Ez mondjuk tényleg vicc, hogy már minden itthon gyártódik, totál nem hiteles. Én egy éve átálltam Erdinger-féle barnára és Leffére. Azokat már pusztán az árszínvonaluk okán is nem hiszem, hogy megéri nekik klónozni...
"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."
Én nem értek a sörfőzéshez, viszont hogy N+1 helyen jártam sör meg viszki meg miminden főzdében, és mindenhol része volt az idegenvezetős szövegnek, hogy azért ez a legjobb a világon, mert csak ebből a patakból vagy folyóból vagy kútból lehet igazán jó italt főzni... Aztán ezt elmondta az összes többi is a helyiről :-) Úgy látszik Korfutól Írországig mindenhol a világon a legjobb a víz :-)
Csak azért linkeltem mert az hogy “kemény” a víz az nem jelent semmit, mert full megoldások vannak bármi kiszűrésére szinte hogy minőségbiztosítási előírásoknak/szabványoknak megfeleljenek. Sokkal inkább receptura/alapanyagok különbözhetnek mint ahogy jópár más élelmiszer-ipari terméknél silányabb a minőség akár.
Tót Starónak én is örülnék a magyar helyett, de van alternatíva. Inkább azért bosszantó, mert ígu borsodis helyeken kisebb az esély normális csapolt sörre. Egyik kocsmában is, ahol meg szoktam fordulni, mondták, hogy mire vinnék az emberek a Borsodi IPA-t, nem kapnak több hordóval, így marad a magyar Staro és az alap Borsodi, azoknál pedig még mindig ezerszer jobb lenne. A Soproni IPA is sok kocsmában vállalhatóra tornázta fel a csapolt minöségét.
Ha jól számolok az körülbelül 115 üveg sör.... ez egy erősebb hónap :D nem egy teljesíthetetlen kihívás az év végéig még a plebs számára sem, ha nemzetgazdasági érdekről van szó :D
Végül is az éves átlagos fogyasztásuk 70%-a, szóval kb 1,5x annyit kellene mindenkinek inni a UK-ben mint általában. Mindezt 7 hónap alatt amiből bőven szezonban vagyunk (sörfogyasztás ugyanis erősen szezonális) ergo vagy 100 liter sörből 60-at mindenképp következő 3hónap alatt, 110 nap van Augusztus végéig. Ez naponta kb. 1 pint sör. Ehhez az egész UK-nek ugyanannyira kene alkoholistának lennie mint amikor a gin craze volt 1743-ban mikor 10 liter gint ittak évente / capita. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gin_Craze https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_beer_consumption_pe...
Igen, elég valószínű hogy “nem teljesíthetetlen, még a plebs számára se”…..
Irónia szándékos volt.
Ezzel együtt kicsit idegenkedem attól, hogy ilyen mindenféle mágiával kerüljön a sör a korsómba, de nem feltétlenül zárkóznék el a dolog elől. Ki kéne próbálni és meglátni.
Nekem az a bajom ezekkel a cuccokkal, hogy például ez az Impossible Whopper is egészen rendben van, ha az ember, úgy kezeli, hogy ez valami más, és nem valami helyett van, hanem egy harmadik lehetőség a húsnélküliség és a hús mellett. Mert viszont ha egy az egyben a marhahús helyettesítésére használnánk, arra most még egyértelműen nem alkalmas.
Itt is valami hasonlót tudok képzelni, hogy ezekből a granulátumos ákombákomokból akár kijöhet valami egészen korrekt sörszerű ital, de erősen kétlem, hogy a rendes sört tudná helyettesíteni.
Ha valamit helyettesíteni akarunk, annak legalább olyan jónak, ha nem jobbnak kellene lennie, mint az eredeti terméknek.
Van egy két bejáratott kedvenc söröm és azokat szoktam venni. Az ilyen "kézműves" sörökkel már sokszor befürödtem, nem az én műfajom. Nem elég, hogy drága de még vacak is a többsége.
