Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés


Gabika írta: allando kukis kerdeseket ki lehet loni valahogy a weben? mar kibaszottul idegesit.

ha van erre móccer az engem is érdekelne... próbáltam régebben valami chrome addont, de csomó oldal viszont nem működött, ha be volt kapcsolva, szóval nem jó....

Chief Exorcist



A telefonom (Samu s20+) USB C portja tegnapelőtt elkezdett szarakodni... A töltőt ha bedugom, nem kezd el tölteni, csak akkor, ha erősebben megnyomkodom (és leáll, ha megmozdul a készülék).
Ha rádugom az autóra, akkor a legkisebb bukkanótól is lecsatlakozik az Android auto.
Valami fizikai issue lehet gondolom. Először a koszra gyanakodtam, de egy kis izopropil alkohollal áttörölgettem a portot amennyire lehetett, ez kb semmit nem tett.

Találkoztatok ilyesmivel? Haldoklik a port? Esetleg a teljes alaplap? :)



valszeg aljzatcsere, nekem a saomin is kezd vacakolni
10k körül cserelik mobilos boltban, de kerdezz ra

Parizer forever.



van egy ilyen plugin hogy "I don't care about cookies" chrome és firefoxhoz is. viszont némelyik oldal használhatatlan lett tőle, úgyhogy egy idő után töröltem. ennél jobbat sajnos nem tudok.



Ha véletlen az autóban, meg töltéshez is ugyanazt a kábelt használod, próbáld meg egy másikkal! Hátha van egy kis szerencséd, és csak a kábel rossz.



Vajkhoz egy kérdés:

Tényleg van tavaly óta valami jogszabály, ami szerint be kell scannelni a hotel vendégek személyazonosító okmányait és feltölteni valami rendszerbe?



Az egész dologból csak a rendszer a kamu - mármint a fogadó oldali részét még pletyka szerint nem fejezték be, így egy lukas vödörbe önti mindenki már három éve az adatot :D

(gyanús is volt, hogy ugyanúgy járnak a nyugger ökormányzati megbízottak IFA-t számolni vendégkönyvből, holott a küldött adatokból lazán ki lehetne olvasni)

Kezdődött ez asszem 2019-es szezonban az NTAK-al, ahol minden egyes vendéget manuálisan be kellett vinni adatostul. Most ez azzal egészül ki, hogy egy speckó szkennert is megvetetnek mindenkivel, amely innentől beolvassa az igazolványokat, és - optimális esetben - a recis helyett tölti fel az NTAK-ra az adatokat.
Az, hogy azokkal, akiknek még nincs iratuk a korukból adódóan, hogyan lesznek szkennelve, nem vágom - biztos van rá megoldás. A nagyobb para, hogy milyen work around lesz arra, amikor a nyugdíjas papa otthon hagyja Mucsaröcsögén minden papperját, aztán ott nézzük egymást a recin, mert nem tudom becsekkolni.
Talán mire mi is kezdünk, valamennyire kiforrja magát, hogy mi hogyan...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



wow thx. Először azt hittem fake news. Amikor én utoljára voltam hotelben idehaza 2019-ben, akkor még nem kellett. Esetleg valami leírásod, linked, ilyesmi nincs erről a témáról?



Legfeljebb a Hostwarehez a kezelési útmutató. Kliensenként változó, mit hova írsz, de a jellemző alapadatok szükségesek, amelyeket eddig is megadtál. A beolvasós módszer ezen tartalmilag nem bővít, csak az okmány meglétéhez láncol.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



úgy értem valami tájékoztatót nem kaptatok vagy felszólítást mittom én hotelszövetségtől vagy minisztériumtól vagy bárkitől, amiben szerepel, hogy ezt előírják? Tudom google meg jogtár a barátom :D



Ilyen itt-ott cikkekből tájékozódom, mint bárki más. Tudja a fene, hogy 2019 tavaszán küldtek-e az NTAK-ról valamit. Ugyanez a szkenner esetén is.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Nem vagyok egy tipikus hálózatépítő szakember, úgyhogy plíz help!

Padláson be kellene üzemeltetnem wifi routert. Van két kb 8-10 éves darabom.

Elsőbe bedugom a hálókábelt, felparázslik a WAN izzója - gondolom, ez a net jele. Telóval csatlakozom, amely ismeri a router jelszavát. -> csatlakozva, de nincs net.
Jó, akkor próbáljuk meg resetelni. Az eszköz alapra állt, így már kódolatlan a hálózat. Csatlakozik, de nincs net.

Másik router bedug -> világít az "internet" izzója. Szintén ismeri már a mobil. Ezt nem resetelem, viszont ugyanúgy csatlakozik, de nincs net.

Gondolom, ha nem kapna jelet, nem világítana a visszajelző izzó. Ha a mellette lévő, döglött hálózati dugaljba teszem a vezetéket, akkor nem is teszi. Odalenn be van dugva a modem/routerbe az ér.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



eszközök sorrendje: modem -> router

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Mármint... most úgy gondolod, hogy valami nincs sorrendben a lakásban? :)

A modem egyszerre router is, hiszen belemegy az optikai, és jön belőle a wifi, meg a LAN kábelek. Az egyik ilyen kábel felmegy a padlásra, ott rá van dugva a wifi router bejövő csatlakozására. Ez eddig no brainer. Csak sajna nincs mégse internet valamiért a wifijükön.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Most melyiken nincs wifi? A fenti modem mellé dugott routeren, vagy egyáltalán a modemen sincs?

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Ti ilyen félreértő mesterek vagytok.

