria hosszabban lesz támogatva az android esetében bőven átlag feletti.
(ettől függetlenül gyászos pl PC-hez képest ahol egy 15 éves core2 még simán futhat a legújabb linux-szal)



Miért lenne nekem lényegesen jobb egy androidos készülék helyett dupla áron ájfónt venni? Meg tudtok győzni?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Nem lenne jobb.

Szívesen.



Ezt csak azért mondod, mert Jobs elfoglalta előtted a roki parkolót!

Konkrét példával pl iphone12 230ezer, vagy S21FE 185ezerért. Az egyik már egy éves, de talán tovább támogatott, mint a Samu kiterjesztett támogatása. A FE is inkább egy évvel korábbi teljesítmény. Különbség az anyaghasználat, de így is, úgyis tokba megy. Talán a nagy eltérés az OS kézreállósága, kompatibilitás, illetve a kisebb aksi az iphonnál nem tudom, real world környezetben hátrány-e. A tesztekben nem úgy tűnik....

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Iphone mar nem dupla ar a hasinlo androisokhoz kepest nem?



nem is akarunk. baromsag a szifon.

Parizer forever.



realme 115k

Parizer forever.



Reál Te!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ha már körülvennének az Apple termékei,akkor érheti meg, mert macbookkal meg egyéb almás lofasszal nagyon jól ossze tud dolgozni. Ha nincs almás géped \ eszközöd, SZVSZ nagyon nyögvenyelős a használata. Minden zárt, nem tudsz rajta semmit okoskodni, ha mondjuk nem tetszik ahogy a windows-zal együtt(nem)működik.

egyszoval:
nope

Amúgy sokan elfelejtik, hogy manapság szinte bármelyik telefon ugyanazt tudja az adott kategóriákon belül, most az, hogy mi van raszitazva, szerintem tok mindegy. Szoftware támogatás meg meg pl. az én réges regi Redmi note 5 pro-mra is van egy open source rommal, amivel amúgy gyorsabb, mint egy bármilyen telefon gyári rendszerrel. Persze nem mindenki akar rászánni időt,hogy feltegyen egy amúgy bugmentes custom romot, amit hosszú éveken át updatelnek és támogatnak utána majd...

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



eleg jo kis telo, bar meg csak par napja hasznalom.

szerk: a kinai kemkedessel nem tudom mi a bajod. ha kikerul par keped, es 1000000000000 kinai kiscsaj izgul ra a bicepszedre, es veszi meg a konyved kinai verziojat, az miert lesz problema?!

Parizer forever.



És még kémkedés sincs ha... lásd fentebb. Pláne,hogy a gugli minden cuccatol mentes ROM is van, na ott meg aztán tényleg senki nem tud kémkedni (jó, Izrael a válogatott hackjeivel, de az más)

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



z én réges regi Redmi note 5 pro-mra is van egy open source rommal, amivel amúgy gyorsabb,

nekem alap muival se volt gondom a teloval, csak az, hogy nem vizallo :(

Parizer forever.



ezt a telefon támogatás dolgot se értem. Minden app amit haszálok a mai napig tökéletesen elfut a telómon. Semmi olyan új cucc nincs pl. a mostani Samsung telókon, amire nekem szükségem lenne annyira, hogy váltsak. Egyedül a jobb kamera miatt kellene már új teló.



Az a baj vele, hogy minél frissebb egy alkalmazás, annál nagyobb a ram és CPU igénye, hála a lusta fejlesztőknek. Erre a legjobb példa számomra a Coinbase nevű alkalmazás, amit csomót használtam, egyszer jött egy frissítés, és azóta egy kattintásra kb 20mp után csinál bármit is. Szóval mivel a telefonok hardvere már igencsak fejlett szinten áll, megszűnt az optimalizálás. Brute force-szal oldják meg... Emiatt neked kell optimalizálni egy új kernellel pl, ami hatékonyabban irányítja az erőforrásokat, egy új rommal ami nincs telebaszva minden hülyeséggel (pl. torolhetetlen FB alkalmazas... really, Samsung?!)

