Jelenlegi hely

Beszámoló: Cyberpunk 2077

Utolsó bejegyzés

Beszámoló: Cyberpunk 2077

rwurl=https://imgur.com/a/zbdG0xL

Már nagyon régóta a rajongója vagyok a Cyberpunk világának, a 90-es években rengeteget játszottunk az akkoriban még Cyberpunk 2020 néven futó szerepjátékkal. William Gibson könyvei (Neuromancer, Count Zero, Mona Lisa Overdrive) is részletgazdag háttérvilágot adtak a játékhoz, és a mesélőnk is remek volt (később ő fordította magyarra a szabálykönyvet). A szabályrendszert kis változtatásokkal sok egyéb világhoz is használtuk, és máig az egyik kedvencem. Szóval elég nagy elvárásokkal kezdtem bele.

Bizonyára felmerül a kérdés, hogy milyen jól fut. Nos nálam ez a hardver: i9-9900K proci, 32GB RAM, nVidia 1080Ti kártya, 2TB SSD. 1080p-ben játszom. Ki szoktam kapcsolni pár "alap" funkciót, mint például Ambient Occlusion, Motion Blur és Depth of Field. Minden más legmagasabb fokozaton van, és átlagosan 60 feletti az FPS, ritkán megy le alá. A töltési időre semmi panaszom nem lehet, indulásnál a játék néhány (max 5!) másodperc alatt betölt. A Settingsben van egy Slow HDD opció is, a lassabb merevlemezzel rendelkezőknek, de ezt nem tudom mennyire jól működik.

Jelenleg az 1.04 verziónál tartunk. Ahogy számítani lehetett rá, eléggé bugos még, ami egy ekkora játéknál elkerülhetetlen. Leginkább kisebb grafikai problémákat láttam eddig (lebegő/hiányzó tárgyak, hirtelen T-póz vezetés közben, többször ír ki vagy nem ír ki megnyomandó billentyűt, stb). Egy nagyobb bug volt csak eddig, az egyik fő küldetésnél nem követtem a forgatókönyvet, amitől a küldetés kicsit megbolondult. Többen panaszkodnak fagyásokra is, nekem az eddigi 35+ óra alatt egy sem volt. A játékban van egy elég jó check-point rendszer, szóval nem lehet túl sok időt elveszíteni, mert mindig lesz egy automata mentés a közelben.

Karakter generálás
Közepes. Előre legyártott részekből lehet összelegózni a karaktert, de nincsenek csúszkák. Elég sok tetoválás, cyber (decal) és arcfestési lehetőség van, szóval könnyű egyedi kinézetet összehozni. Van lehetőség férfi, nő vagy egyéb karaktert indítani. Lehet ugyanis férfi nemiszervet (és akár hangot is) akasztani női testre. Erre nem igazán tudom, hogy miért volt szükség, de végülis most nagy divatja van a transzneműségnek, szóval engem nem zavar.

Night City avagy a világ
rwurl=https://imgur.com/a/bIfUtBL
A játék Nigth Cityben játszódik, egy szupermodern nagyvárosban. Nagyon hangulatos, hozza a csillogó, de belülről rothadó jövő képét. Vannak céges felhőkarcolók, de van Badlands is, ami gyakorlatilag egy több kilométeres szeméttelep. Bár vannak kormányok, a világot már a cégek irányítják. A cyber mindennapos dolog, szinte mindenkiben van valami. A cyberpunk lényege, hogy mindegy mit csinálsz, csak jól nézz ki közben. Ezért aztán a bandák nagyon rámennek a külsőségekre. Léteznek repülő autók is (AV-k), de ezek nagyon drágák és elsősorban szállításra használják (AV4) és jóval kevesebb a személyszállítás (AV7). Eddig én egy AV7-et láttam, azt is egy garázsban.

