Jelenlegi hely

Ki milyen sorozatot látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Az X akták nagyon para volt gyerekfejjel. Ma már csak a nagy részén röhög az ember. Nem sorozat de még a Penge 2 szétnyilló állkapcsú vámpírjaitól paráztam nagyon. Idősebb fejjel meg már éppen, hogy bizarrul menőnek találom őket.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Billions S5

1-7

Ez a sorozat továbbra is tökéletes.
10/10



Ja, gyerekként a Lost boys is rém para volt. Nem is tudom mit éreznék, ha újranézném. Akkor még nem voltak spoilerek, meg trailerek sem nagyon. Kivette a haver a TK-ból és meg sem néztem a borítóját. Amikor lógtak a vasúti hídon és zuhannak le, nem vágtam még, hogy vámpírok és izgultam.

Most meg sztoikus nyugalommal nézném, félig felvont szemöldökkel.

Ugyanígy csak gyerekként láttam kb. 2x a Nagy zűr kis Kínában és az Őrült Stone-t. Parás filmek voltak. Szerintem most már egyáltalán nem lenne az.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



nem az, néhol átmegy eléggé abszurdba, de teljesen elviselhető



F is for Family S4

Ez még mindig a világ egyik legjobb és legalul értékeltebb sorozata! Zseniális! :D



Őrült stone! Mekkora :-D Legjobb B-filmek egyike. Rutger Hauer itt mutatta meg igazán, mennyire tud szarból várat csinálni :-)
A kávé-csoki jelenetet máig idézgetjük öcsémmel.


pme képe
pme
Donator

Fargo s01-s03

Végre pótoltam.
Lement egy huzamban szinte, mióta melóban tudok sorozatozni. Ez egy kibaszott mestermű, minden rész, minden színész, minden zene. Libabőrös leszek, mikor beugrik egy egy jelenet.

Fura mód a a második évad fogott meg legjobban közülük.



Stargirl S01E01-05

Az alábbi Facebook hirdetés azt hiszem egyértelművé teszi, hogy kit képzel el célcsoportnak az HBO, de én azért tettem vele egy próbát. A sok negatív, nihilista, lehangoló, szuper dárkos és edgy content után kellett valami bájosan szórakoztató sorozat. És ez az. Nagy meglepetést nem tartogat a történet: az átlagos (mini bombázó) diáklány rájön, hogy ő tulajdonképpen egy szuperhős és csapatot toboroz a régi családi sérelmek megbosszulása és saját védelmének az érdekében. A látvány csillagos 5-ös, a soundtrack kurva jó (felkaptam a fejem amikor felcsendült tökéletes kontextusban a Killerstől az I'm a man), a szereplők cukker bogyók és végre a méltatlanul mellőzött Luke Wilson is tökéletes szerepet kapott. Szeretem. Nézni fogom. Aztán majd jöhet a Boys meg az Umbrella Academy második évada, ha depis akarok lenni megint.



Az Őrült Stone aranybánya. Mai napig fenn van a gépemen. Valahogy így kell stílusos, fasza kis akciót csinálni jó karakterekkel. Nálam klasszikus.

(amikor rázza a rácsokat, bakker :-) baromi hatásosan mutatták be a karaktert pár rövid jelenetben)




Eszméletlen jó lett szerintem, nagyon várós! Jó színészek, jó látvány, nagyszerű hangulat.


LY képe
LY
Donator

De mi köze marad a könyvekhez?
Ezzel együtt persze várós!



Én felismerni véltem benne a könyvek egyes eseményeit. Kérdés mennyire marad hű, a fő cselekménynek meg a mondanivalónak illene stimmelnie, ha van is bőven rés amit kitölthetnek közötte.


KMZ képe
KMZ

Hari mondjuk telitalálat :)
Hát amúgy a teaser alapján meg akár lehet kurvajó meg kurvaszar is. Fingers crossed!

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Utálom Apple-t, de ez megabrutál:) Jared Harrissel meg nem lehet rosszat csinálni.



Nagyon jól néz ki!
Arra viszont kíváncsi leszek, hogy tudják megcsinálni ezt a sorozatot. Ahogy már valahol leírták a 3 könyv kb 90%-a abból áll, hogy emberek különböző helyeken beszélgetnek. :)
Ez a könyvekben nekem nagyon bejött, de sorozatban eléggé unalmas lenne. Kíváncsi leszek, hogy mivel "hígítják" fel ezt a sztorit, hogy sorozat lehessen belőle.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Nem kell vérmes könyv fanboynak lenni és akkor lehet élvezni majd biztos, ha más nem a minőség biztos toppon lesz.



