Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés


Dragon Age: Origins

Szóval, úgy adódott, hogy a rendes PC-m helyett egy ideig most az irodai gépet kell használnom, ami egy Lenovo kis mini PC. Egyébként munkára nagyon frankó, kicsi, csendes, aranyos, csak nem játékra találták ki a lelkemet. A Core i5-ös procija még rendben is lenne, az SSD és a 8GB RAM is, csak az integrált Intel GPU még annál is gyengébb, mint amennyire gondoltam volna.

Úgyhogy kellett valami régebbi stuff, ami normálisan fut, és amivel hosszabb távon el tudok lenni, és akkor eszembe jutott, hogy a Dragon Age-sorozat nekem kimaradt. Illetve ez nem teljesen igaz, a legutolsó részt kipróbáltam, majd azt hiszem olyan fél óra után töröltem mert borzalmas volt.

Ez most eddig tetszik. Alapvetően az van, hogy szeretem én az RPG-ket, de a legtöbb klasszikus D&D nekem túlságosan mély és komplex, annyi molyoláshoz nincs türelmem, ez viszont egy fokkal egyszerűbbnek tűnik és átlátom. Illetve a másik, hogy itt egy teljesen új világot ismersz meg, nincs hozzá szükség előműveltségre mint a Forgotten Realms meg a többi D&D stuff esetében, szóval ez is ideális.

Szintén tetszik, hogy nem open world. A sztori jól indul, körülbelül 8-10 órányira vagyok benne. Kicsit egyelőre nagyjából generic fantasy stuff (jönnek a szörnyek, az emberek összevesznek egymással, mindenki van valami baja), de leköt, és gyanítom, hogy a végére azért ennél több lesz benne.

Nektek tetszett annak idején? Érdemes végigtolni?

Chief Exorcist



Pár órát beletoltam én is, és azt kell mondjam a combat nagyon egyszerű
Kriptákban meg pláne, mert 99%ban nem tudnak feljönni a bejárat platformjára. Onnan lehet nyilazni őket, vagy ha bátrabb vagy, kaszabolni.
Shield parry meg nagyon hasznos, az ütemét is könnyű elkapni.
Trollt meg be lehet húzni olyan helyekre ahol nem tud átmenni és kerülnie kell.



Amikor üt a troll, gurulok egyet felé és akkor nem sebez. Aztán én ütöm. Gyorsan megvan így. Igaz, besegítenek hátulról a barátok íjjal.
Még nem volt olyan sandbox craftolós játék, amire ennyire rákaptunk volna, minden este ez pörög. Lassan felhúzunk egy komplett falut.
Kegyetlen nagy a térkép, alig jártuk be a 30%-át hárman, szóval egy darabig még nem fogunk unatkozni.



Én imádtam. Jó kis harcrendszer, románcok, fasza párbeszédek, dráma, a prime material plane-be átlógó asztrálsík... erősen ajánlott.

Vill du bli ihop med mig?



Imádom! Nagyon jó.



Érdemes guide-okat nézni hozzá, tele van olyan trükkökkel amiket fájdalmas lehet élőben megtanulni :-)


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Én bírtam, a folytatásról viszont már a demónál lepattantam.

Sors bona, nihil aliud.



Hát ok. Gondolom, senkinek nem az volt az első gondolata, amikor meglátta az első 10 méteres trollt, hogy akkor ő most nekiszalad egy kőbaltával, mert egy órával korábban látott egy tutorialt.:D

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson


Lou képe
Lou
Donator

Szintén. Pedig az első részt talán kétszer is végigjátszottam.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



...a tutorialok a fuss lőj fuss technikát javasolják :-) Már csak azért is mert érzékeny szúrásra, nyílvesszőre, meg mert agyonüt ha eltalál :-)
Vannak ilyenek akik megtanulnak elgurulni az ütése elől és arra használják hogy szétüsse nekik a keményfát meg az érces követ, az ilyeneknek azt a százkezű higanymozgású édes anyukájukat, azt. Lődd és fuss... Érdemes, mert a trollbőr ancúg sokáig nagyon jó.



