Destiny

Utolsó bejegyzés


Lásd South Park vagy Brooklyn 99 csak részben vannak fent nem teljes egészében :)

Amúgy bármit megtehetnek bármikor, lásd Warcraft3: Reforged :)



Egyszerűen olyan, mintha az új játékosok egyáltalán nem érdekelnék őket, és csak az évek óta a játékot toló emberekre építenének. Nekik megfelel ez a felállás, mert ha a nem látogatott részekért cserébe új content jön, annak örülnek.



Alapvetoen mashogy nezunk a live servicere. A netflixhez en inkabb a gamepass/origin premium/uplay+ es tarsait sorolnam nem pedig a jatekokat.

Amugy meg nyilvan egyre pofatlanabb mindenki csakhat rossz latni amikor az ilyen pofatlansag is el van intezve annyival, hogy "ez mar csak ilyen". Fel karom ratennem ha egy EA vagy Ubisoft (pl a mostani Division 2 kieg miatt kozolnek, hogy akkor fel Washington tavozik a jatekbol az instak felevel egyutt es nem tudod vegigjatszani a jatek kampanyat se, mert kivesszuk a jatekbol) jatekban tortenne ilyen az egesz internet ettol lenne hangos.



XaaS modellek szerint működnek ugyanúgy, itt a hangsúly azon van hogy a fogyasztók aszerint fizetnek ahogyan fogyasztanak. https://www2.deloitte.com/us/en/insights/topics/strategy/as-a-service-bu...

Itt a lényeg az hogy licenszet/jogot vettél bizonyos tartalmak fogyasztására de az utóbbiak nem örökkévalóak. Főleg XaaS modellekben rohadtul nem “kópiát” kapsz hanem hozzáférést az időben épp aktuális szolgáltatásért. Hogy jövőben milyen lesz az? ¯\_(ツ)_/¯
Az a kibaszott nagy igazság hogy az összes XaaS provider azt csinál amit akar az IP-jével és a szolgáltatásával :) nem mondom egy szóval se hogy ez consumer szempontjából feltétlen jó de vannak helyettesítő termékek és nem vagy rákényszerítve kötelezően hogy mire fizetsz elő vagy mire nem.



Az addig oke. Aszerint fogyasztok ahogy fizettem. Ez tokre rendben van. Kifizettem a Destiny 2 sztorijat? Ki. Kifizettem a ket dlc-t az extra tartalommal? Ki. Fogyaszthatok aszerint ahogy fizettem? Nem. :D Valtozik/atalakul, uj balance van, valtoznak a classok/enemyk whatever oke, ez benne van az ilyen jellegu jatekokban es lenyeli az ember akkor is ha nem a javara valtozik a dolog. Ami itt tortenik az tullep ezen egy par lepessel.

Ertelmesebbnek tartottam a mostani f2p modelljuket ahol tenyleg az van, hogy ha tolni akarod az aktualis contentet akkor fizetsz ha az alap sztorit amit ingyenesse tettek csalogatonak akkor meg csak azt. Vagy akar a warframe modelljet ahol valtoztatnak folyamatosan, de a "core" megmaradt.

De mind1, mondom mivel Bungie ez tok oke es meg tapsolni is lehet nekik, hogy meglepik. Igazabol tenyleg a sokadik Destinyvel kapcsolatos pofon utani frusztracio ez mar.



Az addig oke. Aszerint fogyasztok ahogy fizettem. Ez tokre rendben van. Kifizettem a Destiny 2 sztorijat? Ki. Kifizettem a ket dlc-t az extra tartalommal? Ki. Fogyaszthatok aszerint ahogy fizettem? Nem.

Joda, kifizetted játszottál vele és kész. Amikor kifizetted semmilyen EULA-ban nem volt leírva hogy életed végéig bármikor játszhatsz vele és ugyanazzal az állapotban mint amikor megvetted. Erre mérget merek venni. Fogyasztottál aszerint hogy fizettél...



Igazi bürokrata vagy, bazmeg :D Tudod, amikor egy város polgármestere ültettet pl. pár fát, ami 100 évig is elél, és ugyan explicite nem ígéri meg, sőt, le se írja, hogy nem fogják ezeket idő előtt kivágni, akkor ugyan lehet, hogy benne van a pakliban, hogy aztán mégis meglépik ezt. De aki pl. gyerekkorában ezen fák alatt játszott, felnőtt mellettük, és lehet, hogy közben a városból is elköltözött, azért mikor visszamegy, lehet, hogy szarul érinti, hogy 20 évvel később kivágják őket a francba, hogy helyettük parkoló legyen. Mert mondjuk megeshet, hogy neki értéket képviselt, vagy visszament volna a gyerekével játszani alá. És akkor ott álltok ti, tőrőlmetszett bürokraták, és mosolyogva mondjátok, hogy hát, ez nem volt leírva, kedves láncfűrészes alattvaló, kezdd el kivágni a fát. Mindenki más bólogathat, vagy nem kötelező itt lenni.



