Jelenlegi hely

Ki milyen sorozatot látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Jupiter hagyatéka S01E01-03

Oh, gecc. Ez kurva jó. :o Na, binge watching, aztán majd mondom.



Az első résztől nem estem hasra.
Az meg külön gáz, hogy 40 es színészek vannak 60+ osnak beállítva idióta ősz hajjal és gagyi, ősz műszakállal.
Eddig max egy közepes az első rész alapján.



Mondjuk én ezt betudtam annak, hogy a szuper-erejük miatt ilyen fiatalosak. Végülis már bőven 30+ évesen kapták meg az erejüket és annak is már 90! éve.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Az rendben is van, de akkor meg nem kellett volna a hitvány műszakáll meg haj. Elég ha rámondják, hogy ő már mit tudom én 400 éves és akkor elfogadom, hogy annyi mégha nem is néz ki annyinak. Pl ez kiválóan működött a hegylakó filmben.



Jupiter hagyatéka S01E01-08

Egyes vélemények szerint ez a sorozat lett volna a Netflix válasza az Amazon Boys című remekére, amit én alapból hibás megközelítésnek tartok, mert prekoncepciók kialakításra bíztatja az egyszeri nézőt. Sok a hasonlóság, de a megközelítés teljesen más. Míg a Boys világképe kiábrándult, cinikus és végtelenül nihilista, addig a Jupiter hagyatéka sokkal inkább szól a generációk és a különböző világnézeti közötti különbségekből akadó konfliktusokból, plusz még sok minden másról divatos szuperhős gúnyába bújtatva.

Tisztázzunk valamit: ez tehát nem egy Boys ala Netflix, nem Marveles gügyögés, nem Umbrella Academys vagy Doom Patrolos elvont urban fantasy. Az összes párbeszéd és történés három alap konfliktus kifejtésének van alárendelve példásan tudatos és intelligens módon.

Az első a már korábban említett generációs ellentét. Az öregek által - elképzelt - világ ütközik a fiatalok által megélt sokkal kíméletlenebb valóságossal vagy inkább azzal, amit ők éreznek valóságosan. Örvendetes viszont, hogy az "öregek" nem begyepesedett taták és a fiatalok sem szertelen idióták, sokkal inkább tapasztalatlanok és naivak.

A második egy igen - talán túlságosan is - gyakran emlegetett Kódex, aminek a szellemében működnek az öregek, de a fiataloknak már nem ad mindenre választ. Ez számomra kissé problémás, mert egy-két alapvetéstől eltekintve nem sokat tudunk meg ennek tartalmáról. A lényeg ugyan kiderül, de ha már ilyen sokat emlegetik, akkor talán jó lenne tudni a részleteket. Az biztos, hogy az az egyik fontos célja, hogy ezekből a félistenszerű szuperemberekből ne legyenek zsarnokok vagy gonosztevők. Gandalf és Galadriel viszonya az egy gyűrűhöz ugorhat be sokaknak.

A harmadik pedig a teljesen törvényszerű családi konfliktusok bemutatása. Itt senki se Batman, mindenki pereputtya mindenkinek, így tehát bőven van szeretet, viszály, szülői aggodalom és persze gyermeki dac.

Annak ellenére, hogy ez egy virtigli dráma, minden olyan szuperhős klisét is megkapunk, ami úgy látszik ma már kell ahhoz, hogy legyen mibe becsomagolni a valódi szerzői szándékot. Vannak tehát epic összecsapások és bunyók, szuperbűnözőket őrző szuperbörtön, rossz szándékú evil doerek, egyelőre még rejtélyes háttértörténet és egy lassan kibontakozó ki kit ver át vonal is. Hmmm... Megjegyzem, talán már túl sokat is akarnak markolni az alkotók. :-)

Ami nem olyan jó a még viszonylag fiatal színészek öreg maszkja. Szerintem a lehetőségekhez képest jól megoldották, de mégis zavaró lehet ez a költségtakarékos megoldás. A másik pedig egy logikai bukfenc, amit később biztos ki fognak fejteni.

