Jelenlegi hely

Ki milyen sorozatot látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Pedig pont a 4. 5. 6. évadok talán a legjobbak benne.



A 7-8 pedig egyenesen mestermű. :)

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



I see what U did there.



1. évada Westworldnek sztem végig elég erőszakos, de ez nem annyira céltalan, hatásvadász erőszak, mint GoT-ban. 2. évadban szerintem jóval kevesebb naturális jelenet van (szex meg gyakorlatilag 0), talán 1 történetszálat kivéve, de az se olyan vészes, és igazából velejárója annak a témának.



Westworld 2. évad 8. rész (az indiános)

Úristen ez mekkora rész volt! Tudom, hogy már 2 éves sorozat és biztos kitárgyaltátok, de egyszerűen muszáj kiírnom magamból az örömöt. Ez szerintem toronymagasan a Westworld 2 évadából a legjobb, és azon kevés sorozat epizódok egyike, amelyre örökké emlékezni fogok.
Hihetetlen jó érzés nézőként, amikor annyi meg annyi sorozat és rész után kapsz egy ilyet az alkotóktól. Talán legutóbb - meglepő módon - a Castle Rock-os visszaemlékezős/időhurkos rész volt az, ami ennyire ütött. És ez a rész úgy indult, hogy "ó nemár bazz, hogy 8. résznek beraknak egy uncsi indiános filler epizódot...". Nem is tévedhettem volna nagyobbat! Első perctől utolsóig lenyűgözött, zseniális forgatókönyv, fantasztikus látvány és zene és egy hatalmas alakítás Zahn McClarnon-tól az indián vezető szerepében! Bravó!




And then he turned into a pickle. It was amazing

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Overrated mindkettő. WW S1 még vállalható, de nem estem attól se hanyatt.

WW S2 azért az akkora gigafail, hogy már majdnem érdemes megnézni. Mint az új SW részeket, na pont olyannyira...

Van ez a 7perces összesítő, ezt meg lehet nézni, annyit megér.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=oLFeWwNUGPI
Már szerintem. Jó ez túlzás, de túl van lihegve, és felesleges tolni, ha már az elején nem jön be...

GoT meg szintén túlértékelt.



Nem értek egyet. Történetileg és hangulatilag nagyon jó a WW, és a harmadik évaddal meg is haladják a koncepciót, ahogy LY is írta, az aktuális évad eddig nagyon ütős, már-már vérbeli cyberpunk.



ZeroZeroZero

Kis előzmény: van az olaszoknál egy újságíró-író zseni, Roberto Saviano, akinek a Gomorra című, a Camorrát leleplező könyve miatt rendőrségi védelem alatt kell élnie 2006 óta. Ebből a könyvéből készíttetett egy zseniális sorozatot ugyanezen név alatt, mely túlzás nélkül, az egyik (A?) valaha volt legjobb gengszter sorozat, de Scorsese klasszikusai se csillognak már mellette olyan fényben számomra, mint korábban.

Most pedig itt ez az új (mini)széria, mely legutóbbi könyvét dolgozza fel, Stefano Sollima (a Gomorra egyik producere) biztos kezű iránymutatása alatt. A sorozat neve egyébként az olaszoknál, a legtisztább liszt jelölésére használ 000-ból jön, amit az alvilág is átvett, természetesen kokainra vetítve.

A sorozat öt tonna kokain leszállításáról szól, és három szálon játszódik. Az első a beszerzési helyen, Mexikóban foglalja össze a jelenkor realitásait, korrupt katonákkal, akik Isten eszközeinek hiszik magukat, ezzel racionalizálva a tömegmészárlásokat, az árulásokat, és a felnőttkor felé közelítő, ám még mindig kiskorú gyerekek (drog)háborúba küldését.

A második szál a leszállítást végző családot mutatja be, akik élete már a sorozat elején összeomlik, és minden elképzelhető szopatásba belefutnak, mert a szállítmányt már átvétel előtt el akarják téríteni, és mindenki azon van, hogy ez így is legyen, vagy a továbbengedésért, segítségért cserébe, leszedje belőle a maga kis sápját.

Végül a harmadik szál a célállomás, a klasszikus olasz maffia, ahol elképesztően gazdag emberek viaskodnak, és árulják el egymást, pusztán azért, hogy ki legyen a főnökök főnöke - és ebben a játékban nincs olyan, hogy a vér, avagy a család mindenek felett...

Talán azért, mert a készítők egy része a Gomorrán is dolgozott, sokszor visszaköszön annak hangulata, vagy épp a rendezés, zenék, stb. (az itt használt atmoszférikus aláfestések eszméletlen hangulatot teremtenek - főleg akkor szembetűnő, mikor látunk egy jelenetet ezek nélkül is). Én ezt nem bántam, mert a dolog itt is működik, és érdekes Mexikót, vagy épp Afrikát ezen olaszok lencséje mögül látni.

Visszatérő elem egyébként, hogy az adott epizód egy pontján két karakter külön válik, és az egyiket követjük, egészen egy kritikus pillanatig, melynél ismét feltűnik a korábban hátrahagyott karakter, és továbbmozdítja a cselekményt. Ám előbb egy lassítás után visszaugrunk az időben, és megnézzük, mi történ az eddig nem látott szereplővel, és hogyan jut el az említett kritikus pillanatig. Ez a sorozat vége fele picit már feltűnik, de igazából nem rossz egy eszköz, egyszer sem éreztem, hogy elrontaná az adott epizód ütemét, mindig izgalmas volt az összes szál.

