Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés


A Virtualdubal csak rosszak vannak :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Ehh, virtualdub két legnagyobb baja, hogy régi, és már ogm/mkv/x264-et se támogatta, és hogy szétvágó/konvertáló, nem pedig összeállító. Értsd: nem arra való, hogy több videofile-t egybefűzz, hanem arra, hogy egy nagyból kivágj több kisebbet, vagy ugyanazt mentsd le tetszőleges támogatott formátumban. Ezekre viszont anno nagyon is jó volt.

VirtualDub-bal videókat összevágni kb ilyen:
rwurl=http://33.media.tumblr.com/f07885ea54fdd1cc19461a5786a1d8fe/tumblr_inlin...


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Beszólnék, de sajnos nincs miért, mert egyetértünk, még abban is, hogy a Wii rossz példa, hiszen nagyon más. Ha Sterner nem kérdezett volna rá a felhasználóbázisra, akkor nyilván fel sem hozom, hiszen valóban irreleváns mellékvágányról van szó jelen esetben.

A prioritáslistához még annyit tennék hozzá, amit korábban is írtam, hogy a cimborák masinája is fontos szempont, ha multizni is akar velük az ember, de aki erre nem jön rá magától, azon úgyis nehéz segíteni. Én mondjuk NES óta nem multiztam konzolon haverral, akkor meg éppen az volt a lényeg, hogy a másiknak más gépe legyen, hogy minél több játékot lehessen lefedni - egy-egy gépen két kontrollerrel.

Sors bona, nihil aliud.



kinek milyen billentyűzete van és meg van e vele elégedve?
érdemes mechanikus bill-t venni, vagy csak parasztvakítás az egész?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Mechanikus: van, aki imádja, és van, akinek nem jön be. Én speciel kipróbáltam, (van egy eladó CM QuickFire Pro-m) de egyfelől túlságosan hozzá vagyok szokva a vékonyított billentyűzetekhez, másfelől szinte soha nem használtam azokat a néhány ezer forintos vackokat, amik után annyira nagy váltás. (Illetve a legszarabb túl vékony laptop-szerű billentyűzeteket is kerülöm amikor tudom.) Ja meg soha nem vonzott, hogy visszamenjek az írógépszerűen szinte visszarúgó billentyűzetekhez. Plusz kurvára hangosak is, legalábbis kb minden más megoldásokhoz képest.

Logitech wireless illuminated (K800). Azt leszámítva, hogy a magyar változaton néhány tizedmilliméternyire elbaszták a kávák körüli néhány billentyű méretét (értsd: hirtelen felengedve picit beleverődik a kávába, így picit más hangot ad és picit hangosabb), abszolúte legjobb jelenleg kapható billentyűzet. Annyi, hogy nincsenek rajta extra billentyűk, csak hangerő+/-/mute/1 app-ra. (Tehát media control-ra, jobbkatt menüre, stb. két billentyűt kell lenyomnod.)

Előtte hosszabban szintén Logitech diNovo volt, annak annyi problémája volt, hogy Logitech brutusza egy kalap fos. Sőt, három kalap fos. De maga a diNovo kialakítása (pl gumiréteg a billentyűk alá) picit jobban tetszett. Viszont nem volt illuminated, és meguntam a szopást a brutusszal.



Ezzel nyomom már két éve (Windowson... :)): http://www.apple.com/hu/shop/product/MB110MG/B/apple-keyboard-sz%C3%A1mb...
Eddig meg vagyok vele elégedve, főleg hogy szinte már nem játszok semmivel. Kódoláshoz meg szuper.
Az utóbbi időben pedig ezzel kezdtem el szemezgetni: https://ultimatehackingkeyboard.com/ (Magyar termék!)
De persze biztosra játszom és majd csak akkor gondolkozom el a vásárláson, ha mások már jól megnyomkodták előttem. :)



