Jelenlegi hely

Utazás

Utolsó bejegyzés


oszom!
hulye kerdes:
nemtom mennyire vagy whisk(e)y fogyaszto es ossze tod-e hasonlitani a dolgot, de a messzefoldon draga japan whisk(e)y-k mennyire jok? mihez hasonlitanak leginkabb? (burbon/scotch/irish). mar tobbszor megkisertettek, de olyan baromi dragak, h inkabb mindig maradtam a biztosnal.:D

"okey-dokey!"



Már csak azért sem lehet köze a covid szabályzásokhoz, mert ezeket az ágyakat évekkel ezelőtt legyártották

Akkor ez több kérdést vet fel, mint Chiller postja...:D

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Én már ittam japó wiszkit, szerintem is jobb mint az átlag, de az összes wiszki szar :P
Hülyén hangzik, de "tisztább" az ízük.

Amúgy scotch-os vagyok (persze az igazi 20+ éves válogatott aranyárú). Elismerem a wiszkik érdemeit, de szerintem a gyümölcspárlatok csak a jók ha már tömény.



Ökölszabály: minden jobb lesz, amit a Japánok átvesznek és elkezdik csinálni :) Olyan craft gint vettem nemrég, ihaj.

És a japán viszkik itt is drágák.

Nikka single malt frankó bár nekem kicsit édesek (a sima bourbon/sherry cask, coffey még jobb). Sima Suntory-k erősen felejtősek (de lehet őket 5L-es műanyag kannában kapni...), a Suntory selectek jobbak: Hibikiből csak a plebs változatot próbáltam, az jó volt de szerintem túlárazott (szinte képtelenség kapni), Hakushu-t szeretem egyszerű viszkinek itthonra, leváltotta az íreket kávé mellé, Yamazaki okés, Chita felejtős (Hibiki, Chita blend, Hakushu, Yamazaki single malt).

Többit nem próbáltam. Annyira nem vagyok nagy szaki. Leginkább Laphroaigot meg Macallant szopogatok. A japán viszkikkel az a "baj", hogy a fancybbek mind small batch, és nem lehet kiigazodni rajtuk (legalábbis én nem vágom eléggé). Nikkának van vagy 10 szériája.

Karuizawa nagy kedvenc hely (fenn a hegyekben Nagano Prefektúrában), az ottani főzdének vannak limitált szériás gyönyörűszép palackos 30-40 éves viszkijeik 10-20k USD környékén, állítólag orgazmus, de ki tudja.

Regen minden jobb volt.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A sörük milyen? Az Asahit próbálom kiverni az ízlelöbimbóimból.

Sors bona, nihil aliud.



A nagy probléma hogy még a Sapporo-t is licenszben gyártják Európában, nem export. Kirint szoktam venni néha meg inkább Hitachino Red Rice-t ha Jelmoliba tévedek.



Kommersz (Asahi, Sapporo, Kirin, Malt's)? Szar.

Craft sörök? Van pár eszeveszetten jó főzde

Regen minden jobb volt.



Én szeretem Asahit, olyan jó szénsavas, felfrissít.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Csak ugye az is kérdés, hogy mit kapni. Mármint nem úgy, hogy netröl rendelni meg szaküzletekben, spéci sörözöt keresni hanem csak úgy kocsmában, étteremben, rendezvényeken. Sokar tesz hozzá a sörkultúrához, hogy mit tolnak az arcodba, a helyi Drehert vagy a minöségi változatosságot.

Sors bona, nihil aliud.



Kommersz sört (változik, hogy melyiket, gondolom akivel épp szerződésük van), sőt olcsó helyen még trébb lőrét, happoshut (adókedvezményes "sör").

De random társaságban a csoport fele, vagy több, esélyesen nem fog sörözni. Ha meg jó sör kell, olyan helyre mész. Nagyvárosban nem hiszem, hogy ez spéci lenne, amit keresni kéne. Kb minden hely specializálódik valamire. Tudok helyet, ahol csak absinthe koktélok vannak... Frekventált helyen lakom, szóval ez kicsit outlier, de minimum 8 craft beer hely van a kanapémtól fél órán belül. És ebből minimum 2 szarik a hónapok óta tartó alkoholtilalomra, de sssshhhhh.

Regen minden jobb volt.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem mindegy azért. Itthon is tudok jó sörös helyet, de az bosszantó, hogy a jó étellel, meccsnézös tévével vagy jó ár-értéj arányú borral nem járnak együtt. Iszonyú kínlódás, hogy ha étterembe megy az ember, a jó sörröl is le kell mondani. Szóval jó dolig a specializálódás, de éppen a vegyes társaságok miatt fontos, hogy minöség és választék bizonyos szinten minél több helyen meglegyen.

Nemcsak akkor akarok jó sört inni, ha a Jó Sör Sörözöbe megyek be, azt szeretem, ha az koncerten, meccsen, éttetemben, borozóban is jár. Mégpedig hidegen csapolva. Enélkül én nem beszélnék szuper sörkultúráról.

Ettöl függetlenül nem hangzik reménytelennek, amit írsz, csak álimszerünek sem.

Sors bona, nihil aliud.



Fura. Csak engem érdekel, hogy egy országban miért gyártanak évekkel korábban szexgátló ágyakat, hogy aztán ki tudja hány évvel később előrántsák őket az első adandó alkalommal=olimpia? Vajon mik vannak még abban a raktárban, ahol ezek pihentek?:D

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



és zuhanyzóban vagy a földön vagy az asztal tetején nem lehet dugni japániában?