Végül csak annyit mondanék, hogy a sorozatot oda lehet tenni a Sopranos és a Gomorra mellé, mint a legjobbak legjobbja, mert egy végig idegtépő, izgalmas, fájdalmasan valósághű sorozat, melynek üzenete tökéletesen, mindenféle szájbarágás nélkül, szinte dialógus nélkül van megfogalmazva az utolsó jelenetben, melyet szerintem bárki néz meg azután, hogy végigrágta magát az évadon, egyhamar nem fog elfelejteni.

Kötelező anyag.



Devs S01E06

Hogy idézzem: "Engedjemeghogyaztakúrva!"
Azt hiszem a Kbantum tolvajkönyvek meg az Időkristály óta nem csesztette ennyire semmi agyam eldugott zugait. Persze ez azt is jelenti, hogy erősen rétegfilm ez a sci-fi dráma. A sorozat eddig is atom lassú volt, de most már olyan lassú, hogy csak na. Viszont az a beszélgetés a szobában ... Rég vártam folytatást és befejezést ennyire.


Lou képe
Lou
Donator

abszolút +1

ABC Murders - 2018 minisorozat
Ettől viszont szabályosan rosszul voltam. Sehol sem volt az a Poirot, akit megszerettem anno, sehol a hangulat. A sztori a már jól ismert, de a kivitelezés nagyon nem volt nyerő számomra. John Malkovich nagyon nem győzött meg Poirot-ként.
kerülendő

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Köszi a tippeket.
Akkor a Gomora, 000, majd újra nekiesek a Westworld-nek. Mondjuk ez jó sokáig ki fog tartani, mert van ezer más dolgom (még az Expanse legutóbbi évad is a polcon vár).

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Elvileg úgy volt, hogy március 28-án jön a Brooklyn 99 S06 Netflixre, de nekem még mindig az ötödik évad az utolsó.
Valaki tud valamit erről, vagy torrentezzem le a faxba?



Hol látsz magyar netflix megjelenési dátumokat?

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



UK netflixre jott akkor. :)



Egy cikkben olvastam, igen UK-ről szólt, de ott volt még alatta egy felsorolás, hogy mely piacokra érkezik még akkor és ott volt Magyarország is.



Tiger King

Hát ez kurva jó volt. :DDDDDD Senkinek sem szabad kihagynia, ez a 7 részes dokumentumfilm-sorozat nem ereszt és egyre mélyebbre és mélyebbre megy az őrületbe. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


LY képe
LY
Donator

Bizony piszok jó, ráadásul állítólag csinálnak hozzá majd még egy részt (?)

Másik ajánlott új doku az Icarus. Elindul egy irányba, aztán kissé más lesz belőle...



Tales from the Loop-ot beprobalta mar valaki? Irhatna rola velemenyt :)
rwurl=https://youtu.be/1htuNZp82Ck

For All Mankind
Apple (Sony altal gyartott) sorozata, alternativ valosag, miszerint a ruszkik egy honappal megelozik az amcsikat a Holdraszallassal. Nagyon igenyes sorozat, bar nehol talan tul klises, ill. jo par valos szemelynel ereztem azt, hogy a keszitok mintha azt akartak mondani, hogy "o tobbet erdemelt volna, jatszunk el a gondolattal".

Aki szereti a temat, az nezzen bele nyugodtan. A csaladi/szemelyes/politikai/stb. drama es az urprogram kb. 50-50%-ban van jelen.
Ronald D Moore (BSG) az alkoto.


LY képe
LY
Donator

Első 3 rész ingadozik a Talesben. Látvány zseniális, hangulat is, de sok az ellenszenves szereplő akik ostobaságokat vagy konkrétan genyaságokat csinálnak.



23 percet néztem meg az első részből eddig. Nagyon jó képi világa van. Egyelőre ennyit tudok róla mondani.


LY képe
LY
Donator

Westworld

Ez tenyleg egyre jobb.
Olyan mintha az Hbo feje a GOT Season 8 kritikakat latva osszehivta volna a stabot, hogy “nem erdekel mibe kerul de csinaljatok meg a legjobb evadot EVER” - es meg ossze is jott volna



+1

Bár nekem az S02E08 volt eddig a top.


LY képe
LY
Donator

Hat az az epizod tenyleg kiemelkedo, de itt meg eddig az egesz evad hibatlan es meg csak felfele megy a hegytetore es az alapokat rakja le egy igazan nagy epizodhoz.
De a vilagepites, a kivitelezes, a sztori felepitese, reg lattam ilyet!



Tiger King

Nagyobb Trash Reality mint az RW!!! :D



Ez szerintem ritka szar lett :D

ShowHide spoiler #

Ide nem suspension of disbelief kell, hanem agyhalal :D



Space Force - May 29rwurl=https://i.imgur.com/2LrFM9o.png

VÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉGRE!!!!!


LY képe
LY
Donator

AKAROM ÉN IS



Tenyleg rohadt jo. Imadom, hogy egyik karakter sem normalis benne.
De sanszos, hogy az allatvedo no a legnagyobb kettyos mind kozul.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!