"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan
Értelek, nekem inkább maga a "Heineken / Staro / Pilsner vonal" csípi a szemem, mert nem jók. A Staróz is Bőcsön gyártják a hazait, a Pilsner Csehországból jön, de nem a cseh/nyugati minőségben. Félreértés ne essék, szerintem a szlovák Staro (tudom, hogy cseh, de én a szlovák dobozokhoz jutottam hozzá) vagy a cseh Kozel (felénk Arany Ászok-árban csapolják) sem nagy ász, de sokkal jobb, mint a hazai (igaz, az új magyar Kozelt még nem próbáltam, mert nem volt rá okom). Más cseh söröket szoktam inni.
Szeretem az IPA-kat, bár ritkán innám azokat egész nap (a Soproni IPA eléggé IPA light, szerencsére árban is). Keverni szoktam összevissza, ha egy kocsmában 4-5-féle sör van, akkor gyakran 4-5 sörre maradok ;) De szívesen iszogatok egész nap lágert vagy pilsenit is, főleg szűretlent (azt nem mindenki bírja), és jobb híján megiszom a Dreher Goldot is, csak egyszerűen elég alja. Kevés korrekt alapsör kerül ki itthon a nagy gyárakból.
Szerk.: A többieknek és szeretteiknek pedig jobbulást!
Borsodi sör gyárak rohadjon el, hogy a forgalmazás után átvették a Staropramen gyártását. Előtte isteni nektár volt. Most meg egy sima borsodi más dobozba. Borzalom.
A szűretlen is ugyanabba a kategóriába esik nálam, mint a többi: nagyon szeretem, szívesen veszem, csak nem az egész napos otthoni folyamatos iszogatásra / nagyobb kocsmai termelésre :D Egy időben még nagyon gurmankodtam a szűretlen búzasörökkel, citrommal, rizsszemek az aljára, megfelelő pohárban, stb... de ilyenekre ma már nem tudom rávenni magam. :))
A cseh Kozelt szeressem én is, meg egy időben félbarna Krusovicét is elég sokat iszogattam.
Ha tudsz ajánlani jó minőségű, jó árú az említett "normális világos sör" vonalba illeszkedő stuffokat egész napos folyamatos fogyasztásra, akkor szívesen veszem. Pilseni és lager is jöhet egyaránt.
Az utóbbi időben egyébként dobozos HB-t veszek a dohányboltban :D az itt van 50 méterre, nagyobb boltokba / a nép közé meg nem megyek mostanában, ha nem muszáj.
Tudom sokan buzinak néznek emiatt, de nekem a kedvenc nyári buzasöröm tavaly óta a Kronenburg 1664 Blanc lett. Nincs benne a német sörökre jellemző émelyítő kesernyés íz, és rohadtul jó citrusos íze van.
Mi is szeretjük. Friss, belga típusú búza. Hoegaarden még hasonló jellegű, kevesebb ízesítéssel, ami itthon is sok helyen kapható, csak jóval drágább.
Nagyon nem jött be viszont - szintén belga típusú búzának hirdetik -, a Soproni Búza. Pedig a Portert, Démont bírom, és az APA, IPA is vállalható tőlük.
A citrom, rizs nem feltétlen gourmand-kodás, sőt egy jó búzasörnek magától kellene citrusosnak lenni, ha tesznek bele, az általában a sört, az intézményt minősíti, vagy azt, mit gondolnak a vendégről. Jobb helyeken kérdés nélkül nem tesznek bele :) Persze aláírom, amikor 100 forintért vettük a Tescóban az Ilzert, az elbírta, minőségi búzasörbe én nem szoktam beletenni. Külföldön se láttam ilyet, vagy csak Párizsban a 8 eurós Grimbergenből sajnálják a citromkarikát :)
Jellemzően társaságban szoktam inni (úgysem jók másra az embörök), egyedül csak akkor, ha útba esik egy kocsma, így 200 Ft körüli üveges, dobozos sörökben ritkán utazom.
Legutóbb a Szent András Sörfőzdétől rendeltem, hónapok óta mindig van valami akció. Ez jellemzően az szokott lenni, hogy ha 15 ezer forint felett rendelsz, akkor kapsz egy tálca félliteres (10 üveg) vagy két táca (2x12 üveg) valamit gáőrtisba, saját kisteherautóval hozzák. Nekünk az Ogre jött be tőlük alapsörnek a legjobban, így akcióban 400 Ft körül kihozható átlagban egy félliteres üveg sör, nekem csak a szállítási költség verte fölé jelképesen az átlagárat.