Ki jutottam, 1x. Nem vitás GOTY 2020. Iszonyat jó az egész, amikor 10 óra után hirtelen megváltoztatott 1-2 dolgot a játék, majd megint 10 óra után behoz teljesen új elemeket, majd akkor nagy nehezen kijutottál megint majdnem fenekestül felforgat. Iszonyat jó a balance, iszonyatosan grind, de mindig rewarding. Diablo ehhez képest picsafüst s unalmas.... WoW, szerintem Supergiant Games minden idők legjobb saját játékát adta ki tavaly.



Paradise Lost

Fura ez a játék, illetve a koncepció. A készítők felépítették egy baromi nagy és hangulatos világot, háttértörténettel meg mindennel, csak épp nem lehet benne csinálni semmi érdekeset. Full részletes a grafika, minden a helyén van, a zene is okés, az atmoszféra csillagos ötös, de mégis üres. Teljesen lineáris az egész, menj ide, menj oda, néha nyomj meg egy gombot. Egy minimum Resident Evil szintű játékmenetet érdemelne a dolog, és lehet hogy az is volt a szándék, csak nem volt elég a szufla. Azért nem sajnálom, mert 8 eurót így is megért, de ebből SOKKAL többet ki lehetett volna hozni.



Walking Sim akkor..

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Teljesen, de ez önmagában még nem baj, mivel szeretem ezt a stílust. Az olyan idős bácsiknak mint én már ez kell. Meg a WoW. Csak semmi kapkodás!



It Takes Two
rwurl=https://youtu.be/_RSOR1f7kFA

Ilyenkor sajnálom, hogy az asszony analfabéta videojátékokban. :(



Érdekel ez cucc, és pont ugyanez a félelmem, hogy végül online kell haverral játszanom.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Valheim
Qrvajó. Nagyon ajánlom mindenkinek. Végigvittem ameddig kész, és elkezdtem előről egy újy karakterrel/világgal, másodikra is nagyon nagy élmény.

Solasta crown of the magister
még nagyon az elején vagyok, egyelőre nagyon precíz ötödik kiadású DnD. A sztori eddig gyengécske, de a mechanizmusok tökéletesen visszaadják a dnd5th-t. Egyelőre harcos mágus pap tolvaj ranger paladin van, érdekes alkasztokkal (íjász mágus pl., elég jól működik 3:-) ).

Viszont akkor már inkább a

Baldurs gate 3
Hát ez mocsoládé jó. Minden tökéletes, izgalmas karakterek mély világ és sztori, hangulat, zene, grafika - 2 dolog kivételével. Az egyik hogy az 1050Ti nagyon kevés neki, szaggat cefetül. A másik, hogy nincs kész (early access ugye) - de így is több van benne mint a legtöbb RPGben.

Conan exiles - Siptah
Tweakeltek rajta egy csomót, gondoltam megnézem újra. Egyfelől a változtatások között van sok tök jó. Nem muszáj már égszakadást farmolni nagy nehezen hogy embereid legyenek, lettek táborok amikből lehet összefogdosni, plusz mindben van valami sajátos loot, recept, kiszabadítható rab aki instant az embered lesz ha megmented(!), stb. Lehet építkezni a viharba, a szörnyek kevésbé veszélyesek a házadra. A vault-ok magas szintű dungeonná avanzsáltak, egzotikus receptekkel, lootokkal. Nem vagy tehetetlen amíg vissza nem töltődik a staminád, elég ha egy kicsi visszajött, máris cselekedhetsz. Stb stb.
Másfelől a Valheim után irdatlan dühítő, hogy mindent újra és újra farmolni kell! Leraktál egy ajtót. Odébb akarod tenni. Nem kapod vissza csak a felét-harmadát az árának, farmolj megint... Legyártasz egy tárgyat. Persze hogy kopik. Ki akarod javítani? Farmolj alapanyagot hozzá. Elfogyott a durability teljesen? Farmolj hozzá iszonyat sokat...
Mindenért tízszer, százszor fizetsz. Anno ezt a békát lenyeltem, a Valheim óta elég nehéz...

