Jelenlegi hely

Mit tegyünk, hogy növekedjen a Rewired olvasótábora?

Utolsó bejegyzés


Én a designt sem értem. Mindenki rábólintott. Skinek jöhetnek, de pont az az egyik lényege, hogy nem olvadunk bele design tekintetében sem a többi oldalba.

Amúgy meg ne álmondjuk előre nagyokat. Kisebb, megvalósítható cél kell, majd a következő. Apró lépésekben. Nehogy az legyen, hogy sokat markolunk, aztán keveset fogunk.

Facebook például miképp működne? Teljes hírek mennének oda is? Jó a plusz egy felület, amit karban kell tartania, illetve moderálnia valakinek? Egészen biztos, hogy az ott magát illegető értelmiség 'kimerészkedik a sötét internetre', hogy idejöjjön?

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Szerintem facebookon csak osztani kéne a megjelenő híreket.

Valójában szerintem bármilyen megjelenés sokat segít. Ha olyanok látják akik nem érdekeltek vagy nem ide valók azzal sincs gond. Nem lesz az oldal szarabb mert olyan is olvassa aki nem illik ide.

Minél több helyen látni az oldalt annál jobb. Ha hirtelen nagy probléma lesz a sok bearamlo user akkor ráérünk ezzel foglalkozni. A lényeg kellenek új emberek.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



+1

Vill du bli ihop med mig?



Ki osztja majd és kinek? Ki moderálja a botokat/obszcén hozzászólásokat? Mindenki a saját social networkjében osztaná? Veszünk szponzorált megjelenést like-okat? Hogy látják majd minél többen az oldalt? Teszem azt pl. Az enyém ilyen szempontból telített mert vagy nem érdekeltek, vagy itt vannak már akik érdekeltek ergo értelmetlen megosszak bármit is.



KMZ írta: Zaxx, már nem azért, de közösséget hogy lehet "lenyúlni" ráadásul úgy hogy valakinek kifogása is lehet utána, "jogosan" ? :D
A designt még csak-csak értem, no de ezt...

A közösséget annyiban tettem hozzá, hogy a HW arculat és elnevezésbeli hasonlóság miatt van közösség, egyfajta bizonyítékaként a "nyúlásnak".

Szvsz egyébként amíg nem keresünk pénzt az oldallal, addig nincs gond, csak annyit azért érdemes tudni a dologról, hogy egy webszájt arculata, dizájnja a mögöttes technikai részletektől függetlenül szerzői mű, tehát a keletkezésétől kezdve védi is a jog.

"HARDWiRED" vs. "REWiRED"? Erősen rezeg az a léc. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Zaxx írta:

KMZ írta: Zaxx, már nem azért, de közösséget hogy lehet "lenyúlni" ráadásul úgy hogy valakinek kifogása is lehet utána, "jogosan" ? :D
A designt még csak-csak értem, no de ezt...

A közösséget annyiban tettem hozzá, hogy a HW arculat és elnevezésbeli hasonlóság miatt van közösség, egyfajta bizonyítékaként a "nyúlásnak".

Szvsz egyébként amíg nem keresünk pénzt az oldallal, addig nincs gond, csak annyit azért érdemes tudni a dologról, hogy egy webszájt arculata, dizájnja a mögöttes technikai részletektől függetlenül szerzői mű, tehát a keletkezésétől kezdve védi is a jog.

"HARDWiRED" vs. "REWiRED"? Erősen rezeg az a léc. :D

btw siman belemennek akar egy jogi vitaba is (ha arra kerulne soe) hogy mennyire a mi "termekunk" a rewired. Oszinten hiszem hogy siman megnyernenk.