A kamera is olyan, hogy ennek a telefonnak semmi extra gyárilag. Feltettem a google camet, amit ehhez a telefonhoz szabtak, és MA-s telefontesztek alapján sokkal jobb képet csinál mint az új telefonok nagy része a gyári kamera appal.
Szoval a HW az megvan, csak a szoftware amit reszelni kell. Ezt a gyártók nem fogják meglepni, mert tul rossz a belefektetett idő vs profit arány. Lelkes programozók meg opensourcban megoldják osszerovel....

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



A root-olt telókat nem igazán ajánlják bankolásra, mert a hackerek is könnyebben jutnak mélyebbre, nem csak te. Legalábbis ezt olvastam, nem tudom, mi erről mások véleménye.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Az a gond, hogy lehet, tök jól megy a teló, de közben viszont már nem kapsz kritikus biztonsági frissítéseket sem, tehát ki vagy téve veszélyeknek.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Érdekes feltevés, de az,ha valaki tud rootolni, már valamennyire feltételezi, hogy ért minimálisan a droidhoz. Aki minimálisan ért a droidhoz, oedig az átlag usertol valamennyire tudatosabban használja azt. Na most, ha nem telepítesz olyan appot, ami csak úgy felugrik vagy nem is tudod micsoda, akkor ilyen veszely szvsz nem létezik. Xperia x8 óta van droidom, mindegyiket nyitottam és rootoltam, soha semmi gond nem volt belőle,mivel tudom,hogy milyen appokra van szükségem, és nem telepitek random hülyeségeket soha. Ha valami app root jogot kér magától, annak eleve nem adnék (szép kövér felugró jön ilyenkor, amiben lehet tiltani vagy engedélyezni a root jogot adott apphoz). Kb olyan veszély van, mint amikor telepitesz egy kalkulátort ami a telefonhoz hozzá akar férni. Ha nem vagy sík hülye, nyilván nem telepitesz ilyet, mert logikus, hogy semmi szükség nem lenne neki arra a jogra.

Ami necces, ha már banki app, hogy ezek érzékelik ha rootolt a telefon, és nem indulnak el. De persze ez is kijátszható kb 5 perc alatt. Na aki idáig eljut, az van annyira tudatos user, hogy biztonságosan tudja kezelni a root felelősségét.

Amúgy Linuxon veszélyben van bármi banki alkalmazás,csak mert amúgy tudsz SA jogot adni bárminek? Nincs...
Sőt, Windowson alapbol admin jogú fiokkal vagy belépve általában, így sokkal konnyebb kijatszania barmilyen rosszakarónak. Ennek ellenére bankolsz Windowsos gépen? Persze, mert ismered, és tudod, hogy mit szabad és mit nem.

Egy dologra kell nagyon figyelni ha rootolt a telefon, mert valós veszély, hogy ne lopják el. Mivel hiába van levedve esetleg ujjlenyomattal\pinnel, rettentő egyszerűen megkerülhető ha van egy PC a közelben, és tudja az ember melyik file felel a mintáért.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Mondjuk ha van megfelelő szoftvered hozzá, akkor mindegy lesz, hogy rootolt vagy sem. Nyilván egy napi többezres kapacitású telefonszerviz szoftverei nem lehetnek legálisan Átlag Józsinál, de ez lehet nem zavarja a delikvens azok használatában.



Krómkasztra úgy is tud jelet adni a telefon, ha a teló is eleve wifin kapja a jelet? (gondolom, a Krómkaszt is eleve wifin tartja a telóval a kapcsolatot, aztán WiFi hub és vevő sem tud egyszerre lenni a teló)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Más TV okosítás is érdekel az nyilvánvaló "kösd hozzá a PC-t" megoldáson kívül. Kb youtubozni kellene a pincébe, amíg edzem. Minél egyszerűbb az egész, annál jobb. A net wifin lenne megoldva hozzá.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Chromecast erre ok. A hálóban már 10 éves a tv, és ott kell az extra kütyü.
HboMax, Netflix, Plex, YouTube, stb hibátlanul megy rajta.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!