Ha olcsóbbat akarok vagy gyorsan boltból kell, akkor Soproni Óvatos Duhajaiból szoktam betankolni többféle fajtában, illetve Pécsiből (ebből van szűrt alapsör is). Bármelyiket megunnám gyorsan (Soproni IPA már mindenhol is van), így váltogatom. És most már mindenkinek van valamilyen szintű olcsó IPA-ja. Ezek mellett Dreher Bak (egy itteni helyen nagyon jó csapolva, de mindnehol máshol gyengébb, biztos a kedvenc kocsmám a sörcspolás szívcsakrája) és Red Ale játszik inkább nálam, de mintha a Red Ale-t kinyírták volna nemrég. Régen bírtam a Soproni 1895-öt, de mindig csapoltra vágytam, aztán a legutolsó alkalommal Győrben volt szernecsém hozzá, és akkor már/éppen nem jött be. Lepattantabb ivósörnek szerintem a Mister, a Rizmájer Világos vagy a Kárpi is megteszi (bőven 400 Ft alatt jutottam Pesten ezekből korsóhoz), csak ezek kocsmában lelhetők fel jó áron, úgy olcsóbbak az Arany Ászoknál és tízszer jobbak. Diszkont "kézművesek", ugye. Viszont otthonra rendelve drágább, és ugyanannyiért szerintem jobb cseh söröket kapsz. Vagy Leffe-et.
Csehek közül alapsörnek jellemzően Konradot, szűretlennek Cerna Hora Sklepnit vagy Pátert (ezek velem nagyon itatják magukat csapolva minden mennyiségben, és nem is egy drága marad), barnának Bernard Darkot (a többi sörük sem rossz, de a barnájuk a többi kóstolthoz képest nagyon kiemelkedik) vagy Cerna Hora Granátot, feketének Merlint, APA-nak Kocour Catfisht szoktam inni. Búzából a Primátor Weizen jobban bejött, mint a Cerna Hora Velen, de az utóbbiba gyakrabban futok bele. A barna Konradot sem vetem meg, és a világossal együtt egész kellemes rigó hozható ki belőlük, csak egymáson nem fognak megállni vágott sörnek. Itthon a 390 forintos importált Kozel (sajnos már csak világos van,pedig a barna jobb) mellett még 450-ért lehet kapni világos és barna Primátort is, egyik sem a kedvencem, de ennyiért agyonverik a szokványos kínálatot.
Egyébként az itthon nagyok által forgalmazottak búzákból a Hoegaarden jöhet, Franciaországban pedig Kronenbourgból sehol nem volt Blanche csapolva, az említett Grimbergenből viszont mindenhol. jó is volt. A Carlsbergé mindkettő, szóval azt tolták még bő egy éve a francia kocsmákban, éttermekben helyette helyette. (Ha már Carlsberg, idehaza kerülendő, Szerbiában és Olaszországban is gyártják az idekerülőket. Vakteszteltük, az olasz jobb, de az se jó. Romániában is borzasztó élmény volt, Dániában viszont alapsörnek teljesen megteszi, a többit meg Elon Musk se tudná megfizetni ott.)
Amúgy ha már búzasör...
Egyszer vettem egy Soproni búzát (kék dobozos). Ne tegyétek.
Émelyítően édeskés, édesítőszeres íze van, nem nagyon, csak hogy épp hányás kerülgessen tőle. Citrusosság náne, de még testessége sincs. Egyszerűen nem ertem, hogy hogy bólintott rá bárki is erre a cégnél.
Idén eddig két napon fogyasztottam szeszt, föleg sört persze. Jó, ezen kívül egyszer sörös gombóc volt ebédre, de attól ennek ellenére sem rúgtam be. Valószínüleg húsvéthétfö lesz a következö pianap, de abba még a k. vírus beleszólhat.
Egyszerűen katasztrófa amit a Borsodi csinál, és nem is értem, hogy a cseh sörgyárak ezt hogy engedhetik meg... Ugye a Staroprament már egy ideje a borsodi gyártja itthon... ég és föld az eredetihez képest a különbség. Na most már egy ideje a dobozos Millert is elbaszták, az is borsodi... Most vettem üveges Millert, és ismét: ég és föld. Nagyon mérges vagyok, mert így a teljesen iható olcsóbb cseh sörök nem elérhetők lassan itthon, hiszen a Borsodi jól elbassza nekünk...
ezt sose fogom megérteni. Minden sörnek ugyanolyan íze van kategórián belül nekem. Barna meg világos nyilván más, de világos világos között nem tom mi lehet más, sör íze van mindnek.