ShowHide spoiler #

Ami viszont piszok jó a soundtrack. Sorozatok esetében hajlamosak spórolni a zenén, most viszont azon kaptam magam, hogy fülelem a muzsikaszót.

Remekül szórakoztam, amit az is jelez, hogy egy nap alatt képes voltam végig nézni a teljes első évadot, de ez jóformán csak a bevezetés egy jóval hosszabb és komplexebb történetbe. Várom a folytatást. Soha rosszabbat.



Nem volt rossz, viszont nekem kissé közepes maradt mivel már az 5.-6. résznél rájöttem a csavarra. Loret szerintem nem építette ki a sorozat évada annak ellenére hogy a fele arról szólt játékidőben…



Invincible

Ez tenyleg nagyon-nagyon-nagyon jo! Johet a kovetkezo evad. Amazon be is rendelt mindjart kettot!
Le lett mar irva minden, szoval jojjon egy ilyen:

ShowHide spoiler #Invincible utolso resz spoiler


Végignéztem a Jupitert.

A harmadik rész környékén, azon kaptam magam, hogy a múltban játszódó rész, sokkal, de sokkal jobban tetszik.
Az egy 10/10 es kalandfilm volt, és azon bosszankodtam, hogy miért megint a picsogó, parókás, műszakállas, gagyi Thort mutatják.
A jelen szál, kevésbé érdekelt, pedig elvileg ugye pont az lett volna a lényeg. De ez csak egy 5/10 volt a múltban játszódóhoz képest.

Kíváncsi leszek a következő évadra, remélem, hogy ott is lesz múltban játszódó szál.



Handmaid's tale

3 részt néztünk a negyedik évadból, de ez már megint pure torture porn. Ezúttal jó sok lassítással, mert attól lesz valami igazán ütős, ha lelassítod.
Az első szezont leszámítva amúgy is qrva langyossá vált, plot armor queen meg kb azt tesz, amit akar, úgyse lesz baja, csak mindenki másnak körülötte.
Nem hiszem, hogy ki kell emelnem, de kerülendő :)



A jupiterben nekem is nagyon bejött múltban játszódó szál.

Invincible

A képregényt már ismerem de az adaptáció szerintem kivételesen jól sikerült. Nem is tudtam volna ezt másképpen elképzelni, mint animációban.

A grafika jó volt (főleg a képregény kezdeti kinézetéhez képest) a szinkron pedig első osztályú. A PC jegyében megváltoztattak 1-2 karaktert pl Amber rwurl=https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aRXXEG2_460s.jpg de mivel a személyisége maradt a régi + majdhogynem semmilyen behatása nincs a történetre így ezzel nincs baj.
Tetszett, hogy 1-2 helyen még bővítettek is a sztorin pl.

ShowHide spoiler #SZPOLYLER

Talán az egyik legjobb adaptáció amit eddig láttam. Szerencsére már berendelték a 2-3 évadot, szóval egy ideig lesz mit nézni. :)

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)




Utopia S01/E1-3

Amazon felhozta a TV-n a 2020-ast. Első részt beraktam tegnap hogy aludjak rajta de nem sikerült. Majd utánanéztem hogy remake, aztán megnéztem ezt:
rwurl=https://youtu.be/uJnN3WMwDsk
Azonnal jobb volt ez a két perc mint az amcsiból 3,5 rész. Kár hogy geolock a stream amazonról (UK sorozat) Svájcban, úgyhogy maradt a téka, szerencsére fentvan HD-ben. Aztarohadt hogy ez milyen jó, nagyon színes s szépen van fényképezve. Zene 5/5, színészek mind nagyon jó kémiával játszanak. Sztori, a sztori!? Te jó ég hogy mennyire zseniális tele csavarokkal, sötétebb mint a Dark Mirror.... just wow.... wooow!



