Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés

ShowHide spoiler #


Sword coast legends: (single player kampány)
még küzdök az irányítással... meg a bugokkal, fagyással... Maga a gém aranyosnak tűnik, nem túl okos sztorival, kicsi mint a Neverwinter nights volt. A rendszer nekem új, nem teljesen a D20 DND inkább csak hasonlít. Majd ha többet játszottam meg tudom mondani jó volt most ez nekem vagy nem...



(Tell)Tales from the Borderlands - Episode 1

Eddig, köszönöm szépen, jól szórakoztam. Folytatom is, amint tudom.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Tales from*

Non serviam



FTFY

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Tales from Borderlands

Végre kimosta a számból azt az undorító Walking Dead Season 2, Wolf Among Us és Game of Thrones játékot. Talán utóbbi még türhető, de ez egyszerűen mesteri. Régi kalandjátékok hangulatát idézi... nem kell mindennek állandóan véresen drámainak lennie. Meg az a csavar... sose gondoltam volna. :D

rwurl=http://cdn.makeagif.com/media/6-28-2015/88XLlp.gif

+1 Opening credits és zenék
Spoiler mentes
rwurl=https://youtu.be/gkSBmi2HU_Y

U.i.: Az első rész ingyenes

Life is Strange

Csak nekem nem tetszett ez a befejezés?! Ez egy az egyben egy...

ShowHide spoiler #

. Legalább valami csavart berakhattak volna. Amúgy tényleg remek szórakozás volt.



Nightcrawler írta: undorító

lol

Határozottan jót tett persze a játéknak, hogy ez a világ elviseli, sőt támogatja az elborultabb bohóckodást is, szemben a földhözragadtabb és komolyabb GoT-WD-Fables-JP vonallal, és közelebb állva mondjuk a S&M-hez. Amihez közelebb állhatna játékmechanika terén is.

ibi amentia latet



Dota2 IMBA 10v10

rwurl=http://i.imgbox.com/TIaaCrds.jpg

Nagyon bejon ez a jatekmod, iszonyuan faj a nyakam es a hatam egy egy masfeloras meccs utan ;) az egesz meccs egy vad pattogas

Ego, Draco Ordinis Mallei Inquisitor, per auctoritate Digamma Decimatio Duodecies, ultimum exterminatum planetae Stalindromae cum extreme celeritate impero!



The Park
spinoff játék a The Secret World-höz. psycho-horror játék, bár inkább "interaktív" mozi, nincs igazi elágazás, csak némi rejtett info. Hangulatos, szép, kellemesen lassú játékmenettel. Gyakorlatilag végig sétálni kell, ennyi. TSW játékosoknak lore miatt ajánlott, bár a 10€-t sokallom egy cca 90 perces játékra.

trailer:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=bN3ePylpKjk



bepotoltam par kotelezot.
hozza kell tennem, hogy nem azert maradtak ki, mert nem kotottek le megjeleneskor, vagy nem tetszettek elegge, hanem egyszeruen rossz karmajuk volt -gepcsere, windows reinstall, melos utazasbol adodo hosszu kimaradas, vagy csak szimpla idohiany stb- ami miatt mindig felbehagyodtak.

Deus Ex HR DC-meg meg mittomen milyen roviditesek. elso nekifutasra latvanyos es izgalmas. sajnos a "szabadon bejarhato vilag" illuziojat gyorsan elvesztette, a linearis sztori meseles kicsit idegesitove tette (a lakasomban vagy harminc-negyven fele fegyver modot halmoztam fel, varva a "kedvencnek" tuno fegyverre, majd a sztori vegeig nem is terhettem vissza oda :-/). a jatek vege kicsit idegesito lett a zombis kergetozessel, mikozben kifinomult lopakodos, hekker Bond karakterre gyurtam vegig.
minden negativum ellenere jopofa volt, bar nem kerul fel a legjobbak listajara. aze kivisegbul varom a beharangozott kovetkezot.