Airborne kingdom
Még nagyon az elején tartok, eddig aranyos, ötletes. Városépítős téma, de a város repül. Odakolbászolunk az erőforrások közelébe, leküldünk embereket hogy felhozzák azokat, ebből etetjük az embereinket, fenntartjuk a levegőben a várost, építjük az új cuccokat stb. Vigyázni kell hogyan építünk, ha nagyon egyoldalasan, megdől a város, nem fog minden működni, és idegesek az emberek (lehet hogy katasztrófa is lehet belőle de nem vártam ki :-) ) Ilyen kis plusz ötletek vannak benne, amik feldobják a szimszitizést. Próbálgatni fogom tovább is.


KMZ képe
KMZ

hú a Valheimhez nem nyúltam másfél hónapja, sokminden változott? Amúgy tök jópofa volt az első élményem, 1. bosst inkwizitorral meg is öltük meg mászkáltunk a 2. bioméban. Az ingyen javítás a workbenchnél pofátlan jó QoL, elhiszem hogy egy Conanben ezekután frusztráló. Pedig én is birom azt is:)

Baldurs 3ban full content van amúgy és csak bugos? Vagy csak a kampány egy kis százaléka? Arra se néztem már rég hogy mi a helyzet. De amúgy már venném én is ha jó állapotban van.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Valheim: Nem változott sokat, de azért tweakelték. 5 biom van kész. Ha van kedv, szívesen multizok veletek.
Meadows: A kezdő biom. Nem veszélyes, sok az erőforrás. Metál szarvas a boss. Csákánynak való metál szarvat ad.
Black forest: Eleinte veszélyes, később nem. Plusz erőforrások pl. bronz, fenyőfaanyag, stb. Hórihorgas faember a boss. Mocsár kripta kulcsot ad.
Swamp: Mocsoládé veszélyes, később rutinból megy már. Méreg védő sör erősen ajánlott. Vas, retek, vér, bél, stb. Csontkupac a boss. Kincs és ezüst detektort dob.
Mountain: Itt a fő veszély a hideg. Hideg védő sör vagy páncél kell, vagy szép lassan megfagysz. Ha ez megvan, az ellenfelek nagyot ütnek, de amint jó páncél/fegyver van, OK lesz. Ezüst, obszidián, fagymirigy (röpködő kissárkányok dobják). Nagysárkány a boss. Alkatrészt dob fejlettebb munkaasztalokhoz (feketevas kohó, malom, szövőszék).
Plains: Meeeeessszirőőől kerüld el amíg nem ide szól a jegyed. Itt minden üt mint az ipari áram. A halálszúnyog egy görénység. Aztán megtanulod hogy működik, és sima üggyé válik. Ha észreveszed időben. Mert persze imád akkor megtalálni, amikor mással vagy elfoglalva... A Fulingok iszonyat nagyot ütnek, és hívják a haverjaikat is. Fekete vas, árpa, len, loxhús. Óriás lángoló csontváz fele a boss (tényleg, deréktól lefele nincs, hason húzza magát a kezein :-) ). Egyelőre placeholder tárgyat dob, itt az early access vége.
Jó, hogy végig hasznos minden biom, pl. a meadowsból is használsz dolgokat a legvégén is, nem az van hogy kiépítkezel egy biomban és utólag tseszheted.
Ja igen, bónusznak
Ocean: ugye hajóval tudsz mozogni a szigetek között, és az érceket, fémeket nem is tudod teleportkapun vinni, így időnként hajókázni fogsz. Tengeri kígyó jön néha itt, eleinte elég veszélyes, ha van szél, igyekezz lehagyni. A húsa az egyik legjobb kaja a játékban ha legyőzöd, a pikkelyéből jó kis pajzs készül. És csak óceánon fordulnak elő kis gömbölyű szigetecskék, amiken kitin bányászható a rátapadt kagylószerűkből.