+ szerintem pár szimpla fogyasztó, pl. az apuka aki megveszi a polcról a fiának, nem fog utánanézni annak hogy mi az Xaas modell mert azt se tudja mi az.


Boz képe
Boz

Mind1, latom meddo vita, mert alapvetoen nem ertunk egyet a dologrol. Szerintetek oke, szerintem nem.

Bazz, külön le akartam írni, kétszer is, hogy szerintem sem oké, de végül csak kihagytam vmiért... :D
Nem, szerintem se oké!
Szar okádék dolog, de ez van. Szerencsére ilyenek mindig olyan játékokkal történnek amik engem többnyire amúgy se izgatnak túlzottan szóval annyira nem hat meg.

Egyébként többször olvastam már, hogy sztori stb elég ratyi Destiny2-ben úgyis, szóval nem feltélenül tudom, hogy ez, hogy kivették ezeket amúgy mennyire ront a játékon.(Én a Red War-t se tudtam befejezni, mert unalomba fulladt a játék. Valsz haverokkal azért meglett volna)

Ahogy te is írtad, Destiny2-vel már bőven volt elég red flag Bungie részéről.

Éljenek a videojátékok!



Tetszik a sztori csak más a helyzet közjavak és magántulajdon részen. Ugyanúgy ahogy pozitív vagy negatív externáliák révén is. Ajánlom figyelmedbe közösségi és környezetgazdaságtan szakágakat közgazdaságtanban ami pont az említett példáddal és problémáddal foglalkozik.

Itt kőkeményen privát szektorbeli fogyasztó termékekről/jószágokról/szolgáltatásokról beszélünk. McDonalds Sezuhan szósz, zöld Heinz ketchup és egyebek is ideiglenes termékek voltak, jelenlegi fogyasztói kosaradban lévő egyéb márkákat se biztosítja semmi hogy időtlen időkig lesznek. Biztos vagyok benne hogy van az a pénz amiért a “fájó” kivágott tartalmakat támogatná csak jodának mondjuk a Bungie. Más kérdés hogy mondjuk évi 2,5-5 millió dollár lenne mondjuk... MS is annak ad termek támogatást termék LC után aki megfizeti brutális összegekért. Követhetjük itt a szezont a faszommal de ha szar a kiszolgálás az étterembe mész máshova. Ha bungie úgy dönt hogy nem csinálja, szíve joga övék a termék nem a fogyasztóké.



Ez igy van es nem is lehet belekotni. Ha elvennek az osszes jatekom steamen es minden digitalis platformon abba se kothetnek bele. Attol meg nem lesz kevesbe patkany lepes abban azert remelem egyeterthetunk legalabb.



A tudatlanság nem mentség. A vásárló félrevezetése büntetendő viszont, ha a Bungie valaha valahol bele írta pl.: EULA-ban amit senki se olvas el(köztük én se) hogy soha semmit nem változtatnak rajta és mindig támogatva lesz a full leszállított scope, max növelni fogják s nem csökkenteni akkor lenni itt lehetőség pereskedésre és “igazságra”. Ha ez nem all fent és kikérték maguknak hogy azt csinálnak éve amit akarnak és bele egyeztetek amikor megvettétek akkor szar ügy.

Teszem azt amúgy színházi előadásoknál is ha ugyanazon darabban más a rendezés, mások a szereplők, egyes jelenetek újra vannak gondolva akkor a színházbérletet megváltók becsapva érezhetik-e magukat? Főleg miben időben ezek mindig változnak és csakis egy adott definiálható időszakon belül tudod azt az aktuális darabot/rendezést megtekinteni amennyi ezer akarod/tudod.



My two cents : Mindkét tábornak igaza van. RE@L re@lisan látja hol tart ma sajnos a játékipar, Joda meg kibaszottul jogosan van felháborodva. A leglális gusztustalankodás legfénylőbb csillaga ez most nálam, pedig én aztán maximálisan leszarom a Destiny franchiset.



Abszolút! Nem is hiába nagyon jó és feszegető kérdés hogy a jelenlegi illetve jövőben digitális tartalmakat hogyan archiváljuk az utókornak illetve hogyan tudnának-e fent maradni?



Ez szerintem nem tudatlanság. Tegyük fel, ma megveszi mert látta valahol és megtetszett a játék reklámja, és jelen pillanatban akkor ha jól értem nem is tud azzal játszani, amivel anno eladták a játékot. Ez nettó átverés.