Nyilván tovább tart az erősebb, mechanikus cucc. Viszont hangosan kattog. Én ezért nem veszek. Jobban preferálom a minőségi, halk billentyűket, némi világítással, nem kopó gravírozással, festéssel és usb-ről tölthető aksival.

http://www.logitech.com/hu-hu/product/wireless-illuminated-keyboard-k800

Az egy dolog, hogy én tökéletesen elégedett vagyok vele, de havernak már a megjelenési évtől van egy példánya és azóta sem vesztettek a finomságukból, még a sűrűbben használt gombok sem. A cucc folyamatosan használható. Kb. 2 havonta rádugok egy usb kábelt használat közben és feltöltődik az aksi. Már volt sok billentyűzetem, de eddig ez az abszolút kedvenc.

@nagi -

a magyar változaton néhány tizedmilliméternyire elbaszták a kávák körüli néhány billentyű méretét (értsd: hirtelen felengedve picit beleverődik a kávába, így picit más hangot ad és picit hangosabb)

Az én példányom tökéletesen rendben van...

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Az én példányom tökéletesen rendben van...

Na ezt jó hallani, akkor csak én szoptam meg. :D

BTW, nekem billentyűzet mechanikája még nem igazán ment szét. Két diNovo Bluetooth vevő halt meg, meg egy laptopon kb 6 év után (amikor már szó szerint vájatot vésett már az ujjam a kurzornyilak felületébe) az ESC volt háklis, és semmi több. Mondjuk tény, általában drágább cuccokat használok.

Egy fun fact a K800-ról: Eneloop cerkaakksik vannak már egy ideje bennük, tehát ha kikapcsolod, fél-egy év után is alig vesztenek valamit töltöttségükből.



Genius noname

Van rajta csuklotamasz ennyi eleg :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Angol kiosztású Steelseries 7G van a desktop gépen.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


Lou képe
Lou
Donator

hmm. néztem és nem értettem. szinte ugyanígy néz ki az MK520-as egér+bill párosban a billentyűzet. átfordítottam a bill-t, hogy megnézzem a típust :)
csak persze nem solar.
ha viszont billentyűk tekintetében nem sok különbség van köztük, akkor én ellene szólnék.
nekem közepesen nagy kezem van, és egyszerűen folyton átcsúszok a billentyűkről a következőre, túl lapos az egész nekem. megvettem, használom, mert amúgy meg halálbiztosan működik, nincsen vele egyéb gond, és imádom, hogy nem kell vezetékkel baszakodnom, és franc tudja hány éves már, de nulla kopás van rajta, ami azért szép teljesítmény, de szóval akkor sem az igazi számomra.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ezt a szétmenetel dolgot én is furcsállom. A mostani billentyűzetemet használom 10 éve, most is iolyan, mint újkorában. Pedig az első billentyűmről annak idején pár hónap alatt lekopott az ASD a FIFA 98 miatt (FPS-ekhez, és úgy általában mindenhez, a kurzorbillentyűket használtuk még akkor).

Biztos lehetne venni jobbat, szebbet, de a tartósságra nincs panaszom.

Sors bona, nihil aliud.



Ilyenem van már elég régóta. A sűrűn használt gombokról már teljesen eltűnt a festék, de semmi egyéb hibája nincs, totál elégedett vagyok vele.
http://kinmel.com.np/product_images/u/745/Logitech_Internet_350_PS2__685...

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Mechanikus: Érdemes, ha nem sajnálod rá a lovét és nem zavar a hangja.
(Razer Blackwidow Chroma - Imádom, de ami pl. előtte volt G710+, nah az egy kalap szar volt ehhez képest - majdnem ugyan ennyiért.)

// A boltban a régi klaviatúrám figyel, ami egy legalább 12 éves Logitech Deluxe Keyboard, vagyis full fapad, de semmi baja :)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Grifter írta: Mechanikus: Érdemes, ha nem sajnálod rá a lovét és nem zavar a hangja.
(Razer Blackwidow Chroma - Imádom, de ami pl. előtte volt G710+, nah az egy kalap szar volt ehhez képest - majdnem ugyan ennyiért.)

