Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Air

Hát ez elég minimal scifi lett. Kb. 2.5 szereplős. =D
A nagy dilemmát sem értettem tisztán, akad benne bug is rendesen. Annyira nem ajánlom.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Spectre

Nem értem a jó kritikákat, az a helyzet. Ez a film nem más, mint langyos lábvíz. Unalmas, mérhetetlenül sablonos történet és karakterek (meg miscast). A készítők sajnos nem értik, hogy ez nem tv-sorozat, így frusztráló, hogy bedobálnak neveket, akiket 3-6 éve hallottam utoljára. Nagyon-nagyon idegesítő, amikor nem igazán tudod, kiről is van szó. Miért is kéne tudnom, hogy X ember az Y részben ki a fene volt?! Ahogy Joda is írta, eléggé nyögvenyelős az, hogy próbálják ezt az egészet, a 4 Craig-es részt összekötni.

Sajnos nem tudták azt sem eldönteni, hogy most áttérjenek a Roger Moore-os vonalra (igen, arra, Az Aranypisztolyos Férfi hangulatát idézte nálam ez sokszor) vagy vigyék tovább a megkezdett hangulatot. Így két szék közé estek.

Persze ez még talán elfogadható lenne, de szerintem az itt látott akció manapság már édeskevés. Ráadásul a fentiek miatt már nincs meg az a letisztult, nyers (Bourne-os?) hatás, mint eddig.

ShowHide spoiler #

Ráadásul a miértek megint teljesen rosszak. A Skyfall számomra egy tökönrúgás volt, annyira blőd, átgondolatlan a sztori (meg izzadtságszagú, hogy az évforduló miatt nosztalgiáztak. Legjobb Bond-film? Hagyjuk már, vicc!). A főgenya benne egy két lábon járó plot hole (sajnos ezt nem viccnek szánom). Na itt megint hasonló a helyzet.

Rengeteg lusta megoldás, önismétlés (lamentáljatok még azokon a k*rva Astonokon 10 évet pls!), pofátlan sablonosság (most komolyan, aki nem vágta le arról a mellékszereplőről az első snitt után, hogy mit is keres ott, azt irigylem, bár látott vagy 3 filmet életében, könyvet meg csak kirakatban) és felettébb gyenge végjáték. Többen is annyit kérdeztek a teremben a végén, hogy "ennyi?". Igen, ennyi!

A sztoriról egyébként még annyit, hogy aki látta a

ShowHide spoiler #

, az kb. látta ezt is. Persze ugyanez a sztori megvolt már mittomén, 20 éve is, csak eközött a két film között nevetségesen sok a hasonlóság. Azt viszont simán ki merem jelenteni, hogy nem Bond a jobb! Haverom pl. nem aludt be a másikon 10 percre :D

Hogy írjak valami jót is: van azért benne 1-2 jó jelenet (Bautista FTW!) és ami az abszolút legjobb volt, az természetesen az új Star Wars trailer a film előtt :D



About time
http://www.imdb.com/title/tt2194499/
asszonnyal néztük, és pont erre való. Romantikus, kedves. 7-8 / 10 ?



Dark Places
A könyv se volt túl remek, de a film egyenesen szar. Nem csoda, hogy kvázi VoD-ra ment egyből. A színészgárda egész jó (Charlize Theron, Nic Hoult, Corey Stoll, Chloe Moretz...) viszont mindegyiken érződik, hogy kurvára nincs kedve szerepelni a filmben. :D Olyan borzalmasat alakítanak mindannyian, hogy az már vetekszik egy Barátok Közt résszel. Moretz tökéletes casting volt Diondra szerepére, de olyan szinten bassza el, hogy öröm nézni. Christina Hendricks is benne van, de annyira, de annyira kurvára nem tud színészkedni, hogy minden jelente fájt. Ah, borzalmas. A sztori annyira nem jó, hogy megérje végigszenvedni ezt az egészet úgyhogy inkább kerüljétek el.



Joda írta: -blablabla- Christina Hendricks is benne van -blablabla-

SOLD.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Bone Tomahawk

Szórakoztató kis minimálbüdzsés, a közönséget nem fogyatékosnak néző western horror elemekkel, remek színészekkel (K. Russell ezzel tért vissza igazán).



meghoztatok a kedvem... betarazva

Parizer forever.



12 Monkeys

Sokadjára is tökéletes.



Boxtrolls
Most megy, de nem igazan kot le. Nemely karakter, fokent a kicsaj apja ritkamod idegesito...



MI (Új)

Ezekben a filmekben még soha nem csalódtam. Jöhet a következő!



Eddig ketten is negatív kritikákat írtatok és mégis:

Rekordokat döntött az új James Bond



Tudod, a Transforminátorok 4 sem tetszett senkinek...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Na megnéztem az új Terminátort.

Igazából szórakoztató volt. Nem lehet egy szinten megemlíteni az 1-2-vel. Inkább a 3-al.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



2012
Ha az ember úgy ül le, hogy akkor most egy katasztrófa-vígjátékot néz meg, akkor elviselhető. Főleg ha elég sokat használja az ember a pörgetés gombot. Mondjuk egészen a végéig azt hittem, hogy

ShowHide spoiler #


Bárkák ;3

De Woody bácsi ebben is király, mind a 3 percig :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Van, akinek nem tetszik az új Craig Bond-film? Annyira meglepődtem... Who gives a fuck, olyan véleményre meg egyébként sem adunk, amiben a Skyfallt fikázzák. :D No mindegy...

