Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


White boy Rick

Meglepően szórakoztató kis filmecske, valós történeten alapul. A végéhez meg nehéz mit mondani. Egyfelől megérdemelte, másfelől én is tiszta pipa lennék.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése


Tno képe
Tno

Lost in translation

Hé, ez jó volt. Kivételesen nappal néztem, pedig viccesebb lett volna éjszaka:)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Egyik kedvenc filmem.


Tno képe
Tno

Jah, hát egy ideje már a megnézendő filmek listáján volt:)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Ha még nem láttad ajánlom a K-PAX et is a listádra!



Azt is szeretem, bár Spaceytől a Shipping news és a Usual suspects jobban tetszett. Ugyanakkor ez három nagyon különböző film, nem lehet egyértelműen összehasonlítani.



Iron man 3

Ez volt a Marvel sztori időrendi sorozat 8. része és a legkomorabb, legtöbb erőszakot ábrázoló epizódja eddig. A gyerekek nem is élvezték felhőtlenül, hogy a belülről felrobbanó mukik forrósággal levágják a karokat, meg ilyenek. Nekem második nézésre tetszett, jópofa volt a kisráccal való élcelődése, meg a Mandarin. De harmadjára nem tervezem újrázni a TV-ben sem. (lol, egyébként sem nézek TV-t)

Legend of Korra

Na sikerült ezt is befejezni végre. Nem ilyen folytatásra számítottam. Sokkal komolyabbra van véve, mint az utolsó léghajlító. A grafikába itt-ott 3D-s hatású jelenetek is vannak, ami valahogy nekem nem jött be úgy, mint a tisztán rajzfilmes Aang volt.

Egészen különböző a két sorozat, a főszereplő csaj már gyerekként profin kezelt 3 elemet a 4-ből és igazából még 2 extra idomítást is elsajátít a 4 évad alatt, de ettől függetlenül minden évadban megalázóan megruházzák. Voltak benne vicces karakterek és jelenetek, de összességébe sokkal komorabb és felnőttesebb volt a téma.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése


CJ képe
CJ

+1

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



My spy

N+1. feldolgozása a témának. A beépített nagydarab, kőszívű férfit az ujja köré csavar egy kisgyerek. Majd jól összejön az anyjával, aztán kiderül, hogy kém, szétmennek. Rosszfiúk, balhé, happy end. Semmilyen emlékezetes dolgot nem tud hozzáadni ez a film. Egynek elmegy, ha unatkoztok.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése


Tno képe
Tno

Láttam már egész régen, lehet újra lehetne nézni.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Borat 2

Ha az első rész 10/10, akkor ez 9/10. Piszkosúl fostam attól, hogy sok más vígjáték folytatáshoz hasonlóan ez is egy soft remake lesz, és persze valóban volt pár utalás az előző részre, mégis sikerült méltó módon folytatni a legendát. Volt pár olyan jelenet, hogy konkrétan sírtam a röhögéstől, ami persze elvárás. Természetesen volt egy baromi gusztustalan rész is, de azt szerintem pont azért tették be, hogy kiakasszanak vele pár szép lelkűt, hogy legyen alkalmuk háborogni az interneten. A kiscsajt alakító Maria Bakolova meg telitalálat, konkrétan ellopja a show-t a szintén kiváló formában lévő Cohentől.

Tremors: Shrieker Island

Az első rész óta kedvencem ez a frencsájz, noha azóta se sikerült elérni a nyitó cím színvonalát. Kellemes B-film ez is, meglepően igényesen kivitelezésű CGI szörnyekkel és operatőri munkával. A színészi játék természetesen most is amatőr színjátszós, van legalább 3 karakter, aki egyszer se szólal meg (vagy csak némák, nem tudom). Egyszer meg lehet nézni, de akit nem érdekel a sorozat, nyugodtan kihagyhatja.

Monster Problems aka Love & Monsters

Egy újabb postapoc film a Zombieland stílusában, ezúttal nagyra nőtt és mérges állatkákkal és egy jóval szimpatikusabb főhőssel. Semmi extra, de a filmnek helyén van a szíve, hogy adjunk egy kicsit a modoroskodásnak is. Jó lelkű, de nem túl bátor legkisebb parasztfiú elindul a mátkájáért, és közben sokat tanul magáról, a nagyvilágról, a szörnyekről és a távkapcsolatok hiábavalóságáról. A szörnyek tényleg szörnyek és kurva jók, és van kutya is, akiért lehet aggódni.



The Old Guard

Hegylakó extra light.
A kötelező langyi párral és színessel. (Oscarra gyúrnak? Bár ez ahhoz kevés volt)
Abszolút közepes film.