Az utcákon mindennapos az erőszak, a bandák küzdenek egymással és a rendőrökkel. A rendőrök küzdenek a bandákkal és cyberpszihókkal (olyan emberek, akik bekattannak a sok beépített cyber miatt, lásd első CP teaser 2013-ból). A cégek küzdenek egymással, bár ők általában ezt próbálják a legnagyobb titokban tartani, és hozzájuk nem kapcsolható emberekkel elvégeztetni a piszkos munkát. Szóval mindennaposak a lövöldözések, könnyű belefutni valamiféle erőszakos eseménybe.

Az Utcán a legfontosabb a Rep (Reputation, Hírnév). Ha nincs Reped, nem vagy senki. Ha rossz a Reped, akkor még a senkinél is rosszabb vagy. Repet úgy szerezhetsz, ha sikeresen elvégzed a rád bízott feladatokat és így garantált, hogy máskor is lesz munkád.

A városban autóval vagy motorral érdemes közlekedni, mert nagyon nagy. Vannak továbbá Fast Travel pontok, ezek között lehet teleportálni. Nagyon sok ilyen van, jó alternatíva az autókázással szemben.

Sztori
Három lehetséges indulási lehetőség van, Utcagyerek, Nomád vagy Céges. Én az Utcagyerekkel kezdtem. Attól függően, hogy mit választottál kezdésnél időnként kapsz új párbeszéd lehetőségeket, de ez persze csak színesítés, nem befolyásolja a dolgok menetét. Az ő célja, hogy nevet szerezzen magának, javítson az életkörülményein. Erre hamarosan lehetőség is nyílik, mert kap egy, az életben egyszer adódó lehetőséget, amit persze nem utasít vissza. El kell lopni egy tárgyat a legnagyobb óriáscégtől. Az akció után valóban megváltozik hősünk élete, de ezt mindenki tapasztalja meg maga. Egy biztos, utána nem fogsz unatkozni. :)

RPG elemek
A karakternek van néhány alap tulajdonsága, például Body, Cool, Tech, Intelligence, Reflex. Alapból mind 3-as, és szét tudsz osztani pár pontot az elején, hogy javítsd őket. A max szint mindenből 20. Ezek azért fontosak, mert minden szint ad valami egyre növekvő bónuszt. Szintlépésenként kapsz egy pontot, nem tudom ki lehet-e maxolni mindent, még csak 18. szintű vagyok. A képességeket kell továbbá használni a világban is, pl. ha elég erős vagy (Body), akkor fel tudsz tépni egy ajtót (akár bezártat is). Vagy ha elég jó a Tech-ed, akkor ki tudod nyitni kulcs nélkül is.

A tulajdonságokhoz tartoznak a képzettségfák. Pl. az intelligenciához a hekkeléssel kapcsolatos dolgok. Ezek elég tágas fák, tucatnyi, sokszor több szintű képzettséggel. A képzettégek akkor növekszenek, ha használod őket, tehát ha például nem lődözöl pisztollyal, akkor nem fogsz tudni felvenni pisztoly képzettségeket, mert nem lesz meg az elvárt minimum. A képzettségeknél bőségzavar van, mert nagyon sok hasznos dolog van a fákon, és mindig nehéz a döntés, hogy mit vegyünk fel legközelebb. Van mondjuk rossz képzettség is, pl. senkinek nem ajánlom a Scrapper képzettséget, ami azonnal megsemmisít minden Junk besorolású tárgyat. A tárgyakból kraftolási nyersanyag lesz, de van olyan junk is, ami értékes, és érdemesebb lenne eladni inkább.

Felszerelés

Fegyverek
Nagyon széles a repertoár, sokféle pisztoly, rohampuska, géppisztoly vadászpuska, mesterlövész puska és közelharci fegyver létezik. Láttam, hogy NPC használ rakétavetőt is, nekem még nem volt. Egyszerre 3 fegyvert lehet könnyen elérhetővé tenni. Mindnek van a fantasy játékokból ismert színkódja (Fehér, Zöld, Kék, Lila, Narancs) is. Vannak továbbá fegyverkiegészítők is, amivel szolídan, de lehet pimpelni a vasat. Ezek eleinte elég ritkák, és nem is túl hasznosak. Van továbbá szintelvárás is, aminek ha nem felelsz meg, nem használhatod a fegyvert Pl. addig nem használhatod, amíg a kakakter nem éri el a 16. szintet.