Etetnek benne sirályokat?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Esetleg üzemeltetnek Rig-eket?

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.


Lou képe
Lou
Donator

Dél-Afrikában?

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King


KMZ képe
KMZ
ShowHide spoiler #invincible

:D

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Nos igen... meglehetősen optimista volt ez a névválasztás. :-)

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Castlevania S04

Minden szempontból epix volt. Kicsit sajnálom, hogy vége, de szépen lezárták, a spin-off meg jöhet.



Utopia S01-S02

rwurl=https://www.denofgeek.com/wp-content/uploads/2020/09/Utopia-Channel-4-ca...
rwurl=https://64.media.tumblr.com/2015b1683f713b07c522ed2178223449/tumblr_mxcl...
Maga a szinposzis hogy az "The Utopia Experiments" c. képregény/vizuális regény megjósolta az elmúlt évek legtöbb járványát 1985-ben, aminek a szerzője öngyilkosságot követett el nem sokkal annak kiadása után, majd napjainkban előkerül egy "folytatás" kézirata amit egy zárt fórumon szívesen megosztana egy gyűjtő hozzá hasonló fanatikus rajongókkal. Csakhogy mindeközben két delikvens Arby és Lee ugyanúgy a kézirat után kutatnak és mindenkit eltesznek lábalól akiknek közük volt hozzá vagy épp rossz helyen tartózkodtak rosszkor. Talán az egyik legerősebb nyitánnyal kezdődik az egész:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=01VGtX9xfh0

A képi világ, a zene és a történetvezetés az első perctől fogva nem hagy nyugodni és feszülten a kanapéba fog szorítani. Direkt Technicolor színpalettával (CMYK) és túlszaturált színekkel operálnak a "képregényes" hatás kedvéért helyenként abszólút fókuszon kívüli kameraállásokkal és rengeteg szimmetriával, főleg vidám sárgás színekkel hiperrealista hatás kedvéért:rwurl=https://25yearslatersite.com/wp-content/uploads/2020/09/BAG.jpg
rwurl=https://imgur.com/U8NtTQN
mivel ez egy kőkemény dark-konteó-thriller ahol az abszurd nyers erőszek mindig váratlanul és szokatlanul fog arcon csapni és ahol a valóság/fikció megkülönbözhetetlen, csavarok mind tökéletesen és váratlanul jönnek egy percig sem hagyva morálisan nyugodtan a nézőt. (Tulajdonképpen egymaga újradefiniálta az erőszak TV/Filmes ábrázolását amikor már-már abszolút azt hinné az ember hogy minden gorefest/Midsommar/thrillert/akciófilmet/MortalKombatot láttunk és közömbösek vagyunk a vizuális erőszakot illetően). A zene végig valami iszonyatosan király, mármint kvintesszenciálisan nyugtalanít/felvidít/sokkol amikor kell a képi világgal egyetemben. A színészek nagyon jó kémiával rendelkeznek egymás között, Fiona O'Shaughnessy mint Jessica Hyde, Alexandra Roach mint Becky, Nathan Stewart-Jarret mint Ian, Adeel Akhtar mint Wilson valami parádés és eszméletlen, Oliver Woollford mint Grant (le a kalappal a srác előtt), Neil Maskell mint Arby pedig az új kedvenc pszichopatám:rwurl=https://imgur.com/SYYfoxS

ShowHide spoiler #NE OLVASS EL!

Az egyik olyan sorozat ami meghaladta a korát és az aktualitását, 2014-ben megkapta a legjobb dráma sorozat Emmy-jét a második évad. Iszonyatosan idejekorán kaszálták el, nemhiába volt utánna HBO azonnal fel akarta karolni Amerikai adaptációra David Fincherel a kormánynál, de nem lett belőle semmi. Cserébe Amazon szállította le tavaly Gillian Flynn-el (Gone Girl írója) John Cusackel és Rainn Wilsonnal ahol szvsz az első rész remekül bevonzz és az intro a zenével a legnagyobb erénye. Ellenben pocsék és üres, lelketlen s még csak nem is sokkoló az eredeti Channel4-oshoz képest...

