Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés


Hát a pofám leszakad, visszatettem a hangkártyát az eredeti slotjába, akkor már érzékelte, mint új hardver, telepíteni nem tudta, de a gyári driver felment és szól. Nem tudom, mi történt, azért kösz a tippeket. :D

- I don't think you should drink that. It looks bad for you. - Nonsense. It makes me feel great. Smarter. More aggressive. It feels like I could... Like I could... TAKE ON THE WORLD!


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ennyit tudni csak a kábelről: High Speed HDMI Cable With Ethernet E321484 AWM Style 20276 80°C 30V VW-1. Elvileg 1.4-nek kéne lennie, és a Google is csak azt dob ki rá, de hát nyilván mindenki azt keres, talál. Viszont most megnéztem vele a monitort is, és azon sincs kép, csak a laptoppal működik. Hát csessze meg! Bár néha szokott makacskodni a monitor HDMI-nél, ha variálok, D-Subnál viszont soha, az instant win, leszámítva a minőséget.

A tévé egyébként egy kb. 5 éves Panasonic, próbálok rá firmware-t vadászni, a mostani problémáig eszembe sem jutott volna, mert minek. Típus szerint nem dob ki rá semmit sem a témában, de Panasonic Vierára sincs sok és érdemi inormációt hozó találat. Drivert clean sintallal frissítettem, de nem nauálisan, hanem amit az Nvidia bepipáltat. Viszont tavaly őszi a gép, én meg elvétve frissítek drivert, és viszonylag friss minden, nem kutyulom össze. Persze tudom, ami nem szűz már, az nem szűz, lehet ez is a gond.

De most ismét a kábel az első számú gyanúsított. Marad tehát egy rövidebben vlaó kipróbálás. Tegyük fel, hogy úgy pöccre megy. Akkor mia fenét kell csinálnom? Honnan tudom, hogy a következő hosszú kábel jó lesz-e? (Elvileg a drágább nem feltétlen jobb, a paraméterek pedig kevés információval szolgálnak számomra. Na meg boltba besétálva sincs nagy választék, rendelésnél lehet malmozni.) Vagy meddig viszonylag "tuti"? 7,5-8 m? Kevesebb? Nem szeretnék mindösszesen 80 méter kábelt vásárolni, hogy majd vlamai jó lesz. Ráadásul még nem 100%, hogy ez a gond.

Szerk.:

1. Manuálisan is töröltem a VGA-drivereket. Utána az integrált Intel HD 4600-zal is ugyanaz volt a helyzet, ahogy a friss driverek sem segítettek.

2. A Panasonic honlapján van néhány kortárshoz firmware update,de ehhez nincs, valószínűleg nem is jött ki hozzá soha. Kétlem, hogy egy 5 éves nem okos készülékhez custom cuccok léteznének, de nem értek hozzá.

Egyre szorul a hurok a kábel körül. Rövidebben okkal bízhatok?

Sors bona, nihil aliud.



Nem látok rációt a kábel hossz összefüggésben, akkor a laposról végképp nem hajtaná meg.
Kérjél kölcsön egy másik kábelt a szomszédtól és próbáld ki azzal. (Lehet egy méteres is, most a lényeg hogy azzal jó-e.)

// Ha Zugló környékén vagy, tudok adni HDMI A-t, vagy DVI/HDMI-t is.

A TV-nek sztem biztos elég egyébként az 1.0/1.3 is, gyanús, hogy a 750-nek kell az 1.4.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Megvan a bűnös! A VGA-m kimenetei borzasztóak, lötyög benne szinte az összes kábel, főleg a 10 méteres, pedig túl sokat nem volt csesztetve, és most 1 éves. Ezért ment azzal a laptop, és ezért nem ment vele a monitor se. Egy régi, a feje miatt egy régi méregdrága kábellel össze lehet kötni bármivel (ez az a kábel, amelyet egyszer már majdnem kidobtam, mert ez a laptoppal vált kontakthibássá a sok használat után...), de közben tartani kell, hogy maradjon a jel. Ez működik HDMI-hosszabbítóval a nagy távig is, csak kell egy rabszolga, aki a nap 24 órájában fogja a végét.

A saját monitoromat se tudom bármelyikkel összekötni, és talán ezért is tűnik megbízhatóbbnak a D-Sub. (Pedig használat közben sosem megy el semmi.)

Ezzel lehet valamit kezdeni? Megjavíttatni? Garanciába visszazavarni? Mert ez így nem móka, és így eladni sincs pofám. De ha valamelyikőtök viszi 40k-ért, itt vagyok :)

Szerk.:

@Grifter

Kösz, de úgy néz ki, hogy inkább VGA kell. Végül is csak négy kábellel, három kijelzővel és egy laptoppal kellett letesztelnem, hogy kiderüljön.

Sors bona, nihil aliud.



Ideiglenes megoldásként esetleg kábelkötegelővel fogd fel valamihez.



Durva. Komoly kártya lehet, milyen gyártó?

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Inno 3D. Na jó, azért nem :) Gigabyte.