Instant kávéból is vannak jók szóval előre nem temetném az instant söröket, de eléggé furán hangzik az tény. Meg ugye ott van az is, hogy hiába öntesz bele vizet attól még bubi nem lesz benne. Szóval mégsem olyan instant az.
Mellékesen jegyezném meg hogy a klasszikus söröshordóban nincs CO2 amit a csapra raknak a restiben/Balatoni lángososnál/Szigeten: rwurl=https://imgur.com/YxVMkx8
https://pureaqua.com/reverse-osmosis-water-treatment-applications/food-b...
https://www.reynoldsculligan.com/water-treatment-for-food-beverage-compa...
Nincs olyan élelmiszer ipari alkalmazás ahol ne szűrnék a vizet.
Ez mondjuk tényleg vicc, hogy már minden itthon gyártódik, totál nem hiteles. Én egy éve átálltam Erdinger-féle barnára és Leffére. Azokat már pusztán az árszínvonaluk okán is nem hiszem, hogy megéri nekik klónozni...
"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."
Én nem értek a sörfőzéshez, viszont hogy N+1 helyen jártam sör meg viszki meg miminden főzdében, és mindenhol része volt az idegenvezetős szövegnek, hogy azért ez a legjobb a világon, mert csak ebből a patakból vagy folyóból vagy kútból lehet igazán jó italt főzni... Aztán ezt elmondta az összes többi is a helyiről :-) Úgy látszik Korfutól Írországig mindenhol a világon a legjobb a víz :-)
mondom, hogy nem vagyok szakmabeli :D
Csak azért linkeltem mert az hogy “kemény” a víz az nem jelent semmit, mert full megoldások vannak bármi kiszűrésére szinte hogy minőségbiztosítási előírásoknak/szabványoknak megfeleljenek. Sokkal inkább receptura/alapanyagok különbözhetnek mint ahogy jópár más élelmiszer-ipari terméknél silányabb a minőség akár.
rwurl=https://idrinks.cdn.shoprenter.hu/custom/idrinks/image/cache/w750h750wt1...
Ez meg a Bernard világos a jó sör csak manapság a magyar piacon. A többi fos.
rwurl=https://i.pinimg.com/originals/9e/be/e6/9ebee6bfc2bd34233bde2cf0c390acbd...
Mintha nem lehetne szinte bármit is kapni.
Tót Starónak én is örülnék a magyar helyett, de van alternatíva. Inkább azért bosszantó, mert ígu borsodis helyeken kisebb az esély normális csapolt sörre. Egyik kocsmában is, ahol meg szoktam fordulni, mondták, hogy mire vinnék az emberek a Borsodi IPA-t, nem kapnak több hordóval, így marad a magyar Staro és az alap Borsodi, azoknál pedig még mindig ezerszer jobb lenne. A Soproni IPA is sok kocsmában vállalhatóra tornázta fel a csapolt minöségét.
Bernardból amúgy a barna az igazi.
Sors bona, nihil aliud.
Elírtad:
Ez a legjobb, a többi szar.
rwurl=https://www.golden-drinks.hu/images/termek_kepek_uj/peroni.jpg
A küldetés adott.
124 Pints per Adult Required to Save the British Pub
Ha jól számolok az körülbelül 115 üveg sör.... ez egy erősebb hónap :D nem egy teljesíthetetlen kihívás az év végéig még a plebs számára sem, ha nemzetgazdasági érdekről van szó :D
Chief Exorcist
Végül is az éves átlagos fogyasztásuk 70%-a, szóval kb 1,5x annyit kellene mindenkinek inni a UK-ben mint általában. Mindezt 7 hónap alatt amiből bőven szezonban vagyunk (sörfogyasztás ugyanis erősen szezonális) ergo vagy 100 liter sörből 60-at mindenképp következő 3hónap alatt, 110 nap van Augusztus végéig. Ez naponta kb. 1 pint sör. Ehhez az egész UK-nek ugyanannyira kene alkoholistának lennie mint amikor a gin craze volt 1743-ban mikor 10 liter gint ittak évente / capita.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gin_Craze
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_beer_consumption_pe...