A fegyvereknek van egy saját, láthatatlan szintje is, ami leginkább a DPS miatt fontos. Hiába van egy Legendary fegyvered, ha csak 50 DPS-t tol ki, miközben a sarkon agyonvert punktól szerzett fehér pisztolynak 200 DPS-e van. Elvileg szinten lehet tartani a fegyvereket az Upgrade funkcióval, de ez egész egyszerűen értelmetlen. A jobb fegyverek upgradejéhez nagyon ritka komponensekre van szükség, ráadásul nagy rendszerességgel. Még egyetlen upgradehez is olyan mennyiség kell, amennyit aligha találsz. Ha mégis találsz, akkor még mindig nem érdemes upgrade-re költeni a nyersanyagokat, mert a DPS emelkedés túl kicsi. A sima fegyvereket könnyű upgradelni, ahhoz van nyersanyag bőven, de azt meg nem érdemes upgradelni, mert a következő harcban találni fogsz másikat, jobbat.

A lőszerekkel nem sokat vacakoltak, van pisztoly lőszer, vadászpuska lőszer, puska lőszer, mesterlövész lőszer és csókolom.

Vannak továbbá gránátok, ebből is láttam már vagy 8 félét. A leggyakoribb a sima Frag gránát, ebből annyi van, hogy szórhatod, mint majom a homokot, nem fogy el. Sajnos egyszerre csak 1 típus lehet kiválasztva, és nehézkes másik típusra váltani.

Az utolsó gyorsgomb a gyógycuccoknak van fenntartva. Ebből alapvetően kétféle van, az egyik gyorsan gyógyít egy nagyobb adagot, a másik keveset gyógyít azonnal, de aztán lassan még egy csomót. Ezekből is annyit találni, hogy nekem most mindkét típusból van 100+ darab.

Ruházat
6 helyre tehetsz fel ruhadarabokat a karakterre: fej, arc, alsótest, láb, felsőtest(2x). Van továbbá egy overall slot, az egyedi, sztoriból kapott ruháknak. Ruhákból is rengeteg van, de az elsődleges szerepük a védelem, szóval nem igazán lehet divatozni, mindig azt érdemes viselni, ami a legjobban véd. Ezáltal a karakterünk kb. a legrosszabbul öltözött ember Night Cityben, mert úgy néz ki, mint egy megkergült papagáj.

További probléma a ruhákkal, hogy a fegyverekhez hasonlóan mindnek van szintelvárása is.

Kaja, pia
Rengeteg junkfoodot lehet találni, bárki lakásából el lehet lopni bármit, a tulajdonost a legkisebb mértékben sem zavarja. A kaja és az üccsi pár perces bónuszt ad. A piának csak negatív hatása van.

Junk
Nagyon sokféle junk tárgyat találni, pl rágógumi, kondom, hamutartó, rózsafüzér, stb. Ezek mind precízen 3 EB-t érnek (Eurobunch, Eurodollár, az itteni pénz). Időnként találni viszont olyan Junk-ot, ami meg 750-et ér.

Cyberek
rwurl=https://imgur.com/a/NYSUfDq
A karakterbe sokféle cybert lehet beültetni, meg van adva az összes testtájra, hogy mennyit. Ezeknek is megvannak a saját színkódjaik és az elvárásaik. Pl. a cyberhez kellhet tulajdonság (legyen legalább 15-ös Body-d), illetve Rep-hez is van kötve néhány. A beültetéseket a Ripperdokik végzik, hozzájuk kell elmenni, ha cserélni akarsz valamit. Az elég jó, hogy csak egyszer kell megvenni a cybert, utána ingyen beültetik, ha valamiért a régebben megvett cucc kell. Sajnos itt is hozni kell egy súlyos döntést, ugyanis a cyberdeck is cybernek minősül, és vagy ezt használod, vagy pedig egy durva harci beültetést, a kettő egyszerre nem megy.