@nagi

Hát, végül is nem reménytelen ötlet, de elég necces kosntrukciónak tűnik, tartósabb megoldásban bízom. Még meglátom, hogy a forrás mit szól a problémámhoz, végül is az egyik kimenet használhatatlan (csak most szedtem ki belőle a műanyag védőcuccot, eddig nem használtam, a másik is gagyi, csak mivel sosem húzkodtam ki belőle a kábelt, nem tűnt fel.

Őszintén szólva most, hogy tudom mi a gond, már jobb. A rejtvény megoldása volt a lényeg :)

Sors bona, nihil aliud.



Határeset. Mindenképpen megpróbálnám gariztatni, max. visszabasszák, hogy te tetted tönkre. (Természetesen nem kell megmondani mi baja van, hanem egyszerűen közlöd, hogy szar a HDMI kimenet. Eddig nem használtad, most akartad, de kiderült nem műxik. Ennyi.)

Végső tervnek még mindig ott van, hogy valakivel megpróbálod visszaforrasztatni rendesen. (Már ha ez reális - te látod hogy van elbaszódva.)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Hé, inno3D-ből volt anno egy GF2-esem, az teljesen okéságos volt még :DD


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem tudom, én sok jót a statisztikáikról nem hallottam. Az meg nem mérvadó, hogy az eddigi egyetlen elszállt kártyám éppen egy Inno 3D 6600 GT volt. Viszont az utódja talán még most is működne, ha használnám, az Internet Explorer 6-hoz még elég lenne az a vas, melyben lakozik.

@Grifter

Ismerősék boltjából van, hát remélem, hogy csak meg tudom velük beszélni, de nem tudom, hogy kinek szervize csekkolja.

Sors bona, nihil aliud.



Te tetted tönkre vagy nem? Lelkiismeretei kérdés vagy nem? :D
Egyébként az ismerősnek semmi baja nem lehet belőle, max. vissza küldik neki, hogy bevizsgálták és az ügyfél bekaphatja.
(A garit adó nagyker/képviselet honnan tudná, hogy ők a rokonaid? Nekik meg nem kell a boltban megjavítani, érted.)

szerk: Jah, és ha szerencséd van, már nincs nekik ilyen és kapsz újabbat. Szinte megéri beletörni.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Na HDD megmentők szakértők/tapasztaltaktól kérnék tanácsokat. Anyukám külső WD vinyója fogta magát és meghülyült. Ha rádugja az ember a gépre windows közli, hogy nem ismeri fel és felajánlja, hogy meg lehet formázni. Nyilván EZT semmiképp sem szeretnénk.

Gondolom valami elszállt: Partició, boot sector vagy valami más kutyafasza. Milyen bevállt programok vannak amikkel lehet próbálkozni fontossági sorrendben, hogy a) vagy teljesen visszaállítsa az ember a HDDt (folder és filestruktúrástúl) vagy legalább b) mentsem tartalmat akárhogy is csak lehetőség szerint minnél nagyobb mennyiségben?

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Első körben ezt ajánlanám:
http://dirtywindows.hu/2013/03/27/getdataback-mentsuk-ami-mentheto/

Remélhetőleg tudod, hogy FAT vagy NTFS vinyó volt...



Köszi, már nézem is. NTFS volt tudomásom szerint.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Anno amikor xp-n elszállt egyszer a partíciós táblám, nekem parted (linuxos alap partícionáló progi) live CD segített. Nem is tudom, hány éve, de tuti volt vagy 6-8. Viszont ha hardveres a gond, akkor kürt és sokszázezer.

Esetleg megnézheted a "recuva" nevű ingyenes progival is, talán képes róla visszaolvasni adatokat, ha csak a partíció szállt el. Viszont kurvasokáig tart egy full scan.



Volt rajta 2 gigánál nagyobb bármi, pl. DVD image valaha? Akkor NTFS.

A Getdataback pedig gyorsformázás meg particiós tábla megkúrása után is simán visszaszedi azt, ami nem lett felülírva.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


Lou képe
Lou
Donator

... de már elmúlt

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Két fajta sürgetés és díj van. Egy közepesen meg egy eléggé drága. A közepessel elvileg meglesz garantáltan időben neked. Múltkor bnő is késve intézte és szerintem sürgetés nélkül olyan 2 héten belül megvolt neki. Viszont ha neked fontos én a helyedben nem szaroznék, hogy a hivatalon múljon hanem kicsengetném a közepesen drága sürgetést.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



20 az valszleg munkanap. Nem csináltattam mostanában, de őszintén szólva nem szórakoznék, ha ezen múlhatna az utazás. Viszont ha EU-n belül, és nem pont Németország (vagy bárhova máshova ahol visszavezették épp ideiglenesen a határellenőrzést), elviekben elég a személyi is ugye. Elviekben, mert volt már rá példa, hogy visszadobtak embereket, ha balhé volt. :D



Egyrészt csak a német-osztrák szakaszon van határellenőrzés, másrészt ha EU állampolgár vagy, akkor beengednek továbbra is személyivel is.