Thor sötét világ

Fasza volt másodjára is. A poénok ültek, az akció feszes volt, a látvány teljesen okés.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Borat itt is megvolt es amellett, hogy vicces, meg aranyos is lett.
Koszonheto ez fokent ennek a bolgar csajnak, akit emlitettel, abszolut egyenrangu partnere volt az amugy remek Cohennek, kurva jo komikus idozitessel.



Collateral Beauty (2016)

Javaslom mindenkinek, akinek eddig kimaradt (, mint nekem). Kiváló dráma, parádés szereposztással. Ennél több nem is kell, ne olvassatok utána.

ShowHide spoiler #

8/10

Copycat (1995)

Újrázás, mert felejtek. De rég láttam atyaég.
7/10

Ed TV (1999)

A Truman Show alteregója ugyanabból az idősíkból, de másik univerzumból. Eddig kimaradt, de végül is annyira nem volt rossz, mint amennyire elveszett. Ron Howard azért nem rossz rendező.
6/10



SW Rouge one

Igen, még mindig meg tudtam akadni a pörölyhajós tilitoli jeleneten, meg az egyenes vonalban sétáló vak féljedi 100% miss-es jeleneten, meg hogy megy ki a pajzson keresztül a rádióadás, de a tervek átküldéséhez ki kellett nyitni a pajzsot.

De! Én úgy éreztem, hogy az első 3 rész és Han Solo után ez volt a legjobb epizód. Nyilván emlékszem még az új triológiára is és azoknál is jobb. A régiekkel most nem akarom összehasonlítani, mert egyrészt régen láttam őket, másrészt azok az ős részek, amik etalonok. Legalább is a nosztalgia faktor miatt sem érdemes.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



mi a baj a pörölyhajóval? Egyik legjobb SW jelenet evör. Legjobb űrcsata toronymagasan összes SW közül.



Az hogy a ránézésre 6-8x nehezebb hajót tolta el úgy, hogy minimális sérülései lettek tőle mind a két hajónak.

Feltételezem egyik hajót sem erre tervezték. Mintha vonóhorog híján a vonókötelet a visszapillantókra kötnéd és megpróbálnál elvontatni bármi akár csak azonos tömegű járművet úgy, hogy azt sem a vonószemre kötnéd, hanem áthúznád a kötelet a két ajtó letekert üvegén át a szélvédő mögött.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Meg kb. átrepült 4-5 x szárnyú aztán lezárult a kapu. Odalent meg kilőttek vagy 4-et és még mindig bőven röpködtek, még csapatszállítók is landoltak. Ha az AT-AT-t ki lehet lőni egy sorozatával az X szárnyúval, akkor az Hoth bolygón mit szerencsétlenkedtek a kötelekkel, mondom, ha hibát akarok benne találni, még sorolhatom, de toronymagasan jobb volt mint az időrendileg előtte lévő részek. A látvány is, a rohamosztagosok is eltaláltak pár embert hébe-hóba. A fekete rucisok meg már döfi.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



ööö a tömeg elég relatív a bolygó körüli pályán. Amúgy az óceánjárókat meg a tankereket is kis pöttöm tolóhajók kormányozzák a kikötőben.



Amik olyan pontokra dobják a kötél mindkét végét, ami pont erre van tervezve? Meg kormányozni egészen más, mint betolni a dokkba.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



SW Ep. 4.

Nagyon furcsa volt sorrendileg ide jutni. Mai szemmel azért eléggé visszafogott az üteme a filmnek. Ráadásul a többi SW filmben folyamatosan elnagyolt akció zajlik megállás nélkül, ha Jedi van a színen. Márpedig a Rouge 1 és Solo-n kívül folyamatosan ott vannak azok a fránya Jedik.

Ahogy írtam a Rouge one után, nem szándékozom az ős klasszikust az újak után elemezni, mert az első volt, mert 40+ éves és a nosztalgia faktor. Csak egy dolgot említenék meg.

Rouge one végén van egy bitang nagy űrcsata azért, hogy megszerezzék a terveket. A lázadók zászlóshajóján kívül mindegyik elmenekült. A zászlóshajóra átszáll Vader és lemegy az a szép jelenet. A hajóról elmenekül egy kisebb korvett vagy mi. Elkezdik üldözni és ott van Leia meg a robotok.

Kezdődik az ep 4. Üldözik ezt a hajót, elkapják. Átszáll Vader, az első lázadó katona akit nyakonragad azt mondja, hogy egy diplomata hajó és diplomáciai küldetésen vannak. Vader megfojtja. Majd elkapják Leiat és ő is ezzel próbálkozik. Sőt majd jól elmondja ezt a Szenátusnak, mert ő is a tagja.