Evil Dead (2013)

Ash baromi jó tévés debütálásának örömére gondoltam, megkínzom magamat az eredeti film remake-jével. Érdekes módon csalódnom kellett, a kínzás ugyanis elmaradt, sőt, még mindig picit hitetlenkedve kell leírnom, hogy ez a film kurva jó.

Fede Alvarez fogta a félig komoly, félig poén eredeti filmet, és csinált belőle egy többségében komoly gore horrort. Döbbenet, de működik, a rendezés és a fényképezés meg hibátlan mellé. Sok jelenet elég sokkoló köszönhetően a világbajnok "praktikus effekteknek" és a sok hektoliternyi vérnek, bloody fun time! :D Egyedül a befejezést éreztem picit erőltetettnek, viszont összességében még az is megérte, hiszen:
- meglepődtem, ami ritka dolog manapság
- nagy menőség volt
- teljes vigyorral értem a stáblistához.

9/10? Ja, köbbö annyi, egyébként meg simán a legjobb modern kori remake evör, mert úgy kaptam egy teljesen más filmet, hogy éreztem az eredeti iránti alázatot is. Na, ezt csinálja valaki Fede Alvarez után!
rwurl=http://image.hotdog.hu/user/MovieFan/magazin/tumblr_mgqetwO7gz1qbxt0lo1_...
Folytatást neki!

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



én ezt megjelenésnél nagyon vártam, és szerencsére nem okozott csalódást. ha jól rémlik talán még moziban is ment (de lehet hogy nem)
meg is kéne nézni újra lassan

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Én mindig pesszimista vagyok a remake-ekkel kapcsolatban, ezért vártam vele ilyen sokáig, de tényleg kár volt. A poén, hogy igazából a film ütőkártyája pont az a dolog, ami miatt sokan már előre fikázták: az, hogy nincs benne Ash. Annyiban is elüt a szokásos kliséktől, hogy igazából mindegyik karakter szimpatikus valamilyen szinten, így nem arra épít, hogy a néző azért szurkoljon, hogy minél látványosabban nyiffanjanak ki szerencsétlenek. Ez a két dolog magával hozza azt, hogy nem vágod le az első 10 percben, ki fog meghalni, így egészen a befejezésig folyamatosan meg tud lepni a film. Persze átvernek, mert annyit azért megenged magának Alvarez, hogy az egyik szereplőt középpontba tegye félrevezetésnek, de ez is csak akkor lenne rossz, ha nem jönne be a mutatvány, viszont én pl. teljesen át lettem ejtve a palánkon.

Mellesleg az alapfelállás is tök jól illeszkedik az egészbe, vagyis az, hogy azért mennek a faházba, mert az egyik csaj le akarja tenni a drogokat. A kezdés emiatt kb. még jobb is, mint az eredeti filmben, hiszen tényleg teljesen logikus magyarázat, hogy démoni megszállottság helyett mindössze az elvonás miatt kiváltott látomásokat látsz. A vicc az, hogy ettől a befejezés még egy kis pluszszimbolizmust is kap, ami egy szimpla trancsírhorrortól már tényleg pofátlanul szép teljesítmény.

Egyébként néhány hónapja volt egy interjú Raimival, ahol kérdezték a folytatásról: azt mondta, hogy mivel a közönség reakciója teljesen jó volt, a remake meg a gyártási költség kétszeresét termelte vissza, így igazából Alvarezen múlik a második rész. Érdekes módon azt tervezik egyébként, hogy az új filmből jön még, miközben folyamatosan gyártják az Ash vs. Evil Deadet is (erre jó esély van, mert a Starz máris berendelte a második évadot), aztán a végére összehoznak egy crossovert a régi és az új között. Ütne.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



vicces, nekem ash egy percig sem hiányzott a filmből :)
viszont az új sorozat nélküle tényleg nem lenne az ami (főleg a címét tekintve), bár azt még nem láttam de sor kerül arra is

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Ez két mondat üt így egymás után.

ibi amentia latet



úgyértem a remake tudott remake lenni és nem a "forgassuk le újra ugyanazt sok évvel később" megoldás, viszont a sorozat meg azt a régi hangulatot viszi tovább aminek anno alapköve ash volt

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Erről van szó, meg egyébként gondos átvezetés nélkül csúnyán ütné is egymást a régi és az új verzió. A forgatókönyvben pl. eredetileg az lett volna a befejezés, hogy a remake túlélője hazafalé bandukol az út szélén - jól láthatóan démonokkal fertőzve :D -, amikor egyszercsak összefut Ash-sel - természetesen Bruce Campbell által alakítva -, aki ránéz és benyögi, hogy "Groovy". Végül az ötletet kidobták és helyette megkaptuk a stáblista utáni Ash cameót: baromi jó döntés volt, mert az oké, hogy az Evil Dead filmeknek mindig egy hülyeség volt a vége, amit aztán Raimiék tök máshogyan folytattak (és ugye most az Ash vs. Evil Dead esetében az Army of Darknessel is megcsinálták ezt :D), de ez nem illett volna bele ebbe a filmbe.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



[B]Ant Man[\B]

Wtf is this?



Pixels: nekem közepesen bejött és végre egy Sandler film amin lehet röhögni is!

ShowHide spoiler #

Parizer forever.



Köszönöm a tartalmas értékelést. :D



Nightcrawler írta: Köszönöm a tartalmas értékelést. :D

Lefordítom neked: SZAR.

Non serviam



Lehet hogy nyolc évesen még bevettem volna minden gagyi magyarázatot. Aludni jó volt.



az antman szar, a pixels meg jó?
fordított nap van?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Úgy érted nem sikerült kellően alátámasztani tudományosan? :3

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



(: tehel

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!