Jelenlegi hely

Ki mit eszik, iszik most?

Utolsó bejegyzés

Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nekem múltkor a felbontás után müanyag dobozba átpakolt cuccot lepte el pár hét után a röpködö molylepkék tömege. Pár kiszökött, vadásztam is öket, és hetek óta nem találkoztam nem kívánatos élölénnyel. Az üvegedények persze tutibbak.

Sors bona, nihil aliud.



Bepácoltam fokhagymával-sóval némi kiklopfolt csirkemellet, most jól kimegyünk a zöldbe a mobilgrillel és megsütjük. Nyamm.



Jól hangzik! Egy fotót tolhatnál majd a folyamat közben!

Nálunk tegnap volt szüreti mulatság, főzőverseny. Marhapofából csináltunk pörköltet (a többes szám = éttermes barátunk), cipóban adtuk, 32 kiló húsból, nagyjából 10 perc alatt elfogyott, én meg se tudtam kóstolni, csak kitöröltem kenyérrel a kondért, aztán átmentem a szomszéd sátorba csülkös babot enni.

Chief Exorcist



Nem gyorsrizsről beszéltem, hanem pl erről: https://www.kifli.hu/27148-riceland-jazmin-rizs-a-minosegu
Ennek a teteje csak be van hajtva és csak annyira ragasztva, hogy odatartsa a hajtást. Amikor ezt feltépi az ember, nem azért van már nyitva, mert macsó férfi vagy és látványodra szétugrik a belső ragasztás, hanem mert csak a fele van ragasztva.



ja oke :) ez lidl 1kilas A rizs volt.

Parizer forever.



Nem jó kép mert itt még félig nyers, de csak ilyen van.
Finom volt.
Meg sütöttünk szalonnát és párizsit is (a gyerek azt szereti), és jól megettük kenyérrel meg paradicsommal. Semmi extra cucc, de jó volt.
rwurl=https://i.imgur.com/b8k77t3.jpg



Menő kis grill =)

Nem is kell ehhez más, kenyér, paradicsom aztán csókolom.

A sült párizsit én is nagyon szerettem gyerekként. Meg a rántott párizsit krumplipürével. A szomszéd néni, Isten nyugosztalja, mindig csinált nekünk amikor kint fociztunk az utcán.

Igazából most is szeretem, csak hát az embernek valahogy nem jut eszébe azt enni. :D

Chief Exorcist




Szakmai szervezetek egyelőre értetlenül állnak a dolog előtt, velük senki nem egyeztetett

Csak a szokásos. Megint.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



rwurl=https://i.imgur.com/byEXZtF.jpg
rwurl=https://i.imgur.com/MJFjQCe.jpg
...továbbá sütöttünk nyárson és roston is, karajt kolbászt szalonnát hagymát, hozzá kenyér csemegeubi meg paradicsom. Ilyen norbi update születésnap volt, torta helyett zsírégetéssel :-)



Azt a tárcsát ki kéne égetni. Akkor nem tapad le a hús ennyire.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Én sajna nem értek hozzá. Én csak a tüzet raktam ez alá, a nyársnak, meg a kis hordozható grillbe. Meg előkészítettem a húst előző nap. A tárcsát egy barátunk férje hozta. Valóban letapadt kissé a cucc, de finom lett azért.



Be kell kenni zsiradekkal ok olajjal és kurva nagy tűzre felrakni, amíg el nem kezd gecire füstölni. Aztán levenni letörölni megvárni míg kihűl aztán ezt kb még 2szer megcsinalni. Szép fekete lesz de nem tapad le.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Mármost én egyáltalán nem ehetek tejterméket, továbbá nem tanácsos hagymát és répát ennem. Ezért egy ideje nem volt vadas. Most nekiugrottam répa helyett édesburgonyával, hagyma helyett fokhagymával, tejszín helyett mandulatejjel (vajon hány mandulát fejnek meg fél literhez...?), és finom lett! Zsemlegombóccal, természetesen.



sose gondoltam hogy valaha is ilyen témába írok, de vettem a cba-ban olyat hogy "fagyasztott erdei gomba mix" és marha jó :D brutál erős íze és illata van, még arra is jó hogy sima csiperke gombához keverve használjam.



Gombákat hosszában kettévág. Füstölő, száraz serpenyőbe velük és nem nyúl hozzájuk. Aztán amikor megpirultak, kis kocka vaj rádob, só, kis bors, összekever és kakukkfűvel megszór.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Hmmm... terveztem mostanában sütni egy steaket, ez kiválóan hangzik amellé... is :O

Chief Exorcist



+1 nekem is ott csücsül a steak a hűtőben, gombát meg imádom.



