Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Nobody
A filmmel kapcsolatban 100%-ig egyetértek, nem is tudok többet hozzátenni.
Wick esetén ha az első rész, akkor az tényleg jobb viszont inkább a Nobody mint bármelyik folytatás.



X-men 2
X-men 3

A CGI szemmel láthatólag fejlődőtt három évenként, de még mindig eléggé gázos manapság.
Az új marvelek után már közel sem annyira badass az egész, csupán Rozsomák/Farkas és Magnetó akik viszik a prímet. Gyerekeknek bejön Farkas lazasága és beszólásai, de eközben rendesen írtja a népet, akár ember, akár mutáns.

Klasszikus kérdés jött fel bennem, hogy lesz a későbbi Logen filmben ott a prof a saját testében, a a 3-ban Főnix elpusztítja ő meg átmenekíti a tudatát egy agyhalott ember testébe.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Ezer és egy kontinuitási gikszer van a későbbi filmek relációjában. Amikor itt én felvetettem, le lettem rendezve annyival, hogy "párhuzamos univerzumok". Pl a 3 elején ott a Főnix csajszi backstoryja, amit totál retconoltak pár éve. Misitque cselekedetei sem mutatnak sehogy már annak tudatában, hogy a fiatalságukat együtt töltötték a proffal.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



az X-meneket kb úgy érdemes tekinteni kontinuitás szempontjából, hogy az aktuális az előzővel még kb összeköthető, de azon túlmenően már sok helyen elkezd bukni



Na a gyerekek ráizgultak az x-men szériára, tegnap megnéztük a Farkas kezdetek-et is. A CGI karmok nagyon gázosak, nem derült ki számomra, hogy miért kellett a bratyónak halomra ölni a régi tagokat, Dead pool karddal hadonászós jelenete egész jó volt, de a későbbiek azért rángatták a szemöldökömet, főleg a két dead pool mozi után.

Meg most akkor hogy van ez a Marvel világban? Jön egy Thanos, leírtja a Föld lakosainak a felét, de egy mutáns sem jelenik meg a csatában? Illetve mi a különbség a mutáns és a pókember között? Az, hogy neki nem a génjében van, hanem egy pók csípése hozta be?

Thanos azért felköthette volna a gatyáját, ha egy fém kesztyűvel próbál meg Magnetóval harcolni =D

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



egy mutáns sem jelenik meg a csatában?

majd ha behozzák őket, akkor vszeg a multiverzum lesz a dolog nyitja (ezzel fogják vszeg a Sony Venom-Morbius-Kraven filmeket is hozzáilleszteni az MCU-hoz), valami alternatív dimenzió, vszeg a Fantasztikus négyes is így fog a képbe kerülni

Az, hogy neki nem a génjében van, hanem egy pók csípése hozta be?

igen



Sunyi írta: Thanos azért felköthette volna a gatyáját, ha egy fém kesztyűvel próbál meg Magnetóval harcolni =D

Nemesfemeket nem vonz a magnes, bar lehet tevedek. Sot, tudtommal ami megnesezheto, az korrodalokik. Namost, ha a borod alatt van rozsda, az nem jo, ill. szethullik a fem egy ido utan.
Rozsomaknak esz szopas :D

Tudom, tudom. Kepregeny



A valóságban minden mágneses, van ami jobban s van ami kevésbé. https://www.livescience.com/38059-magnetism.html



Magneto is a mutant with the power to manipulate magnetic fields to achieve a wide range of effects.[132]

The primary application of his power is control over magnetism and the manipulation of both ferrous and indirectly nonferrous metal via metal ores they may contain. Magneto is also capable of creating powerful electromagnetic fields capable of moving and manipulating nonmetallic objects, as well as levitating them (he can also do this via force fields). He can even perceive tachyons and a variety of antiparticles.[133] While the maximum amount of mass he can manipulate at one time is unknown, he has moved large asteroids several times and effortlessly levitated a 30,000 ton nuclear submarine filled with sea water from the depths of the ocean.[134] His powers extend into the atomic level (insofar as the electromagnetic force is responsible for chemical bonding), allowing him to manipulate chemical structures and rearrange matter, although this is often a strenuous task. He can manipulate a large number of individual objects simultaneously and has assembled complex machinery with his powers. He can also affect non-metallic and non-magnetic objects to a lesser extent. He can also generate electromagnetic pulses of great strength and generate and manipulate electromagnetic energy down to photons. He even uses the electromagnetic energy that surrounds earth to fly. He can turn invisible by warping visible light around his body.[135] Another way in which Magneto frequently uses his power is the projection of force-fields which selectively block out matter and energy. These fields are strong enough to withstand the simultaneous detonation of multiple thermonuclear weapons, hence Magneto is invulnerable to most harm when surrounded by his shield and can survive in deep space thanks to it. He can also channel his powers through his own body to increase his strength and durability far beyond human limits and has a baseline reaction time 15 times faster than those of regular humans. On occasion he has altered the behavior of gravitational fields around him, which has been suggested as evidence of the existence of a unified field which he can manipulate. He has demonstrated the capacity to produce a wormhole and to safely teleport himself and others via the wormhole.[136]