Minden tárgy lebontható alkatrészekre, ami azért jó, mert ez az elsődleges erőforrás a kraftoláshoz. A kraftoláshoz kell először egy blueprint, utána meg egy csomó nyersanyag. Igazából fegyvert nem kraftoltam még, mert hamar elértéktelenednek, és ahogy fentebb írtam, nem érdemes upgradelni. Pár szoftvert a cyberdeckbe viszont készítettem már, azok nagyon hasznosak.

Hekkelés
A hekkelés nagyon fontos játékelem. Már alapból is van egy kis teljesítményű dekk a fejedben, és nagyon hasznos. Szinte mindent meg lehet hekkelni, hangszórót, lámpát, őrrobotot, kamerát, az ellenfél cybereit, stb. Dekkben lévő programoktól függ, hogy mit tudsz velük csinálni, és ezért érdemes lecserélni a kezdő dekket egy több memóriával rendelkezőre. Az alap dekkbe csak 2 program fér el, egy komolyabba akár 6 is. Nem árt az Intelligenciát is fejleszteni, ha sokat akarsz rendetlenkedni. A dekkben futó programoknak is vannak szintkódos szintjei. Nem tudom, hogy milyen lehet egy Legendary program, de biztos jó, mert már pár Kék programmal is nagyon durva a netrunner.

Harc
Ez elég egyszerű, leginkább le kell lőni az ellenfeleket. Ami jó, hogy az ellenfelek is használnak képzettségeket meg gyógy-cuccokat. Próbálnak továbbá fedezék mögé bújni, és onnan lődözni - összességében nem rossz, láttam már sokkal rosszabb AI-t is. Használnak továbbá hekkelést is ellened, valamint gránátokat.

A gránátokra itt oda kell figyeni erősen, mert szinte azonnal robbannak, ha látod, hogy repül, akkor vagy szét kell lőni a levegőben (Smart pisztoly rulez) vagy a Nyúlcipő taktikát alkalmazni. A közelharc sem rossz, és elég hatékony is, nem érzed a "kést hoztál egy tűzharcba" hátrányait. Az ellenfeleket elég sokszor kell meglőni, hogy meghaljanak, kivéve, ha jó a fegyver fejlövés-szorzója, az 1 lövéssel is el tud bánni velük.

Lehet lopakodni is, és hátulról elintézni ellenfelet, akár a megölése nélkül is. Ez elég nehézkes tud lenni, mert nagyon az ellenfél mögött kell lenni, ha kicsit oldalt vagy már nem mindig adja be a lehetőséget. Az ily módon elintézett ellenfeleket érdemes elrejteni, mert ha megtalálják a többiek, riadó lesz.

Van hangtompító is, de amit eddig találtam elég gáz volt, mert nagyon lecsökkentette a fegyver sebzését. Azt remélem lesz majd valami Epic vagy Legendary példány, ami nem csökkenti a sebzést.

Küldetések
rwurl=https://imgur.com/a/9EeKGIO
Annyi van, mint a szemét. A várostérkép telis-tele van ikonokkal, ahol van valami teendő. Ez sokszor csak valami helyi csetepaté, pl a rendőrök harcolnak egy bandával, vagy valami bűnözők rosszalkodnak. Van viszont egy csomó kis sztorival rendelkező tennivaló is, amit mindenféle Fixerektől lehet kapni. Vannak továbbá a sztori karakterektől kapott feladatok, akiknek mindig életbevágóan fontos és sürgős küldetéseik vannak. Ezt annyira túlzásba viszi a játék, hogy már nem is válaszolok a telefonhívásokra, üzenetekre, most épp 23 nem látott üzenet vár. Mellesleg a küldetéslistámban is van vagy 15-20 küldetés, amivel foglalkozni kellene. Mindezt úgy, hogy a fő sztorit már végigvittem.