Sajnos nagyon nem igaz. A példánál maradva a magyar világos Staropramen egy keserű, élesztős fos, míg az erko, amiért amúgy bármikor ki tudok ugrani Tóthiába, egy sima, abszolút kellemes ízű cucc. A Borsodi féle miller is egy testesebb, kesernyesebb, de amúgy húgy szerű folyadék, míg ennek az üvegesnek megintcsak egy simán csúszós, enyhén savanykás íze van.
Nyilván az említett márkák nem a világ legjobb sörei, de nagyon kellemes, üdítő mindkettő a melegben. A Bodsodi féle pedig ilyen szétnyomós izé, amitől csak eltelsz.
Egy szakmabeli nekem egyszer azt magyarázta, hogy a sör ízét leginkább a gyártáshoz használt víz határozza meg. Szóval lehet akármilyen jó recept, az itthoni víztől másmilyen lesz.
"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan
Ez a Singha thai sör nem egy nagy durranás.
ízre olyan mint a Corona. Azért meg nem vagyok oda.
Amikor tényleg elég egy karton sör a bulikára
rwurl=https://i.redd.it/u4lcwr8r49i61.jpg
"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan
Válasz Ingen kommentjére.
Értelek, nekem inkább maga a "Heineken / Staro / Pilsner vonal" csípi a szemem, mert nem jók. A Staróz is Bőcsön gyártják a hazait, a Pilsner Csehországból jön, de nem a cseh/nyugati minőségben. Félreértés ne essék, szerintem a szlovák Staro (tudom, hogy cseh, de én a szlovák dobozokhoz jutottam hozzá) vagy a cseh Kozel (felénk Arany Ászok-árban csapolják) sem nagy ász, de sokkal jobb, mint a hazai (igaz, az új magyar Kozelt még nem próbáltam, mert nem volt rá okom). Más cseh söröket szoktam inni.
Szeretem az IPA-kat, bár ritkán innám azokat egész nap (a Soproni IPA eléggé IPA light, szerencsére árban is). Keverni szoktam összevissza, ha egy kocsmában 4-5-féle sör van, akkor gyakran 4-5 sörre maradok ;) De szívesen iszogatok egész nap lágert vagy pilsenit is, főleg szűretlent (azt nem mindenki bírja), és jobb híján megiszom a Dreher Goldot is, csak egyszerűen elég alja. Kevés korrekt alapsör kerül ki itthon a nagy gyárakból.
Szerk.: A többieknek és szeretteiknek pedig jobbulást!
Sors bona, nihil aliud.
Így-így :D
"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."
Borsodi sör gyárak rohadjon el, hogy a forgalmazás után átvették a Staropramen gyártását. Előtte isteni nektár volt. Most meg egy sima borsodi más dobozba. Borzalom.
Pontosan. Fater nem hitte el, hát átmentünk szlovakba venni. Ég és föld. Az egyik egy iható jó sör, a masik egy ... borsodi :D
"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"
Bőcsi lóhúgy mindkettő, de ízben van különbség.
Sors bona, nihil aliud.
A szűretlen is ugyanabba a kategóriába esik nálam, mint a többi: nagyon szeretem, szívesen veszem, csak nem az egész napos otthoni folyamatos iszogatásra / nagyobb kocsmai termelésre :D Egy időben még nagyon gurmankodtam a szűretlen búzasörökkel, citrommal, rizsszemek az aljára, megfelelő pohárban, stb... de ilyenekre ma már nem tudom rávenni magam. :))
A cseh Kozelt szeressem én is, meg egy időben félbarna Krusovicét is elég sokat iszogattam.
Ha tudsz ajánlani jó minőségű, jó árú az említett "normális világos sör" vonalba illeszkedő stuffokat egész napos folyamatos fogyasztásra, akkor szívesen veszem. Pilseni és lager is jöhet egyaránt.
Az utóbbi időben egyébként dobozos HB-t veszek a dohányboltban :D az itt van 50 méterre, nagyobb boltokba / a nép közé meg nem megyek mostanában, ha nem muszáj.