A kozonseget meg nem a hwrol loptuk, hanem mi lettunk cakkom-pakk egyik naprol a masikra az utcara baszva. Mi csak kialakittunk egy sajat otthont magunknak amin minden(ki)tol fuggetlenul nyugodtan tudunk funkcionalni, es nem kell egyik papanak sem konyorognunk ha megszeretnenk valamit lepni. Es nem kell attol rettegnunk hogy mikor csukjak megint rank az ajtot, es torlodik visszafordirhatatlanul sok ev altal felhalmozott adat.

btw a technikai hatteret meg a drupal es egy halom sajat kod teszi ki, semmit nem kaptam a hwtol. Ha te egy szellemi fejlesztest le is vedesz, de valaki megcsinalja a masat pl egy teljeswn mas, vagy akar open source-os alapon, az mar nem lesz a te termeked. Nagyon jo peldaja erre a zartkoru Unix, es Stallman altal megirt GNU linux rendszerek, teljesen uj (de szabaddatett) koddal megoldva kvazi ugyanazt amit az Unix anno tudott.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Vonatkoztass el attól, hogy egy honlapról van szó, és meg fogod érteni a problémát. Sarkítva vonatkozó példa: gondolom sokan emlékeznek arra, hogy annak idején volt egy szép nagy vircsaft a PC Guru körül. A régi bagázs fogta magát, és a Vogeltől lelépett egy másik kiadóhoz, az Ipmához, aztán indítottak egy új magazint Guru Gamer címmel. A Vogel egy új gárdával folytatta a PC Gurut, így nyilván nem örült a címnek, szóval lett is per, aminek a végén a Guru Gamert szépen át kellett keresztelni Gamerre.

Mivel a HW nem létezik, így no para, de ha Flatline beröffenti újra, akkor az cumi. Az arculat ennél jóval kisebb probléma: asszem Sogun csinálta a HW azon részét, szóval ő tudna reklamálni a nyúlásért a dizájnra, mint az ő művére hivatkozva, de fölösleges lenne, mert tényleg csak a lilaság meg a sci-fi jelleg van átemelve, egyébként KMZ teljesen önálló munkája.

Ami nekem tehát problémás, az a teljes RW "csomag" a névvel, dizájnnal, a cikkek stílusával, a fórum kialakításával stb., de még1x: csak akkor, ha Flatline-nak egy napon eszébe jut fellőni a HW-t. A jelen méretben / formátumban persze teljesen megfelelő a mostani helyzet, szóval vegyétek ezt egy jövőre vonatkozó, "érdemes erre is gondolni" eszmefuttatásnak. Nem nagy gáz egyébként akkor sem, ha mondjuk felfut az oldal, Flat meg rezurrektál a HW-vel, de 1000%, hogy nevet kéne változtatnunk ebben az esetben.

Szóval az első mondatodra vonatkozóan: ha van HW, akkor tuti, hogy buknánk. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Amire nem emlékszel, hogy végül a bíróság a Gamernek adott igazat, és megsemmisítette a korábbi - ideiglenes - eltiltó határozatot. A Gamer átnevezés csak a köztes ítélet miatt volt, ami - mint később kiderült - jogszerűtlen volt. Kimondták, hogy a kiadó nem birtokolja a *Guru* nevű újságokra a trademark-ot, csak a PC és CD Guru-ra. A Guru Gamer meg kellően messze állt ettől a sémától.

Emellett Flatline nem hiszem, hogy képes lenne megmozgatni akkora ügyvédi erőt, mint a kiadó tette anno. Plusz még amikor ment, az utolsó években már akkor se igazán akart bármit kezdeni az oldallal. Látványosan gyűlölte a vele való foglalkozást, kerülte ahol tudta. Szóval hagymázas rémálmokat hagyjuk.



Én sem akarom elvinni ebbe az irányba a topikot, csak egy mellékzönge volt. Egyébként én itt olvastam a sztorit még anno:
http://iddqd.blog.hu/2011/07/14/a_pc_guru_tortenete

Gondolom biztos nagy öröm és taps volt a Gamernél a végső siker hatására, csak addigra az újság már nem volt. :D Őszintén szólva tök mindegy, hogy egy adott ügyben milyen ítélet született: mindkét irányba puffanhat a dolog, bírója válogatja, precedensjog meg nincs. Plusz azért is írtam, hogy sarkítva releváns a Guru esete, mert itt a trademark mizéria miatt másról van szó, míg ha szerzői jogi oldalról mész neki, akkor bejegyzés sincs, hanem keletkezéstől induló védelem (önkéntes műnyilvántartás van, de annak nincs olyan jogi hatása, mint a bejegyzésnek) van. Még egy adalék, hogy a Gamernél azért szerzőség szempontjából bőven volt mivel dolgozniuk, hiszen az ex Guru team csinálta az újságot.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



és amint leírják, nem azért ment tönkre, mert elvesztette a nevét, hanem cég belpolitika és szokásos magyar áskálódások miatt. Nem egyszer láttam már hasonlót, mindig enyészet lesz a vége. Ha nem lépett volna le a banda nagyja megint, és nem szakadtak volna két táborra, ment volna tovább.