Nem. Rituálisan lecsapják a p*cs*det és hazaküldik a családodnak. Kiváltképp, ha még cipő is volt rajtad közben.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Kartonpapír, ezeket kb. egy hónapon belül le lehet szállítani megrendeléstől: https://444.hu/2021/07/18/szexellenes-agyak-vannak-a-tokioi-olimpiai-fal...



Szóval, aki szexelni akar, azt ezzel eltántorítják... Reális

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Szerintem az Olimpiai faluban minden kartonpapír, nem csak az ágyak.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Földön is lehet, max kidörzsölt térdkaláccsal állnak rajthoz.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Minden kartonpapír. A föld is. Ha dugnak, beomlik alattuk és beelezuhannak egy ősi japán csapdába, a csápos dildopitbe.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Pedig jól jönne az a sok daliás sportoló, hiszen köztudott, hogy japánban a férfilakosság, már csakis anime karakterekre maszturbál.
A japán nép már rég kihalt volna, ha nem lennének a japán erdeiben őshonos tentacle monsterek, amik elvégzik a férfilakosság helyett a megtermékenyítés fáradságos munkáját.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Na, de mi van ha az ott lévő férfiak pöcse is kartonból van?!?!?!?



Ez az anti-szex dolog full kamu, ilyen TMZ szeru trash oldalakrol jon. Feherember meglepodik, hogy ujrahasznositott anyagbol is lehet butort epiteni es nem landfillbe kerul 2 het hasznalat utan, lesz belole jo clickbait, ennyi.

Regen minden jobb volt.



:(

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Mekkora kihívás lehet turizmus-vendéglátás képzettség hiányában belevágni egy vidéki szálláshely üzemeltetésébe? Nem Balaton vagy ilyen nagyon frekventált hely, egy kis 500-600 fős település, 1 nagy turistalátványossággal + festői erdős, hegyvidéki környezet.
Kb. 8-10 kiadó szoba, egy közepes méretű (10+ asztal, nyáron több a terasszal) étteremmel.
Most láttam, hogy 225 mikula helyett 150-ért hirdetik az ingatlant. Jó lenne hagyni a francba a melót (vagy kizárólag távmunkában csinálni részmunkaidőben, kiegészítő bevételnek jó lenne) és belevágni a dologba, de gondolom Vajk mindjárt lebeszél majd róla :D



szerintem egyaltalan nem rossz otlet, viszont ha belegondolsz es utananezel mindezt megteheted ugy, hogy mondjuk olaszorszagban vagy franciaorszagban teszed meg ugyanannyi penzert, valami olyan kis faluban amitol 40-60 km-re tenger van. sokkal tutibb uzlet szvsz.

"okey-dokey!"



Az a vonzerő a helyen egész éves, vagy szezonális? Ha ezt tudjuk, akkor alighanem kiderül, hogy a szállás és étterem működhet-e egész évben. Ha szezonális, jobb, ha te leszel a szakács, mert embert nem találsz a posztra, vagy ha azt hiszed, igen, holnap lelép Ausztriába.

A vétel szempontjából a kérdés, hogy mit hoz vissza. Ezt csak oly módon lehet eldönteni, ha betekintést nyersz az eddigi üzemeltető bevallásába. A beböfögött forgalmi adat annyit is ér. Ha jól megy a hely, minek adná el?

Maga a szobáztatás nem nagy etvász kis méretben, mert sokkal kevesebb előírásnak kell megfelelni, mint nagyban, és az adózása is igen baráti. Az étterem részéhez csak a fentit tudom hozzátenni.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



nagyon hamar kiegtel :)

Parizer forever.



Ha nem üt be covid, akkor egész éves :D De tavasztól őszig biztos jobban pörög, ebben az időszakban - kb. október végéig - különböző programokat is szervez az önkormányzat hozzá kapcsolódóan. A hely az országos kéktúra vonalának része, egyik fontos pontja, ezért sok a kiránduló, a terepfutó, vannak futóversenyek évente pár alkalommal. Van vadászat is, bár nem tom ezeket a vendégeket el lehet-e kapni, vagy a vadásztársaság szállásolja is őket, annyira nem vagyok képben ebben a szubkultúrában.
Nekem most így előzetesen úgy tűnik, hogy hétvégék, hosszú hétvégék hozhatóak lennének szállás szempontjából, akár egész évben. Lehetne karácsony-szilveszter környékén is feltölteni pl. egy baráti társasággal, akik ki szokták így venni.
Ezen kívül lehetne szervezni pl. futótáborokat évente pár alkalommal, meg egyéb programokat kitalálni és odacsábítani erre a ~10 szobára elegendő embert.
Én is kíváncsi lennék miért akarja eladni a tulaj a helyet, ráadásul akkor építette (2008), amikor még nem is volt annyira népszerű ez a turista látványosság.



hát ennek most kicsit utána számolva sehogy sem éri meg, max. ha mindent családtagok csinálnának :D



megnezted a hely eves beszamoloit a navnal? abbol latod a bevetelt, fobb kiadasokat, egy csomo adatot, abbol konnyebb kovetkeztetni.

de ha a tulaj eladja, szinte biztos, hogy nem eri meg.

Parizer forever.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!