Chief Exorcist
Tudom sokan buzinak néznek emiatt, de nekem a kedvenc nyári buzasöröm tavaly óta a Kronenburg 1664 Blanc lett. Nincs benne a német sörökre jellemző émelyítő kesernyés íz, és rohadtul jó citrusos íze van.
"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"
Jó sör. Szerintem is. :)
Mi is szeretjük. Friss, belga típusú búza. Hoegaarden még hasonló jellegű, kevesebb ízesítéssel, ami itthon is sok helyen kapható, csak jóval drágább.
Nagyon nem jött be viszont - szintén belga típusú búzának hirdetik -, a Soproni Búza. Pedig a Portert, Démont bírom, és az APA, IPA is vállalható tőlük.
Az azért tényleg buzi...
"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."
Te már csak tudod :D
Igen, azok megérzik egymásról.
rwurl=https://i.imgur.com/18rxRRc.png
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése
:DD
"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"
A képen az a láger, nem a búzisör.
Akartam is mondani, hogy búzát iszom, búza vagyok? ;-)
A citrom, rizs nem feltétlen gourmand-kodás, sőt egy jó búzasörnek magától kellene citrusosnak lenni, ha tesznek bele, az általában a sört, az intézményt minősíti, vagy azt, mit gondolnak a vendégről. Jobb helyeken kérdés nélkül nem tesznek bele :) Persze aláírom, amikor 100 forintért vettük a Tescóban az Ilzert, az elbírta, minőségi búzasörbe én nem szoktam beletenni. Külföldön se láttam ilyet, vagy csak Párizsban a 8 eurós Grimbergenből sajnálják a citromkarikát :)
Jellemzően társaságban szoktam inni (úgysem jók másra az embörök), egyedül csak akkor, ha útba esik egy kocsma, így 200 Ft körüli üveges, dobozos sörökben ritkán utazom.
Legutóbb a Szent András Sörfőzdétől rendeltem, hónapok óta mindig van valami akció. Ez jellemzően az szokott lenni, hogy ha 15 ezer forint felett rendelsz, akkor kapsz egy tálca félliteres (10 üveg) vagy két táca (2x12 üveg) valamit gáőrtisba, saját kisteherautóval hozzák. Nekünk az Ogre jött be tőlük alapsörnek a legjobban, így akcióban 400 Ft körül kihozható átlagban egy félliteres üveg sör, nekem csak a szállítási költség verte fölé jelképesen az átlagárat.
Ha olcsóbbat akarok vagy gyorsan boltból kell, akkor Soproni Óvatos Duhajaiból szoktam betankolni többféle fajtában, illetve Pécsiből (ebből van szűrt alapsör is). Bármelyiket megunnám gyorsan (Soproni IPA már mindenhol is van), így váltogatom. És most már mindenkinek van valamilyen szintű olcsó IPA-ja. Ezek mellett Dreher Bak (egy itteni helyen nagyon jó csapolva, de mindnehol máshol gyengébb, biztos a kedvenc kocsmám a sörcspolás szívcsakrája) és Red Ale játszik inkább nálam, de mintha a Red Ale-t kinyírták volna nemrég. Régen bírtam a Soproni 1895-öt, de mindig csapoltra vágytam, aztán a legutolsó alkalommal Győrben volt szernecsém hozzá, és akkor már/éppen nem jött be. Lepattantabb ivósörnek szerintem a Mister, a Rizmájer Világos vagy a Kárpi is megteszi (bőven 400 Ft alatt jutottam Pesten ezekből korsóhoz), csak ezek kocsmában lelhetők fel jó áron, úgy olcsóbbak az Arany Ászoknál és tízszer jobbak. Diszkont "kézművesek", ugye. Viszont otthonra rendelve drágább, és ugyanannyiért szerintem jobb cseh söröket kapsz. Vagy Leffe-et.
Csehek közül alapsörnek jellemzően Konradot, szűretlennek Cerna Hora Sklepnit vagy Pátert (ezek velem nagyon itatják magukat csapolva minden mennyiségben, és nem is egy drága marad), barnának Bernard Darkot (a többi sörük sem rossz, de a barnájuk a többi kóstolthoz képest nagyon kiemelkedik) vagy Cerna Hora Granátot, feketének Merlint, APA-nak Kocour Catfisht szoktam inni. Búzából a Primátor Weizen jobban bejött, mint a Cerna Hora Velen, de az utóbbiba gyakrabban futok bele. A barna Konradot sem vetem meg, és a világossal együtt egész kellemes rigó hozható ki belőlük, csak egymáson nem fognak megállni vágott sörnek. Itthon a 390 forintos importált Kozel (sajnos már csak világos van,pedig a barna jobb) mellett még 450-ért lehet kapni világos és barna Primátort is, egyik sem a kedvencem, de ennyiért agyonverik a szokványos kínálatot.