BG3: Chapter 1 elérhető csak earlyben, a készítők aszongyák, nem is adnak oda többet a full verzióig. Új tartalmak viszont vannak hozzá, momentán druida kaszt jött ki (a jegesmedvévé válás batár :-) ) A chapter 1 is változni fog majd, mert a questek át vannak írva a véglegeshez képest. Lvl4 a max itt még, így ha azt eléred, nem számít a többi XP. Bugok elvétve, asszem egyet találtam, hogy a legyőzött ellenfelek hullái néha csapkodnak a földön összevissza mielőtt megmaradnának nyugton. Lenyűgöző, hogy mennyi tartalom van ebben az 1 db chapterben is! Csak futna rendesebben az őskókori vidikártyámon...



Industries of Titan: Nagyon hangulatos voxel grafika, meg fények, meg miminden. Nekem elsőre túl bonyolult sok-sok tényezős szimuláció. Hozzá mikro-minimális tutorial...
Megatársasági babérokra törő startup kezd nagyon kicsiben a Jupiter holdján. Bányássz építs szervezz alkudj.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=qiCinLyAijU



Ja igen és ezzel adós maradtam:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=kECXfe9hYzI
azóta többet is játszottam vele, nagyon aranyos továbbra is. Már egész okés kis légi városkám van, és három kis földi városállammal is sikerült szövetségre lépni.


Boz képe
Boz

All Day Dying
Egyszerű, de mégis nagyszerű kis lövölde játék, főleg annak tükrében, hogy egy ember csinálta.
Lényege, hogy különböző pályákat kell végigdarálni minél ügyesebben és ezzel teljesíteni a követelményeket, hogy pontot kapjunk és mehessünk a kövire.
Ez abból áll össze, hogy:
-Milyen gyorsan ölöd az ellenfeleket és csinálsz kombó láncot
-Hogyan ölöd őket(fejlövés, lerúgás stb)
-Plusz, időre megy az egész.
(Pálya feloldáshoz lehet még úgy pontokat szerezni, hogy specifikus feladatokat csinálunk meg a pályákon, pl csak shotgunt használunk, vagy meghatározott sorrendben öljük meg az ellenfeleket)

Az irányítás és mozgás elsőre kicsit szokatlan, de lehet állítgatni. Igazán pontos célozgatás nincs jobb egérrel mint pl egy CoD-ban. Kicsit beközelít és pontosabb lesz a lövés tőle, de elhanyagolható. Itt a lényeg a sebességen van, ezért kapunk double jump-ot és egy külön becsúszás gombot, ami mindig arra visz amerre nézünk.
Sajnos így nem is lehet oldalazva fedezékek között csúszni és lőni közben, ami azért fájdalmas, mert az ellenfelek a látóterükben eltöltött idő után(típusuktól és távolságuktól függően) fixen meglőnek és veszítünk 1 életet. Alap nehézségen 3-at kapunk.

