Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Frozen2

Ennyi kozepszeru, szar dalt otpercenkent..
Nem emlekszem, az elso is ilyen volt?
A sztori nem rossz, de elbujtattak a fos dalok koze.
A kolyoknek nyilvan bejott



Biztos, hogy a gyerekek annyira szeretik, amikor énekelnek??

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Részben egyetértek. Egy 10 kicsi indián szerű krimihez (gondolom valami ilyesmi lehet a knives out, mert még nem néztem meg) 0 hozzáadott értéke van a hangos szörráund soundnak és a valahány méteres képátlónak. Egy ilyet simán otthon is meg lehet nézni kis képernyőn, mert végülis a cselekmény a lényeg esetleg a színészi játék, nem a látvány és a hangefektek, kb. mint egy színpadi mű.

"Waititi agymenesei se moziba valok." Kivéve a Thor, ott azért nem baj, ha van egy nagy vászon , esetleg 3D és jó hang.

De egyébként jó példa a kisképernyőre Scorsese Irishman-je. 5-10 éve még biztosan moziban ment volna, de napjainkban már akár egy streaming szolgáltatónál debütálhat.

"Rian Johnson film meg ne is keszuljon soha tobbet pls, azzal csak nyer a vilag."

Rian meg elvileg tud filmet csinálni, hiszen a Knives Out a legtöbbek szerint jó film, csak a SW-hoz nem illett a stílusa. Abrams ugye ésszerű választás volt, hiszen ő rebootolta sikeresen a Star Treket, Trevorrow a Jurassic Worlddel szintén egy ésszerű választásnak tűnik, lérdés, hogy Rian Johnson hogy került a képbe mint lehetséges SW rendező..

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Kivéve a Thor, ott azért nem baj, ha van egy nagy vászon

Nyilván a Thor esetében ez nem érvényes, amit írtam, de ilyen Jojo Rabbit szerű filmek tucatszamra készültek már, csak most a rendező miatt fel lett kapva.

Szerintem a Jay és néma bobot se moziba látta innen bárki is...



Jojo Rabbit szerű filmek tucatszamra készültek már

Nem kell egy tucat, de legyszi sorolj fel 8at az elmult 20 evbol. Foleg ugy, hogy gondolom nem is lattad a filmet igy kicsit nagyobb kihivas lesz.

Az, hogy esetleg ti szartok a mozira csak szines-szagos spectacle fosra vagytok hajlandok venni a faradtsagot attol meg masok szeretnek moziba jarni akar indie filmeket nezni is, mert tudod... MOZI.



Nem véletlenül haltak ki itthon a művész mozik. Budapesten kívül nem túl sok helyen van már. De látod igény sincs rá.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



én már gyerekkoromban is utáltam a sok kornyikálást. nem értem mi a faszért jó.
a mostani will smittes aladint is azért kapcsoltam ki 20 perc után mert már a harmadik nem kért dalt énekelték

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Lehetett alapja, hogy a Disney egy időre leszokott róluk.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Az, hogy esetleg ti szartok a mozira csak szines-szagos spectacle fosra vagytok hajlandok venni a faradtsagot attol meg masok szeretnek moziba jarni akar indie filmeket nezni is, mert tudod... MOZI.

A mozi nem alkalmas vagy fogalmazzunk úgy nem a legideálisabb bizonyos filmek megtekintésére. Igenis vannak olyan filmek, amikor sokkal jobban működnek otthon nézve a Netflixen családdal/haverokkal/pároddal, mintha elmész moziba 300 emberrel. Másfajta reakciókat, viselkedést igényelnek a nézők részéről, pl. nem lehet röviden megvitatni a cselekményt moziban a haverokkal, hogy mi fog történni vagy hogy ki is volt az a szereplő, stb. Az, hogy te minden vacakot moziban nézel, mert ez a fétised nem jelenti azt, hogy ez a normális. Nem véletlenül repesztenek a tartalomszolgáltatók annyira.



Kérem ne általánosítsunk. "Virágozzék minden virág" :)

Az hogy valaki kevésbé jár moziba nem egyenlő azzal hogy azért mert torrent. De mégha igen, akkor sem biztos hogy azért mert lopni akar. Ha mégis ez zavar, akkor kérlek csak ezt írd.

1. Manapság már azért "elérhető" mindenkinek a 4K 65" vagy a FHD 100+". Akár 3D-ben. Mindenféle nasi is van, meg atomkényelmes székek/kanapék, szuper hangrendszerek. Szóval technikailag már nincs értelme moziba menni. Slussz, passz. Otthon élesebb a kép, tisztább a hang, akkor állítod meg amikor akarod, stb. Persze meg van egy fílingje, ami nehezen utánozható (projektor powa).