Tényleg csak kíváncsiskodás mert tudatlan vagyok:

Mire, miért jó egy világító billentyűzet?
Mivel tud többet egy 200 eurós billentyű ~60 ezer ft mint egy 3-4 ezres. (Most az a része nem érdekel, hogy azért vettél ilyet mert megteheted.) Tehát mi az a valós tudás ami miatt megéri a különbözetet? Azt pl látom, hogy mechanikus de ez mit jelent a gyakorlatban?



Jó hangosan kattog, meg gondolom nem spórolnak a gyártók hogy több billentyűt kötnek be egy helyre így nyugodtan lehet mortalozni ketten 1 billentyűzeten :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Világítósra: mert este lekapcsolhatod a pilácsot. Persze ha a billentyűzet és te is mindig pontosan ugyanabban a pozícióban vagytok, akkor megtanulhatod vakon is, de egyébként jó, ha világít.

34 vs 10-20* annyi: igen, megéri. Mindig érzékel, érzed, amikor már elég mélyre nyomtad, nem fog kiszakadni a drót, (vagy ha igen, cserélhető) nem fog lekopni a felirat, extra programozható gombok is vannak rajta... plusz jah, ahogy harvy írja, egyszerre nyomhatsz több gombot is, nem fog berosálni tőle. (Próbálj meg egy w+d+shift+space kombót, vagy plusz még egy gombot, általában azt már nem bírják az olcsó billentyűzetek.)



nagi írta: Világítósra: mert este lekapcsolhatod a pilácsot. Persze ha a billentyűzet és te is mindig pontosan ugyanabban a pozícióban vagytok, akkor megtanulhatod vakon is, de egyébként jó, ha világít.

34 vs 10-20* annyi: igen, megéri. Mindig érzékel, érzed, amikor már elég mélyre nyomtad, nem fog kiszakadni a drót, (vagy ha igen, cserélhető) nem fog lekopni a felirat, extra programozható gombok is vannak rajta... plusz jah, ahogy harvy írja, egyszerre nyomhatsz több gombot is, nem fog berosálni tőle. (Próbálj meg egy w+d+shift+space kombót, vagy plusz még egy gombot, általában azt már nem bírják az olcsó billentyűzetek.)

Tehát ha jól értem azoknak hasznos akik nem tudnak vakon gépelni?



próbálgattam:
Ez kb egy 4000ftos dell bill.
WD DW WD WD WD WD WD

Én sem értem mi értelme van a qrva drága billeknek. Ha esetleg megdölik lemész a tescoba és veszel 1 újat. másfél két évente...

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Bandido írta: Tehát ha jól értem azoknak hasznos akik nem tudnak vakon gépelni?

Inkább akik nem tudják vakon, pontosan hol van a billentyűzet. Pl mert nem mindig ugyanazon testtartásban vannak, vagy esetleg áttolták egy másik monitor/gép elé. Esetleg a sötétben (pl LAN, vagy lakótárs már aludna) szeretnék lámpa nélkül látni, hogy hol a halálban is van a wasd.

Te még soha nem raktad egy betűvel arrébb véletlenül a kezedet? Na ezt speciel 100%-ban megoldja. :)



eme probléma megoldására van két kis bütyök az f és a j gombon,)

Onnét kiindulva már vágod is h mi van.

wasd-t meg nem megtalálni vakon, nagy lámaságra utal:P

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Ha f és j alapján akarsz tapogatózni a sötétben, be my guest. Világítósnál nem kell találgatni, hogy hogyan rakd le először az ujjaidat, nem kell utánna korrigálnod. wasd-ot is erre értettem: rögtön pozícióba állhatsz, nem kell a többi gombhoz matatnod, hogy na most eltaláltad-e, vagy mondjuk egy sorral feljebb vagy.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem akarok felvágni, de nekem világít a monitorom is, részben ki tudja váltani az általad soroltakat. Marhára nem gépelek amúgy vakon, de éppen játék közben nem probléma a WASD.