Az ellenfelek típusai amiket én kb a játék harmadáig eddig láttam:
-Alap puskás emberke.
-Shotgun-os aki rád rohan és pillanatok alatt szétszed ha elég közel ér.
-Sniper ami egy fél másodperc időt ad elbújni miután felvillan a távcsöve, aztán leszed.
-Nagy, lassú sok HP-s géppuskás.
-Jetpack-es lassító lézeres páncélozott emberkék. Ők egy helyben felugranak és telesoroznak pillanatok alatt, ami bár nem sebez, de a társaiknak így egyszerű célponttá válhatunk. Mellesleg az idő ketyeg és kicsúszhatunk belőle ha több másodpercet vesztünk velük mint kéne.
-Plazma fegyveres strapabíró muksó. Nekik a lövésük nem attól függ, hogy becéloznak-e x idő alatt, hanem csak küldözgetik a viszonylag lassan haladó nagy energia gömböket felénk. Szerencsére ezeket mozgással el lehet kerülni, de könnyen be is lehet nézni főleg mikor 5 irányból jönnek éppen.:)
-Utolsó amit láttam eddig, az a "Summoner" ami egy nagy gömböt idéz a levegőben, amit kisebbek vesznek körbe. Ezeket a kicsiket kell először lelőni, hogy a nagyot lehessen a gazdival együtt elintézni.

Fegyvereknek is van egy kis csavarja. A lőszer végtelen és mindegyik rendelkezik egy egyedi képességgel amiknek van bizonyos újratöltési ideje. Amikkel én eddig találkoztam:
-Pisztoly: Semmi extra, prütty prütty, lehet vele relatív pontos lövéseket és fejeseket leadni. Képessége, hogy másodszori aktiválásra visszateleportál oda ahol először megnyomtuk.
-Shotgun: Tökéletes videojáték shoti, közelre halálos, és célozva, közép távon is hatásos tud lenni. Képessége, hogy durrant egy energia robbanást előre rövid távon de széles területen.
-Golyószóró: Szószerint, de ha sokat lövünk vele folyamatosan akkor lelassul a tűzgyorsaság. Viszont ilyenkor kezelhetőbbé, pontosabbá válik és nagyobbat sebez egy lövése. Képessége, hogy rövid ideig Max Payne-esen belassítja az időt.
-Sniper: Távcső az nincs rajta, de nagyon pontos és szinte mindent egy lövéssel lekap. Képesssége szintén nincs, a lövései megpattanhatnak falakon és ölhetnek.
-Lézerfegyver: Kattintgatva az egérrel, spirálban lő előre sorozatokat egészen pontosan, de ha nyomvatartjuk akkor mint Unreal Tournament Flak Cannon módra szórja az áldást. Ennek "elfogyhat" a lőszere, de idővel visszatölt. Képessége egy gránátvető.
Na meg persze ott a kisebb ellenfeleket azonnal leterítő nagyon stílusos halánték rúgás. :)

Grafika egyszerű, stilizált. Ez a csilligós fényes mátrix-izé stílus eleinte annyira nem tetszett, de meg lehet szokni/szeretni. Zene elmegy, illik hozzá szerintem.

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=oW8kVDbfXPg
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=KXyyRLaeWyU

Jelenleg -80% Steam-en még két napig, így ~1,5 EUR. Szerintem nagyon megéri ennyiért, főleg ha valaki szereti ezt a fajta játékot. Nekem utoljára ilyen élvezetes a 2016-os Doom volt.
https://store.steampowered.com/app/1186160/All_Day_Dying_Redux_Edition/

Éljenek a videojátékok!



Tell Me Why

ShowHide spoiler #

hátbmeg...

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Mi alapján vetted meg a játékot? Első perctől fogva erről volt szó Dontnodtól.... konkrétan most leírtad a saját balfaszságod...



Ingyen van az első rész.



Nekem teljesen kimaradt az infó, azt se tudtam, hogy létezik ez a játék. Szerencsére nem vettem meg...

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Akkor legalább nem ért csak anyagi kár :) amúgy pár hónapja írtam róla s remek kis történet mindamellett hogy nem a legjobb dontnod kalandjáték.



Ettől még meglehet a szabad véleménye, akár tudta, akár nem ;)


ShowHide spoiler #


Lásd fentebb nagi kommentjét, lehet de ez olyan mintha bemennél a cukrászdába és ideges lennél amiért nem lehet zöldségeket kapni és a feszt arcodba tolják az eclair fánkot.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!