BTW, Mocsy-val később találkoztam, Activision/Blizzard itthoni kontaktja (BSC) volt. Fogalmazzunk úgy, hogy nem hagyott maradandó élményt azon túl, hogy a BSC nem PR cég volt, és ez nagyon meglátszott. (Fun fact: az ilyen játéklapoknál dolgozók egy része vagy játékstúdióknál, vagy PR cégeknél köt ki. Dauby is PR-es lett)



Amúgy milyen közönséget szeretnétek bevonzani? A 15-20 éves korosztály jót tenne az oldalnak? A 20-25 éves korosztály? 25+? Fórumoznak még egyáltalán a 15-25 éves kategóriában? Nem túl statikus ez az egész nekik?

Amúgy meg kétlem, hogy a régi HWs pápák jönnének pereskedni. Azt ki is kéne fizetni valakinek, és hát koránt sem biztos a kimenetel a javukra. Sőt... Beírod google-be, hogy purple drupal theme, és tonna szám jönnek ki az ilyen free template-ek. Az oldal motorja sztem semmiben nem hasonlítható össze a régi hw-vel, ahogy azt psi már írta. A tartalmat meg a közösség hozta. A közösség meg nem az oldal tulajdona. Ez olyan, mintha egy akármilyen szolgáltató beperelné a másik szolgáltatót, hogy elvitte az ügyfeleit. Wtf?

Well.... f*ck. o.O



Én sem értem, hogy Zaxx miért akar ide fiatalokat, hacsak nem éjjel-nappal Mortal Kombatozó, fehérmájú, nőnemű fórumozókról álmodozik a 18-25 közötti intervallumban, akikből hetente meríthetne.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



OFF:

Fórumoznak még egyáltalán a 15-25 éves kategóriában?

Ez nekem is eszembe szokott jutni. Ha nem, akkor egyáltalán hogyan cserélnek eszmét? Versenyt böfögnek a yutúb alá, vagy beordibálnak az aktuális fész posztokba, amelyek egy nap után már fixen halottak?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Jah, fórum már eléggé oldschool cucc. instagram, tumblr, facbuk, stb. Utóbbi inkább a 25-ösöknek.



Nincs valakinek ilyen korosztályú "gémer" ismerőse? Öccse, húga...etc., akit meg lehet kérdezni, hogy mégis hogy megy ez manapság?

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



mit hasznalnak a fiatalok ha informaciokat akarnak megosztani egymassal vagy ha beszelgetni akarnak?

reddit.

Ezt probaltam az emberkekkel is megertetni mar a rewired megalakulasa elott is. A vilagon messze a lenagyobb (es velemenyem szerint a legeffektivebben megalkotott) kommunikacios portal manapsag.

nezzetek meg egy popularisabb "alforumot" (ott subreddit-nek hivjak), 3000-8000 post is megfordul 1-1topikban. Pl az askreddit, amolyan altalanos kerdeseket lehet nyomatni benne https://www.reddit.com/r/AskReddit/

rekeszizom is brutalisan nagy. https://www.reddit.com/r/funny

hirek forum? https://www.reddit.com/r/news

relationship kerdeseket akarsz megvitatni? https://www.reddit.com/r/relationships

gaming? https://www.reddit.com/r/gaming

tudomany forum https://www.reddit.com/r/askscience

video linkelesek? https://www.reddit.com/r/videos

van awwwwww forumjuk is. https://www.reddit.com/r/aww

zene https://www.reddit.com/r/Music
de van kisezer alforum minden masra is, barki nyithat azokon kivul is ugye. Akar privat alforumokat is.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Számomra ez már a ló túlsó oldala. Falloutos grafikát ostorozó poszt 9 órája van kint, és 3.500 hozzászólás van alatta. Biztos releváns, a mondanivalóban egymásra épülő diskurzus bontakozott ki...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



megnyitottad egyaltalan? nem ostorozza hanem epp bizonyitja a screenshottal az allandoan sirankozo embereknek szarkasztikusan hogy van ott fejlodes szepen.