Még annál is jobb.:) Próbáljátok ki.
A titok a csontszáraz, forró serpenyő és, hogy ne nyúlj a gombákhoz, had piruljanak, barnuljanak szépen.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



ez alapvető



Sajna nem. Sokan már alapból vajon kezdik el pirítgatni a gombákat és nem a vége felé dobják rájuk.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Ha 1-4 adag tésztát kell főzni, akkor nagy serpenyő felforrósít, tésztát beleszór és csak annyi vizet ráönt, ami még éppen ellepi. Sóz. Addig keverget, míg elfő a víz nagy része és helyette marad egy keményítős, halvány fehér, főzőleves mártás. Tűz lekapcsol és nagy adag Pecorino, vagy akármilyen olasz keménysajt belereszel, majd nagyobb adag őrölt feketeborssal is megszór, mint azt az ember gondolná. Összekever. És íme kb. 15 perc alatt minden olasz tésztaétel alapja, a Cacio e pepe. És jobb is annál, mivel ők fazékban, sok vízben főzik a tésztát, majd ebből a főzővízből öntenek hozzá a leszűrt, megfőtt tésztára, hogy meglegyen a 'természetes' mártás. Csak épp ebben a lében sokkal kevesebb a keményítő.

És, ha pár tojást felverünk, ráborítjuk a fenti tésztára -a tojásba is mehet a reszelt Pecorino- , majd pirított baconnel, vagy sonkával megszórjuk, akkor jobb carbonarat kapunk, mint bármelyik magyar étteremben(meg külföldiben). A tejszínes blaszfémia nélkül, ami soha nem kell a carbonara-ba.

A fenti alap tésztához csináltam már fehérboros, mirelit tenger gyümölcseit; szar-puha koktélparadicsomokból, darált sertéshúsból, hagymából és fokhagymából feltétet, szóval lényegében mehet bele bármi, ha nem carbonarat akarunk. Párolt zöldség, kolbász, maradék sült hús, bármi a hűtőből.

On: banános, mogyoróvajas zabkása.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Ez is nagyon jó tipp, elraktározom.

Valamit főzni kéne 3 napra -- ma, holnap, és hétfőn vinni belőle. Ha van esetleg valami tipped, nagyobb adag egyszerűen menedzselhető kajára. A múltkor chilis babot csináltam, az már megy =D

Chief Exorcist



Ha van otthon valami tészta és még calami a hűtőben, akkor ennél gyorsabb és kiadósabb tipp nincs, mint fent.:)

Két hete jött hozzám két vendég. A fenti módon, rizottósan főzött tésztához kevertem gombát, amit szintén a még feljebb lévő módon pirítottam. Mindenki két tányérral evett és még maradt nekem két napra ebéd belőle. És 1 órán belül kész volt a kaja. Ha nincsenek vendégek, akkor 5 napnyi ebédre elég a cucc .:)

Legutóbb meg vettem két avokádót, vörösbab konzervet és tonhal konzervet, meg egy zacskó rukkolát és villával összetörtem és kevertem ezt a cuccot. Két napig burritót ettem ebédre.:)

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



A fenti móccerel tészta + gomba, plusz akkor bacont gondoltam még. Valami zöldség elfér még ebben, brokkoli mondjuk?

Chief Exorcist



Az a jó, hogy azt keversz a tésztához, ami épp van, vagy amit nem szégyellsz.:)

Olyat is lehet, hogy előre csinálsz pár nap adag alap tésztát (cacio e pepe) és egyik nap ezt, másik nap pedig azt keversz hozzá az aznapi adagba. És így változatos is. Hazafelé beugrasz a szupermarketbe, veszel egy grillcsirke mellet és belekockázod. Ez már az ultimate gyors és lusta verzió.:D

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Szuper ötlet, nagyon értékelem az ilyen ügyes lifehack jellegű tippeket :) ráadásul tésztát tényleg minden nap tudnék enni, nagyon szeretem.

Chief Exorcist



Arról nem is beszélve, hogy a serpenyőben főzött tészta már önmagában lifehack, ráadásul jobb tésztát fogsz csinálni így pár perc alatt, mint bármelyik random étterem, vagy ismerős. És mosogatni sem kell semmit egy serpenyőn kívül. Cacio e pepe pedig a legegyszerűbb, legminimálabb tésztaétel, amitől mindenki eldobja az agyát, mert senki nem tudja, hogy csináltad a sajtos, borsos mártást.:DD Aztán, ha beszerzel olasz alapanyagokat, akkor ezt is lehet tökéletesíteni.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



ezt elkuldtem az asszonynak. ha grizes tesztat akarok akkor is fozhetem igy a tesztat? :)

Parizer forever.



:DD
Azt inkább ne.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!