Design problémák
Merthogy ez is van sajnos bőven. Reménykedem, hogy majd a modderek kijavítják őket.
- inventory - nincs favorit lehetőség, és emiatt nagyon könnyű alkatrészekre bontani egy jó fegyvert vagy ruhát. Egyébként is nehézkes használni.
- papagáj effekt, amit fent írtam, nem lehet egy egységes kinézetet kialakítani (kivéve pár sztori adta ruhát)
- az előző pont mondjuk nem annyira baj, mert nincs 3rd person nézet sem, szóval nem látod milyen szarul néz ki a karaktered. Kivéve ha motorozol.
- a semmire se jó upgrade rendszert már említettem feljebb
- nagyon gyenge konzol-portos irányítás. Az alap funkciókon kívül (harc, vezetés) minden nehézkes.
- nincsenek frakció relációk. Tök mindegy hogy kit versz át, kit ölsz meg, kinek segítesz, nincs semmi hatása a történésekre, a levegőben lóg az egész.
- túl sok a QTE dialógus. Tizedennyi is elég lenne. Vagy mondjuk semennyi is elég lenne.
- a játék végigjátszasa után visszatesz az utolsó küldetés előttre. Szóval ami jó cuccot szereztél az utolsó küldetésben, az kuka. Mondjuk ennek megvan az

ShowHide spoiler #oka (Nagy spolier, ne nézd meg,ha még nem játszottad végig!!!)

Verdikt

Összességében azt mondanám, hogy tipikus CD Projekt játék - gyönyörű, hangulatos világ, jó sztori, gyenge játék design.

Jelenleg 7/10, pár peccs vagy mod múlva lehet feljebb megy.

Szerkesztette: Tango - 2020 dec 13


az elég furcsa hogy van akinek semmi bug nincs, valakinek meg játszhatatlan a bugok miatt



- millió ikon a térképen - tiszta káosz az egész, és nincsenek opciók ki-be kapcsolni az ikon típusokat, mindig látod az összeset.

A képeden is ott van a filter. Z gomb amivel váltogatni lehet, hogy mit mutasson.



"Előre legyártott részekből lehet összelegózni a karaktert, ..."
És ebben az a szégyen, hogy nem teljesen igaz. Ha valaki Zen türelemmel elkezdi nyomkodni a RANDOM karakter gombot, lehet hamarabb ka p hasonlót, mint amit szeretne, mint ha abból a fél tucatnyiból választ amit a gép enged. Egyszerűen nem értem, ha csináltak vagy 100-100 varriációt arcra, hajra, stb. minek szedték ki?

Ja és kétféle egész testes ruha van, nyilván való a leírásban is olvasható "overál" slot, nekem itt egy vegyvédelmi ruha van ... de létezik a póló/ing helyére felvehető ruha alatti egész testes cucc is. Goondolom ez kissé ritkább, mint pl. az izompólók.



Tényleg, a lenti sorban kerestem, de ott nem volt. Javítom, köszi.

Tango

"Lagging is a lifestyle."



19-én megyek haza szünetre végre, és bassza meg az AMD, ha addigra se lesz gépem. :(

Bocsánat csak ennyit akartam, köszi a cikket!



Kis adalék ahhoz, hogy "A képzettségeknél bőségzavar van": Resetelni csak perkeket lehet, de azt is csak 100.000 eurodollárért... Közben meg a savefile-ban nem nagyon dugják el a dolgokat:
rwurl=https://i.imgur.com/mCqAvhg.png

Valószínű, hogy ez az a játék lesz, amit először szar gépen végigvisz az ember idén, közben mérgelődik, ha félrement a karakter, aztán 5 év múlva 4K / Ultra-ultra mellett már tudni is fogja, hogy mit-mire tegyen.

Én főleg lopakodási ágon szerettem volna elindulni, de elég kellemetlen, hogy miközben gugolva átsétálok a pályán folyamatosan bebuggol a fizika és minden repül minden irányba, ami ha nem ölné meg 100%-osan az élményt, akkor ott van még a béna "sétálj mögé és nyomj egy f betűt" - ha épp olyan kedve van a játéknak hogy beadja időben és nem fejelek bele az ellen seggébe.