Egyébként persze, bármikor-bárki visszafordíthat, és meg sem kell indokolnia. (persze ha nem nézel ki echte bin ládennek, késekkel felszerelkezve és nyakig tetoválva, akkor azért jó eséllyel nem lesz gond:D)


Lou képe
Lou
Donator

akkor azt hiszem inkább nem most töltöm fel a kaftános, illetve fez-es tizenpár évvel ezelőtt készült szíriai nyaralás alatt készült képeket magamról faszbúkra

szerencsére (?) nem munkát megyek vállalni, szóval tényleg elég lehet a személyi+lakcím, de ettől függetlenül lehet ideje lenne újra csináltatnom magamnak útlevelet, hátha véletlenül nyerek vmi frankó nyaralást (mondjuk ehhez lehet be kéne nevezni akármire/ venni sorsjegybaromságot, amiket sosem csinálok)

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Vigyázni kell, mert az útlevélnél már ujjlenyomatot is kell adni (bár megvannak a feltételei a megtagadásának, de az gyerekként egyszerűbb). Szerintem chipet is ültetnek az agyadba chemtraillel!

Egyébként igen, úgy kell készülni, hogy nagyjából három hét.

Sors bona, nihil aliud.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Végül mégiscsak te nyertél, az 1-es pont volt a nyerő, csak a gép hátánál alig látszódott, érződött a ház pár milliméteres belógója. Szóval csak sniccerrel pofásabbra szabtam az egyik, formálhatóbbnak tűnő kábelvéget, azt hosszabbítóval hozzákötöttem a 10 métereshez (annak nem mertem nekiállni, és tovább is tartott volna), és megy minden csont nélkül, a hangot is átlőttem a tévére egy kattintással.

Sors bona, nihil aliud.



tud-e valaki olyan egérről ami touch surface-es és kattintani is lehet érintéssel rajta (bal és jobb klikk egyaránt) mert tudtommal az összes ilyen egér arról szól, hogy scrollozni meg swipeozni lehet a hátán, kattintani ugyanúgy mechanikusan tud mint a mezei egerek (holott pont ez lenne e lényeg szerintem).

egyáltalán nem életbevágó a dolog, de ha mégis van ilyen arról jó lenne tudni

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Asszem az apple egere képes erre...



mármint ez?
http://www.apple.com/shop/question/answers/product/MB829LL/A/does-the-ma...

szerk: úgy látom ez is csak egy plusz alkalmazással képes rá, és ugye apple.
windowsra ilyen miért nincs? annyira nagy lenne a misslick ráta, hogy nem merik megcsinálni? ha legalább opcióként ott lenne, már az is sokat segítene. ha a többi érintőfelületen bevált, itt miért ne működne? nem értem

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



erre gondoltam, de akkor ezek szerint nope.



Nem csak almás van szerencsére.

Itt van az MS-é, épp akciós:
http://www.amazon.com/Microsoft-3KJ-00001-Touch-Mouse/dp/B004HYGU18

Aztán ott a Logitech M6xx szériája is, ebből az egyik az M600 például:
http://www.amazon.com/Logitech-910-002667-Touch-Mouse-M600/dp/B006MBP7T0

Klikkmentes egér tényleg nagyon ritka, régen volt asszem az MS-nek ilyen szériája, de a kutya se vette, így gyorsan kiment a divatból, más meg nem is próbálkozott vele. Sajnos sok probléma tud vele lenni.

Ha csak a kattintás hangja zavar egyébként, azt DIY megoldással ki lehet mókolni.



Na ha már egér...

Most lett tele a tököm a kedves kis logi M510-emből, mert 2-3 év alatt meguntam, hogy (azaz már kb az első hónap után, csak türelmes ember vagyok) a görgő-klikket csak akor érzékeli ha izomból rátehénkedek- de akkor legalább mintha 3-szor nyomnám le egy kattanással, a bal gomb alatti omron kapcsolót már szét kellett bombáznom, és újrafeszítenem a laprugót, mert az is meghalt, illetve ez a fos kizárólag a farmeromon és esetleg egy-egy fajta egérpadon hajlandó megmozdulni, arról nem is beszélve, hogy ha a mellettem lévő TP-link router erősen aktív, akkor olyan víg stuttering következik be ennél a patkánynál, hogy öröm nézni, hogy basznám falhoz. A setpoint keretprogram áldásait meg sem említem inkább.

Khmm.. szóval megnyugodva kicsit: tud valaki olyan vezeték nélküli, 7 gombos (görgő dönthető oldalra (x2), görgő lenyomható(x3), bal klikk (x4), jobb klikk (x5), oldalt pedig 1-1 előre-vissza gomb (x7) ), NEM logitech egeret, ami max 13.000 JMF, és annyi legyen az extra, hogy működjön (na jó, meg azért valamilyen szinten lehessen a gombokat testreszabni)... akár kínai dzsunka-márka is jöhet ebayről, kattoghat mint az Isten nyila, leszarom, csak működjön!

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Utorrent helyett milyen alkalmazást érdemes használni? Legutóbb valahol Psi javasolt valamit, de nem találom.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!