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Azért szépen összegyűrte az egyik részben a repzajukat, a lopakodót meg kitartotta fél kézzel.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Képregényben Thor kalapácsát is tudta emelni a képességéből, illetve az Adamantium mellett a vibrániumra is tudott hatni. Szóval 3 különleges fémre igen, akkor nem látom akadályát annak, hogy Thanos páncélzatát, vagy kesztyűjét ne tudná piszkálni.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése




progabe írta: Nemesfemeket nem vonz a magnes

rwurl=https://youtu.be/5WIKKXdxNH8



"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Mondjuk azt se felejtsük ki, hogy Magneto a zuhanó repülőgép szétroncsolt hátulját menet közben helyreállította úgy, hogy ő közben a földről nézte. Ha ezt a filmbéli képességét összevetjük azzal, hogy a Golden Gate hidat casual ölbe tett kézzel használta repülőszőnyegnek úgy, hogy teli volt autókkal és emberekkel is, azért mindenképpen aggályos az a Thanos, akiről majdnem sikerült lerántani a kesztyűt egy mezei (cirka 10x humán erejű) pókembernek és egy vasembernek, aki tegyük fel, hogy páncélban dettó ennyit tud.

Ok, közben próbálta altatni Mantis is. De azért ha a kb. 20 ember erővel majdnem lehúzták a kesztyűt egy bóbiskoló Thanosról, vajon hány ember erejével tudná megemelni a komplett hidat? =D

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



én ezt utálom az összes képregény filmben/sorozatban. A hősök képessége és ereje sohasem konstans. Ez ugyanúgy igaz Marvel meg DC filmekre is, de még az Invincible-ben is kurvára idegesített, amikor az orvostanhallgató frankensteinje leverte majdnem Invinciblet, aki előtte 100x erősebb ellenfelekkel küzdött sikeresen.

Man of Steel-ben se tetszett, hogy elbagatelizálták, hogy Clark miért OP-bb a többi kriptoninál, aztán egy Steppenwolf ellen halálból visszatérve hirtelen olyan erős lett, mint előtt soha...

Felnőttként talán ez idegesít a legjobban ezekben a filmekben.
Bucky is milyen bivaly volt Winter Soldierben, utána meg egy balfasz lett.



Egy.
Aki a forgatókönyvíró 3:-)


Lou képe
Lou
Donator

this.

teljesen fölösleges tovább koptatni a billentyűzetet a témában.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Valamiről had beszélgessünk feleslegesen, a covid és a politika elég uncsi már.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Jogos.




Edward Scissorhands
fú, hát az idő sokat szépített rajta, meg a gyerekkori élmény. így újranézve vannak benne értékek, de a cselekmény bugyutasága nem jött már be mai fejjel.

The Halloween Tree
nagyon régen csak a végét láttam, vagy egy részletet de most sikerült megnézni az egészet. annak ellenére, hogy gyerekeknek szól elég dark szerintem. ez is elég egyszerű, de a célközönség miatt érthetőbb, és a vizuális stílusa beött.




"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Chaos Walking

idegen bolygón emberi telepesek olyan képességet kapnak amitől a gondolataik látható formában megjelennek (hologram szerűen). ebből aztán mindenféle bonyodalom származik, főleg, hogy ez csak a férfiakra igaz. a nőknek nem látszanak a gondolataik. az eleje még tetszett, ez a hologram gondolat is ötletes, aztán közben rájöttem hogy ez valamiféle erőltetett feminista propaganda. ugyanis a fő bonyodalom abból származik hogy egyes gonosz :) férfiak nem bírják elviselni hogy a nők gondolatai nem látszanak. pár jelenet erejéig a bolygó őslakosai is megjelennek, csak minek. alapvetően az egész film sehonnan nem halad sehova, mármint scifi értelemben. egyszer talán nézhető.

Devil's Gate

profi és hangolatos nyomozós filmnek indul, aztán egy vérbeli retro-ufó sztori lesz belőle, sajnos a közepétől fogva nem igazán tudtak mit kezdeni az ötlettel, egyre bénábbá válik. egyszer nézhető.



X-men first class

Na ez a mai Marvel filmek között is megállja a helyét. A CGI már egészen emészthető, itt-ott teljesen okés, néhol azért na 2011-es.

Erik Magnetová válása nekem nagyon átjött. Mondjuk a mutánsok között az a pillangó csaj vs szónikus sikollyal sárkányrepülőző x-men srác ultra gagyi volt, mint kb. a He-man sidekick karakterek.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



New mutants
Áh, mindegy.



Most attól a három darab neurontól mit vársz? :D Így elmesélve nekem inkább hímsovinisztának tűnik emiatt.

Vill du bli ihop med mig?



wrong turn 2021
hogy mifele randomgeneratorral, vagy NES-en fejlesztett AI-val irtak a forgatoknyvet ennek az ultrafos fortelemnek, el nem tom kepzelni. gyorsan le is kaptam a regieket meg a hills have eyes-okat, hogy kimossam az emleket is a fejembol... meg ne nezzetek!

"I think i'll name him Nikos, after my friend Jeffrey"



Elkövettem azt a hibát, hogy elkezdtem nézni, de szerencsére 20 perc után leesett a tantusz, hogy ez nem az a film, ami érdemes a megtekintésre. Fúj!

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!