Remélem ez valamennyit javul azzal, hogy több ilyen assassins creed-es fejlesztés is van, mint a tetőröl ráugrás stb.

Eddig mondjuk sikerül úgy 10%-ig lopakodni, aztán 90%-ban egy shotgunnal rohanok végig mindenkin :( vagy célszerű elrohanni mindenki mellett, aztán kész...

Ebben az állapotában nem lesz skyrim-es stealth archer az életben sem a karakteremből.



Hmm, nekem eddig 1x volt, hogy nem adta be a "press F to"-t, amikor hátulról közelítettem egy kanapén ülő emberhez. De annál konkrétan semmilyen szögből. Egy másik hasonlónál meg simán beadta, amint felálltam.



Na, megoldódott a 3rd person vezetési kamera gond. Beírtam a Fearless Cheat Engine fórumra, és egy srác már meg is csinálta. Annyi késleltetést lehet beírni, amennyit akarsz. Nagyon nagy megnyugvás, most már lehet nyugodtan autókázni. :)

GOG v1.04 tábla

Tango

"Lagging is a lifestyle."



Jó lett a beszámoló, kb. semmit nem tudok hozzátenni, ügyes!! :)

Nekem 2070S videókarim van és az azzal a "tékás" 1.03 codex verzióval kb. semmi komoly bug nem volt. Tegnap felraktam azért az 1.04-et. Most már van. Főleg a kocsikázás közbeni álló szét tett kezes a legtöbbször.
Kollégámnak is 1080 (igaz nem Ti) van és neki is bugol nagyon az 1.03 gog verzió. Én itt látok összefüggést, esetleg.(falon áttűnő fák meg bokrok, pl.)
Egyébiránt meg nem bánom, hogy "tékás" verziót nyomatom, mert 60 € ár mellett igen szomorú lennék. Számomra ez egy GTA V in 2077, meg valami random RPG játék keveréke. A nagyon durván nyomatott óriás áttörés és "bőgsz annyira király lesz" sehol sincs. "The cake is a lie!"
Tegnap eljutottam a Heist végére, mentem még egy kört és nem tudom eddig megmagyarázni, hogy miért, de valahogy totál elment a kedvem az egésztől. Mondjuk jobban belegondolva talán attól, hogy nem tudom mire adjak, van 6 perkem és a választható cuccok közül egyik sem tűnik túl hasznosnak. Gondoltam gyűjtögetek, majd magasabb szinten jobb lesz. De az meg milyen már? Más gamában inkább az a bajom, hogy baszki kéne még vagy 200 pont, mert mind olyan király, nem tudom mire adjak.
Kérdés: Azt jól érzékelem, hogy közelre jobban sebeznek a fegyverek? Mert ha így van, az elég ordas nagy baromság...

Nagyon várom a VR verziót, attól tuti le fogok petézni. Most lehet furán hangzik, de szerintem egy szerényebb grafikával megáldott VR gama, mint pl. a RAW Data sokkal nagyobb élmény, meg valahogy jobban néz ki, mint monitoron ez, pedig aztán fele ennyi dolgot nem lehet csinálni.

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Csakhogy VR-ként megközelítőleg se lett volna ekkora hype és eladás.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Azt jól érzékelem, hogy közelre jobban sebeznek a fegyverek? Mert ha így van, az elég ordas nagy baromság...

Van amelyik igen. Vagy ez is csak n+1. bug, de én is észrevettem.