De hogy én is árnyaljam: én annak idején megvettem a destiny 2-t, tetszett, jól elvoltam vele. Aztán kiadták az első külön fizetős cuccaikat, és persze rögtön leértékelődött az alapjáték élvezete , mert megoldották :-) Tisztán érezhető volt hogy azok nélkül már sz*rt se ér. Mindegy, ismertem valamennyire a bungie-s sz*rakodásokat, olvasgattam a hírlevelüket, sejtettem hogy ez lesz, de úgy voltam hogy volt benne 50-60 kellemes órám, még toltam a multit egy darabig aztán leírtam hogy ez ennyi volt, és ennyibe került.

De más ez egy olyannak (szerintem az itteni többség) aki ezeket tudja, képben van a játékokkal, stúdiókkal, és számít rá, és más egy mezei vásárlónak, akinek megtetszik, megveszi, és egy idő után nem tudja használni úgy, ahogy eddig. Csak erre akartam utalni.



Mindegy, most olvasom az utóbbi hozzászólásokat, az megvan hogy jogilag megtehetik, ez tiszta. Csak ettől függetlenül patkány dolog. Dehát szabad piac, vote with your wallet, stb.



Ez szerintem nem tudatlanság. Tegyük fel, ma megveszi mert látta valahol és megtetszett a játék reklámja, és jelen pillanatban akkor ha jól értem nem is tud azzal játszani, amivel anno eladták a játékot. Ez nettó átverés.

Ha most veszed meg a játékot mert megtetszik akkor a mostani aktuális verzióhoz veszel licenszet. Az a verzió amivel kiadták már a múlté, kész. Lásd WoW hogy évtizedekig sírtak a játékosok hogy legyen újra Vanilla. Aztán hamar eszükbe jutott hogy milyen elavult a játékmenet a 15óra creep farmolással. Pont ez a lényeg, jelenleg nincsen definív “kész” játék már. Vannak aktuális verziók és 100GB-s COD MW patchek.

Aztán kiadták az első külön fizetős cuccaikat, és persze rögtön leértékelődött az alapjáték élvezete , mert megoldották :-) Tisztán érezhető volt hogy azok nélkül már sz*rt se ér. Mindegy, ismertem valamennyire a bungie-s sz*rakodásokat, olvasgattam a hírlevelüket, sejtettem hogy ez lesz, de úgy voltam hogy volt benne 50-60 kellemes órám, még toltam a multit egy darabig aztán leírtam hogy ez ennyi volt, és ennyibe került.

Ez minden mutli, MMO, vagy shared experience játékra igaz ugyancsak 10+ éve :)



RE@L írta: Abszolút! Nem is hiába nagyon jó és feszegető kérdés hogy a jelenlegi illetve jövőben digitális tartalmakat hogyan archiváljuk az utókornak illetve hogyan tudnának-e fent maradni?

<--- Ja inkább ez.

+ Nekem erről az jut eszembe, hogy EULA ide vagy oda, fogj meg egy dobozos játékot és rá van írva, hogy online multiplayer stb.stb. Aztán felrakod és kiderül, hogy a kiadó már rég lehúzta a szervereket és semmi megoldás nincs már arra, hogy multizni tudj vele. Persze hagynak valami hangyafasznyi szöveget a csomagoláson, hogy úgy egyébként amit a dobozra írtunk kurvanagy betűkkel azt úgy húzzuk le ahogy akarjuk. Szóval ez bőven beleesik a fogyasztóvédelmi katasztrófa kategóriába, abszolút nem elvárható senkitől, hogy ezt így értelmezni tudja. És nem egyszer nem arról van szó, hogy a készítőknek fenn kellene tartania szervereket az örökkévalóságig, hanem a patkány drm stb. miatt lan-ba se tudod elindítani a játékot.

rwurl=https://www.mobygames.com/images/covers/l/447984-destiny-2-playstation-4...

"Rich cinematic campaign", aztán a kisbetűs rész 5. sorában van egy olyan hogy "Activision makes no guarantee regarding the availability of online play or features" Más kérdés, hogy mennyire egyértelmű ezen a csodán, hogy a "Rich cinematic campaign" amúgy szintén az "online play" részét képezi, mint "feature", attól hogy van egy kis "Online play required" matrica valahova elhányva a dobozon.

Jelenleg is újként árult játékokkal is nemegyszer beszoptam ezt, akár steamen is, ahol a 13. alfórum segglyukából olvasod ki, hogy ja amúgy ez a játék már játszhatatlan, de azért neked még eladták ~30 euróért.