XCOM - na ez igazan allat lett. elveztem minden percet, bar a klavit fejelgettem amikor a fullosra maxolt sniperem 98%-ra, harom koron keresztul misselte a gonosz enemyket. piszokul varom a kovetkezo reszt az uj beigert jatektechnikai megoldasokkal (lopakodas, nyami!)!

perpill szinten potlas megy, a Waste land 2 DC az egyik. jopofa, bar alkalmankent bealszok a kilometeres parbeszedeknel, ami ugy veszem eszre az ujabb generacios klasszik RPG-k betegsege. tobb oras hattersztorit omlesztenek a pofadba minden apro questhez, hogy aztan eldonthesd, hogy a szamodra teljesen erdektelen porkoltszaft, vagy a toltottkaposzta torzset favorizalod inkabb, a masiknak meg a nyomat is leradizrozod a terkeprol.

a masik a Witcher 3, na ez kerem g@ci jo! sok kuldetes ugyan nyomaszto es sehogy sem lehet bodottag meg hepinessz a megoldas, de van benne kilometernyi fanyar humor ami feldobja. kulon kiemelendo hogy geralt, a foszereplonk, vegre nem egy kobalta arcu figura, nem csak szoveggel kommentalja az esemenyeket, hanem erzelmek vannak a kepen, felmosoly, szemoldok rancolas, valodi emocionalis reakciok. a sokmillio fantasztikus ficsorrol bar biztos mindenki odakat zengett, felesleges lenne nekem is leirnom. az iranyithatosag es evvel egyutt a harc amitol en is rancolgatom a szemoldokom neha (percekig forgolodok hogy pont felmeterre, arccal a loot fele alljak mire felvehetem, harc kozben ugyanilyen idegesito es lehetetlen tud lenni az auto targeting) de a jatek egesze teljesen varazslatos, a vilag kidolgozottsaga egyedulallo, meg meg holnapig irhatnam mi minden milyen szuper benne.:)

"okey-dokey!"



Ja, az alap XCom random generátora valójában bullshit generátor. :D

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Tales from the Borderlands Ep2

Kiváló folytatás, remek poénok, izgalmas helyzetek, kurv@ nagy cliffhanger. Vajon lehet még fokozni? Legközelebb kiderül. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Tales from the Borderlands Ep3

Kicsit talán lassabb rész volt, mint a korábbiak, de azért jutott ide is akció és meglepetés bőven. Az elején a főcímnek is tekinthető montázs igazi feelgood cucc volt, amit vigyorogva néztem végig, a végén pedig most nem volt akkora cliffhanger, mint korábban, de talán nem is baj, ha nincs mindig.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Besiege
Pont akkora fun, mint amekkorának látszott. :) A második pályát a járgányom és így a cél elégetésével nyertem meg, a harmadikon lévő aknákat pedig egy teljesen irányíthatatlan repülő eszközzel kerülgettem. Jó lesz ez lyukas félórákra.

TowerFall Ascension
Kellemesen egyszerű, mégis nagyszerű kis platforros gyilkolászás. A Jump'n'Bump jutott eszembe róla. Szerveznem kell rá egy házibulit, csak vennem kéne végre pár kontrollert. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Besiege: legjobb, hogy ha nagyon nem megy valami, egy pályát át is ugorhatsz. FTW!



Blood Bowl II :
A táblás játék rajongójaként nagyon tetszik hogy valóban az eredeti szabályokkal működik. Szép és vicces is, bár valószínűleg ha nem játszottam volna anno az eredetivel, nehezen érteném meg a tutorialból hogy hogyan működik. Rétegjáték, de én ez a réteg vagyok :-)
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=8DUIBC01VYU
( gyorsan megjegyezném hogy az a taktika amit a videóban látunk, kb 5% eséllyel működik :-) )



Én az első résznek több esélyt is adtam, de egyszerűen nem bírtam felfogni, hogy mi a szösz történik a meccs alatt. :) Most van a gépemen letöltve egy magyar szabálykönyv a táblás verzióhoz, de elég kis esélyt látok arra, hogy elolvassam, és utána még egyszer feltelepítsem a játékot (pedig már kijött iOS-re is).

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Megértelek, a táblás játékban is eléggé frusztráló volt hogy nem csak bonyolult, de stratégiailag is nehéz - aki már értett hozzá, mindíg rommá vert amíg tanultam... A dolog lényege, hogy a legtöbb akció kockázattal jár: részint először csinálj meg mindent ami nem jár kockázattal, részint helyezkedj úgy hogy csökkentsd a többi akció kockázatát. Aztán jöhet a csel- passz- blokk- stb, és Nuffle könyörüljön rajtad :-)
Ha van érdeklősés, szívesen írok bővebben is valamelyik rovatba a játék(ok)ról, hátha elfér a Vampire kártya mellett egy kis Blood Bowl, GorkaMorka, 40K, KillTeam, etc.- ezekben tűrhetően tapasztalt vagyok :-)