btw a legtobben eleve vagjak hogy poen topik es poenbol postolnak bele, nezd meg a legtobb szavazatokat elero postokat.

redditben szavazassal hatarozzak meg hogy melyik post hasznos a topikban, es leszavazassal a szarokat, igy a legtobb szavazatokat elero a legjobb valasz a problemara (tetelezzuk fel hogy valamifele plz help vagy egyeb kerdeses forumrol van szo ugye, mint az askreddit), es nem kell 3000 postot atnezned, ha csak nem akarod persze.

top 10 weboldalak kozott van egesz nyugatamerikaban popularitasban, google es a tobbiekkel osztozkodik.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Szóval akkor ez egy yutyúb szisztéma gyakorikerdesek.hu alapon. Na most ez egyszerűbb kérdésekben lehet hatékony, de ha normálisan diskurálni akarok valamiről, vagy egy bonyolultabb dologról van szó, már nem működik.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



nyisd meg a relationship subredditet. Nagyon komoly kerdesekrol vitatnak sokszor hosszadalmas, tobb updaten keresztul meno topikokkal, beszamolva a fejlemenyekrol. Sokszor volt hogy szinte kopni nyelni nem tudta olyan esemenyeket vitatnak meg az emberek, megeroszakolta a csajt a faterja, de az anyja a fater partjat fogja, csaj nem tud mit kezdeni a helyzettel, kihez fordulni. Fiu kinozza a csaladi kutyat, elkezdi a fenekebe dugdosni a keze meg ilyesmi, fater eszreveszi egyszer, elmondja a muternak hogy csinaljanak a helyzettel valamit, a gyerek amikor a muter is szamonkeri azt hazudja hogy a fater kinozta a kutyat, a muter a fiunak hisz nem a ferjenek akivel az egesz eletet leelte, elvalik tole, elveszi a hazat, elviszi a gyerekeket, a faszit kisemmizik es az utcara kerul, fater viszanez a csaladi hazra megegyszer utoljara es a fiu ott all az ablakban az emeleten es mosolyog...

volt hogy detektiveket allitanak ra valakire hogy figyelje es ugy segitenek neki hogyan szervezze meg a szituaciokat, van ott minden. A hwn soha nem volt annyira mely es komoly beszelgetes es eszmefuttatas mint ott olvastam joparszor.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


CJ képe
CJ

Majd az egyetemen körbekérdezek... :D

nálam még mindig 4chan > reddit... :D igaz már oda is beáramlott a sok "9fag".

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



4chant is szeretem ja, de reddit messze hatalmasabb emberhalmaz es effektivebb beszelgetest elosegito rendszer. 4channon is siman vannak nagyszeru subok persze.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Magyarországról, magyar nyelven valóban a reddit lenne a námber ván?

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Arról nem is beszélve hogy a reddit is hanyatlik :) nálunk askfm a menő és a YouTube vlog.


Tno képe
Tno

Na de most akkor tulajdonképpen mi a különbség a reddit és egy fórum közt? Azon felül hogy a reddit gyakorlatilag egy g*ci nagy fórum?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Magyar földre magyar redditet! www.votma.hu

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Kétlem hogy nagyon moderálni kéne az elején bármit is.
Az oldalnak van már facebook csoportja amit eddig belső komonikációra használtunk, de erre már nem nagyon van szükség. Kéne csinálni 1 page-t facebookon. Azt értelemszerűen mindenki belikeolja aki itt vagy a facebookcsoportban aktív. Ez szerintem hellyel-közzel megoldható.