2. Nem mindenki tud csak úgy moziba menni. Saját példa, 4 óra utazás, plusz egyebek egy filmért. Ha meg épp külföldön vagyok minden héten más városban, akkor ne is folytassam. Vagy gyerekek. Vagy nincs kivel. Vagy nem tud ezért meg azért, akkor amikor akarna. Eredeti nyelv fétises. Satöbbi.

3. Azért a mai mozilehetőségek (szándékosan nem amcsi filmeket írtam, de azért a java erre vezethető vissza) erősen korlátoltak, nincsenek már olyan jó filmek (illetve kevesebb), az ingerküszöbünk is magas, fizetett hirdetések/kritikák, spoilerezések, stb. Ezt sem kell magyaráznom.

Szóval az hogy neked még mindig nagyon bejön a mozi, és (így is) támogatod a készítőket az szuper. De mi (én) nem azért nem megyek moziba mert én vagyok a sátán.



@Moken: nincs olyan film ami nem ideálisabb moziban. Pont. Az, hogy otthon suttyóparasztokkal nézel bármit az nem a mozi hibája hanem az embereké. Itt érdekes módon soha nem futok bele az otthoni tipikus plázapár jelenségbe. Mindenki normálisan végig tud ülni egy filmet. Hallatlan, de ez van. A mozizás meg nem fétisem, hanem a rendes módja a filmnézésnek. Otthon is törekedtem moziban nézni a legtöbb filmet ami nagyon érdekelt pedig 3 óra utazást jelentett. A tartalomszolgáltatók is nagyon jó, hogy repesztenek, mert cserébe fizethetsz havi csomó szar csatornáért. Jahogymégse, na mind1. Amúgy még mindig várom a Jojo szerű filmek tucatjainak listáját.

@Chiller: nem szándékom általánosítani. Aki akarja magáraveszi aki nem az továbblép. Persze tudtam, hogy egyből ugrani fog a "nincs normális mozi", "parasztokkal nem nézek filmeket", "otthon kényelmesebb", "messze van" squad, de azért na. Őszintén szóval nem a hozzáférhetőségről beszélek hanem arról, hogy az emberek többsége szarik már a mozira az általad felsorolt dolgok miatt is. Kurva szomorú az a helyzet. Nem hiszem, hogy egy otthoni 65"-es tv visszaadja a mozi élményét. Nekem legalábbis még soha nem volt szerencsém olyan berendezéshez ami akár megkarcolta volna azt. Ez van.

A hirtelen megszaporodott megtekintések itt meg mindig is zavartak, hw-n is. Sajnálom. :D

Néha mondjuk forr a vér az ereimben amikor mindenki csak szajkózza hogy nincsenek jó filmek soha, de esze ágában sincs mondjuk egy nem látványfilmre beülni még ha megteheti akkor se. A fast end lófasz széria meg lapátolja a milliárdokat, mert arra bezzeg van igény... A Blade Runner 2049 meg bukik egy kurva nagyot, hát b+. :D Egyértelmű, hogy igénytelen látványos lélektelen szarokra van igény, ezt is kapja mindenki, hurrá. (ezt most ne tessék RW-re korlátozva érteni, teljesen általánosságban írom fórumon kívüli embereket is beleértve szóval nem kell ugrani rá)

Igen, én szeretek moziba járni, mindig is imádtam. Az, hogy nektek otthon 65"os tv-n szuper hangcuccal jobb filmet nézni az szuperjó, de attól még engedjétek meg hogy kurva szomorúnak tartsam ezt a trendet.



Számomra a mozinak vége.

Néha még elmegyek, ha tudok, de engem elmondhatatlanul zavar az elején az előzetesek. Deal-breaker, de annyira, hogy ha megyek is, az elején mindig füles be, és csukott szem. Csak hát hülyén nézek ki.
Na meg a lustaság/kényelem győz.
A kidobott idő és egyéb is zavarna, de a legjobban az hogy nincs kivel. Ha meg lenne, akkor meg lehet gyerek miatt nem lehetne. :)
A kép egy FHD projektorral otthon nagyságrendekkel (!!) szebb, hang az meg amit a pénztárca bír, a széteffektezett mozis hangnál biztos jobb.

Szóval az az én véleményem, hogy a mozi hamarosan a színház sorsára jut, és leépül kicsit. Főleg ahogy még jobban lőtérbe kerül a stream. Ahogy itt és úgy általában elnézem a kommenteket a világban, ez a trend, szóval jobb, ha hozzászoksz. FB ismerőseim között is jó ha havonta 1-2 ír be, hogy moziban volt.