True dat. A VR nagyon mellék vágányon van, csak nem értem miért. Akkor király élmény, hogy mióta van, a monitoron játszás totál meh. És a jelenlegi árak mellett meg már nem is olyan drága valami oculus cucc. Mielőtt jönnek a kövek, úgy értem, hogy egy gamer billentyűzet 20-30k+, meg egy rendesebb 2K "gémer" (<- ettől amúgy a tökön nagyon kivan, hogy az egy 3x szorzó egyből) monitor 150+. Szóval simán pariban van ezekkel egy VR szemcsi árban, sőt a Quest 2 egész jó áron van már. Nyilván ha vive-ot akrasz, akkor azért igen zsebbe nyúlós, de ne akarjál :P

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Mondjuk ha egy sörétes közelre jobban sebez, az lehet feature, nem bug. Esetleg messzebbre nagyobb a szórás géppityuból is. :D . Ilyen nem kompetitív játékoknál lehet realisztikusabb szerintem.
Szerk. Headshotnál meg ott vannak az implantok. Egy bádogerösittésű koponyán nem biztos a halálos headshot.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Jóvan, fasza, akkor nem én vagyok helikopter. Kedvencem még a headshot. Én nem tudom, de ha valakit fejbe lőnek egy AK-val, az nem nagyon szaladgál tovább. Akkor minek tették bele? Lett volna "crit" aztán jóvan. Szóval akad benne gyökérség bőven. Én megmondom őszintén, kicsit sem ültem a hype trainen, meg nem vártam ezt a gamát, így nem estem pofára, vagy ilyesmi, csak azt írom le, hogy szerintem ez jól fel lett szopva, annak ellenére, hogy milyen. Nem rossz, sőt, de na. Én komolyan azt hittem, hogy nagyon király lesz és ilyen szempontból csalódtam. Hát még akkor mekkorát csalódtam volna, ha tényleg kiadok érte ennyi pénzt.

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Ez a játék fos :D

Mármint RPG?! Ez?! Aligha. Teljesen haszontalan bármilyen fejlesztés vagy lassú és unalmas, vontatott hackelés. Ha van egy snipered, berontasz az ajtón a totál buta AI elé állsz és oneshotolod fejlövéssel. Minden más fegyver fos, bullet sponge ellenfelek...

Teljesen irreleváns hogy milyen nemiszervet aggatsz a karakterre, felesleges pénzkidobás kurvát fizetni (semmi buffot nem ad csak lejátszik egy softporn animációt), és igazából ebben a játékban minden felesleges. Mármint végigmész a főszálon, azt is nyögvenyelősen, mert sok az üresjárat és kész. Káosz az inventory, a map a minden. Túl sok felvehető felesleges biszbasz. Nincs pénzed? Lődd fejbe. Problem solved.

Ami irritál még, hogy mindenhonnan annyi jön át, hogy SEX SEX SEX. Bárhova nézel, Sex... És miközben ezt tolja az arcodba és a tudatalattidba, igazából semmi értelme nincs. Teljesen öncélú az egész.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Sounds like te még sose játszottál looter-shooterrel :D



Erre továbbra is azt lehet mondani hogy Mass Effect sokkal jobban nem volt RPG 2008-2013 között s mégis azt a jelzőt aggatták rá. Nyögvenyelősséggel egyetértek, eddig még egyszer se sikerült 2 óránál többet játszanom vele egyhuzamban, de a graf az nagyon király full RT-vel.



Joda írta:

Azt jól érzékelem, hogy közelre jobban sebeznek a fegyverek? Mert ha így van, az elég ordas nagy baromság...

Van amelyik igen. Vagy ez is csak n+1. bug, de én is észrevettem.

pisztolyoknál konkrétan skill is van ennek ellensúlyozására.



Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

1,5k-ért vettem a billentyűzetemet több mint 10 éve. Nem tudom, miért kellene nekem 20-30k-ért vennem újat, hogy egyszeri fórumozóból játékossá válhassak. 150k meg életem összes eddigi monitorja volt. Igaz, most 300-400k-s tévéket nézegetek játékra :)

Mindenesetre a VR lefölözi a felhasználói bázist, egyszerűen kevesebb játékost érint, ha arra gyúrsz. Valve-nak viszont volt saját eladandó hardvere az Alyxhez, és az nem is egy nyílt világú RPG-féleség.