Igen, elég valószínű hogy “nem teljesíthetetlen, még a plebs számára se”…..
Irónia szándékos volt.
Boldog karácsonyt :)
Chief Exorcist
rwurl=https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/none/path/s0ddf6533e6e5401...
Ezzel már szemezgettem egy ideje, hogy ki kellene próbálni.
Aztán ma vettem egyet. Kár volt.
Nagyon vacak. Hasonló szar mint a Coronita.
rwurl=https://beerstore.com.au/wp-content/uploads/2015/09/miller-genuine-draug...
Mi állandóan ezt isszuk itthon (a dobozost meg se vegye senki, azt a Borsodi gyártja, az üvegeset meg a Staropramen).
"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"
Szóval ugyanúgy MolsonCoors/Borsodi?
Ez viszont egész jó!
rwurl=https://www.gourmetencasa-tcm.com/5061-product_default/augustiner-lagerb...
Approved, Edelstoff(az export változat) szvsz kevésbé jó mint az original s a barna se adja belőle annyira.
https://ipon.hu/magazin/cikk/instant-sorrel-a-kornyezetert
"INSTANT SÖRREL A KÖRNYEZETÉRT?
A sör sűrítményként való szállítása, és a víz fogyasztás előtti hozzáadása jelentősen csökkentheti a söripar szénlábnyomát, állítják a szakértők."
Chief Exorcist
kapcsolódó
https://rewiredhu.cf/comment/214148#comment-214148
Egyből kiderülne, hogy nem azért szar a magyar sör, mert szar a víz...
És nem azért jó a német/belga, mert ott jobb a víz.
Igen :D
Ezzel együtt kicsit idegenkedem attól, hogy ilyen mindenféle mágiával kerüljön a sör a korsómba, de nem feltétlenül zárkóznék el a dolog elől. Ki kéne próbálni és meglátni.
Chief Exorcist
Ki kéne próbálni és meg
látinni.Jogos :D
Nekem az a bajom ezekkel a cuccokkal, hogy például ez az Impossible Whopper is egészen rendben van, ha az ember, úgy kezeli, hogy ez valami más, és nem valami helyett van, hanem egy harmadik lehetőség a húsnélküliség és a hús mellett. Mert viszont ha egy az egyben a marhahús helyettesítésére használnánk, arra most még egyértelműen nem alkalmas.
Itt is valami hasonlót tudok képzelni, hogy ezekből a granulátumos ákombákomokból akár kijöhet valami egészen korrekt sörszerű ital, de erősen kétlem, hogy a rendes sört tudná helyettesíteni.
Ha valamit helyettesíteni akarunk, annak legalább olyan jónak, ha nem jobbnak kellene lennie, mint az eredeti terméknek.
Chief Exorcist
Van egy két bejáratott kedvenc söröm és azokat szoktam venni. Az ilyen "kézműves" sörökkel már sokszor befürödtem, nem az én műfajom. Nem elég, hogy drága de még vacak is a többsége.
Instant kávéból is vannak jók szóval előre nem temetném az instant söröket, de eléggé furán hangzik az tény. Meg ugye ott van az is, hogy hiába öntesz bele vizet attól még bubi nem lesz benne. Szóval mégsem olyan instant az.
Hogyne lehetne bubi benne? Szörpöt nem ittál még?
Instant sörrel a bevételért. Kitalálnak egy problémát, amire rögtön megoldást is kínálnak. Csak vegyék meg!
Akkor azt már valóban hívhatnánk vizezett sörnek.
Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.
Mellékesen jegyezném meg hogy a klasszikus söröshordóban nincs CO2 amit a csapra raknak a restiben/Balatoni lángososnál/Szigeten: rwurl=https://imgur.com/YxVMkx8
Hanem csapolásnál keverik össze CO2 palackból. http://www.italclub.hu/data/hasznalati/sorcsap.pdf