Ami jó lenne - és ez nem csak a filmekre, hanem minden szórakoztatóipari médiumra vonatkozik - ha korlátlanul hozzáférhetne mindenhez mindenki, és ha tetszik, akkor jattoljon egyből a készítőknek. Egyrészt azért, mert megteheti (anyagilag), másrészt azért mert erre lenne "nevelve". De hát ez csak egy álom.
szerk: nem mellesleg a rohadt kiadóknak is csak az a jó, ha a folytatásokra mész be, mert akkor biztos a bevétel....

Ui: Az meg hogy a FF meg az egyéb filmeket hozod fel itt, az nem tudom elmondani, mekkora kapufa. Itt a nagy többség (többség? alig vagyunk pár tucatnyian, itt totál felesleges bármiféle hittérítés....) azért valamennyire műértő, és nem a trasht nézi 5x moziban, hogy aztán letölthesse mondjuk a Mementot. :D



+1 Sajnos a viselkedéshez. Illetve az angol nyelvű, magyar feliratos vetítések hiánya és a lassan fél évvel későbbi megjelenések (ha egyáltalán vetítik Budapesten néhány művészmozin kívül). Egyes mozik kivetni való minőségéről meg ne is beszéljünk (Malom Mozi 3D vetítések...).

Crawl (Préda)

Háborgó mélység, csak itt az emberek házba vannak rekedve és cápák helyett aligátorok vannak. Nem rossz hangulatilag, de bosszantó hogy sík hülye mindenki az ilyen horror filmekben. :D



Nos igen ami visszatartana engem is a mozizastol az a magyar szinkron...

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



@Moken: nincs olyan film ami nem ideálisabb moziban. Pont.

dehogynem
itthon jobb kep, jobb hang, kenyelmesebb szek, idealis ulespozicio a keppel szemben
a zavaro tenyezoket nagyjabol mar felsoroltak, en egyet emlitenek: az irto budos nacso szoszok. neha odahanynek a mozi padlojara a szagatol

en a felenel lelottem a br2049-et, nem jott be, van ilyen

Parizer forever.



én valahol a kettő vélemény között vagyok.
szeretek moziba járni.
szeretem elsőkézből látni az új filmeket.
és sokkal többet mennék is, de én is le vagyok korlátozva. főleg az, hogy nem tudnék kivel menni.
egyedül beülni meg azért nem akkora buli, de néha így is kivételt teszek.
tizenéves koromban még buli is volt, volt egy nyári szünet, ahol kb otthon voltam egyedül na akkor sokat jártam moziba, és azok az élmények valahogy mai napig meg is maradtak. akkor láttam a bestiát, balhé bronxban, beavis és butthead lenyomja amerikát stb.
annak is megvolt a feelingje, hogy nulla előismerettel ültem be egyes filmekre. (pl a bestia)
tök jó volt.
szóval én mennék sokkal-sokkal több filmre is, de az élet megváltozott azóta, így kb 2-3 havonta jutok el egy egy filmre. akkor már tényleg valami látványos hangványos mozira ülök be
(de moziban láttam a BR2049 és memento-t is többek között)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



John Wick 3

Nem ütött akkorát, mint az első rész és nem is igazán értem a végén a döntéseket. Na mindegy, aki egy kutya miatt beleáll a maffiába, az már eleve nem éppeszű.

Azon meg pláne néztem, hogy az öltönye golyóálló és tudták, hogy fejlesztett páncéllal jönnek a rosszak, akkor minek vitt magával sima 9x19-es pisztoly lőszert valami fasza 5.7-es mellény lyuggató pisztoly, meg 4.6-os MP7-es helyett. De megoldotta.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



én azt nem értem,

ShowHide spoiler #

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


ShowHide spoiler #

ShowHide spoiler #

Parizer forever.


ShowHide spoiler #

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


ShowHide spoiler #

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



ezek miatt nekem eleg foshulladek resz volt. az elso tetszett, a masodik mar eccer nezos, a harmadik nem is tetszett igazan, de valamiert vegig akartam nezni, nem lottem ki a picsaba

Parizer forever.



Tehát még így is jobb volt, mint BlédRánör?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


ShowHide spoiler #

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



ja
vagy csak mas hangulatban vo'tam

Parizer forever.


ShowHide spoiler #

Parizer forever.



Joda elhagyta RW-t vajon? :D



"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Miert hagynam?

(Hol a Jojo listad btw?)

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!