Sors bona, nihil aliud.



Ez már erősen deja vu: anno lerendeztük, hogy erősen helyezkedés/monitor/egyebek kérdése, hogy mennyire is látszik a monitortól a bill. Nekem pl nem igazán.

Játék közben már OK, de én pl sokszor megszakítom a menetet, elrohanok, vissza, le, és akkor nagyon jól jön.



Mert világít? Valójában nem sokkal többet fizetsz azért, hogy világítson, azt meg mindenki eldöntheti maga, hogy ez őt boldoggá teszi-e. (Én szeretem, hogy olyan színűre és fényerősségűre állítom, amilyenre akarom.)

(Én 38-ért vettem és még ajándék táska is volt hozzá.)
Ha nem tudod mi a különbség egy mechanikus kapcsoló és egy gumimembrán között, akkor igazán nincs miről beszélni :)
Ez pont ugyan olyan, mint hogy mi a különbség mondjuk egy 20 éves használt Swift, egy új Swift és egy Porsche között.

// Sok kispolgár mondja azt, hogy neki nem kell Porsche, az nem jó semmire - és valóban. Az emberek többségének nincs szüksége egy Porschéra, más kérdés, hogy meg se tudnák fizetni, TEHÁT ez nem kedv kérdése ;)
Itt is ugyan ez a helyzet: Valójában azok véleménye, akik egy 4ezressel is boldogok, vajh mi keveset számít. Ők a tökmind1 kategória jeles képviselői.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



nagi írta:

Bandido írta: Tehát ha jól értem azoknak hasznos akik nem tudnak vakon gépelni?

Inkább akik nem tudják vakon, pontosan hol van a billentyűzet. Pl mert nem mindig ugyanazon testtartásban vannak, vagy esetleg áttolták egy másik monitor/gép elé. Esetleg a sötétben (pl LAN, vagy lakótárs már aludna) szeretnék lámpa nélkül látni, hogy hol a halálban is van a wasd.

Te még soha nem raktad egy betűvel arrébb véletlenül a kezedet? Na ezt speciel 100%-ban megoldja. :)

Előfordult már de ritkán :) Gépelésnél szerintem meg még talán soha. Az "F" és a "J" billentyű gombok alsó részén van az a kis vízszintes kidudorodó vonalka. Ezek azért vannak, hogy érezd, hogy jó helyen vannak az ujjaid gépelésnél. Szabályos gépelésnél ezeken kell, hogy legyen a bal illetve jobb kezed mutatóujjai.

Szerk: Közben látom, hogy csöpi már leírta ugyanezt.



Zoo írta: Nem akarok felvágni, de nekem világít a monitorom is, .

Ezen felnevettem :D



Nagyon kedves, hogy ilyen felvágós stílusban leoltottál.
Ezek után már egyáltalán nem is érdekel a véleményed a kibaszott, világító karácsonyfa billentyűzet "hasznosságát" tekintve :)



De csak 38 és jár hozzá egy ajándék táska is. Ne legyél láma!

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Bandido írta:
Előfordult már de ritkán :) Gépelésnél szerintem meg még talán soha. Az "F" és a "J" billentyű gombok alsó részén van az a kis vízszintes kidudorodó vonalka. Ezek azért vannak, hogy érezd, hogy jó helyen vannak az ujjaid gépelésnél. Szabályos gépelésnél ezeken kell, hogy legyen a bal illetve jobb kezed mutatóujjai.

Szerk: Közben látom, hogy csöpi már leírta ugyanezt.

Jah, ahogy említettem, ismerem a vonalakat, csak általában nem is esnek kézre. (Konkrétan általában nem is találkoznak az ujjaim velük.) Utánuk matatni meg bosszantó és sokáig tart. :D De embere válogatja, hogyan gépel.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!