Egy modem van a lakásban. Ez egyben wifi router is. Ellenben nem ér fel a jele a padlásra, tehát egy lan kábel fel van vezetve a padlásra. Ott beledugtam egy régi wifi routerbe, de hiába mutatja a leden, hogy van net a kábelen, a wifijére, ha csatlakozok, a mobil azt írja, van kapcsolat, de nincs net.
A lenti modem wifi jelén természetesen van net, meg a másik két vezetéken is működnek a dolgok, amelyek a lakás különböző más pontjaira mennek a modemből - csak ott nem wifi router van rájuk kötve, hanem PS5 meg PC.
Tehát még egyszer: a harmadik kábelen, ami a régi wifi routerhez megy a padláson, is van jel (a ledek szerint), de amikor a router wifijéhez csatlakozom, már azt mondja, nincs.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Már ott el van rontva, hogy a paldáson lévő router WAN portjába dugod a kábelt ami elvileg az 1es számú router LAN portjábol jön ugye?
1es számú router LAN portjából a 2es számú router LAN portjába kell dugni.
Azt kellene még megnézni, hogy a padlásos router tud e "Access point" módban működni. A webes felületén van e ilyen menüpont, ha van akkor azt bekapcsolod és elvileg ennyi. Ha nincs akkor kicsit macerásabb.
Arra az esetre itt egy leírás:
A hogyan csináld jól kezdetű bekezdéstől. Az előtte lévő rész nem érdekes.
http://legyes.hu/hu/post/tobb-router-osszekotese-wifi-hatotav-bovites-celjabol/



Ma már nincs időm belépni a routerbe, de köszönöm, annyival előrébb vagyok, hogy már nem írja, hogy nincs net. Most ilyen fura anomália van mindkét router esetén, hogy az Index.hu-t fél perc alatt töltö be, de a cikkekre kattintva már 10 másodperc múlva time out. Rewiredet nem tölti be. Ezt a problémát valószínűleg feloldja az access pointos mókolás?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Vagy az, vagy a linken lévő leírás.



Köszönöm, holnap megnézem!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Szívesen!



Sikerült megcsiribálni?



Jelenleg kiváráson vagyok. Meg is mondom, miért.

Amikor írtam a dologról, el kellett mennem, és amikor hazajöttem, nem ment a net az egész lakásban. Újraindítottam a modemet, de semmi, végül azután jött meg, hogy lehúztam a padláson róla a routert. Elég WTF szitu, de most egy kicsit hagyom pár napig, aztán visszanézem a modem logját, hogy bontotta-e még a kapcsolatot magától - mert abban az esetben meg egy másik dolog lehet a ludas, mégpedig, hogy a villanyszerelő a napokban változtatott a modem tápellátásán...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Szerintem valami zsebszösz ragadhatott be mélyebbre, mert tegnap óta megint ok. Fura.



Egy jogi kérdésem lenne.
Egy haveromnak van egy BT-je, ahol az édesanyja volt eddig a kültag, de mivel ő elhúnyt, kültag nélkül maradt a cég. Ez azt jelenti, hogy ha nincs kültag, akkor fel kell számolni a céget. Megkért engem, hogy legyek kültag. Én annyit tudok, hogy ha nincs a cégben pénzem, illetve a nevem nem szerepel a cég nevében, akkor nincs semmilyen felelősségem, anyagilag nem felelek semmilyen szempontból. Nyilván guglizhatok még a témában, de azért kíváncsi lennék itt is 1-2 véleményre, hátha valakinek van tapasztalata a témában.
Ilyenekre gondolok pl, hogy ha mondjuk valamikor banki kölcsönt szeretnék felvenni, akkor egy ilyen dolog befolyásolhatja e? stb ...



ne. meg testi lelki 1000 eves jobaratodnak sem (na jo, neki esetleg), de havernak?
alakitsa at kft-ve...

Parizer forever.



Ja hát én is full bizalmatlan vagyok az ilyen témákban, de igazából az érdekelne, hogy mik az ezzel járó valós risk-ek?
Egyébként mivel van bejegyzett 3M forint tőke, gondolom nincs akadálya, hogy Kft-t csináljon belőle, nekem is ez volt az egyik gondolatom.



nem kell már a 3 millió tőke se igazából elején...
Amúgy ha kültag vagy, akkor a hozzájárulásod mértékéig felelsz, ha nem fizetted be azt, akkor is ha csendes társ vagy. De sajnos ezekben az ügyekben nem vagyok járatos az alapokon túl én se.



Okés, köszi a kommenteket (y)



Vérnyomás kérdés

Most megmértem, mert már évek óta nem tettem. 150/74 a nyomásom.

Igazság szerint már 15 éve is pont ennyi volt, vagy picit magasabb, ilyen 160-okat simán mértem.

Annak idején a háziorvosom felírt valami pirulát, ami levitt 130-ra, de az volt a kilátás, hogy ez csak egy darabig segít, aztán úgy is kell erősebb. Egy pár hónap után meguntam, azóta sem szedek semmit, csak gyúrok heti 2-3*

A közérzetemmel semmi gond. Utoljára talán nyáron volt olyan, hogy besípolt a fülem, de úgy látszik, hogy a Pfizer kétdózisú ezen is segített :D
Konkrétan olyan, hogy gyanítottam, hogy magasabb a vérnyomásom, és emiatt érzek diszkomfortot, kb másfél éve lehetett utoljára. Azt mondanám, ilyen eset eddig pár alkalommal fordult elő, és egy-két napig tartott. (nem mértem akkor rá, mert nem volt a közelben készülék)

Egészségesen étkezem, viszont minden este megiszom 2-3 sört és baromi sokat ülök. Semmi egyéb káros szenvedély, ha az RW-t meg a nőket nem veszem.

Kéne valamit tennem az ügyben?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!