Egyébként az itthon nagyok által forgalmazottak búzákból a Hoegaarden jöhet, Franciaországban pedig Kronenbourgból sehol nem volt Blanche csapolva, az említett Grimbergenből viszont mindenhol. jó is volt. A Carlsbergé mindkettő, szóval azt tolták még bő egy éve a francia kocsmákban, éttermekben helyette helyette. (Ha már Carlsberg, idehaza kerülendő, Szerbiában és Olaszországban is gyártják az idekerülőket. Vakteszteltük, az olasz jobb, de az se jó. Romániában is borzasztó élmény volt, Dániában viszont alapsörnek teljesen megteszi, a többit meg Elon Musk se tudná megfizetni ott.)
Sors bona, nihil aliud.
Amúgy ha már búzasör...
Egyszer vettem egy Soproni búzát (kék dobozos). Ne tegyétek.
Émelyítően édeskés, édesítőszeres íze van, nem nagyon, csak hogy épp hányás kerülgessen tőle. Citrusosság náne, de még testessége sincs. Egyszerűen nem ertem, hogy hogy bólintott rá bárki is erre a cégnél.
"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"
Pécsi szűretlen búza nekem bejött.
Fuhh... itt most ezen alaposan át kell rágnom magam =))
Majd jelentkezek! :D
Chief Exorcist
Mintha nem olvastad volna a kommentem. De nem haragszom önre, Asycid kapitány. Zoo keverte meg a hozzászólásokat, ezért történhetett.
Basszus, ja most látom,hogy írtad te is, sry!
"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"
OFF: Mióta az alkoholfogyasztásom lecsökkent, azóta csak nevetek az itteni "gourmet" sör leírásokon :D
Sör? Sör! Ami nem kinizsi meg sárkány, meg egyéb szarfos, az jöhet... amúgy is csaklóhúgy az összes :DDDD
Idén eddig két napon fogyasztottam szeszt, föleg sört persze. Jó, ezen kívül egyszer sörös gombóc volt ebédre, de attól ennek ellenére sem rúgtam be. Valószínüleg húsvéthétfö lesz a következö pianap, de abba még a k. vírus beleszólhat.
Sors bona, nihil aliud.
Egyszerűen katasztrófa amit a Borsodi csinál, és nem is értem, hogy a cseh sörgyárak ezt hogy engedhetik meg... Ugye a Staroprament már egy ideje a borsodi gyártja itthon... ég és föld az eredetihez képest a különbség. Na most már egy ideje a dobozos Millert is elbaszták, az is borsodi... Most vettem üveges Millert, és ismét: ég és föld. Nagyon mérges vagyok, mert így a teljesen iható olcsóbb cseh sörök nem elérhetők lassan itthon, hiszen a Borsodi jól elbassza nekünk...
"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"
ezt sose fogom megérteni. Minden sörnek ugyanolyan íze van kategórián belül nekem. Barna meg világos nyilván más, de világos világos között nem tom mi lehet más, sör íze van mindnek.
Sajnos nagyon nem igaz. A példánál maradva a magyar világos Staropramen egy keserű, élesztős fos, míg az erko, amiért amúgy bármikor ki tudok ugrani Tóthiába, egy sima, abszolút kellemes ízű cucc. A Borsodi féle miller is egy testesebb, kesernyesebb, de amúgy húgy szerű folyadék, míg ennek az üvegesnek megintcsak egy simán csúszós, enyhén savanykás íze van.
Nyilván az említett márkák nem a világ legjobb sörei, de nagyon kellemes, üdítő mindkettő a melegben. A Bodsodi féle pedig ilyen szétnyomós izé, amitől csak eltelsz.
"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"
Egy szakmabeli nekem egyszer azt magyarázta, hogy a sör ízét leginkább a gyártáshoz használt víz határozza meg. Szóval lehet akármilyen jó recept, az itthoni víztől másmilyen lesz.
"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan
bár szakmabeli nem vagyok, de a Staropramen gyártúrán Prágában ugyanezt mondták. itthon ugye kőkemény a víz, azzal nehéz mit kezdeni