A pagenek kéne osztania minden hírt akár automatikusan vagy manuálisan a hírírók által. A page-t likolni mindenki meghívhat barátokat. Nekem pl van pár ismerősöm facebookon aki gamer/film témában érdekelt. Miattuk is osztok heti rendszerersséggel itt híreket. Ahoz, hogy ide regisztráljanak ez viszont kevés. A facebookon meg már úgyis mindenki regisztrálva van. Ha elérünk így egy pár új követőt meg van az esélye, hogy szép lassan beregeljen az oldalra, résztvegyen a beszélgetésben.

Lehet forumpostokra is linkelni, egy egy érdekes téma esetén. Lehet pont az hozza meg az ember kedvét.

Abban egyetértek, hogy arra kell ember, hogy ezt felügyelje. A köv hetekben picit beleásom magam ebbe az online marketing bullshitbe. Ha úgy érzem azthiszem látom, hogy nagyjából mi hogy működik szívesen vállalom a dolgot. De úgy vettem észre vannak itt olyanok akik rendelkeznek e témában tapasztalattal.

Kérdés van-e kedvük és energiájuk ezzel foglalkozni.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



SleepyOne írta: Amúgy milyen közönséget szeretnétek bevonzani? A 15-20 éves korosztály jót tenne az oldalnak? A 20-25 éves korosztály? 25+? Fórumoznak még egyáltalán a 15-25 éves kategóriában? Nem túl statikus ez az egész nekik?

Szvsz 25+ lenne az ideális, de egye fene, tőlem jöhet 15-25-ös korosztály is. Ez mellesleg miért gáz, féltek a fiataloktól, urak? :D

Azt meg nem akarom, hogy fórumozzanak - fene se akar moderálni -, nekem untig elég lenne egy nagy adag csöndes fiatal olvasó is. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Szerintem is ez a Facebook-oldalas verzió a legjárhatóbb, amit Csöpi is mond. Viszonylag kis ráfordítással viszonylag sok (új) embert lehet elérni, főleg, ha minden Rewiredes azonnal belájkolja az oldalt önszorgalomból (aki nem Facebook-tagadó ofkorsz).
A cikkek automatikus felkerülése az oldalra kényelmesen hangzik, de ha javítani/módosítani/törölni kell a bejegyzéseket, akkor az nagyobb szívás, mintha eleve kézzel csinálnánk mindent azután, hogy az itteni cikk már rendbe van téve (én úgy vettem észre, hogy elég sokat javítgatnak bele a Hirirók a cikkeikbe közvetlenül a publikálás után - igen, én is). Szerintem manuális vezérléssel kellene indulni, és ráérünk később bevezetni az automatizálást. (Automatizálásnál esetleg a késleltetett megosztást meg lehet még fontolni, hogy legyen idő a cikkeket kivasalni.)
A Facebookos cikkmegosztást akár egy erre dedikált önkéntes is végezheti egy számára előre lefektetett forgatókönyv alapján ("ezt a linket oszd meg, ezt írd mellé, ezt a képet válaszd ki hozzá"). Ehhez nem feltétlenül kell Hirironak lenni.
Ami fontos viszont, hogy valami központi RW-s e-mail címmel/Facebook fiókkal hozzuk létre az oldalt, nehogy a végén úgy járjunk, mint Vajk a szállodája Fb oldalával.

Egyébként igen, nekem van gyakorlati tapasztalatom ilyenekben. Az LFG.hu (ahol épp szerkesztőnek hívnak) hasonló elven épül fel. Ugyanúgy van egy címoldal-fórum kombó, és van mellé egy Facebook és egy Twitter fiók, amik megosztásokkal a cikkek felé terelik a közösségi oldalakon csámborgókat. A konkrét statisztikai adatokat, azaz a közösségi villanypásztor hasznosságát nem látom, de biztosan többen olvassák így a cikkeket, mintha ez az egész nem lenne, és nyilván olyanok is, akik nincsenek regisztrálva az LFG-n.
De egyébként pont így épül fel a Kotaku vagy a Eurogamer is. Megírják a cikket a weboldalra, aztán megosztják a Facebookon, és naponta kétszer írnak hozzá egy terelő csiripet a Twitterre is (meg gondolom, a többi social cuccon is ugyanígy terítik, amiket én nem követek).

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!