@Veralafutas és akit még érdekel: ázsiabt most már online is van, heti 2x vállalnak kiszállítást, nekem legutóbb hétfői rendeléssel asszem pénteken ki is hozták a szállítmányt.
3-4db nagyobb cukkini
3-4db nagyobb padlizsán
5-6 paradicsom
5-6 vöröshagyma
kb. fél kg kolozsvári szalonna
2db konzervparadicsom (szeletelt)
15dkg gouda, 15dkg trappista
kacsazsír
jó minőségű rizs (zöld csomagolású panda jázmin rizs a legjobb szerintem)
fokhagyma
bazsalikom, petrezselyem, só, bors
Kacsazsíron megpirítom a kockákra vágott kolozsvárit, a levágott bőrével. Amint ez megvan, egy nagyobb tepsibe rakom, ráöntöm a két konzervparadicsomot, durvára vágott 5 gerezd fokhagymát, petrezselymet és bazsalikomot, szépen összekeverem és eloszlatom.
Ezekre szép sorban kirakom a padlizsán-hagyma-paradicsom-cukkini karikákat (nyilván tepsimérettől függ hogy marad-e felesleg, inkább többet veszek) török rá ízlés szerint feketeborsot és megsózom. Sütőben addig sütöm amíg faszán kezd már pirulni meg ropogós lenni a karikák teteje, meg az alsó szalonnás matéria már rotyog ide-oda. Ezek után ráreszelem a gouda+trappista kombót és aranybarna pirulásig sütöm.
Ízlés szerint magában vagy rizzsel is kitűnő. Rizzsel tovább tart :)
Megint rament nyomtam, ezúttal az alaplevet 6 órán keresztül rotyogtattam kis lángon, a régihez képest raktam még bele egy csomag újhagymát, fokhagymás chilis halszószt, még több szójaszószt, mirint meg rizsecetet stb.
+szereztem kemencés mangalica bacont és annak a bőrét is, amúgy sokkal jobban illik nekem hozzá mint az angolszalonna. Nyami!
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
pont a tojásért nem ugrálok, úgyhogy kihagyom a faszba :) amúgy is mindig KMZsítem a kajákat. a ramen subbredditen meg mán van 10 upvóttya úgyhogy nem érdekeltek :D
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
a 20 deka zsírszalonna és 20 deka kolozsvári helyett 40 deka húsosabb mangalicaszalonna volt az alap, meg rittyentettem hozzá egy petrezselymes snidlinges nokedlit, elég faszás az ízhatás!
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
grizes teszta lett, mivel a lezart muanyag rizses zacskoban zsizsik volt (tejberizs lett volna.)
ecceruen keptelen vagyok kiirtani a zsizsiket, pedig kinosan haklis vagyok az eloleny a konyhaszekrenyem bulira :(
Ne is mondd.. a zsizsiket csak úgy lehet kiirtani, ha mindent, de tényleg mindent kidobsz a kamrabol\szekrenybol, és utana vegigfertotlenited az egészet. Aztan molyirto csapdákkal telerakod. Egy hét után lehet kb ujra feltölteni a szekrényt\kamrat. Iszonyat szívás.
A legrohadtabb dolog az egészben,hogy ezek a kis tetvek simán befurjak magukat bármilyen taroloba (zacskó, zárható teteju lisztdoboz...stb). Kb üveg, szorosan záródó fedellel az egyetlen módja, higy ne masszanak bele, illetve ha fertőzött cuccott veszel, akkor esetlegesen ne menjenek ki belőle a többi cuccba.
zacskoba befurja magat? koszi, mar csak par zacsek van benn, ugye jo ideje kuzdok vele, abba a szekrenyreszbe nem nagyon pakoltam mar semmit, csak konzervet, meg uvegtartot jol zaro kupakkal (auchanos)
erdekes, mert most kb. a konyhaszekreny felenel sikerult lokailzalni a terjedest. (a ket vegen van tarolo szekrenyem, kozotte csak edenyek, tanyerok, ilyesmik)%
most kipakoltam, mindent attoroltem domestosos fujokaval, de akkor azt a 4 zacsko tesztat meg kihajitom.
a molyirtot kiprobalom, nagyon koszi a segitseget.
Nézz alaposan körül a többi szekrényben is, mert vandorolhatnak. Marmint mindig felfelé (de hogy miért,azt ne kérdezd)! Ha a szekrény aljában van, akkor a tetejében is ellenorizni kell.
A molycsapda meg legyen állandó vendég, ilyen tapadós lap, elfér az bárhol.