Nagyon ideje lenne, hogy kötelezzék a játékfejlesztőket is arra, hogy 1. ahol lehetséges ott garantálják (és ne direktbe szabotálják) technikai megoldásokkal, hogy a játék játszható maradjon 2. legyen egy egységes, könnyen elérhető, könnyen átlátható tájékoztatási rendszer arra, hogy mit kapsz a pénzedért és jelen állás szerint mit ad a játék 3. Dobozos és digitális termékeken is elsődleges helyen legyenek ezek az infók megjelenítve.

Filmeknél, könyveknél ott a köteles példány, amit önköltségeden kell beszolgáltatnod, pontosan azért, hogy ezek ne vesszenek el. Amikor már 1800-ban felismerték ennek a jelentőségét, akkor kíméljetek meg a szarkapitalista szövegektől, mert igenis minden mű (filmek is) közgyűjtemény részét képezik. Nagyon bele akarunk menni, akkor felvetném azt is, hogy a magyar állam nem azért tart "ingyen" irodalom képzést különböző iskolai szinteken, hogy aztán az önjelölt George RR Martin-ok önkényesen bánjanak a "műveikkel" (ha akarom akkor az összes példányt begyűjtöm és felégetem/mindenhonnan betiltatom mert az enyém), ahogy a szerzői jogok is csak ideig-óráig élnek és közel sem teljeskörűek.

Szóval lehet itt mindenféle piaci dolgokra hivatkozni, de egyszerűen csak arról van szó, hogy a fostos kiadók kiélvezik, amíg még nincs megregulázva a játékipar.



D2 milyen? Olvastam fél szemmel, hogy abszolút nem noob-friendly, ami így látatlanban nem zavar. De maga a játék mennyire hamar megunós (grind) ? Nem szívesen töltök le 100 GB-t azért, hogy 20 perc múlva töröljem az egészet a francba.

Non serviam



hát nekem egy D se nyerte el a tetszésemet, bullet sponge enemyk, lassan töltődő képességek, (akkoriban) rossz matchmaking, (ha valaki kilépett akció közben a partyból lehetett végigszenvedni a kevesebb emberrel, mert nem rakott be helyére senkit, ez lehet azóta megváltozott) töménytelen és not rewarding grind, a loot rendszer is inkább frusztráló volt akkor stb.

szóval én inkább eljöttem mellette

persze volt olyan ismim aki odáig volt érte, de ő is látta a játék hibáit

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Én szeretem nagyon, rendszeresen (negyedévente) előkerül 2-3 hétre/hétvégére nálam (Xboxon). A gunplay még mindig zseni, szerintem nincs nagyon párja, szeretem az eventeket, és a classokat is nagyon. De ezzel együtt tény, hogy ha a sztorikat egyszer végigtoltad, utána elég repetitív tud lenni. Viszont nekem a sztori kampányok borzasztóan bejöttek (kivéve persze a Warmind, az fos). A 100 gigát szerintem bőven megéri azért, nem 20 perc múlva fogod törölni :-)



Valójában ko-opban tervezem játszani, nem egyedül. Hátha úgy jobb móka. Arra van lehetőség, hogy 2 főre korlátozzam a parti létszámát? Vagy hogy kizárólag ismerősökkel együtt játsszak?

Non serviam



abszolút nem noob-friendly

Ez nem tudom kitol jott, de kevesebb noob-friendlybb jatekot tudok elkepzelni. Minden a vegtelensegig van aramvonalasitva.

Az alap kampany ~7-8 ora igazabol nem rossz, a gunplay tenyleg jo. Jol el lehet vele szorakozni a f2p-ben elerheto resszel viszont siess, mert szeptember 22-vel vege a joletnek es kiveszik a f2p elerheto content 90%-t. :DDD

Itt pedig meg is allok mielott belekezdek meg egy rantbe amiben elkuldom a bungiet a jo kurva anyjaba azert amit muvelnek ezzel a jatekkal.

szerk: kerdesedre a valasz: igen, lehet. En is ugy jatszottam vegig egyszer.



Joda írta:

abszolút nem noob-friendly

Ez nem tudom kitol jott

Több helyen is picsogtak emiatt, fórumokon, steamen stb. Engem mondjuk egyáltalán nem zavarna, ha így lenne, mivel nem szeretem, ha kézenfogva vezet egy játék.

3-4 hét alatt meg is unom majd, úgyhogy pont jókor kezdek bele. :D

Szerk.: köszi a válaszokat!

Non serviam



3-4 hét alatt meg is unom majd

*nap

;) Foleg azzal a szuper kontenttel ami elerheto. Sok sikert mindenesetre.



Még jobb, akkor hamarabb felszabadul 100 giga. :D

Non serviam

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!