Lol? Egy nyílt csatából menekültek el és utána azt mondják, hogy diplomáciai küldetésen voltak? Ezt át kellett volna jobban gondolni a R1 végén.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Ezt át kellett volna jobban gondolni a R1 végén.

ennyi plothole belefer szerintem. de az ep4-6on kivul nekem kb. a rogue one tetszett az ujabb reszek kozul. (bar mostanaban nagyjabol megbaratkoztam az 1-3, a 7-9 annyira iszonyatosan fosulladek lett. lehet, hogy 2 evtized mulva a 10-12 reszek utan mar a 7-9 is nezheto lesz :D)

Parizer forever.



Nekem az Ep1 zenéje és a végső harcjelenet Maullal ok. Egyébként borzasztó. Ep2-ben a nagy klón csata moziban okés volt, ahogy zuhant le az a nagy gömb gép és a porfelhőben összelőttek a droid sereggel.

Gépről nézve 2020-ban már szánalmas volt a grafika és azok a jármű designok. Meh.

Ep3-ban a végső Anakin-Darth Vader átalakulás tetszett, de a harcok teljesen felpörgetett, eltúlzott vackok voltak. Mint kb. a régi kínai, tetőn szandálban rohangálós akciófilmek, amikor a harmadik emeletre felugrik hátraszaltóból, miközben nyilakat ver félre a karddal. 90-ben is nevetségesek voltak a számomra.

Jó az univerzum, a Birodalom kiépülése, a Sith ármány, meg minden. De az, hogy Joda tudja, hogy Anakinnak születtek gyerekei és szarik rájuk. Majd nekiáll Luke-al veszekedni egy vackon, mert elmentek vénségére otthonról neki. R2D2 meg totyog, csipog, gurul. Néha meghackel 1-1 ajtót oszt kész. Ep1-3-ban meg jetpackel, harci droidokat iktat ki rázással, meg fáradt olajjal lol.

Dooku 80 évesen legyőzi egyszerre a fiatal Obit és még fiatalabb Anakint. Több tonnás sziklákat emelget erővel. Obi 90 évesen meg mit csinál? Elijeszt pár buckalakót konkrétan ijesztő hangot kiadva, meg elme trükkel átmegy egy járőrön.

Nekem jobban bejött volna az SW univerzum, ha az összes SW rész kb. így ábrázolta volna az erőt, ahogy az ep 4-5-6. Ad tápot, de nem lesz tőle a karakter starkiller.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Over the moon

Új netflix animációs cucc, most épp a kínai folklórból.
Aranyos volt, meglepően érett tálalásban.



Proxima
Hát ez jó nagy kalap szar volt. Eva Green se mentette meg. Se dráma, se sci-fi, se tudomány. Rendezés, vágás, zene, még az is borzalmas. Mi a töknek fűzték fel a filmet a marsutazásra, ha csak egy Szojuz indításig megy a film?? Nagy határ fos, eddig az év csalódása. Pedig nekem minden bejön, amibe van akár csak egy kicsipici űr is, de ez nulla.
1/10

Over the moon
Nem volt rossz, de nekem ez már túl trippes volt :D Az éneklésért meg jár a mínuszpont.
5/10

Holidate
Egynek elment. Voltak jó pillanatai, de ez sem tudott kitörni a tipikus romkom klisékből, pedig még a szereplők is lesajnálják őket...
6/10



Love and monsters

Ez rohadt jo volt. Ahogy irtatok korabban, megvan benne a Zombieland-dns, de itt nincs az idegesito Eisenberg es ez brutal nagy plusz. Nincs Harrelson sajnos, de van Rooker, aki szinten remek.
Valahogy sokkal tobb a szive ennek a filmnek, nekem nagyon bejott.



+1



Fight club

Par eve mar nem lattam, igy ujraztam.
Meg mindig eleg fasza, de ezuttal valamiert zavart a zeneje.



Amerika kapitány, a tél katonája

Simán vállalható volt a CGI és az akció is. Továbbra is azt mondom, hogy az Amerika kapitány sorozat komorabb, mint mondjuk a Thor, vagy Galaxis őrzői és ettől nekem kevésbé tetszik, de azt aláírom, hogy egy jó akció film volt másodjára is.

22 mérföld

Okos akciófilm akar lenni, de a vágások nekem idegbetegek voltak. A bunyók Iko Uwaishez mérten jók voltak, de ritkán szerepelt. Mark meg szemmel láthatóan lassabb, visszafogott akció színész. Egyszer meg lehet nézni, de például harmadszor is inkább a tél katonáját nézném meg, mint ezt még 2x.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!