Life is strange

Írtatok páran a záróepizódról, kedvet kaptam hozzá. Most vagyok a 4. rész elején és eddig hihetetlenül bejön a játék. A hangulat csillagos ötös, Max kommentjei sokat adnak hozzá, az ő kis hippi karakterét is nagyon eltalálták. Azt nyilván kb. tudom már most, hogy mi lett Rachellel, annyira nem nehéz összerakni, de ettől függetlenül alig várom, hogy mi lesz még.
Ilyenből játékból jöhet bármennyi.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Én szívesen olvasok ezwkről, másra úgysem elsz időm velük kapcsolatban :(

A Blood Bowl 2 amúgy hogy aránylik az első részhez? Az nekem nagyon tetszett, csak annyira időrabló volt, hogy sajnos méltatlanul hamar hanyagolni kezdtem, még mielőtt a dark elfes cucc kijött hozzá egyáltalán :) Ha BB2-t nem is, de Chaos Editiont csak kéne már vennem.

Sors bona, nihil aliud.



Fallout 4

Szar.

Non serviam



Pedig rém egyszerű: mindent lehet, amit nem lát a bíró. Ez a szabály. Meg még van pár amerikai focira hajazó apróság, hogy labda meg ilyenek. De a lényeg, hogy vagy kinyírnod kell az ellenfelet, vagy túlélned, mindezt körökre osztva, fix távokkal, 'rpg-s logikával'.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



rwurl=http://i.imgbox.com/cwRzpaGc.png

Jokis Casual strategia, feludito kis jatek ;)

rwurl=http://i.imgbox.com/wEQsw25o.jpg
rwurl=http://i.imgbox.com/reHTLKdE.jpg

Ego, Draco Ordinis Mallei Inquisitor, per auctoritate Digamma Decimatio Duodecies, ultimum exterminatum planetae Stalindromae cum extreme celeritate impero!



Hangulatosnak tűnik.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Tales from the Borderlands - Episode 4 és 5

A jó sztori és az enyémhez remekül passzoló humor mellé jött némi érzelmi hullámvasút és egy szép adag katarzis is, pár könnycseppel kísérve. A történet furcsa fordulatot vett az utolsó epizódban, amikor a szálak összeértek, de nem mondanám azt, hogy rossz volt, csak más, mint amire számítottam. Pár éven belül simán megérik egy újabb végigjátszás.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Strato írta: Pár éven belül simán megérik egy újabb végigjátszás.

Telltale játékot kétszer? Hová süllyed a világ? :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Kétségtelen, hogy a világ is süllyed, de itt inkább arról van szó, hogy öregszem, és egyre gyorsabban felejtek. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Deadlight

Szeretem a 2,5D-s platformjátékokat, és ez elég jól ki is használta azt a plusz "fél" dimenziót. A sztori random zombis, a platforming és a fejtörők jók, bár egyeseknek talán szokni kell, hogy a főhős kicsit lomha, nem reagál azonnal.
A harcon nincs nagy hangsúly (sokszor elkerülhető), de ha valaki azt igényli, akkor kaszabolhat kedvére. Nem túl bonyolult, gyorsan elsajátítható.
A játék közepe táján van egy elég WTF rész, amikor a csatornában kell egy szélütött hobó halálcsapdáit túlélni. Talán az a legnehezebb szakasz, és a sztoriból is keményen kilóg, de utána helyreáll a nehézség és a történetvezetés is.
A szinkron nem a legjobb, de együtt lehet élni vele arra az 5-6 órára, amennyit a játék felölel. Főleg a legtöbbet beszélő főhősnek találhattak volna egy jobb színészt.
Egynek jó volt.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Elvileg legmagasabb nehézségi szinten teljesebb, jobban kibontott befejezést kínál, de én is csak egyszer futottam végig rajta, mert tényleg csak egynek jó, és a látvány volt a legnagyobb erőssége.

Mitől volt egyébként 2,5D? Gyakran mondják ezt a 2D-s játékmenetű, 3D-s grafikát használó játékokra is (pl. Trine), de szerintem találóbb a Pandemonium!- a Klonoa-féle 2D-s játékmenetű, de háromdimenziós pályáira használni. Vagy a Crash Bandicootra, ami már többnyire 3D, de nagyon bezár, csak enged és egyúttal kényszerít egy kicsit oldalvást is mozogni ("rail platformer").

Sors bona, nihil aliud.



Nekem is tetszett, de azért az elég lol, hogy

ShowHide spoiler #

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!