Akkor lehet majd igazán élvezni, ha a könyv fontos részletei, mondanivalója benne lesznek. Hogy mivel töltik ki a kitölthető réseket (vannak bőven), az szabad préda, AMÍG a fentiek megmaradnak.
Ami nehézzé teszi a sztori megírását (a sorozatét), hogy az egésznek az alaptétele szerint NINCS olyan, hogy egy hős megmenti a világot, csakis a nagybani események, trendek számítanak. Ettől még persze megmentheti a hős a családot, akár az országot is, de a történelmi szükségszerűség eleve meghatározta a konfliktus felbukkanását, és a megoldását is*.
A másik fontos jellemzője a könyveknek, hogy többnyire ésszel oldják meg a krízishelyzeteket, nem fegyverrel, sőt aki az utóbbial próbálkozik általában keményen ráfarag. Ez kissé szembemegy az átlag sorozattal, ahol látványos harcoknak szinte kötelező lenniük, de ez sem megoldhatatlan, mert háborúk pl. akadnak dögivel, és azokban bőven vannak látványos hősies stb. elemek, csak nem azt részletezi a könyv, na most itt a lehetőség.
*főleg ha valakik gondosan gyomlálják a háttérből a tervbe nem illő vadhajtásokat, és terelgetik az egészet a kijelölt irányba, de ez már a sokadik könyv :-)

Fú de nagyon várom az első és második Seldon válságot, és Salvor "legyőztelek már mielőtt ellenfelek lettünk volna" Hardint :-)



Three major male characters in the original novels are portrayed by females. Salvor Hardin, Gaal Dornick and Eto Demerzel (although Demerzel doesn't appear at all in the original trilogy).

hát így kíváncsi leszek Salvorra:)



Ha jól rémlik Gaal Dornick talán ha 10 oldalt szerepelt az egész Alapitvány sorozatban. Bár itt biztos több szerepet kap majd.

Tippre az egész első évad arról fog szólni, hogy bemutatják a Birodalmat, Seldon "látomását" + az ebből fakadó háttérkavarást és majd a végén végül eljutnak Trantorra és megalapítják az Alapítványt.

Aztán második évad szól az 50 (majd 30) évvel későbbi Első-Második Seldon válságról és megoldásáról és azt követően, minden évad egy másik korszakot dolgoz fel.

Mellesleg nekem mindig is az Első-Második Seldon válság volt a kedvencem. :)

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Azt a k... :-OOO Ez baromi várós. Középiskolában olvastam az Alapítványt, és imádtam. Faltam a könyveket. Végre valakinek megvannak a forrásai, meg tökei ahhoz hogy hozzányúljanak. Nagyon jónak tűnik első blikkre, ilyen monumentálisnak.

@Nokedli: osztom a véleményed az ésszel megoldott komfliktusokról, de nem aggódnék az akció hiány miatt. A trónok harcában is a legjobb jelenetek nem a tömeges harcok voltak, hanem a jól eltalált párbeszédek, kulcsjelenetek.



Elvileg az a hajóablakon bevillanó Föld az már negyedik kötet, nem? És így eléggé spoileres annak aki nem olvasta. Kíváncsi lesz az Öszvért ki játssza és mennyire lesz jó az a része?


LY képe
LY
Donator

Azért voltak űrcsaták a könyvekben is, még ha párszor csak említés szintjén is inkább


KMZ képe
KMZ

Nekem Phoenix Jokererol ugrott be az Oszver valamiert

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



nekem mar a sorozat bejelentese ota adam driver kapisgal a fejemben mint oszver, sztem az o fura kinezete es magassaga tokeletesen illene a szerepre.

"okey-dokey!"



Salvor Hardin az egy Churchill-szerű karakter, viszkivel és szivarral. Meg lehet csinálni nőben is, de jól kell megírni és jó színész kell. Nincs különös szerepe annak hogy férfi, csak azért jó karakter úgy, így meg nehogy ne legyen az. Ha nem hangsúlyozzák a nemét (zéró csajozás vagy család vagy bármi ilyesmi volt tőle a könyvben), és jól csinálják, működhet akár.

Mikka: Nagyon jó lenne, de emelek: Andy Serkis?



Salvor Hardin az egy Churchill-szerű karakter, viszkivel és szivarral. Meg lehet csinálni nőben is, de jól kell megírni és jó színész kell.

sztem tok hasonlo lehetne noben mint az expanse Avasarala-ja.

Nagyon jó lenne, de emelek: Andy Serkis?

iszonyat reg olvastam az alapitvanyt (sztem van mar vagy 30 eve :D), de vmiert kulso megjeleneseben fura arcu, magas, vekony es fiatal fickonak remlik a leiras alapjan -sry ha nem igy van. persze nagyon szeretem serkinst de sztem tulkoros a szerepre.

"okey-dokey!"



Avarsalát nagyon szeretem :-) A hasonlatot is értem, de eléggé ellenkező a karakter, pl. Avarsala erőszakos mint az állat :-), Hardin meg ugye "Az erőszak a gyávák végső menedéke". De valóban, ez nagyszerű példa egy hasonlóan emlékezetes, hasonló pozícióban lévő karakterre, nőben.

Serkis: Mondjuk ja, a korával nincs mit kezdeni. Külsőre az Öszvért akromegáliás pajzsmirigyesnek írta le (hosszú vékony, kiálló orr stb), de a lényeg hogy furcsa a külseje, furcsa a mozgása, picit idegen.



DJ Qualls



A trónok harcában is a legjobb jelenetek nem a tömeges harcok voltak, hanem a jól eltalált párbeszédek, kulcsjelenetek.

Aztán szépen el is vérzett az utolsó évadokra, mert elfogyott a szerzői mű és jött a lufi D&D...

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!