Részemről a "legjobb" az volt amikor egy hét után arra mentem haza az albiba, hogy minden molyos volt a spajzban. Dobhattam ki kb 3kg lisztet, rizst, vagy 8 csomag kulonfele tésztát és igy tovabb. Azota megtanultam, hogy hazavitel után csomag kibont, és bele üvegbe alaposan lezárva.
papirzacsis cuccokat 3-100 napig fagyasztom hazahozas utan, pont ezert. de utana is muanyag zacsiba zarom be, amig fel nem hasznalom. a bontott cuccok mennek uveg tarolokba. (auchan, jol zar nagyon)
nekem az elso invazional jo sok tartalek kaja ment kukaba. akkor meg papirdobozos gyorsrizst vettem, meg papirdobozos tesztat vettem, abba mind belementek.
wao :) nyami
Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.
gratz!
@Veralafutas és akit még érdekel: ázsiabt most már online is van, heti 2x vállalnak kiszállítást, nekem legutóbb hétfői rendeléssel asszem pénteken ki is hozták a szállítmányt.
Csináltam megint borsós brassóit. Nyami.
Ma meg csilisbabot.
en is azt ettem ma :)
Parizer forever.
KMZ ratatuille!
Hozzávalók:
3-4db nagyobb cukkini
3-4db nagyobb padlizsán
5-6 paradicsom
5-6 vöröshagyma
kb. fél kg kolozsvári szalonna
2db konzervparadicsom (szeletelt)
15dkg gouda, 15dkg trappista
kacsazsír
jó minőségű rizs (zöld csomagolású panda jázmin rizs a legjobb szerintem)
fokhagyma
bazsalikom, petrezselyem, só, bors
Kacsazsíron megpirítom a kockákra vágott kolozsvárit, a levágott bőrével. Amint ez megvan, egy nagyobb tepsibe rakom, ráöntöm a két konzervparadicsomot, durvára vágott 5 gerezd fokhagymát, petrezselymet és bazsalikomot, szépen összekeverem és eloszlatom.
Ezekre szép sorban kirakom a padlizsán-hagyma-paradicsom-cukkini karikákat (nyilván tepsimérettől függ hogy marad-e felesleg, inkább többet veszek) török rá ízlés szerint feketeborsot és megsózom. Sütőben addig sütöm amíg faszán kezd már pirulni meg ropogós lenni a karikák teteje, meg az alsó szalonnás matéria már rotyog ide-oda. Ezek után ráreszelem a gouda+trappista kombót és aranybarna pirulásig sütöm.
Ízlés szerint magában vagy rizzsel is kitűnő. Rizzsel tovább tart :)
Before:
rwurl=https://i.imgur.com/0gz3Yq8.jpg
After:
rwurl=https://i.imgur.com/U6mgpnb.jpg
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
https://disneyparks.disney.go.com/blog/2020/04/cooking-up-the-magic-crea...
rwurl=https://youtu.be/A--e0axoGxc
rwurl=https://youtu.be/5S7Bb0Qg-oE
Marhapörkölt 3. napja (sütés előtt :D)
rwurl=https://i.imgur.com/Xue9fIY.jpg
rwurl=https://youtu.be/53me-ICi_f8
rwurl=https://i.imgur.com/8i51f6Z.jpg
Megint rament nyomtam, ezúttal az alaplevet 6 órán keresztül rotyogtattam kis lángon, a régihez képest raktam még bele egy csomag újhagymát, fokhagymás chilis halszószt, még több szójaszószt, mirint meg rizsecetet stb.
+szereztem kemencés mangalica bacont és annak a bőrét is, amúgy sokkal jobban illik nekem hozzá mint az angolszalonna. Nyami!
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
tuningolt huslevesnek neztem. leirassal mar nem kellene :)
Parizer forever.
Szerintem jól hangzik, bár a répa elfogyasztását meghagynám másnak :D
Ramenbe bármit lehet pakolni, de ha nincs benne egy kettévágott főtt tojás, folyós sárgával, akkor az nem Ramen.:)
Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.
When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson
pont a tojásért nem ugrálok, úgyhogy kihagyom a faszba :) amúgy is mindig KMZsítem a kajákat. a ramen subbredditen meg mán van 10 upvóttya úgyhogy nem érdekeltek :D
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
furcsa, hogy ilyen nagy darabban hagytál mindent meg a tányér is elég furcsa hatást kelt de nem hangzik rosszul:)
Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr
én is húslevesnek néztem elsőre :D de jól néz ki az biztos.
Furcsa, hogy levesnek hívják, holott leve sincs kb.