Sors bona, nihil aliud.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Én jó párral játszottam, de ezért nem élvezem őket mechanikailag. Szomorúnak tartanám, ha Cyberpunkot ebbe a kategóriába kellene elhelyezni. Ez a játék nyilvánvalóan nem csak, illetve nem elsősorban a Borderlands-közönségnek szól. (Az más kérdés, hogy videók alapján mennyi uillúzió lehetett. Nekem nem volt sok, bár nem sokat néztem megjelenés előtt, azóta csak katasztrófaturistaként szemléezem a humorfaktort.)

Egyébként az említett műfajban is számít a fejes, és van, ahol működik az instant kill vele. Illetve léteznek olyan lövölde-RPG-k is, mint Deus Ex széria vagy az Alpha Protocol. Ezeket jobban is bírtam, mint a Mass Effecteket. Attól, hogy az FPS-eket és az RPG-ket házasítod, nem az egyetlen elképzelhető dizájn az ellenfelek tunkolóssá tétele (shooteres relációban nézve), akármennyire is gyakori.

Sors bona, nihil aliud.



Én tegnap végeztem vele. Összeségében jó időtöltés volt, de nem életem játéka. A sztori nem rossz, de full ki lehet következtetni (vártam valami csavart a végén). A bug-ok terén, hát igen.. A legfájóbb pont, hogy két napi játék mentésem veszett oda. A talajban félig benne álló karakterek, a fegyver használat úgy hogy nem is nyomtam az egér gombját, mintha beragadt volna az egérgombom és folyamatosan lőtt és töltött a fegyverem (emiatt meghaltam egy lövöldözés közben). Aztán a tükörben félig hiányzó karakterek (nem voltak karok csak fej és törzs :D). Sorolhatnám még, meg persze a sok bug, amt már mindenhol olvasni is lehetett. Én utólag azt érzem, ezért a pénzért nem azt kaptam, amit ígértek és kicsit csalódott is vagyok. A grafika szerintem sem volt egy fergeteg parádé bizonyos esetekben.



Igazán tökös húzás egyértelműen a vr lett volna. Ha úgy adják ki eleve.
Így is egy rakás szar, azaz alpha az egész.
Kivágott tartalmakkal.

De imádtam. Az első 10 órát mondjuk.
Ami bajom van vele, hogy játszottam, játszottam és próbáltam élvezni, de egyre jobban az az érzésem volt, hogy ok, lélek van, karakterek, akikre emlékezni fogok, de hol a faszban van az immerzió? Receg, döcög, robban, kressel. Kizökkent minden, mert ez kurvára nincs kész.
Látszik, ha valahol trehány a kidogolgozás. Látszik, ha a palik feje, karaktere grafikailag nincs annyira kidolgozva mint a macáké(ki hibáztatja őket ugye... mondjuk én)
Kínú rívszt így elpazarolni....

ShowHide spoiler #konci

Röviden, ebből a játékból nem hiszem, hogy valaha is teljes lesz, ...5 éven belül. Ha azt hiszik, hogy megéri...
És minden fikát, anyázást megérdemelnek. Főleg a vezetőség. Főleg, akik a nevüket adták ehhez.

De nem refundolnám semmi pénzért.



PunkZoli írta:
De nem refundolnám semmi pénzért.

Azért szerintem létezik az az összeg, amiért bárki refundolná. :)

Tango

"Lagging is a lifestyle."



Végigvittem. A CDProject nagyon ért a történetíráshoz. Gyönyörű volt a vége.
Edit: izé, több féle vége is lehet, én

ShowHide spoiler #

ShowHide spoiler #

Choose your next words with excpetional care!



nem értem miért nem csinálnak filmeket az ilyen játékokból, úgy értve, hogy konkrétan a végigjátszást felvenni, persze azért filmesebben mint egy játék. de a grafika simán mozivásznon is jó lenne már.
tudom, rajongók csinálnak ilyesmit, de én többre gondolok.



A pozsonyi csatára például? XDXD



az ennek az ötletnek pont az inverze.



Aztán végül is milyen gépen lett futtatva a dög? :)

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!