Viszont Utopia igazi audiovizuális gyöngyszem, amit garantálok hogy sose láttál még hozzá hasonlóan eredetit az elmúlt 20 évben.

Tékában fentvan, de UK Amazon Prime-on elérhető ha valaki VPN-ezne.



Meghoztad a kedvem! Köszi!
Majd referálok!

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Castlevania S4

Fuck sake! Így kell rövid, de ütős animét csinálni!



Holy Shit ez a Snow in the desert brutál jó! Szó szerint :D Digic most nem csinált hozzá epizódot?


ShowHide spoiler #Snow

Ez viszont nekem is feltűnt sajnos :\



Noctedam írta: Castlevania S4

Fuck sake! Így kell rövid, de ütős animét csinálni!

Ennek a fényében tényleg az van, amit már egy éve is mondtam, hogy a harmadik évad, inkább csak afféle átvezető volt, ami megágyazott a finálénak. Mondjuk NAGYON érződött is ez a harmadik évadon.
Ha ezt anno tudtam volna inkább vártam volna és egyben daráltam volna le a 3-4 évadot. :-)

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Love, Death + Robots - Season 2

ep1: jó kis vicces scalzi story ahhoz illő grafikával
ep2: zima blue stílus, de annál gyengébb tartalommal sajnos
ep3: Tippre talán a legjobb a mostani eresztésből
ep4: kinézet 10-es, történet....

ShowHide spoiler #meh

ep5: so-so, mintha a karakterek alacsony fps-el lennének? wtf?
ep6: lol, de

ShowHide spoiler #

ep7: kinézet itt is 10-es,

ShowHide spoiler #

ep8: az összképet rontja, hogy a karakterek (a tömeg az elején) összehasonlítva egyszerűen szarul néznek ki. Főleg a nagyon jól megcsinált nyitással (amíg fel nem tűnnek az emberek) után így, közvetlenül ütős a különbség. Tippre nem volt egyszerűen idejük arra, hogy ennyi karaktert jól kidolgozzanak. Majdnem videojáték in-game tömegszimuláció színvonal. Szerencsére nem tart sokáig.

Szóval kb összességében sorrendben:
3,1, aztán egy szinten 8,6, utánuk 7+4, majd végül 2 és 5

Több love kellett volna, elvileg ugye a cím első helyén az van... helyette ment trancsír.



Oltari nagy fos lett ez a Love Death and Robots 2. Remelem Digic nem adta a nevet ehhez a szennyhez.


LY képe
LY
Donator

Még a trailer magasságában is írtam hogy nem dolgoztunk rajta, meg vki linkelt is kvázi-stáblistát meg az epizódok végén a stáblista is viszonylag hamar listázza a stúdiót.

CG szempontból azért mind a Snow mind a Michael B Jordanes epizód eléggé meg volt küldve, szép dolgok is voltak benne, meg a karácsonyos teszett is. De egyetértek hogy most nem nagyon volt olyan igazán kiemelkedő epizód... Meglátjuk mennyit kell várni a következő évadra.



igen, technikailag a Snow brutál volt. A Michael B. Jordanes annyira nem nyűgözött már le, elég vegyes volt ott az összkép.



Moken írta: Holy Shit ez a Snow in the desert brutál jó! Szó szerint :D

Moken írta: Oltari nagy fos lett ez a Love Death and Robots 2.

Just moken things :D



Egyetlen egy jó rész volt az egészben a Snow. Az összes többi hulladék. Nem értem hol az ellentmondás. Kár volt a pénzt pazarolni. De azért be kell szólni alaptalanul, just nagi things.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!