Legalábbis ennek itt a képen.
nekem az a leves amiben megáll a kanál, szóval kicsit hígabb pörköltként/raguként tekintek rájuk általában
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
+1 erre, ha a húsleves nem kocsonyásodik lehűlve, akkor túl híg!
rwurl=https://i.imgur.com/hHGj6gU.jpg
hétvezér tokány marhalapockából, borjúcombból, sertésszűzből Szoky mester receptje alapján:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=81ekow60vz0
a 20 deka zsírszalonna és 20 deka kolozsvári helyett 40 deka húsosabb mangalicaszalonna volt az alap, meg rittyentettem hozzá egy petrezselymes snidlinges nokedlit, elég faszás az ízhatás!
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
Youtubeon láttam a receptet, megcsináltam: Felkockáztam a csirkemellet, szójaszószba áztattam kicsit, összetörtem egy zacskó paprikás chipset, abba beleforgattam, és olajban kisütöttem. Finom.
de fasza.
grizes teszta lett, mivel a lezart muanyag rizses zacskoban zsizsik volt (tejberizs lett volna.)
ecceruen keptelen vagyok kiirtani a zsizsiket, pedig kinosan haklis vagyok az eloleny a konyhaszekrenyem bulira :(
Parizer forever.
Ne is mondd.. a zsizsiket csak úgy lehet kiirtani, ha mindent, de tényleg mindent kidobsz a kamrabol\szekrenybol, és utana vegigfertotlenited az egészet. Aztan molyirto csapdákkal telerakod. Egy hét után lehet kb ujra feltölteni a szekrényt\kamrat. Iszonyat szívás.
A legrohadtabb dolog az egészben,hogy ezek a kis tetvek simán befurjak magukat bármilyen taroloba (zacskó, zárható teteju lisztdoboz...stb). Kb üveg, szorosan záródó fedellel az egyetlen módja, higy ne masszanak bele, illetve ha fertőzött cuccott veszel, akkor esetlegesen ne menjenek ki belőle a többi cuccba.
"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"
zacskoba befurja magat? koszi, mar csak par zacsek van benn, ugye jo ideje kuzdok vele, abba a szekrenyreszbe nem nagyon pakoltam mar semmit, csak konzervet, meg uvegtartot jol zaro kupakkal (auchanos)
erdekes, mert most kb. a konyhaszekreny felenel sikerult lokailzalni a terjedest. (a ket vegen van tarolo szekrenyem, kozotte csak edenyek, tanyerok, ilyesmik)%
most kipakoltam, mindent attoroltem domestosos fujokaval, de akkor azt a 4 zacsko tesztat meg kihajitom.
a molyirtot kiprobalom, nagyon koszi a segitseget.
Parizer forever.
Nézz alaposan körül a többi szekrényben is, mert vandorolhatnak. Marmint mindig felfelé (de hogy miért,azt ne kérdezd)! Ha a szekrény aljában van, akkor a tetejében is ellenorizni kell.
A molycsapda meg legyen állandó vendég, ilyen tapadós lap, elfér az bárhol.
Részemről a "legjobb" az volt amikor egy hét után arra mentem haza az albiba, hogy minden molyos volt a spajzban. Dobhattam ki kb 3kg lisztet, rizst, vagy 8 csomag kulonfele tésztát és igy tovabb. Azota megtanultam, hogy hazavitel után csomag kibont, és bele üvegbe alaposan lezárva.
"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"
Így így. Fémdoboz és befőttesüveg. Lehet nem néz ki menőn, de a páratartalom is megfelelő marad, és hívatlan vendégek se lesznek...
+1 fém/üvegre. A "lezárt" műanyag zacsis rizs ráadásul sokszor valójában nincs teljesen lezárva. (pl riceland)
papirzacsis cuccokat 3-100 napig fagyasztom hazahozas utan, pont ezert. de utana is muanyag zacsiba zarom be, amig fel nem hasznalom. a bontott cuccok mennek uveg tarolokba. (auchan, jol zar nagyon)
nekem az elso invazional jo sok tartalek kaja ment kukaba. akkor meg papirdobozos gyorsrizst vettem, meg papirdobozos tesztat vettem, abba mind belementek.
Parizer forever.
pont a zsizsik miatt mar nem veszek gyorsrizst csak teljesen zart muanyagzacsis A rizst (ami szarabb minosegre)
belefurta magat tenyleg :(
a tesztakba ugy lattam nem birt (azok vastagabbak anyaguak), de kidobtam a faszba.
Parizer forever.